Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zugi

    aktív tag

    válasz sbalu1 #48141 üzenetére

    Üdv!

    Engem is érdekelne mások véleménye akik aksit cseréltettek már. Az én telóm 4 hónap múlva lesz 2 éves. Bevallom azóta nem is jártam ezen a topicon, mert minden tökéletesen működött a telefonon. Életem eddigi legjobb telója.
    Azonban ez törvényszerűség eddigi korábbi összes saját és gondolom minden más telefonoknál is, hogy 2 év használathoz közelítve az aksi gyengülése már érezhető hatású. Nálam elsősorban abban mutatkozott meg, hogy kocsiban a töltő már nem bírta ellensúlyozni a merülését és használat közben is egy napon belül délutánra már külső aksira kellett tegyem. Amikor pedig 20-30% alá merült, onnan kezdve hálózatról töltve is jóval nehezebben kúszott vissza a töltöttsége elfogadható szintűre.

    Mindezek miatt - mert a telefont egy ideig még nem tervezem cserélni -, egy aksi csere mellett döntöttem. A neten rákeresve nekem itt Bp-en a közelben 2 helyet dobott ki a net.
    Egyik volt a [smart clinic], annak is a XI. kerületi boltjuk. Az oldalukon részletesen leírják az aksi cseréjének menetét, valamint hogy a ragasztó száradása miatt a szervizelés kb. 3-4 órát vesz igénybe. Emellett még fel is tüntetik, hogy fontos tudni, hogy sok helyen gyáriként árulnak olyan telepeket, amik csupán gyári minőségű utángyártott alkatrészek, amik élettartama rövidebb, mint a Samsung gyárból származó akkuké. És ők csak valódi gyári alkatrészeket árulnak, és ezeket szerelik be a készülékekbe. Az ár a honlapjukon 19.990 Ft-ért van hirdetve.
    Mindezek után felkerestem őket. Csili-vili bolt, azonnali fogadtatás. Elmondom nekik miért jöttem. Az eladó srác megismétli, hogy 20e Ft, de lehet kijelző csere is lesz. Kérdezem ezt hogy érti. Azt válaszolta, hogy aksi csere közben eltörhet a kijelző és akkor azt is cserélni kell. Kérdezem az mennyibe fáj. Ilyet szól 60.000 Ft. Erre kérdezem, hogy és mindezt a vevő felelősségére, ha eltörik ők, akkor mossák kezeiket és tejelhetem a +60 ezret? Bólogatott. Kérdezem erre, hogy ez mennyire gyakran fordul elő. A válasza az volt, hogy 10 esetből 1, vagy 20 esetből 1. Hát ez baromira nem volt megnyugtató. Elég nagy valószínűséggel akkor 80 rugóm bánja. Rákérdeztem még, hogy milyen aksit tesznek bele. Erre elkezdi, hogy utángyártottat. Kérdezem, hogy miiiii? Megerősíti, hogy igen, nekik csak az van. Nekem itt lett végleg elegem, pont ellent mondott ezzel a honlapjukon fennen hirdetettel, így fordultam is ki a boltból. Ez így elég lehúzásnak tűnik. Fő profiljuk ahogy láttam Iphone-ok voltak, azok tulajait lehet birkaként lehet fejni, de én nem kértem belőle.

    Nem kellett sokat menjek, pár lépésre van oda az Allee üzletközpont, amiben az [lcdfix] nevű bolt is van, ezt dobta ki még a Google. Felkerestem őket. Nekik két ár szerepel a honlapjukon, eredeti gyári aksi 15.000 Ft, utángyártott aksi 12.000 Ft. Megnézték, volt is gyári aksijuk és mondtam akkor kérem a cserét. Itt fel sem merült olyan opció, hogy eltörhet a kijelző. Azonnal ott is hagytam és 1 óra múlva már mehettem is érte. Érdekes itt még ragasztó száradási idő sincs? Vagy ez az egész egy copy-paste szöveg volt az előző bolt honlapján, nem is az S7 edge-re értve eredetileg és ezt lehet nem is úgy ragasztják?
    Úgyhogy nem is értem mik ezek a különbségek. A vízállóságra ugyan nem vállalnak utána garanciát, de a cserélt aksira fél évet adnak. Azt elfogadom és együtt tudok vele élni, hogy ezentúl nem merítem víz alá, mert eddig sem tettem egyetlen telefonommal sem és valszeg ezután sem fogom, annyira ezekben nem bízom.

    Jelenleg most tesztelem az új aksit. Nem tudom mennyi idő alatt áll be, egyelőre akadt némi érdekesség a töltöttségi szintjének kijelzésében, de próbálgatom. Ha nem áll össze, akkor visszaviszem. Nekem ezek a tapasztalataim, nem tudom másnak mik vannak?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák