- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkstar218
csendes tag
Nekem tetszik a gép, 95000ft ténleg sok de a 65000res mostani ár szerintem jó. Szép kijelző gyönyörű formaterv... Valaki tud segíteni?
Aki használja az mit nem szeret benne?
Szokott lefagyni?
Magától újraindul kikapcsol, hasonlók.
Mi az amit szerettem a készülékben
Köszi a választ!!! -
TCSZ
senior tag
Sziasztok! Van valakinek ilyen telefonja? Lenne pár kérdésem hozzá! Köszönöm!
-
Jake88
tag
Sziasztok! FM rádió az RDS-es? Jelet,hogy fogja be? Nem recseg-ropog amikor megmozdulok.
Úristen 78k - 90k-s ár szép ezért már egy 1+1év bolti garis S3-at +ha kicsit rádobok akkor S4-et veszek..... az újgsm-től.... 50-60k-nál többet nem adnék érte.
-
panderson
tag
átlátszó üveg mögé rejtett érzékelőszenzor látható
Ennek a mondatrészek nincs értelme, vagy átlátszó vagy rejtett.érzékelőszenzor
Ez meg micsoda??Ettől függetlenül köszönöm a bemutató megírását!
-
Rick4
félisten
Borzasztó cikk, tele helyesírási és fogalmazási hibával.
-
Lomha 8V
addikt
(#68) air:(#69) pengwin: Már éppen kezdtem a fejem a falba verni, hogy lehetek ekkora gyökér, hogy ezt benéztem, de látom mégsem.
Már nem emlékszem a hozzászólásom indíttatására, de gondolom azért írtam, mert az maradt meg, hogy ez kínai ellenére nem Dual Sim-es. Amúgy jah, jobban belegondolva a Prestigio talán nem tart még ott, hogy bekerüljön egy szolgáltatóhoz.
-
ghost364
senior tag
Jó lenne ez, csak 720p-s kijelzővel, max. 65 ezer forintért.
-
pengwin
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy az SP hardveresen erősebb, ráadásul jelenleg szerintem még praktikusabb is a 2 mag, mint a 4. De nézz végig a fórumon: sokan még itt sem értik, mi a különbség A7 és Krait között, és ez elvileg egy szakmai (jellegű) oldal.
Akik csak bemennek szolgáltatóhoz telefont venni, azoknak elég kiírni, hogy "AKCIÓ!!!" 4 mag, 5" full HD, 2Gb RAM... és máris megvette, mert nem érti meg, hogy ez a négy mag nem az a négy mag, ami meg is hajt egy FHD kijelzőt.Én sem venném, le is beszélnék róla mindenkit, de sokan csak specifikáció alapján megvennék, mert csak pár adatot fognak fel belőle.
-
Fitzgerald
veterán
Az egyébként honnan, hogy az mt6589-es eszközökre nem lesz 4.2.2-nél frissebb droid?
-
air
nagyúr
Hogy az Xperia SP specifikációban sokkal gyengébb lenne, az egyáltalán nem igaz.
PowerVR544 vs. Adreno 320 - talán nem kérdés melyik az erősebb. 1GB RAM mindkettőben, SP-ben Qualcomm igaz, hogy csak 2 magos, de 1,7GHz-es, tiszta számítási teljesítményben bőven veri a 4 magos MTK-t, elég csak a teszteredményeket megnézni. -
pengwin
addikt
70 ezer, full HD, 4 mag, papíron nagyon jól néz ki, a legtöbben be is nyelnék marketingszövegként. Az már az Optimus F6, Xperia SP árkategóriája lenne, amik specifikációban(papíron, hozzá nem értőként) sokkal gyengébbek.
De ez igazából irreleváns, mert nem lesz, túl pici gyártó ahhoz a Prestigio, hogy szolgáltatónál legyen termékük, nem tudnak elég aggresszívan árazni, szerintem. Ha meg mégis, akkor épeszű ember nem veszi meg, mert ennyiért már ne laggoljon és legyen időtálló (de mivel rendszerfrissítés úgyse lesz rá hivatalosan, így egyik sem igaz).
Amúgy engem átkozottul zavar, hogy MT6589-cel kiadnak még Európában telefont 2014-ben, mikor már most is egyre több app kéri a 4.2-nél újabb droidverziót. Hasonló erejű-árú 4 magos chipsete már van a qualcommnak is(Moto G, LG F90), ezerszer inkább olyannal szerelt telefont vennék. -
pengwin
addikt
+(#68) air
Prestigio eddig azért nem volt szolgáltatóknál, mert 2 SIM-es telefonjaik voltak, de ez EGY SIM-es, szóval akár lehet is. Bár kicsi cég, ami nem igazán tud alkudni a szolgáltatókkal, ott tipikusan a nagy cégek telefonjait lehet kapni. Szóval lehet, de nem valószínű, bár szerintem egy jó kártyafüggő árral akár még üthetne is, 70k környékén. -
takacsbotond
őstag
Ha belepakolnak egy erősebb harvert, és egy nagyobb akkut és nem emelik az árat egész jó készülék lehetett volna, de így.... :/
-
Lomha 8V
addikt
Szolgáltatói kínálatban talán jó vétel lehetne, szigorúan a két gigás. De gondolom ott nem fog megjelenni. Vagy van rá esély?
-
Silentfrog
veterán
Mi akadályozza a Prestigio-t , hogy olyan kamerát rakjon a telefonba ami normális képet csinál?
Lassan azt várom már , hogy végre a fényképezőkkel is lehessen telefonálni. Semmi extra,csak hanghívás és fényképező.
Én vevő lennék rá! -
AMD Power
titán
Nem rossz de 95e Ft ki vesz Prestigiot?
-
FET-MEN
veterán
-
MartOOn
addikt
-
mrlujoak
veterán
...kedvesbeszólunkúgyhogykurváranemismerjükatényeket uraság:
Tessék:
Fantasztikusan sz@r IPS az amit kaptam a Prestigio tabomba. Színtelen, de ami a legocsmányabb, az a foltos bevilágítás.
...és mivel 4:3-as volt a kijelzője, én meg a fogyasztott tartalmaim többnyire 16:9, 16:10 arányban nézegettem, hát baromira látszott a beszivárgó háttérvilágítás.Ezt meg csak tetézte az optimalizálatlan 4.1-es android, melyre nem jött - és nagy valószínűséggel nem is fog - frissítés.
A szoftvert egyáltalán nem optimalizálták, amikor wifin netet kapott, egyszerre mindent le akart frissíteni, meg aktualizálni, így aztán percekig semmire - tényleg semmire nem lehetett használni. Még kikapcsolni sem, egyszerűen nem vette észre, hogy kikapcsológombot nyomtam.Múltkor bevágtam a sarokba, és elbúcsúztam tőle.
Szóval kérlek, ne keverd ide azt a gyártót, amit gusztustalan módon amolyan fricska gyanánt az arcomba vágtál. Nem jött be. Nagyon nem!
"Ami miatt végképp kiábrándultam az az IPS kijelző. Nevetséges a minőség, ami belekerült...
Nem elég, hogy a színek nem stimmelnek, de még a fekete háttérnél látható brutális bevilágítások is megtépázzák, az amúgy sem minőségi panelt...
(a színes képeken egy "sima" TFT Xperia go, és Xperia V versenyez - és veri el - az IPS kijlezőjét a Prestigionak..."Képek ebben a hsz-ben:[link]
Sajnálom, de oly' mértékben ábrándultam ki az origi kínai termékekből (Navon, Prestigio, Ippo...) hogy az nem kifejezés.
Nemíromle gyártó termékeinél soha nem futottam bele, hogy az alkalmazás nem válaszol kis ablak jelenjen meg. Ezeknél az optimalizálatlan sz@roknál meg nincs, nem volt olyan nap, hogy ne lett volna egy.Slusszpoén, ugyan azon appokat használom a tábláimon, mint a telefonjaimon.
Természetesen tudom, hogy nem mind ilyen, és én fogtam ki (ja ,nem, a 7"-os Prestigio kistesó 2 napig volt nálam, az is hibás volt, meg foltos, meg az összes a boltban lévők közü) pár rosszat, de igen is fenntartom a jogot a rossz véleményformálásra.
Wifi hibás Navonom pl: [link]Az pedig kedves FET-MEN kifejezetten gerinctelen húzás volt, ahogy ennek hangot adtál!
-
G-Guts
aktív tag
Hoppá, a kilences tesztkép meglepően jó lett. Az épületek nincsenek besötétülve, szépen, világosan látszanak, ami még mind semmi, de az égbolt sincs kiégve, jól látszik a kék ég és a felhő, ez így viszont már igen jó.
A külső eléggé pofás, jól áll neki piros szegély, szép telefon.
Csak egy fő baja van, ugyanaz, mint a többi olcsó full hd-s telónak, a Mediatek chipset. Ja és az ára természetesen. -
-
mrlujoak
veterán
Prestigio.
MTK, 4.2. Köszönjük, Viszlát!Soha, soha többet Prestigio!
-
Ár/érték arányban nem éppen nyerő ez a cucc. Nemhogy a kínai webshopoknak, de az itthoni viszonteladóknak sem kell aggódni, ez a telefon nem veszi el az üzletüket. Sőt, ha olvasok egy ilyen tesztet, akkor rögvest böngészni kezdem a kínálatot és látom, hogy rengeteg ennél jobb ajánlat van
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
A harmadik oldalon a videó alatt van pár hiba a szövegben.
Amúgy drága, de a dizájn kifejezetten jó.
-
B.i.L
senior tag
95 ezer? Jesszus....annyiért nem is gondolkodnék rajta,hanem elvetném az ötletet(még s4 is jobban virítana a támogatásaival)jó mélyre.A Fhd viszont sokat dob rajta,nekem teccik.
-
-
-
GeryFlash
veterán
90 ezer Ft-ot kiadni azért, hogy ne legyen gyors... Oké, hogy a játékok akasztják meg, de amit egy játék megakaszt azt más is... MTk-nak nem hiszem, hogy nincsenek izmosabb socjai...
-
puffadt
csendes tag
Drágának tényleg drága. Ez a kamera 95ezer forintért elég gagyi. Amúgy a többi prestigo telefon még egész jó ami csak HD-s.
-
air
nagyúr
Hm. A múlt héten egy másik topikban egy pixelhuszár azt bizonygatta, hogy bizony a 3-400 ppi semmire sem elég, mert 550-600 ppi-t az emberi szem még simán érzékel. Lehet, hogy az audiofilek mellett már "optofil" egyének is léteznek, akinek a szeme olyan felbontású mint egy rovaré.
-
Dominó85
addikt
Nem erőltetik, csupán ennyit késnek vele. Amúgy a Prestigio-tól én még igényes telefont bizony nem láttam. Mint ahogyan a Level5 nevű f0s-tól sem PC-s perifériákat. Viszont ők támogatják az oldalt, így róluk kell cikkezni...
Amúgy érkezik a Hongmi-m ami szintén MT6589T, de "csak" HD kijelzős. Tény, hogy a FHD már sok ennek a SoC-nak, de a gyártó a hülye aki ezzel akar villogni. Aztán meg olvashatja a drága (!) Prestigio után érdeklődő, hogy 95k-ért akad a telefon. Mit szidnak először? A MediaTek-et... vicc. Az MTK soha sem akar vagy akart Snapdragon ölő lenni. Korrekt teljesítményt kínálnak, elérhetőbb áron. Kína + Áfa és 60-ból ennél jobb telefont kapsz.
Burkolózni a hazai support és szerviz mögé nem érdemes, mert aki nem csőlátású, az tudja, hogy itthon sem 2 perc a garanciális ügyintézés. Sőt a legtöbb esetben keresik a kibúvókat, nehogy már gariztatni kelljen a terméket. Tudom, hisz van bennfentes kapcsolatom.
-
Ez a SoC ezzel a graf.gyorsítóval nem FullHD-re való, esetleg MT6582, de inkább MT6592 kellett volna
-
Napfénysüti
nagyúr
Összességében nem lett rossz készülék nekem külsőre még tetszik is viszont ezzel az árazással szerintem nem lesz túl versenyképes.
-
csongi
veterán
85K sok érte. 50-ből megvan egy ilyen telefon 8Gb rammal. Szóval 35K-t nem ér meg ennyi memória.
Szóval túlárazott, ez nem kérdés. -
C$abi
aktív tag
Kicsit hasonlít a Sony Ericsson Vivazra meg az utána következő Neo sorozatra, de ez nem von le semmit az értékéből.
De miért nem fogja fel egyik kínai gyártó sem, hogy a Full HD-hez nem elég a MTK 6589-es? Ott a Snapdragon 600, ami erősebb sokkal erősebb de sajna drágább is, de akkor nem akadozna itt-ott. -
Cultus
tag
Volt Prestigio tabom és tökéletesen elégedett voltam vele. Nekem ez a teló is tetszik, azzal a piros csíkkal különösen.
-
törölt tag
Igen, ilyen tényező.
A kép amit a telefon kirak a memóriában ül, minél több képpontról beszélünk arányosan annál több memória is kell hozzá.
Ezen felül nem csak egyszer van benn a kép a memóriában, hanem egy másik ugyanekkora területre közben már készíti elő a következő képet.
Tehát igen, minél nagyobb felbontás, annál nagyobb memória szükséglet. -
helixP
nagyúr
A képernyő felbontás és a Ram milyen összefüggésben van egymással? Az oké, hogy a proci és a felbontás között van, de a Ram is ilyen tényező?
-
BE4GLE
aktív tag
"Nem sok névtelen márka ad 2 év háztól házig garit sem"
Volt ilyen márkájú készülékem, és tapasztalatból mondom, hogy a két év háztól házig garancia nem sokat ér. Egy darab szervizük van az országban. Kölcsöntelefon nincs és legalább két hétig nem kapod vissza. Az én esetemben volt két sikertelen javítás, karcosan visszaküldök készülék és hiányosan kitöltött szerviz lap. Szerintem ennek a márkának még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy kiléphessen az alsó/közép kategóriából. -
akos727
senior tag
Legjobb kínai komponensek? 6589T ill. 1gb ram valahogy nem tartozik ezek közé. Ott a 8 magos MT processzor ill 2gb ram. Nekik nem sikerült optimalizálni az egy dolog, de másoknak összejött (Umi X2, Zopo C2,stb..) és ezeken remekül futnak a hardware igényesebb játékok is mint pl. Rreal Racing 3, Asphalt sorozat, CSR racing, Injustice....emelett persze a sebességgel messze nincs semmi gond...
-
hipihupi
csendes tag
Én meg bocsi, de vennék
Különösen tetszik a piros csík, meg hogy az előlapi kamera is normálisabb, videotelefonálásnál jól jön
Nem sok névtelen márka ad 2 év háztól házig garit sem... Mondjuk igaz, hogy plusz 16 GB-ért nem éri meg a plusz 10.000 Ft, de a kisebbik sztem jó vétel.
-
joey04
titán
A dizájnt egy szempontból érheti kritika; maga a készülékház egy kissé túlnyúlik az előlapon körbefutó piros kereten, ami valószínűleg nem a véletlen műve, de az ismerőseim többségének nem nyerte el a tetszését.
nekem tetszik.
de egyébként kuka. -
Retekegér
MODERÁTOR
Külsőre elég pofás, de ennyiért van egy jópár alternatíva, úgyhogy elég erős mezőnyben versenyez. Az akku és a kamera gyengécske. A kijelző védelméről lehet tudni valamit?
-
lowlight
tag
Feldobja a piros díszcsík... bár a kamera körül már némileg lepattogott a fotók tanúsága szerint. Nehogy mindenhol meginduljon... No, ami a lényeg: szép is, jó is drága is. Bocsi, de 85-95e-ért nem vennék Prestigiot.
-
bollokcs80
Korrektor
A "márkás" fullHD-sekhez képest olcsó...a nem márkásokhoz képest kicsit drága.
Én ennél a chipsetnél nem mennék 4.7"/HD fölé, hiába nagy meg szép ha akad...
-
Crytek
nagyúr
Snapdragon 600-al ,max 135mm magasággal 4,3-4.7"-al és legalább egy 2500-as aksival még kellene is,de így
+ ez az ár hozzá lol mire gondolnak?
-
nemlehet
őstag
Sajna az 6589 gyenge a 1080p alá. Szerintem bár nem olyan látványos a dobozon a 720p sokkal jobb választás lett volna és akkor árban is picit kedvezőbb, a teljesítménye is tökéletesen megfelelő lenne és még az üzemidő is rengeteget javult volna.
-
szaszimi
tag
formára kicsi NEXUS 4, nem?
-
Csapoati
nagyúr
Ennyiért sok, pedig a formaterv nagyon rendben van és a kijelző is állat.
-
mmmb80
tag
Drága
-
Nigér
őstag
Ahhoz képest hogy dupla háttértár és ram, nem sok különbség van a két ár között.
-
prolad
addikt
Kár,hogy a hardverrel és az akkuval elkaszálták,pedig jó kis gép lenne,még külsőre is bejön,ami nagy dolog a gyártótól.
-
bob011
aktív tag
Már vártam a tesztet.
: )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen széket vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest