- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
madstunt
addikt
Azért legalább a hírt normálisan átlehetett volna venni.
maemo5re és meegora lesz, előbbi OS-el szerelt cuccokból néhány példány forog közkézen
amúgy van értelme a virtualizálásának az android környezetnek igencsak, de az még mindig kérdéses mennyire lesz ez elérhető az egyszeri felhasználók számára, vagy esetleg ez is csak vállalatoknak lesz elérhető mint a 2x gyorsabb dalvik machine ( talán dalvik turbo) amit szintén ők csináltak az android OShez
-
zdanee
őstag
válasz
talpalavalo #7 üzenetére
Miután a Nokia otthagyta a xarban a maemo felhasználókat és folyton halogatja a meego-t, egy ilyen hír éppen azt jelenti, hogy jó lóra tettem, mert a platform életciklusának a vége után (nem is gyártják már az N900-at), még mindig számíthatok a képességeinek bővülésére, sok évig tudom még használni a legújabb programokat rajta. Mindezt úgy, hogy továbbra is használhatom a számomra legszimpatikusabb mobil oprendszert (nem kell átálljak NITDroidra, maradhat a maemo). Natív maemós appok így is ritkák, miután a Nokia hónapok óta szándékosan tereli át a fejlesztőket a még el sem készült meegora, de ha az "android injekció" miatt új életre kap a platform, néhány fejlesztő talán újra felfedezi magának. Amúgy történetesen az Alien Dalvik egy natív maemós alkalmazás, a preenv sem jelentette a (maemo)világ végét, ahogy egy c64 vagy PS1 emulátor sem
Ok, rossz lóra tettem, mert a Nokia egy év után xarbanhagyott, de mégsem, mert a maemós közösség és az új appok kihúztak belőle
-
Rickazoid
addikt
A Google nem tehet ellene semmit, mert a Dalvik nyílt forráskódú, az használja fel, aki akarja. Szóltak pletykák arról is, hogy a RIM is tervezi a Playbookra, de szerintem ez csak egy pletyka.
Amúgy jogilag még mindig problémás a Dalvik, ugyanis nem tisztázott, hogy nincs-e benne nem nyílt kód, ami a megboldogult Sun-tól származik még, most pedig az Oracle tulajdona.
Persze lehet eltüntetik a kérdéses részeket, azonban mivel nem tudni egyelőre, hogy mennyire érinti a Google által használt Dalviket a dolog, így nehéz jóslásokba bocsátkozni, minden csak pletyka egyelőre. Vagy van már erről hitelt érdemlő információ.Mellesleg én amellett vagyok, hogy nem baj az, ha van VM több op.rendszerre is, amíg nem megy az adott op.rendszer rovására és csak különösen indokolt esetben használják, amikor még csak alternatíva sincs. Viszont ez egyrészt nem állhat fenn normális esetben, másrészt egy még ki nem alakult rendszer esetében, amire még csak kevés fejlesztő dolgozik, nem lenne szerencsés azzal indítani, hogy Android programok futnak majd rajta, akár kizárólagosan is.
-
morocan
csendes tag
Vajon ez most jó, vagy rossz a google-nek? És ha nem örül neki, akkor mikor, milyen (tecnikai, jogi, stb...) módon fog fellépni ellene.
(#7) talpalavalo <<==>> Attól tartok nincs igazad. Ez a hír, alkalmazás nem az android malmára hajtja a vizet. Ezzel ugyanis más oprendszerek "lenyúlják" az alkalmazásait. Míg androidon csak android alkalmazások futhatnak, addig más rendszerek képesek lesznek a saját, és az android alkalmazások futtatására is, akár ugyanolyan teljesítménnyel.
Majd ha kihozzák ezt iOS-re, akkor az iphone user-ek gond nélkül használhatják saját oprendszerük, és az android alkalmazásait is. Meego-ra is várhatóan jönnek majd a linuxos program átiratok, a saját alkalmazások, és hozzá még az összes( legalábbis a dalvik-os ) android app. Az OS debütálásakor már több százezer alkalmazás lesz hozzá, több forrásból. ez azért elég jó.Szerintem várható volt, hogy megjelenik egy ilyen megoldás. Végül is az android esetében egy java virtuális gépről van szó, és java-t már az "ősrégi", nem túl okos telefonom is ismerte. Valamint az android sok open source forrásból építkezik, amiket mások is használhatnak.
-
talpalavalo
aktív tag
.......
Én erre annyira nem lennék büszke... Hisz itt pont azért kerül elő, hogy azt bizonygassák az Android appok mennyire jók és elterjedtek, hogy már más platformokon is azt akarják használni, elég rosszul látod a dolgokat jelen esetben :S
Akkor lehetnél büszke ha ezt a hírt fordítva akarták volna, hogy más platformok szoftvereit portolták át Androidra de nem ez áll a cikkben tehát Androidból indultak ki, és azokkal kísérleteznek mert abban van a jövő és aki véletlenül ezt nem látta meg idejében avgy a márkafüggősége miatt egy másik platformra ölte a pénzét annak sem kell lemaradnia a korralMert a hardvere megvan, csak a szoftver :S
-
Rickazoid
addikt
Hát ez inkább felesleges, mint hasznos. Nem baj, ha valami cross-platform, de eléggé hátráltatná az igen erősen lemaradott MeeGo fejlődését, ha mindenki csak androidos programokat akarna futtatni rajta és egy androidos fejlesztő se pártolna át emiatt, hisz úgyis ott egy VM, mintha mindenki csak PSX játékokat írna Androidra, hisz úgyis vannak PSX emulátorok. Ennyi erővel egyszerűbb magát az Androidot használni. Különben is érdekes a bevezető, natív program nehezen futna MeeGo-n, hisz az Androidon sem natív programokat futtatunk többségében, hanem Dalvikra írt programokat, ami egy virtuális gép, tehát önmaga egy natív program csak, de ami rajta fut, az nem.
-
zdanee
őstag
Érdekes, jönnek-mennek a gigahertzek, a kétmagos csodák és az újabbnál újabb oprendszerek, de amikor valaki egy igazán fontos fejlesztést akar demózni, valahonnan mindig előkerül egy N900 és a maemo. Asszem jól választottam
-
b4zsi-
őstag
Pár év múlva már lehetséges csak egy market lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Myriad állítása szerint az Alien Dalvik segítségével más platformokon is kompromisszumok nélkül futtatható a natív Android alkalmazások jelentős része.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest