- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
szolnoki
csendes tag
Na ha nem haragszotok, megsniffeltem az USB kommunikációt.
A jó hír, hogy minden ADB-n megy...
A rossz, hogy aaz unlock részt azzal kezdi, hogy a /data/local/tmp mappába beletol egy "AT" nevű bínárist, ami egy ELF executable... Aztán chmod 777 neki... Utána gondolom senki nem csodálkozik rajta, hogy el is indítja... A bináris amit visszaír a "konzolra": Unlock-Tool - SamKEY Team 2017-2018". Ezzel kezdi...
Majd kiiír egy "Authoriation token:" sokkaraketers hexa sort, majd vár egy "Authorization key"-re, amit a SamUnlock tol be neki... Műszaki érzéekem azt súgja, hogy a tokent a bináris a telefon adataiból (pl IMEI/FW) számítja. Ezeket az adatokat a SamUnlock elküldi a SamUnlock szervernek, aki erre kiszámítja a Key-t, és visszaküldi ugyanezen útvonalon az AT binárisnak... Aztán ha jónak találja, megcsinálja amit kell... Itt még van egy kis szöveges alapú hexa adok-kapok... aztán az ADB-n reboot.Úgyhogy hiába is buherálnám le a binárist a telefonról mielőtt az törlődik)... Az nem csak erősen telefon típús függő lehet (pl csak adott Samunok működik)... De nem leszülnk közelebb a Key számításhoz... Így pedig csak az én IMEI-mel fog menni Max ha valaki megtöri a binárisban a védelmet, de erre én nem vállalkozom... Ami még a megtöréshez rossz hír, hogy pl a fenti szöveget a binárisban nem is látom... Tehát snasszos hogy valami kódvédelemmel is el van látva.. Bár Linux-on ez nem igazán szokás..
Sőt még az AT és a SamUnlock (vagy SamUnlock szerveres) közötti hexa párbeszédet is meg kellene fejteni... Szóval eddig ennyi... És erre most rámet, 0,67 USD :Szóval okosan ki van találva... tulajdonképpen egy olyan Remote Service Box-nak néz ki... A telefonra feltöltött bináris kommunikál a SamUnlock szoftverén keresztül a SamUnlock szerverrel... És a fele okosság lehet a SamUnlock szerverén van valójában...
Buherátorként én is tudom, e legszebb az lenne ha rájönnénk a megoldásra... De még az 50 ceridit is csak 7 USD... De ha tízen összefogtok és összedobtok 7 USD-t, akkor abból 10 régió kód váltás kijön Én öreg vagyok már 7 USD miatt napokig-hetekig hekkelgetni[ Szerkesztve ]
-
szolnoki
csendes tag
-
Predatorr
őstag
Nincs, csak töredező szélű plasztikkártyáim. Csellóztam és zongoráztam most már tudom, hiba volt. Mitől jönne le? Pár repedés van, de ragad, mint lőri a köszpénzre. Ájj, de idegesít. Vettem 360° szilikon tokot, de fóliával szarul érintkezett, most meg nem merem belerakni, mert az üveg szétkarcolná a tokot.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
Na, egyik mobilboltban leszedték. 1,5ó-t kínlódtak, mire megtalálták a módját. Most 360° szilikon tokban van, fólia nélkül egész jó. De UV ragasztóst soha többé. Mondjuk a másik fajtával együtt tört az üveg, a harmadik típus magától levált, flip tokot meg cseszhetem bringatúrán. Csaxar van.
-
szemesi69
addikt
-
róland
veterán
Nem állítható vissza, mert oda beköltözött a Google Asszisztens.
Ha valaki a magyar hírfolyamot keresné, akkor a Google alkalmazás indításával vagy a Google keresősáv bal oldalán található "G" ikonra kattintva lehet előhozni a régi hírfolyamot.
S közben megtaláltam, hogy hogyan is indítható a Google Asszisztens:
NEM szabad nyelvet választani!!! (Azaz a "kihagyom"? lehetőséget választva, működik a Google Asszisztens, különben csak a nyelvet akarná letölteni végtelenül.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dkovizoli
addikt
Az alap probléma az esetében az, hogy bekapcsoláskor frissíti az időt. Azaz amivel ő előreállítja pár percet, az mindig elveszik, mert rááll a szolgáltatói pontos időre. Amit te mondasz az igaz, de amint netet kap, első alkalommal rögtön szinkronizál. Gondolom azt meg használ. Szóval nem hiszem, hogy másképp megoldható a problémája, mint mindig újra előre állítani. Bár régen mintha valamelyik telefonomban lett volna mód,, hogy ne frissítse magát a netről. De itt nem tudom van-e ilyen lehetőség. Szerintem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
róland is
Kábelvéget, telefon aljzatot sűrített levegővel szoktam kifújogatni, elvileg ez pipa.
Maga a telefon is igen meleg volt, tehát valszeg valamelyik alkalmazás lehetett. Vagy lehetséges, hogy az utolsó Samsung frissítés tette ilyenné?
Menet közben nem indítottam újra, mert százalékosan nem mutatja a kocsi fejegysége az Android Autó alatt. Amikor hazaértem akkor láttam mi a helyzet.
-
Predatorr
őstag
Nem jön le. Se pengetővel, se mással. Főleg, ha felrakáskor nem simították szét teljesen a ragasztót. Ezért középen köt, mint a beton. Nekem boltban szedték le, bő 2 órát vártam rá.
Más: éjjel műkőlödik a wifree / wifi csatlakozás pikk-pakk, úgyhogy 2T vodasár. Bár a telóban maradt a hálózatok beragadása a frissítés óta, akkor off/on.
-
Predatorr
őstag
Szövegkörnyezet alapján nyilvánvaló volt (számomra), hogy a kolléga saját próbálkozásáról beszéltünk.
Gery14: Hogy neked lejött, nem segít azokon, akiknek meg nem jön le (láthattál min. 2 ellenpéldát) mert úgy teszik föl, vagy csak „jobb minőségű” ragasztóval.
-
-
-
-
dkovizoli
addikt
Én csak azt mondtam, hogy közvetlenül megjelenik és nem kell saját hálózatba, majd mtp meg egyéb mappába bohóckodni. Egy jódarabig úgy kellett, de örülök, hogy most már így van.
A sok meghajtó azért van, hogy dolgoztassam a memóriámat, hogy mi hol van! egy darabig eltűntettem az 'a'-t, de már nem érdekel. Észre sem veszem, hogy ott van. -
Predatorr
őstag
Nálam "Sajátgép"-ben, meghajtó szinten megjelenik a "Galaxy S8" "Phone" és "Card" könyvtárakkal, illetve azokon belül mindennel. Sima TC, sima Intéző. Semmiféle extra drivert nem telepítettem, a Samut talán netről szedte le a win, ha egyáltalán.
Egy kérdés: Nemrég egy rakás Samu app frissült. Azóta, ha bt füles van rajtam, csak csippan egyet, de már a telefon csörög, és felvehetem a fülessel, beszélhetek is, hang viszont a telóból jön. Már töröltem a bt kapcsolatot, és újra párosítottam az eszközt. Valami tipp a megoldásra?
-
Predatorr
őstag
Én azt írtam, meghajtó szinten jelenik meg. Nem azt, hogy meghajtóként. Egyébként USB fájlátvitel módban csatlakozik, de telefonként, USB eszközként nem képes csatlakozni, mert ahhoz gazdakészüléket kellene változtatni, amit nem tud. TC-ben ott van legördülő listában a meghajtók alatt,.
Miért kellene meghajtó betűjel, vagy bármi más mókolás, amikor így is tökéletesen használható?"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
ny.erno
tag
Nem. Már ezeken is túl vagyok. Sőt ez is kiderült:
Eszerint egyik elérhető csc kód sem támogatja a rögzítést..
-
Predatorr
őstag
Igen! Pucoltam memóriát, háttértárat, eltávolítottam az appot, a fülest is, majd vissza, hiábavalóan. Kipróbáltam más médialejátszót (istenem, vagy 4-et kipróbáltam, mire az 5. látta a lejátszási listáimat! ), de annál is ugyanez a hejjzet ( (C) W.G.), hangerő el, hangzás tompul, bt +/- nem vezérli a hangerőt. Próbáltam az adaptív hangot is kor alapján, hátha hirtelen 50 éves lettem, erősített a hangon, de nem sokat, és tovább torzította. Szóval csak a rendszerben biztonságosíthattak el valamit. Ez azért most nagy motiváció telefoncserére, még nagyobb a Samsung leváltására, mert zenét sokat hallgatok, és csak jó minőségben, ez meg távolról sem az. Egyébként mintha a gyári AKG hangzása is torzult volna. Már rég használtam, de pont az rémlik, milyen tisztán szóltak a magasak, most meg kb. csetteg.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Nem ettem meszet. Ezen már csak akkor lesz factoreset, ha eladtam. Nincs rá időm és hozzá kedvem sem újra belakni. Minél régebb óta megvan, annál inkább meggyőz, hogy többé ne vegyek Samsung készüléket. Az S5 pont az ellenkezője volt, meg is szívatott.
Bár azt még mindig nem tudom, mire cseréljem, mert a Poco X3-nál nincs megfelelőbb, az meg ugye Xiaomi. Azok meg a GTR2-vel akarnak meggyőzni. Ezt szeretem a piacgazdaságban: 1000-féle termék, és egy sem megfelelő, mert máskülönben miért cserélnéd le, de azért bőszen hivatkoznak a felhasználói igényekre."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
+1: Most néztem, a biztonsági frissítés óta a google fitness nem mér semmit, nem csak légvonalban számol néha (27-én elmenve még pontosan követte a bringázást, hazafelé meg 2 vonal). Ma totál kuka, 56 „lépést” érzékelt. Az shealth eddig gyaloglásnak mérte a bringázást automatikusan, ma az sem vette észre. GPS természetesen ON volt!
Vajon mit találok még?
Jobb híján várok, hátha frissítik az appokat..."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
Optinalizált et. van. Adaptívot most lőttem be, nem.tudom, mi kapcsolta ki. Megadtam.minden programnál az et. és háttérben futás opciókat. Így működik évek óta. 29-én kaptam.meg a frissítést. Azóta nincs térkép a sH-ben és a gFitben sem Utóbbi néha kihagyta régebben is, azóta csak gps-érzékelési hibákat produkált, de úgy is, hogy pl. tökéletesen követte a futás első felét, hazafelé meg 2 további pontot látott csak. GFit extra szolgáltatása azóta, hogy a.legutóbbi edzésem a 09.27-i, a.többi (térkép nélkül) csak naplóra jön elő. Erre dobta rá ma a teló a 0km bringázást, de a kalóriákat szépen mérte.
Az mondjuk biztos, hogy a titkosszolgálatokból hülyét csinál.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Ha OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyával rendelkezel
Írta, hogy VISA-ja van.
btw ez nekem is új volt, én sem gondoltam, hogy azzal nem megy.[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
trebrona
nagyúr
Osztrák Lidl-ben dombornyomott MasterCard-ot nem fogadták el, merthogy debit Card.
Sima, nem dombornyomott VISA szó nélkül mehetett... Persze mindkettő ugyanahhoz a számlához tartozik. Vannak megmagyarázhatatlan dolgok.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
UfoZoli
aktív tag
akkor úgy fogalmazók, hogy gyári független telefon legutolsó szoftververzióján telenor és vodafone kártyával is működik mindenféle mókolás nélkül. A szürkeimportos odin-os mókolással rendelkező telefonok vonatkozásában nem tudok nyilatkozni. Saját tapasztalat!!! Lehet hogy nem mindegyik program működik de az ACR biztosan fut!
HTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest