Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MC Pite

veterán

1024% hogy 'kísérlet'. Ha nem veszik meg ennyiért, jó. Ha megveszik, még jobb.

A videós dslr-ek sem a semmiből pottyantak (kb egyszerre minden gyártónál) - a háttérben lázasan dolgoztak rajtuk.

Itt is gyúrnak valamire nagyon. Hogy milyen (szenzor)méretben, az passz, bár lenne ráció pl egy DX rendszerben (ff üvegkínálat méret/árban már nagyon 'ott' van), ami az AF-S üvegeket (ugye hibrid/pdaf fókusszal) lazán tudná is hajtani, csak egy (esetlen csomagban mellékelt) adapter kellene hozzá. Sőt, a váz lehetne akkora, hogy a mostani bázistávhoz oké legyen (szenzort hátra küldik amennyire csak lehet, pl X100), és ha akarnak újabb obikat is rá, az mehetne bentebb (korábban ez volt már a nikon topikban fejtegetve, megoldhatónak tűnt).
    Szerintem valahol a D5xxx/D7xxx szintjével fognak nyitni, majd bővítenek később mindkét irányba.

Legalábbis _szerintem_ ezzel kerülhetnének jó helyre (af-s kompatibilitás), nulláról egy rendszert mire felépítenek... Ne menjünk messzire csak a sony-fuji obi felhozatalt nézzük meg startup óta. És a nikon a sonynál is 'rosszabb'. :D

• MC Pite

veterán

Nikon olvasgatja a mirrorlessrumors.com-ot, látja kezdenek egyre jobban elszállna maguktól a gyártók, már az ötödik világ leggyorsabb af rendszerével jelennek meg, aztán, csak hogy ne gondolja senki hogy alszanak, odaszól a többieknek: Térdre csirkék, itt az isten...

Viccet félretéve, (meg hogy a fene se tudja ez a gép miért lett V) egész használhatónak tűnik. Amit korábban pedzegettetek: Páran, akik igényesebb kompaktról válta(ná)nak, a dofot keveselhetik.
    Persze, akinek az kell, vegyen N-es üveget rá, zoomból... hát igen, a zoomok meg nem arra valók, kész :P
    Kár, hogy nem akar(?) kicsit konkurálni a többiekkel, látszólag pár területen (üveg, dof, ár) nem igazán érdekli hogy nagyjából meglévő ligába szálljon be.
    Pedig izgis lenne... De így ennyi pénzért ilyen fényerővel már sokszor meg kell gondolni hogy ezt, vagy X20/G6/EM10, stb. Nyilván nem azok rendszere akik profi fényerős zoomokkal és marék penge fixxel fognak rohangálni, de ha méret/ár szempontjából nézzük a kitet... olybá tűnik (nekem) hogy inkább demóznak, és gyakorolnak a jövőre, mintsem profitot szeretnének.

Azt tudjuk mekkora területen vannak pdaf érzékelők?

Új hozzászólás Aktív témák