- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
btprg
senior tag
A DOS-ban is volt UNDELETE, nem is értettem hogy miért szüntették meg hogy alapból legyen a Windows-okban is.
szerk.: látom már írták
-
ceia
őstag
Visszaállításra Recuva, biztonságos törlésre File Shredder.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehe, ezen jót nevettem.
Amúgy most komolyan, nem érzed úgy, hogy úgy kb. 15 évet csúszott ennek a programnak a kiadása? Ma már mindenki felhőben tárol, de azt nem tudja kezelni, miközben a userek többsége meg a CMD-t nem ismeri... Aki viszont tudja használni a CMD-t Windows alatt, az eddig is megoldotta a törölt dolgok helyreállítását egyéb eszközzel.
Nincs itt semmi reflex MS utálat, egyszerűen kiadtak valamit amire igény talán marginális, miközben még nehézkes is a használata. Ennyi.
-
opr
nagyúr
Gyerekek, ha ennyire fáj, pythonban vagy nodejsben, vagy Qtban, vagy gyakorlatilag akármiben, még előzetes tudás nélkül is max egy pár nap alatt össze lehet dobni neki egy guit. Úgymond egy üres programot, ami semmi mást nem csinál, csak hivogatja a parancssoros programot és faszán kiírja az outputot a guiban. Lehet belőle csinálni fasza opensource repot, aztán ha tényleg elszabta az ms és van erre igény, megvan azonnal a hírnév is, meg jól fizető munkahely meg akármi, hajrá.
Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy igazából senkit nem érdekel, senki nem akarja használni és az egésznek semmi értelme, mégse volt teljesen retardált az M$, és ez az egész hatalmas sírás rívás csak a szokásos, unalmas, reflex MS utálat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Visszahozták az undelete progit a DOS-ból?
De szar a Linux, mert ott parancssorozás van.
-
törölt tag
Én évek óta a Stellar Phoenix-et használom, és ahogyan nézem ennél a megoldásnál fényévekkel jobb is.
-
Gargouille
őstag
válasz
#06658560 #55 üzenetére
Nem a gui megléte az akadálya a scriptelésnek, hanem az ha egy program nincs erre felkészítve (például nincsenek parancssorból megadható kapcsolói). Tehát ha csak és kizárólag a gui az egyetlen "beviteli" lehetőség. Eredetileg ugye az volt a felvetés, hogy miért parancssoros és miért nem gui-s helyette.
Az átlag user nem kell, hogy expert legyen benne, mert semmi nem kényszeríti a használatára, továbbra is nyugodtan használhatja azt a recovery programot amit eddig használt (ha tett ilyet egyáltalán valaha). Nem értem miért adod ezt elő úgy mintha mostantól mindenkinek kötelezően kellene ezt használnia. Ez egy opció csak, semmi több.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Gargouille #54 üzenetére
Hát éppen ezért furcsa a parancssor. Szerinted miért említettem meg, hogy nem profi a program? Mert egyszerű felhasználóknak szánják, azért.
Amiről te írtál fentebb (ha össze tudod kötni a válaszok ok-okozati sorát) az a profi parancssori ergonómia... itt olyan nyomokban sincs, mert a parancssor nem könnyít meg semmit, hanem nehezít.
Profi fájlhelyreállítás esetén más programokat használ a szakember. -
törölt tag
válasz
Gargouille #52 üzenetére
Miért kéne általánosnak lennie, ha szépen cáfolja az állításodat. Meg lehet oldani nem csak parancssorosan a scriptelést. A GUI annak nem akadálya.
#54: Nem professzionális. De az átlag júzer, aki soha az életben nem lát parancssort az most legyen hirtelen expert benne.
-
Gargouille
őstag
Semmiképp nem professzionális megoldás, mint ahogy az oprendszerbe beépített többi segédprogram sem az. Nincs is értelme így gondolni rá, a notepad-et sem hasonlítgatjuk egy profi szövegszerkesztőhöz, a paint-et sem a PS-hez... Gondolom, hogy itt is az volt a cél, hogy legyen valami kéznél ha hirtelen kell és nincs más.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Gargouille #46 üzenetére
Így van. Ez a program meg minden, de nem professzionális.
-
törölt tag
válasz
Gargouille #37 üzenetére
Láttam már szarrá scriptelve a CATIÁ-t. Nem igazán parancssoros program.
-
Necroman_Mk2
őstag
Szerintem ez egy extra szűrő a MS részéről, hogy csak az használja, aki ért is hozzá, és olyan ne, aki úgy gondolja, hogy "ért" hozzá. Nem tudom persze, hogy mit lehet a futtatásakor elrontani, de jobb az óvatosság, és a userek ilyen mód megválogattatása.
(#39) Tetsuo A Win rendes, mindennapi használatához ma már nem kell parancssor. Amihez meg igen, az nem az egyszeri otthoni vagy munkahelyi felhasználóknak szól.
-
válasz
Gargouille #46 üzenetére
+1
Nálunk az egyetemen külön tétel volt a GUI/CLI előnyök/hátrányok téma. Mindkettőből akad bőven oda-vissza.
MaCS
-
Gargouille
őstag
Az ergonómia viszonylagos, mert ha mondjuk (ez egy mindennapi példa csak) sok gépen kell lefuttatnod ugyanazt és a kimenetet - amit ad a program - mondjuk be kell drótoznod egy másik alkalmazásba mondjuk a feldolgozás végett, akkor ez parancssorból sokkal egyszerűbb, mint végigkattogtatni. Ez most csak egy példa volt, ezer ilyet fel lehetne sorolni mikor sokkal kényelmesebb és gyorsabb a parancssor mint a gui.
-
Gargouille
őstag
Igen, ugyanazt mondjuk mind a ketten. Csak annyival árnyaltam a képet, hogy ha egy GUI-val rendelkező programot - a legtöbb képes erre - parancssori kapcsolókkal használod mondjuk script-ből, akkor a gui-nak ebből a szempontból semmi jelentősége nincsen, hiszen te parancssori programként kezeled, tök mindegy, hogy van e gui vagy nincs.
-
válasz
#06658560 #35 üzenetére
"Azon túl, hogy ismerjük az MS kódírási képességeit,"
Mármint arra gondolsz, hogy pár millió, milliárd programsort azért csak megírtak, és brutális komplexitású rendszereket hoztak össze?
Nem mondom, hogy nem szoktam őket rendszeresen szidni, de ez egy kicsit azért meredeken hangzott...
MaCS
-
-
King Unique
titán
A tiédből meg úgy látszik az, hogy korábban és eddig is voltak parancssoros megoldások a Windowsban, nem tudom pl. BCD, DiskPart, DISM, MBR2GPT stb. mondanak-e valamit... Meg a jelen cikk lényege az lett volna, hogy ezentúl van egy ilyen + opció is ingyenesen a Windows 10-ben a fájlok helyreállítááshoz/mentéséhez, nem az, hogy a fizetős GetDataBack Pro és társai programoknak teremtsenek konkurenciát.
-
válasz
Gargouille #37 üzenetére
attól, hogy egy programnak van GUI-ja, attól még képes lehet értelmezni parancssori kapcsolókat, kb a világ összes Linux programja ilyen, de rengeteg Windows-os is
-
Gargouille
őstag
válasz
#06658560 #35 üzenetére
Azért mert ha scriptelsz akkor mondjuk parancssori kapcsolókkal hívod meg a programot (ha tud ilyet) vagyis nem a gui-t használod. Tehát csak akkor tudod scriptelni, ha a gui mellett parancssoros is a program. Jó, persze lehet autoit scriptet is írni guihoz, de az már megint más...
-
Kékes525
félisten
válasz
enginev3.0 #32 üzenetére
Szerintem meg éppenhogy az ilyen jellegű programoknál hasznos a parancssor, mert így kisebb a program és kevesebbet ír a lemezre munka közben. Egy nagyobb program esetén, ha kevés a memória, akkor temporális fájlokat ír a lemezre, ami ilyenkor a helyreállítást veszélyeztetheti, mert felülírhatja a visszaállítandó fájl egy részét.
-
Gargouille
őstag
válasz
enginev3.0 #32 üzenetére
Azt én sem feltételezem, hogy azért nem készítettek gui-t mert nem képesek rá, sokkal inkább valószínű, hogy parancssoros eszközként például script-elhető, könnyen futtatható távoli gépen ésatöbbi ésatöbbi... szóval el tudom képzelni, hogy ez inkább adminoknak készült mint végfelhasználóknak.
GUI-s csili-vili megoldás meg már van millió féle a piacon sokkal nagyobb tudással, készíteni egy n+1 -ediket lehet nincs sok értelme. Mondjuk személy szerint nem hiszem, hogy ezt túl sokat fogom használni, de jó tudni, hogy van ilyen is.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gargouille #31 üzenetére
Igen, rengeteg olyan feladat van amit talán jobb parancssorból végezni, hát ez pont nem az, és ekkora fejlesztőgárdával egy gui-t összerakni kb egy napos munka, se
-
Gargouille
őstag
Egyáltalán nem ördögtől való dolog, a parancssoros eszközök mindig is alapvető részei voltak a Windows-nak (a Powershell-ről nem is beszélve). Rengeteg olyan feladat van amit gui-ból sokkal körülményesebb (vagy egyenesen lehetetlen) megoldani. Ráadásul ez az apró eszköz úgymond kenyeret nem kér, nem gátolja, hogy olyan szoftvert használj helyreállításhoz amilyet csak akarsz, viszont ha nincs épp kéznél semmi más, akkor pedig jól jön ha legalább ennyi van.
-
TomMusic
őstag
Parancssoros? 2020-ban? Ezek tényleg teljesen meghülyültek.
Persze örülni kell minden hasznos dolognak, de kb. 40ezer program van, ami egy gombnyomásra még a kiterjesztéseket is elég jól be tudja lőni.
Mondjuk nincs ebben semmi boszorkányság. A fájlműveletek sokszor valójában csak a fájleíró táblát szerkesztgetik. Maga a fájl valójában fizikailag az adathordozón marad. Tehát törlésnél csak jelezzük a fájleíró táblában, hogy azok a memóriaterületek, ahol van az adott fájl, az már szabad, felül lehet írni. Így utána a kutya se tudja utána hogy mi volt ott.
Kivéve ha végigszkenneled a tárhelyet.
És azért érdemes a törlés után minél hamarabb a visszaállítást lefuttatni, mert minél többet várunk, annál nagyobb az esély hogy felülírja azt a memóriaterületet egy új fájl tartalma.
Bár ezekkel szerintem nem mondtam sok újat. -
törölt tag
válasz
ScomComputer #8 üzenetére
Petúnia?
-
King Unique
titán
Ha eleve másik fizikai lemezről, akár külsőről kell menteni, akkor nem feltétlen kell ez a procedúra. De általánosan az adatmentést OS-től függetlenül valóban úgy kezdjük, hogy szükség esetén lemezképet / fizikai másolatot készítünk a mentendő forráslemezről és azzal dolgozunk, abból mentünk. Egy rendszermeghajtónál meg alap, hogy nem futtatjuk róla addig az OS-t, nem telepítünk oda programot, stb., hanem ugyanazon gépen másik lemezről futó OS / másik gépben másik OS / külön bootolt live rendszer alól állunk neki adatot menteni. Meg az adatmentés itt másik fizikai lemezre való mentésre értendő, véletlenül sem a forrásra történő rámentéssel, meg alap hogy arról max. olvasunk és nem írunk rá semmit. Ahogyan az is, hogy ha komolyabb gond van a meghajtóval, akkor nem feltétlen állunk neki otthon nyúzni és tovább rontani az állapotán, csökkentve ezáltal a sikeres adatmentés esélyét is, hanem inkább szakemberre bízzuk. Már ha valóban fontosak a rajta lévő adatok és megérnének annyit, mert ha nem, akkor végül is lehet saját felelősségre kísérletezni.
-
King Unique
titán
Ha az alaphelyzetbe állításra célzol, akkor igen, annál eleve beállítható a meghajtó(k) biztonsági törlése felülírással (elég az 1-szeres). Ahogyan Vista óta a lassú formázás is zero-fill, azaz teleírja 0-kkal a lemezt, + a DiskPart
clean all
parancs szintén. + A fájlszintű törléshez ott van parancssoros formában az SDelete is. -
ricsi99
addikt
Mivel a win állandóan matat az adattárolón , ezért adatmentést igy kezdünk:
Másik géppel a mentendő tárolóról sector copy... majd utánna a backup tárolón elkezdjük a helyreállítást...
ez max arra jó ha lefagy a win akkor parancssorbol helyrehozni az esetlegesen sérült fájlokat -
-
GreatL
őstag
Ehh... maradok a többi külsős proginál. Régen a defrag volt ilyen béna, defender helyett most is külsős vírusirtót használok mivel fizetős-legális programot nem hagy futni, a GM-emulátorát VirtualMidiSynth-re cseréltem.
-
undelete 2.0, de olyan májkröszoftosan? (Kevésbé hatékonyan/használhatóan, mint az előd)
Az elődnél eleve rémlik olyasmi, hogy a törölt fájlok által foglalt területre nem írt a rendszer, amíg tehette, ezért lehetett visszaállítani mindent. A fájlnév első karaktere ment csak a levesbe helyreállításkor... -
a felhőben vagy hálózaton megosztott fájlok helyreállítását a rendszer nem támogatja.
miért támogatná? és főleg hogyan? -
zoli62
addikt
"Egyszerű esetekben nagyon hasznos lehet, de komoly adatvesztés esetén nem árt elgondolkodni a használatán.'" Ezt nem értem. A mondat második feléből nem maradt ki ez a két szó: más eszköz?
-
OddMan
őstag
Ha az SSD már trimm-elt akkor azzal tud kezdeni valamit?
-
Gargouille
őstag
-
ScomComputer
veterán
Jaj ne...megint..
-
sh4d0w
félisten
Egyes források szerint csak bizonyos file-ok recovery-jére alkalmas (mso, pdf, mp3 és talán zip).
-
gabor7th
addikt
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Meg egy igazi fájl megsemmisítőt is.
-
janos1988
addikt
Parancssoros...
-
enginev3.0
félisten
Nem bíznak a frissítésekben
Csinálhattak volna egy normális grafikus felület verziót is azért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox tulajok OFF topicja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest