- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tressy
senior tag
Sztm faxság hogy korlátozzák a gsm hanghívást nagyobb tableteken.Én személy szerint örülnék olyan 10es tabletnek amivel telefonálni is lehet (headsettel).Ha gsm modul van benne miért fáj nekik a hanghívást is aktiválni....hagy döntsem már el én hogy mit akarok.
Ráadásul még becsapós is mivel azt lehet hinni az 5.3" gép után hogy ebben is lesz hanghívás -
Plasticbomb
addikt
válasz
Stauffenberg #41 üzenetére
Már miért ne gondolnám komolyan. Mint írtam, ritkán telefonálok, inkább skypeolok, de legfőképp internet könyv s filmnézés megy az S2őmön is. Szal arra az egy két alkalomra meg nem akarok telefont tartani, mert mi a francnak legyen nálam két készülék is, mikor egy is bőven tudná hozni mindezen szolgáltatásokat.
-
zseko
veterán
Na ez már tetszik, nagyon szeretnék venni egy ilyet, remélem nem nagyon lesz 150e fölött, és hozzák a 32/64GB-os változatot is az országba, nem csak a 16-osat.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Plasticbomb #39 üzenetére
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Mennyire életszerű az a helyzet amikor valaki mobiltelefon HELYETT egy 10" méretű táblagéppel rohangál és azzal telefonál? Függetlenül attól, hogy a fejéhez tartja vagy sem. A sima mobilt sem kell a fejedhez tartanod ha nem akarod.
Gondolom te sem mondasz le a mobilodról egy táblagép mellett. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet amikor kényelmesebb táblagépről telefonálni, mint a telefont a fejemhez emelni (headset esetén meg aztán tényleg tök mindegy, hogy a készülék amit amúgy sem tartok a kezemben az egy telefon vagy táblagép).
Tényleg nem értem ezt a mániát, hogy miért akarnak az emberek táblagépről telefonálni. A videohívást még megérteném, de a GSM hanghívást... hát tényleg nem tudom mi benne a pláne. Nem mindegy, hogy 3,5"-en vagy 10.1"-en nyomkodod a tárcsázóba a telefonszámot?
mycso: Androidban (Honeycomb-tól felfele rendszer szinten, korábbi verziónál meg gyártó vagy szolgáltató által van tiltva a táblagépes telefonálgatás. Ha van GSM modul akkor az a mobilinternet elérést szolgálja. Kivételek persze mindig akadnak, de a lényeg az, hogy a táblagép nem telefonálgatásra való és nem is így kell hozzá viszonyulni. Te is leírtad, hogy a saját vasadon kb 2x használtad ezt a funkciót. Gondolom azt sem azért, mert kényelmesebb, mint a rendes telefonodat elővenni.
-
mycso
veterán
válasz
Plasticbomb #39 üzenetére
Persze, én is BT headsettel használtam a p1000-et, meg végül is beleférne szerintem a költségvetésbe, hogy belepakolják a GSM modult. Vagyis már itt is picit össze vagyok kavarodva, hogy lehet bennük van, csak tiltva van...
És végül is igaz, így egy telefont teljesen ki lehetne váltani.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Neurotoxin #34 üzenetére
És itt jön a képbe az ami zavar.. mi a francnak legyen nálam kettő cucc is, amikor mindez elfér egyben is... SZal az GSM modul nem dob rá sokat, kevesebb mint az a vacak telefon költségben....
-
Reggie0
félisten
válasz
Stauffenberg #28 üzenetére
Ez azert van mert a Wacom magnetostrikcios erzekelot hasznal, nem kapacitivet. Raadasul az elobbinel mindket dimenzioban kb 10x akkora a DPI-je, mint egy kijelzonek, mig a kapacitiv joval a kepernyo felbontasa alatt dolgozik.
-
mycso
veterán
Mondjuk ez nem bizonyíték, itt csak fel van sorolva a 2g/3g és a hozzájuk tartozó sávok, akár csak a 10.1(p7500)-es tabnál.
Bár a kép elég valóságosnak tűnik, de emlékeim szerint a 10.1(p7500)-es tab megjelenése előtt is voltak róla ilyen képek, ám mégsem lehet telefonálni vele.Másrészről a tabletes telefonálás szerintem sem annyira elterjedt dolog a p1000-em talán 2x használtam életemben telefonként. Egyébként only adatkártyával használom. Ettől fügettlenül lehet valaki fontosnak tartja
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Plasticbomb #32 üzenetére
Hát amennyiért vetted az S2őt és amire használod, vehettél volna valami normális 7"-es tabletet, mellé egy olcsóbb alap telefont... Nekem volt Ace-em, eladtam, vettem egy e2152őt, most meg majd veszek mellé egy tabletet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #32 üzenetére
Hát de akkor is.. Mindez elfér a zsebedben. Ebben a formában ez egy 10,1"-os tablet-ről nem mondható el.
-
Plasticbomb
addikt
Nem mindenki alap telefonként használja a készülékét. Én pl az S2őn baromi ritkán telefonálok (Amúgy is ritkán használok telefont) inkább Skype de legfőképp internet - film - könyv - játékra használom... És olyankor is, mikor telefonálok, szinte mindig headseten beszélek.
De amit ki akartam belőle hozni.. Az a pár dollár, amibe a GSM modul van, simán belerakhatták volna.
-
Stauffenberg
nagyúr
Azért a Wacom kicsit más súlycsoport ha rajzról van szó. Nekem is van rajztáblám és eddig akárhány ilyen tollal felszerelt táblagépet próbáltam egyik sem ért a közelébe. Igazi rajzra vagy olyan feladatokra amikre egy digitális rajztábla való ezek alkalmatlanok. Tényleg csak arra vannak, hogy útközben lerajzolj egy-két ötletet vagy egy fotóra ráfirkálj emlékeztetőket.
Speciális példa: Filmesek helyszín bejárásnál a fotókra firkálhatnak olyan infókat ami majd megy a storyboardra. De ez is épp annyira különleges eset, mint amikor azt mondja valaki, hogy tényleg neki találták ki a táblagép koncepcióját és nem csak a marketingnek ül fel.
De ezzel ki is fújt a dolog. Felesleges ehhez a nyomásérzékenység így bármilyen más egyéb tablethez kapható kapacitív toll is megteszi a célnak. Nem mondom, hogy idővel ne lehetne használható darabokat készíteni, de azok árban Wacom szinten lesznek. Azok sem véletlenül kerülnek annyiba amennyibe...
-
AS
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24 üzenetére
Ez Samsungok tárcsázó képernyője mindegyik így néz ki.
És persze itt bizonyíték:
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
[link]
Szóval cinkben javítani kellene. -
AS
félisten
De lehet telefonálni:
-
szilagyiv
senior tag
Jól értem, hogy a kijelző is kapacitív, meg a toll is amit adnak hozzá? És ha igen, mi tartja vissza a kézfejemet attól, hogy szétmaszatoljam a rajzocskámat?
A másik meg a lag. Mennyi lehet vajon? Mert az iszonyúan elronthatja az élményt. -
Youri
veterán
válasz
Neurotoxin #18 üzenetére
Prezentálni nem, de jegyzetelni pdf-ekre, vagy ppt-kre nem hülyeség. De ezért egy külön tablet a Tab 2 mellé.... valami gond van koreában
-
ROBOTER
addikt
A cikk (másokhoz hasonlóan) túl pesszimistán ítéli meg a Note hasznát és sikerét.
"már valamivel piacképesebb eszköznek tűnik"
-
Neurotoxin
őstag
A mindenféle méretű Tab mellett én sem értem a létjogosultságát. Plusz mi az az élethelyzet, ahol erre a rajzolgatásra van szüksége az embernek? A Note reklámját is megmosolygom, mikor a dubai-i épületet kirakja skicc formájában a floridai strandra. Nehogymár megmagyarázzák, hogy ezzel kell prezentálniuk a közép és felső vezetőknek.
-
Ekkora tableten már tényleg gond lehet hova tenni a csuklót rajzolgatás közben. Vásárlás előtt mindenképpen kipróbálnám.
-
A Galaxy Tab mellett ez minek?
-
ROBOTER
addikt
A toll miatt tették új kategóriába.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Mindig is tetszettek a jobbfajta tabletek, de nem igazán tudnám mire használni. Pedig nagyon jópofa.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennek van/lesz értelme a Galaxy Tab mellett?
-
WTF? Minek Galaxy Note 10.1 tablet, ha van nekik Galaxy Tab-ból is mindenféle méretben?
-
Psych0
őstag
És RAID-be lehet kötni a 64 háttértárat?
-
gegory
tag
A sima Note két nap használat után, a képernyő felső részén (egy szabályos 4 cm körben) nem érzékelte a tollat. Az érintésre reagált de a tollra nem. Szoftver(firmware) frissítés is fenn áll a probléma. Ja és hogy egy esetleg kettő alkalmazásban használhatom ki a toll képességeit? Ez valami vicc?!? Hát nem az!
Ha már kiadnak egy jó hardver (hasonló cucc a Wacomnak is volt anno bitang drágán) adjanak alá valami jó rajzalkalmazást vagy fogjanak össze pl.: Artrage vagy a Sketchbook készítőivel egy alkalmazás elejéig. Ennyit a Noteról. -
rankesz
veterán
Csak remélni tudom hogy itt rendesen optimalizálnak majd kiadás előtt, nem úgy mint a Tab 7.7-nél,.Az egy nagyon jó paraméterekkel és mérettel rendelkező tablet lenne számomra, de a TouchWiz optimalizációját tényleg kicsit elszabták
-
banhammer
veterán
Gondolom az árcédulánál jó erősen meg fogják nyomni a krétát.
-
jocek91
aktív tag
Na itt a Samsung válasza az LG-nek, húzott szeműek presztizs csatája round 2.
-
Watchdog
aktív tag
...lényeges különbség: a 10.1 nem kapott GSM modult, vagyis a hagyományos értelemben vett telefonálásra alkalmatlan...
... pedig mekkora királyság lenne, ha gettóblaszteresen válladra vetve csicsereghetnél vele... időnként még firkálnál is rá, aztán elegánsan elrakod a stílust a jobb fül mögé...
-
moli.hu
őstag
a GPS és Glonass navigációs készség.
nocsak! tudja valaki, hogy a gps-hez kepest a galileo/glonass tamogatasa csak szoftver/firmware kerdese vagy az antenna, stb is mas?
-
Youri
veterán
Ez már nem telefon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest