Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
Öhm... miért fejjel lefelé áll a tartalom az E-Ink kijelzőn hátul?
Kobaljov: Pont ma gondoltam arra, hogy miért nincs ilyen.
-
Maateeo
aktív tag
Remek ötlet, korrekt megvalósítás, kíváncsi leszek rá.
-
nuke7
veterán
válasz
bigmasterg #11 üzenetére
lehet. a hátoldalon is van egy érintésérzékeny sáv
-
Kobaljov
senior tag
Friss hír, teljesen e-tinta kijelzős telefon + hajlékony kijelző, az utóbbival egy lépéssel közelebb a kiegészítő tokos, eszközfüggetlen megoldáshoz
-
zdanee
őstag
PixelQi kijelzők, 2008. Évekig lehetett netbookokhoz $150 körül utángyártott e-Ink+TFT kijelzőket venni. Szabadalmuk is van rá amúgy. Amit nem értek, hogy miért nem futott be. Még a Kindle Fire előtt olyan pletyka is volt, hogy az Amazon fogja használni, az egyik első Android tablet, a Notion Ink Adams meg éppen PixelQi kijelzőt használt...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
-
Ricardo
titán
"Különben meg mivel a notification bar fekete-fehér"
Egyáltalán nem biztos.
A térerő Wlan háló...stb stb, meg pillanatról pillanatra változhat. Ha olyan gyorsan frissít ugyanott vagy, ha meg mondjuk percenként, akkor lehet hogy nem értesülsz róla adott pillanatban, hogy nincs térerő.
"Több helyet foglalna annak a negyed centi sávnak a megvalósítása"
Így van
-
axioma
veterán
Mintha forditva lattam volna, egy regebbi ebook tipuson, hogy nagy eink erinteserzeketlen kijelzo, alatta kisebb, context sensitive menut megjelenito es tapicskolhato sav. Mondjuk nem volt eloben a kezemben, de elegge ilyennek tunt.
(Amugy olyan is volt, hogy konyvszeruen kinyithato kutyu, egyik oldala eink, masik tablet... de mivel nem sok koze volt a ket odlalnak egymashoz, csak egybe volt epitve, sztem nem is nagyon adtak el - ebay-en volt fent ugyanis.) -
Blyan
félisten
Különben meg mivel a notification bar fekete-fehér és olyan informéciókat tartalmaz, amiket szeretünk állandóan látni, a sávnak már régóta e-papernek kellene lennie, elég buta dolog, hogy a cuccot fel kell villanatani, hogy az időt stb. megtudjuk.
Több helyet foglalna annak a negyed centi sávnak a megvalósítása, hogy egyáltalán megérje ezzel foglalkozni.
-
Orton96
aktív tag
Nagyon bejövős koncepció!
Na ez innovatív, nem úgy mint 20. fHD kijelzős csúcsmobil.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Az igazán ütős az lenne - remélem erről van szó -, ha a hátlapi kijelző egyfolytában aktív volna akár egy digitális karóra, azaz lefordítva letéve mindig látjuk az időt és időjárást, figyelmeztetéseket és frissítéseket, akkuidőt és kapcsolatokat. Aztán lehet később játszani, hogy mondjuk helyszíntől és időtől függően automatikusan műküdjön, milyen gyakran frissüljön stb.
Különben meg mivel a notification bar fekete-fehér és olyan informéciókat tartalmaz, amiket szeretünk állandóan látni, a sávnak már régóta e-papernek kellene lennie, elég buta dolog, hogy a cuccot fel kell villanatani, hogy az időt stb. megtudjuk.
-
Cannabis7
senior tag
könyvolvasás már csak programtól függ, biztos meg lehet szoftveresen oldani h pl a hangerőszabályozó gombokkal lehessen lapozni.
amúgy nekem egyből eszembejutott, h régen azon filóztam (meg aszem volt is egy ilyen koncepció), hogy milyen jó lenne egy ilyen a teló hátlapjára, így a teló külsejét is testre lehetne szabni, lévén h kitehetsz oda bármilyen kéépen, kriksz krkszot, nonfiguratív képet.
ráadásulaki látott már jobb minőségű e-ik kjelzőt, az tudja h brutáál szép tud lenni, mintha tleg papír lenne, egyűltalán nem kijelzőnek tűnik.
-
Kakumix
senior tag
Hát azért az a 1,7" különbség sok. Az 5,3"-os Note-om jelentősen nagyobb, mint a 4,3" S2 és ez jól látszik a megjelenített betűk méretén vagy a megjelenített szöveg mennyiségén vagyis többet mutat vagy messzebbről, gyengébb szemmel is olvasható. A 6" pedig még a Note-nál is nagyobb.
-
Epsylon
aktív tag
Amikor először szóba került, akkor is tetszett!
Engem nem zavarna, hogy nem lehet a hátlapi kijelzőt érintéssel vezérelni.
Háttérkép, Sense Clock widget, időjárás widget és nem is kell piszkálnom soha többé. -
Ez elég szimpatikus számomra.Még a végén lecserélem az öreg telóm.
-
Tetszik!
Az pedig végkép, hogy meg lett csinálva!
-
Neurotoxin
őstag
Nekem is elnyerte a tetszésemet
A hátlapra kerülhetett volna transzflektív kijelző is vagy az már kiment a divatból?
-
BatchMan
senior tag
Ugyanúgy e-ink másodkijelzős, mint a Pebble, csak azt a csuklódra teszed.
Nekem tetszik az ötlet -
bajaki
őstag
Maga az ötlet nem rossz, de biztos hogy erre van szükség manapság?
Aztán ki tudja, lehet, hogy úgy bezsonganak rá az emberek, hogy nagyobb sikere lesz a vártnál.
-
no1r
őstag
feketébe már jöhet is
lehet navigálni a hátlapot is (például könyvet)
információk róla korábbról -
HuMarc
veterán
Nekem nagyon tetszik, mert én főleg olvasásra használnám. Valójában nem tudom, hogy egy ilyen méretű kijelzőn mennyire kényelmes olvasni, de ez azért a 6"-nál nem sokkal kisebb (ami ugye a szabvány ebook-méret) szóval valószínűleg lehet rajta rendesen olvasni.
Olyan 80 000 - 100 000 Ft körül saccolom az árát. Szerintetek mennyi lesz?
-
demyen
tag
ez nem semmi, nagyon jó megoldás, nekem tetszik. És a telefn is kivánatos, mind belsőleg mind külsőleg.
-
bok92
addikt
Ennek amúgy mi az értelme?
-
Hanon
tag
Ez alapján lehet rajta majd ebookot olvasni.
Azzal volt beharangozva a telefon, hogy az értesítéseidet meg tudod nézni ez einkes képernyőn anélkül, hogy be kéne kapcsolnod a főképernyőt. Ezek szerint az einkes oldalon is van sms meg email app amiben lehet navigálni? -
Mt5
tag
tetszetős
végre valami innováció
-
Binczet
tag
Hát azért az lcd elég erősen tükröződött a videóban.
-
lexter00
őstag
Nagyon bejövős
Yotaphone??Elsőre azt hittem hogy valami Kínai telefon.
-
Sipi458
tag
Nekem határozottan tetszik az ötlet, csak legyen érintésérzékeny és lapozható. Jó lenne, ha minden programot átlehetne tenni e-ink panelre. Úgy lenne az igazi szerintem. Az is nyerő dolog, hogy jó hardvert pakoltak hozzá
+1 az oroszoknak
-
Zsoltesz93
tag
Nem rossz,gyengébb hardverre számítottam.Az ötlet jó,a kérdés az,hogy lesz-e rá igény.
-
Az ötlet maga jó, első megvalósításnak is elmegy. De majd az lesz a szép, majd mikor pár év múlva, ezt tabletekkel fogják megoldani úgy, hogy az e-ink is rendesen lapozható legyen, esetleg még érintés érzékeny is. Na akkor biztosan beruházok majd egyre.
-
Kobaljov
senior tag
Az iPhone-os koncepcióhoz hasonlóan inkább a meglévő, más gyártótól származó telefonokhoz és táblagépekhez való tokos megoldás valószínűleg népszerűbb lenne, mert nem kötött ehhez a telefonhoz és a táblagépeknél a kijelző is jóval nagyobb lehet, ami az e-tintáknál is jó (pl. a régi Kindle DX a 9.7"-es kijelzőjével)
-
MezeiPocok
csendes tag
Érdekes, de nem kellene.
-
kalmancsehi
csendes tag
Érdekes ötlet, de mit keres az analóg óra a hátlapon?
Másodpercenként frissített e-ink kijelző??? -
batai15
félisten
-
mathaus=)
senior tag
Szerintem is teljesen jó ötlet!
Gondoljatok csak bele amikor pl. egy filmet néztek egy hosszú út alkalmával ( tudom, minek nézünk 4,3on filmet na mind1 ) és 15% alatt van az akksid, akkor átküldöd a képet az e-link kijelzőre, és nézed azon. Ez csak egy szerintem teljesen hétköznapi példa volt. Valamint jó látni h ezt a fejlesztést nem szúrják el a gyenge hardverrel. Dícséretes! Szerintem EZ az innováció és nem az h +1GB ram meg 2 mag..
-
axioma
veterán
Teljesen jo, egy csomo widget-nek eleg a ritkabb frissites, es akkor lathato a fokepernyo szinte nulla energiabol folyamatosan.
Bar ennek a merete mar olvasast is lehetove tesz (ugy-ahogy), de minden masban (statuszinfok megosztasara gondolva) elegge a pebble filozofiaja koszon vissza. Na persze ez nem fog szolni ha epp otthon hagyni kesuzlsz... -
helixP
nagyúr
válasz
Luck Dragon #31 üzenetére
Tudod, ennél a technológiánál csak a kristályszerkezet átrajzolása kerül energiába, a megjelenítése egyáltalán nem.
De persze tapsikolj csak -
beccyboy
aktív tag
válasz
Akkuval semmi egyeb gond nem lesz, csak amennyi egy atlag telonal. Kindle is birja 1-1, 5 honapig egy toltessel. Ha tenyleg lehet rajta alul navigalni, ahogy a cikkben van, akkor igencsak bejon!!! Szerintem siman lehetne az e-ink a jovo egyik formaja.
-
batai15
félisten
válasz
nem vágod hogy az ebook olvasó rész alig fogyaszt? kikapcsolás után is megmarad. kvázi beég a kép a hátlapba.
-
pszili8
aktív tag
Wow! Jópár hónappal ezelőtt egy ilyen telót álmodtunk meg haverommal.
-
Wa2x_
veterán
Wow, érdekes
alig lesz mocskos a hátlap vagy előlap?
-
És ezt egy akkuból old meg hogy egy napig bírja
-
batai15
félisten
nem rosz! már látom magam ennek a tovább fejlesztését a leendő telókba.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na ez innovatív, maga az ötlet is tetszik. Ráadásul a hardver is megfelelő. Gratula YotaPhone
-
zdanee
őstag
Amikor előszór olvastam róla, csak csóváltam a fejem, de mostanra kezd megtetszeni ez a masina. Azért az azonnali birtoklási vágytól még messze vagyok, de minden megvan benne, amit jelenleg egy mobilban keresek, normális méretű kijelző (nem péklapát), aktuális hardver, nem agyongányolt ROM és az e-papír kijelző meg hab a tortán (nagyon remélem, hogy az eBook olvasó-t nem hagyják ki, erre kötelező).
-
Ha kettá vágták volna és kihajtható lenne akkor kész a tablet
,amugy innovatív,de dupla gond,dupla kijelző,nagyobb energia igény,jobban kell vele vigyázni,szerintem nem ez a jövő
-
HTC vagyok
csendes tag
jó telefon, néha hasznos lehet a másodlagos kijelző
jók a videók is, elismerésem
-
Blyan
félisten
válasz
bigmasterg #18 üzenetére
Megoldható, a fentebb linkelt iPhone tok koncepció esetében ez működik is.
-
bigmasterg
addikt
Meg a kijelző képét is ki lehet rá rakni.
Épp így is lehetne könyvet olvasni, csak elég macerás oldalanként feloldani a rendes kijelzőt, ott lapozni, kirakni megint hátra...
Pedig biztos megoldható lenne, hogy lehessen rajta olvasni (pl pdf-et, vagy rendes ebook formátumokat) és a hangerő gombokkal lehetne előre-hátra lapozni. A hw megvan, innentől csak sw kérdése a dolog.
-
Sonyfan
tag
Egy jó árral tarolhat...
Nagyon jó lett!
-
DeathAdder
veterán
Teccik! Nem kéne, de teccik
-
Próféta
tag
válasz
bigmasterg #11 üzenetére
Hogy, mi? Nem lehet lapozni a hátlapon? Akkor meg mire jó? Könyvolvasásra biztos nem!
Már nem is kell. -
bigmasterg
addikt
Ha lehetne külön navigálni a hátlapon, akkor elég jó megoldás lenne olvasásra.
-
Cyberpunk
félisten
Nagyon ötletes.
-
Próféta
tag
Épp a wayteq blog fórumában taglaltam, milyen jó a Kindle-t szinkronizálni a telómmal. Erre tessék, teló másodlagos e-ink kijelzővel, hogy akkor is nyugodtan olvashassak, ha nincs nálam a Kindle.
Nekem ez kell! -
mandalor123
csendes tag
majd hátlapra oda rakok 1 apple logót és kész az iphone
-
raper
senior tag
Jópofa elgondolás.
-
Blyan
félisten
Ejha
-
Ricardo
titán
Jó ötlet
-
albiosz
őstag
Biztos tök jó dolog, meg innovatív ez a hátlap, de a hétköznapokban mire jó?
-
Retekegér
MODERÁTOR
A hátlapi kamera lencséjét gyakran kell majd törölgetni.
-
csaabz
őstag
Jól néz ki, érdekes megoldás a hátlap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest