- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Az csak véletlen lehet, hogy az N-Body-s program által mutatott teljesítmény-arányok egybeestek a korábbi driverrel mért játékos teljesítménnyel? Szerintem nem ártott volna alaposan visszavett proci-órajel mellett lemérni az új driver használata melletti teljesítményt, hátha...
-
Oliverda
félisten
Socket 754: 184 pins for one DDR channel, 55 pins not connected, 515 pins for Vcc, Vss, HT link, and other uses.
Socket 940: 368 pins for two DDR channels, 42 pins not connected, 530 pins for Vcc, Vss, HT links, and other uses.
Socket 939: 368 pins for two DDR channels, 55 pins not connected. 514 pins for Vcc, Vss, HT link, and other uses.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól gáz a dolog, hogy a 3D mark-ot érinti az optimalizáció, ami specifikus. Ezt a Futuremark tiltja, és szabályozza. Nyilván valamilyen szinten csalásnak számít, mert egy tesztprogramról van szó, és az AMD illetve az NV jogosan kéri a véleményt, hogy akkor most lehet ilyet alkalmazni vagy sem. Fontos azonban, hogy az Intel használta egy-két játékban is, és mivel a képminőség nem romlik, így csak jól jár vele a júzer.
Ez a fajta optimalizáció nem vonatkozik a HD Graphics sorozatra. A korábbi GMA-k voltak annyira vérszegének, hogy még a proci is gyorsabban végzett pár feladattal. A HD Graphics már egy elfogadható IGP az elődökre jellemző gyermekbetegségek nélkül.
Az N-Body egy DirectCompute tesztprogram, az Intel még csak most barátkozik a grafikával, nyilván a GPGPU-s feladatok esetében még hiányzik a kellő tapasztalat. Nem mellesleg az Zacate tudásban messze jobb, így kihasználható mondjuk a local data share és a Gather4, ami nem kicsit előnyös helyzetet teremt. -
nandon
tag
Ez a teljesítmény egész jónak mondható a TDP-k figyelembevételével(a 'módosítás' után is);
Zacate=>18W <---> i5=>35W; gondolom a feltüntetett TDP értékek az egész csipre vonatkoznak mindkét "versenyző" esetében. -
LordX
veterán
A kérdéses lábak konkrétan VCC feszültséget adnak, azaz a mag fogyasztását látja el, és ezek 9/10-e felesleges tized akkora fogyasztásnál. (Persze a 9/10 továbbra sem igaz, mert milyen feszültség, egy vezetéket mennyire lehet terhelni, stb.) Mellette természetesen még vannak lábak az IO közeli táp/föld vezetékeknek.
-
Rive
veterán
Ha tizedannyit fogyaszt a cucc, ezeknek 9/10-e felesleges.
Hopp, mit látok.Ez nem igy működik. A nagysebességű cuccoknál nem csak a bruttó imput amper számit, hanem az IO meghajtáshoz közeli táp- és földlábak önmagukban is.
Azaz bizonyos mennyiségű IO láb mindenképpen feltételez valamennyi táp- és földlábat, a fogyasztástól függetlenül.
-
dezz
nagyúr
Akkor most nem értem: a legújabb, asztali driver a procit is igénybe vette Intel oldalon? Ez önmagában nem gáz, de jelen esetben mégis, hiszen az adott alkalmazási területen nem lesz ott ez a proci-erő. Vagy mégis? Az első esetben nem kellett volna ezt is megemlíteni a frissítésben? Nem beszélve a 23 (Zacate) vs. 8.8 (i5) GFLOPS-ról az N-Body tesztben, ami valószínűleg a tiszta GPU teljesítményt mérte.
-
-
Helló! Ezt az N-body programot le lehet tölteni valahonnan?
-
LordX
veterán
A 1156-os socket pinjeinek kb. harmada-negyede a tápfeszültség átadásáért felelősek. (Lásd itt első kép.) Ha tizedannyit fogyaszt a cucc, ezeknek 9/10-e felesleges.
-
Oliverda
félisten
A jelenleg használatos mobil Socket S1 tokozásnak 638 érintkezője van. Ez dual-channel IMC-s, plusz HT linken kommunikál a chipkészlettel. Az Bobcat alapú procik single-channel IMC-vel szereltek és a chipset-tel is már "csak" egy sima PCI-E sávon keresztül kommunikál. A display kivezetések pedig nem hiszem hogy túl sok érintkezőt emésztenének fel.
-
apatyas
Korrektor
413 tűs tokozásba hogy fér ez bele? Olyan sok táplábat igényelnek a 1x0 wattos desktop példányok s ennyit meg lehet takarítani a max 18W-al? Mellesleg, valahol kérdezte valaki hogy mekkora frekis DDR-eket visz, hát lehet hogy ha nincs annyi hidegítő stb láb közben, akkor nem lehet annyira a gyári frekik felett üzemeltetni.
Valamint, oké hogy grafikában elveri az i5-öt, meg ilymódon játékban is, de mit tudnak a cpu magok benne? Vagyis, ha a mostani programjaimat futtatom akkor mire lesz jó?
Egyébként, örülök hogy kijött és ilyen jónak mutatkozik. Éljen az AMD! -
Zeratul
addikt
Oaktrail beágyazott rendszerekbe szánják, az intel meg a normális VGA driver két külön fogalaom, főleg hogy GMA600 Power VR lincenszeket igényel azt meg nem újították meg. Ilyen körülmények között nagyon könnyen bugware lehet intel "csodából"
Oliverda: erre is gondoltam az eltérő feszültség emlegetésével.
-
Zeratul
addikt
Feszültség négyzetesen növeli a fogyasztást, a frekvencia csak lineárisan. Nem tudni hogy milyen a Fusionon belül az egyes egységek feszültség igénye. Mert ha GPU alacsonyabb mint CPU akkor simán elképzelhető hogy a 9W hoz elég a CPU frekit és feszültséget redukálni a GPU magot meg békén hagyni.
-
smkb
őstag
Atomokban messze nincs ekkora órajelű igp, és a 9wattos ontario oda készül. Egy 80 shaderes gpu 300mhz-en is felfalja a gma3150-et minden funkcióját tekintve (amit nem nehéz mert sokkal nem bír szerencsétlen...).
Ami érdekesebb az amd számára, hogy bedobják e az oak trail atomokat a netbook szemgensbe intelék... ha a gma 600-hoz becsüleets drivert írnak, akkor azért erősen versenyképes, mert nem dx11-en alapuló funkciókon kívül az is ellát mindent. Ebben a szegmensben meg opencl meg egyebek tök irreleváns. Senki nem netbookon fog számításigényes feladatokat végezni.
-
Oliverda
félisten
-
smkb
őstag
Máshogy pedig nehéz lesz. Még egy mag és maradék mag órajel csökkentésével sem tudnak tdp-t felezni. Ebben a prociban a gpu a felelős a fogyasztás egy jórészéért, és ha a 9w-ot tartani akarják, mégjobban alul kell feszelni a gpu-t -> mégkisebb frekvencia. Én valahova 300mhz környékére tippelném max.
-
Sanyix
őstag
úgy írod mintha nem lenne tele minden drivernél ilyenekkel. Azok alapján a tapasztalatok alapján írtam ezt hogy a többségnek rendben megy minden, mint úgy általában más cég drivereinél is, néhánynak van baja velük.
Tehát most én is elkezdhetném gyűjtögetni az nvidia bugokat, hotfixeket, intel driver sírásokat, és a többit...
Mondom ezt úgy hogy 5 éve ati-t használok, és bár néhány okos mondogatja hogy fúdeszar a catalyst meg ez meg az, nekem nem volt nagyobb problémám vele. -
törölt tag
Egy tisztességes Itx-es lapot DDR2-es foglalattal és ígérem többé nem veszek mindenféle intel sz@rt!
csak-így-tovább!
Valahogy mindig meg volt az AMD-nek az a varázsa, hogy a gépnek kellemes "meleg" szaga volt mint a jóféle csöves végeknek, már tudom mi hiányzik évek óta
-
Hakuoro
aktív tag
Zacate Fusion works at 1.6GHz
A GPU csak 500Mhz-esÉs az Ontario még gyengébb lesz.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
#71321344 #103 üzenetére
"mert már mások leírták, hogy ez a verzió nem az Atomok ellen készül"
Oké, ezt tudom. Ebből akkor egyenesen következik, hogy ez már az i5 ellen készül?
"mellesleg a GPU-kat mérték össze és a GPU is öregszik az i5ben"
Jelentősen gyorsabb az IGP ergo a még a durván kétszer gyorsabb SB-ben található IGP-vel is fel fogja venni a harcot. Annak ellenére hogy az SB ellen a Llano-t szánják amiben kb ötször annyi shader lesz mint ebben.
-
törölt tag
szerintem sem bonyolult, mert már mások leírták, hogy ez a verzió nem az Atomok ellen készül. mellesleg a GPU-kat mérték össze és a GPU is öregszik az i5ben
tudom, hogy nem egy kategória a kettő.
énis értem miről van szó, Te is. max egymást nem értettük meg
ez már tényleg nagyon off, de az AMD megoldása elég ütősnek néz ki, intel a piaci fölényének használatán kívül készül valami érdemlegesebb válaszlépésre?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt már akartam kérdezni, de mi a probléma a hotfixszel. Gyorsan jön és javítva van a hiba. Szerintem sok felhasználó örül ennek, minthogy egy hónapot várna a következő driverig.
Nézd az ellenpéldát. A 198-as drivertől nem fut egy csomó régebbi játék (Gothic, Gothic II, Falcon 4.0: Allied Force, Links 2003, Independence War II - Edge of Chaos, X2: Wolverine's Revenge). Most lesz javítva a szeptemberi driverben, ami nem kevesebb, mint fél év a Fermi megjelenése óta. Melyik a jobb megoldás? Az azonnali javítás, vagy várj fél évet? Ez a hiba csak egy példa volt, érzékeltetve a hotfix jelentőségét.
-
Oliverda
félisten
válasz
#71321344 #89 üzenetére
Az lehet csak a Bobcat meg az i5 messze nem egy kategória. A Bobcat nem az i5 ellenfelének készül. Pusztán csak azért hasonlították össze azzal (a GPU-t) mert az Intel-nek jelenleg az az elérhető legjobb/leggyorsabb GPU-ja. Bár ezt feljebb már leírtam egyszer. Szerintem nem bonyolult.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az nem teljesen volt rossz dolog. [link] A Fururemark nyilván felkapta a fejét, de pár játékban is működött az optimalizáció, és nem volt hatása a képminőségre. A 3DMark esetében csak azért kapott figyelmet, mert a Fururemark szerint szabálytalan így előnyt szerezni, de a játékok esetében, miért ne. Neked csak jó, ha gyorsabban fut.
Ez inkább ötletes, mint sumákság. A 3Dmarkot meg ki nem szarja le. -
Pekkk
aktív tag
válasz
#71321344 #81 üzenetére
Nem kell elkeseredni! Előbb írtam már, hogy fele annyit eszik és alig lassabb! Na meg persze az AMD is biztos csiszolni fog rajta, mint ahogy Te is írtad. Inkább az az elkeserítő, hogy az Inteles laptopokat nem tudják kihasználni teljes mértékben az egyszerű felhasználók.
-
törölt tag
(és olverda Neked is)
köszi a válaszokat, de így gondoltam énis, hogy az alacsonyabb fogyasztású megy Atom ellen (tehát nem az, amit demóztak).
fele fogyasztással mit fog tudni? ha egy lapkával fedik le a két szegmenst miben fognak eltérni (fogyasztáson kívül)? és a kettő ára hogy viszonyul egymáshoz? lesz egy olcsó CULV platform és egy drága netbook (nekem így tetszene)?mindenesetre az asztali driveres teszt kicsit elkeserített. bár nyilván AMD is fog addig csiszolgatni az övékén!
-
Oliverda
félisten
válasz
Translator #78 üzenetére
Majd ha Nostradamus lesz a nevem akkor kérdezz ilyeneket.
-
Pekkk
aktív tag
válasz
#71321344 #75 üzenetére
Szerintem elég ígéretes, mivel fele annyi a fogyasztása mint az I5-nek és hozza közel azt a teljesítményt (a buherált intel driverrel szemben). Sajnálatos viszont, hogy sokan nem tudják használni az intel drivereket, mert nem mindenki professzionális felhasználó (legalábbis biztos az egyszerű felhasználóból van több).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan. Ezt kellene az Intelnek is megoldani, mert gáz, ha a gyártó hónapokkal van lemaradva a szoftveres támogatás esetben. Ez az eset világosan mutatja, hogy az Intel támogatása alatt sokkal jobb lenne a felhasználói élmény. Természetesen a gyártó dönthet úgy, hogy nem kér a támogatásból. A gyári meghajtó telepítése csak lehetőség, mivel a mobil piacon a laptop gyártója az ügyfél, így az ő döntése alapján lesz a támogatás. Ez nyilván az Intelnél is csak lehetőség lenne, sőt az NV-nél is az, tehát semmit sem erőszakolnak rá a notebookgyártókra. A Sony, a Toshiba és a Panasonic nem szokta kérni a támogatást, joguk van hozzá.
A Zacate ereje kb. a HD 5450 és a jelenlegi AMD-s IGP közé tehető. Nagyjából félúton, de ez függ a futtatott programtól. Például, ha a számítási teljesítményen van a hangsúly, akkor a HD 5450 teljesítménye is megközelíthető, mert kevés adattal kell etetni a GPU-t.
(#75) pekfiu: A Zacate a 18 wattjával biztos nem az Atom ellen lesz. A 9 wattos verzió lesz ellene. Amit most mutogat az AMD, az az ultravékony notebookokba nevez, mert a TDP fogyasztása oda rakja.
-
törölt tag
akkor jól értelmezem, hogy ez a verzió mégsem az Atomok ellen pályázik és, ha a corei5 kap egy "normális" drivert az AMD előnye már nem is olyan elsöprő a IGP terén?
mert ha tényleg így van, akkor mégsem jött el a digitális kánaán:/ mire megjelenik a CPU az intel megoldásainak ára esni fog és az AMD -gondolom én- az "újdonság varázsa adót" is ráteszi majd.
pedig elsőre nagyon ígéretesnek tűnt!
-
smkb
őstag
Az AMD mobil termékek támogatása hatalmas időszakra tekint vissza... idén koratavaszától van erre lehetőség, ha nem tévedek
És ez is csak részleges, mert jópár gyártó notebookjára, bizony nem mennek fel az ati mobil driverei, csak sajátjuk. Szerencsémre az Acernél megy, de tudtommal jópár gyátónál bizony az általuk készített, gyakran első és utolsó driverrel kell beérni (tán Dell, Toshiba... de most pontosan nem emlékszem rájuk)
Az meg egyébként továbbra is áll, hogy én nem igazán látom a hatalamas grafikus erőt a zacate-ban található cedar alapu gpu-ban. Kb azt hozza, amit a jelenlegi nem visszafogott órajelű HD4200 (500mhz)...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az AMD a legújabbal elérhetővel mért, ezt le is írja az Anand. Annyi történt, hogy Anandtech megkérte őket, hogy felrakják az Intel asztali driverét. Nyilván az AMD megengedte, de ezt ők nem tehetik meg, mert a gyártók mindig a legújabb hivatalos meghajtót preferálják. A mobil termékhez nem sok embernek jut eszébe asztali meghajtót tenni (pláne, hogy hagyományos úton fel sem települ, és ezt szintén leírta az Anand). Az már más kérdés, hogy az Intel miért nem támogatja a mobil termékeket, úgy ahogy az AMD és az NV.
-
smkb
őstag
Hát azért ez árnyalja kissé az AMD prezentációs méréseit....
"but Zacate managed a ~10x performance advantage in the IE9 Psychadelic benchmark. While Zacate should have a higher performance GPU, it shouldn’t be that much faster. Something was amiss"
Pl. hogy az AMD nem a legújabb intel driverekkel mért az IE9-ben (márciusiakat használt)... az újakat használva máris eltűnt az előny, sőt...a corei5 jobb... khm khm... elég sumák dolog
A city of heroesben is sehol nem volt a 30 vs 8 fps előny... khm khm...
Az itt olvasottak alapján kb annyit tud a zacate intel igp ellen, mint egy hd4200 korrektebb desktop órajelen (szerintem)...
Gondolom a 80shaderes cedar rendesen vissza van fogva órajelben, feszültségben, hogy beleférjen a tdpbe.
Persze ettől még jó a cucc, csak na...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hír kiegészítve.
(#66) Hakuoro: Látom gyorsabb voltál.
-
Hát nagyon szurkolok nekik,hogy végre legyen egy versenyképes procicsaládjuk.Ez talán az árazásra is jó hatással lehet
-
Hakuoro
aktív tag
N-Body Simulation
AMD Zacate 23 GFLOPS
Intel Core i5-520M 8.8 GFLOPS -
Hakuoro
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy ilyen teljesítménnyel csak az Atom ellen rakják be. Valószínűleg lesz egy olcsóbb verzió, ami 9 wattal az Atom ellen küzdhet, de a 18 wattos inkább egy kategóriával feljebb lesz: ultravékony notebookok. Tekintve, hogy az Intel az új Atommal csak 2011 közepén jön, így addig sok verseny nem lesz. Ami egyelőre nem világos, hogy mi váltja a mobil Core i5-öket, mert a Sandy Bridge lapkája borzalmasan költséges az Atom és az AMD megoldásához viszonyítva.
A Nile platform az Atom ellen csak a V105-ös procival megy. A többi túl sokat fogyaszt. A V105-ös gépek is drágábbak, de ez az egyetlen HD netbook a piacon, ami korlátok nélkül alkalmas multimédiára. Esetleg még a régi Ion, de mivel a régi Atom-ot már nem gyártják, így senki sem épít erre gépet. Az új generációs Iont sajnos az Intel kiherélte a PCI Express x1-es busszal.
A V105 hátránya a gyártás, mert a tokozása nem túl olcsó. Netbook szinten ez költséges. -
tdd587
őstag
Itt megint az a kérdés, hogy most miért nem fog sikerülni az AMD-nek. Mit csinál majd az intel, hogy ne tudj róla, ha tudsz róla, akkor elbizonytalanodjál, ha biztos vagy benne, akkor ne tudd megvenni könnyen, ha nagy nehezen mégis megvennéd, akkor a plakátokon, az üzletekben és mindenhol érezd, hogy lehet rosszul döntöttél, mert van az örök második, az olcsójános, bezzeg ha intelt vettél volna, akkor a sikeres, mosolygós, öltönyös brigáddal sörözhetnél együtt.
-
DMG
senior tag
Na ha ez végre kijön, tuti építek egy gépet a DELL Optiplex-em mellé.
Még mindig csak ámulok, hogy mire képes ez az APU.
-
zsigus
őstag
Ez nagyon jó lesz
Én is benevezek majd egy HTPC-re (ha lesz egyáltalán ITX lap belőle), tökéletes lenne erre a célra, keveset fogyaszt (gondolom emiatt nem kell neki nagy hűtés sem), a teljesítménye is nagyon rendben van, plusz a HD videó gyorsítás is benne van.
Csak az ára még nekem is kérdéses, de atomot soha nem vennék szóval inkább várok egy kicsit ameddig csökken.Kíváncsi leszek lesz e belőle CrossFire
-
Pekkk
aktív tag
Úgy néz ki jó döntés volt az ATI felvásárlása az AMD részéről!
Szurkolok nekik, hogy nekünk jó legyen!
Még kiadják az ATI Stream SDK 2.3-at és az Nv nek is odatesznek az Open Physics-el. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Komplikato #55 üzenetére
Létezett 733-as DDR1 ram?
-
Komplikato
veterán
Az mióta jelent bármit is, mit írt a gyártó erről? DDR1-ből simán ment a 400-as a csak 266 vagy 333-as ramokat támogató lapok nagyobbik felében. Vagy a 466, 533, 600 és a csúcs 733-as DDR1 ramot nem említve. Chipset hivatalosan az életben nem támogatta. Lehet már kapni bőven 2GHz feletti DDR3 ramot, szerinted hivatalosan mi támogatja?
Amúgy gondolom a hülye userek elleni védelemből nem írták, a mostani AMD prociknál is más-más az órajel, így elég nagy a szórás mennyin hajtja a ramot tuning nélkül. Tudod hány buta ember értetlenkedik a fórumokon, hogy megvette az 1600-as ramot és neki csak pl. 1333-on (vagy se) megy?
-
cudar07
senior tag
sziasztok
lehet én vagyok kekec
de miért nem írták az AMD spec. mellé miér csak azt írták 4GB?
a gyorsaság? (az intelnél 1333)csak érdeklődök
-
smkb
őstag
Nekem egy dolog nem világos... bobcatot atom ellen szánják... ok papíron ez rendben is van, a cpu tényleg korrekt. 1 problémám van, a jelenlegi K125, K325 és K625 alapú platformok (nile ha jól tudom) is elvileg atom ellen lennének de piszok drágák. Egy K625-ös platform 170.000-től indul ami már nagyon masszívan CULV terület, de az 1magos K125 is 130.000 környéke. Na most, a jelenlegi árpolitikán nem hiszem, hogy nagyon változtatnának, mert profit meg kell. Így a bobcat platformok valahova bőven a 150.000+ br szegmensbe fognak megjelenni, és ekkor még nagyon alulbecsültem. Hogy lesz így az atom ellenfele? Az atomos netbookok, bár bőven gyengébben szerelve, de a 70-90.000 ftos sávban mozognak. Azaz, aki a netbookban gondolkodik, az nem vesz jelenleg sem a fentebb sorolt K szériás modellekből... Csak annyit akartam mondani, hogy bár papíron a bobcat atom ellen lesz, a valóságban, ha az amd a jelenlegi árpolitikával dolgozik, akkor viszont az atomos netbook piac szeletéből semmit sem fog kihasítani. Akkor lenne életképes, ha a 120.000br-os határ köré lőné be, ahol az ionos 2 magos atomos platformok vannak jelenleg. A 170.000+ os szerintem jelenlegieket nézve is melléfogás. Azaz jók a K625-ös cuccok is, csak most kissé agresszívebb árpolitika kellene, mert különben csak kallódni fog. Az árazáson fog minden eldőlni, mert ha a cpu magok, nem hozzák a jelenlegi intel culv magok számítási teljesítményét (culv szegmes főleg üzleti területen hódít, itt mellékes a gpu teljesítmény mert sem oracle, sas, sybase, sap, stb... nem alkalmaz az alkalmazásaiban gpu támogatott számításokat), akkor nincs mese, az atomos netbookok árszegmensének felső határáig le kell menniük.
Remélem megteszik, és akkor nagyon fasza kis cuccok lesznek a boltok polcain,
-
9950es
aktív tag
picoprojektorhoz is jaó lenne
-
luw2win
őstag
Nagyon jó akkor talán márciusra elmúlik a láz, egyre több gyártó belép a képbe és csusznak majd lentebb az árak.
Azt lehet tudni hogy milyen árkategóriába fognak esni. Vegyünk alapul egy teljesen átlagos consumer asus laptopot. 200k alatt, felett?
Ha nem lehet rá választ adni akkor mindegy, csak már nagyon régóta vártam ezt, és előre próbálom számolni a várható kiadásokat. -
osztraksajt
őstag
Én HTPC-be szeretném tenni, valami jó kis miniitx alaplappal elégedett is lennék.
Elvből nem veszek 30-ért Ionos lapot atommal. Azért az árért Athlon/sempron+780/785HDMI lap kijön (használtan inkább 20, ionos nem létezik használtba), csak a fogyasztását tudnám feledni, de egy ilyen procival szerelt ideális lesz nekem.
Azt a fél évet meg elvagyok még a Popcorn A110-el is.
-
robotjatek
tag
Egyre jobban tetszik ez a Fusion dolog
Remélem az AMDnek sikerül valami nagyot durrantania
-
luw2win
őstag
Mekkora esélye van annak hogy én február március környékén ezt egy laptopba fogom látni?
Akkor megyek külföldre és ott szeretném megvenni.
De akkro már kivárom mert ez nagyon meggyőzött. Pl egy asus vagy egy dell mikor fogja forgalomba hozni az ilyen tipusú cuccokat? Van rá esély vagy március végéig kizárt dolog hogy megvegyem? -
davi1x
csendes tag
Szia Ottoka nem tudom te nem tudsz leszokni arról, hogy butaságokat írj? Mert már olvasom itt a fórumot több éve de tőled még értelmes dolgot nem láttam. Ha AMD-s hír van akkor te megjelensz a butaságaiddal együtt és elcseszed a a témát. Ha ennyire nem szereted az AMD-t akkor ne szólj hozzá ne olvasd el bár nem úgy tünik mintha tudnál olvasni vagy csak nem fogod fel mi az amit ír a cikk vagy a hozzászóló. Nekem ne válaszolj hanem fogad meg a tanácsom bírd ki hogy nem nézel meg olyan hírt/témát ami kapcsolódik akárhogy is az AMD-hez. Röviden ennyi. További jó hír olvasást persze szelektíven.
Amúgy jó lesz ez remélem ezzel sikerül jobb helyzetbe kerülnie az AMD-nek nekünk jó ha van ár verseny bármilyen szegmens is legyen az.
-
Dr. Akula
félisten
Van fantázia ebben a Bobcatban.
-
.mf
veterán
Jól hangzik, remélem lesznek fícsör-gazdag mITX lapok is evvel, amire majd lecserélhetem a duál-atom+ionos kisgépem
-
Ottoka
őstag
válasz
CsendesMark #31 üzenetére
Nem oktattalak ki, csak reagáltam arra a butaságra hogy intel chipsettel nincs gigabites háló. De annak is veheted.
Egyébként ha az érdekel hányszor fogyaszt többet, érdekeljen az is hányszor nagyobb a teljesítménye
Nem azt mondom nem érdekel mit fogyaszt, de azért nem tartok külön letöltőgépet mert keveset eszik. Nem vagyunk egyformák. Ha megkéred a szomszédot töltsön le ezt azt, még olcsóbb lesz.
-
válasz
RootRulez #13 üzenetére
ööö..."A Zacate és az Ontario hivatalosan a 2011-es CES-en mutatkozik be, ahol a gyártók is leleplezik a Fusionre épülő termékeiket." Akárhogy is nézem, ez január! Amúgy az igaz, hogy ha mindig megvárnám a következő generációs, erősebb cpu-kat, akkor sose vennék semmit!
-
törölt tag
Hogy ez mennyivel kisebb, mint az előző generáció!
Vajon az ára mennyivel lesz kisebb? -
nghost
tag
ez nagyon jóóó.. tudtam én, hogy lehet számítani az AMD-re - hozták a kötelezőt.
ezért lehet, hogy bannolnak, de: Ottoka, légyszíves kussolj.. köszi.
-
Ottoka
őstag
válasz
CsendesMark #27 üzenetére
2 is van.... x58a-ud7 lappal, gigabites routerrel... soroljam?
-
CsendesMark
aktív tag
Miért zavar téged az hogy sok embert jobban érdekli az AMD terméke mint az Intelé?
A jövőben nagy hangsúlyt kapnak az ehhez hasonló alacsony fogyasztású cuccok.Nekem is van egy atomos gépem, letöltésre tök jó, és az IONos csippel remekül lehet más dolgokra is használni, az inteles csipszettel meg még gigabites hálód sincs
Az AMD pedig szépen csendben megépíti az új "kis" gépem
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szándékosan ez volt a terv, hogy az IDF-ről menjenek át a látogatók az AMD-hez. Ezért írtam így. Nem sokkal messzebb volt az AMD bemutatója.
Igen az IDF az Intelről és partnereiről szól, ezért nem jó nekik ha az AMD elszipkázza a látogatókat. Egyébként minden évben ez van, csak most az AMD olyan terméket állított ki, ami sok embert érdekelt és át is mentek. Ezért születtek a videók.
Nem érte, hogy az IFA hogy jött ide, igezából még említés szintjén sem merült fel a hírben? Mindenesetre örülök, hogy megemlítetted, hogy az AMD hol kaphatott sátrat, ez hűen mintázza az elfogultságot az egyik irányba. -
Ottoka
őstag
Hallod Abu, nem komolytalanság olyat írni hogy az amd az IDF-ről szipkázta el a látogatókat? Mert ugye az idf az intelről szól, az egész, az ifa 2010 meg rengeteg cég termékeit mutatja be, ahol sztem az amd a hamburgeres mögött kapott egy sátrat. Kb. az IDF-et takarító brigád fért volna be....
Másik az IFA-t az amd-től teljesen független szervezik, tehát megint kicsit lódítós a történet. Vagy ez az általad sokszor hangoztatott "másképp mutatjuk be a dolgokat"?
-
Atom_Anti
senior tag
Meglepett nem is kicsit hogy nem Atommal versenyeztetik, hanem kapásból egy Core I5-tel
. Méghozzá játék alatt akár 5x gyorsabb
. Wow, de jó lesz ez egy kis 12-13colos gépben nekem
.
(#13) RootRulez:
Miről beszélsz? -
Oliverda
félisten
Ez a legtökéletesebb és legvalósághűbb. Ennél nincs jobb.
Az i5 pedig azért lett felhozva mert még ezt a jóval magasabb kategóriájú CPU grafikus teljesítményét is veri nem hogy a közvetlen ellenfél Atom-ét. Na meg azért mert jelenleg az Intel-nek ez a legjobb/legerősebb kapható grafikus megoldása...
-
Oliverda
félisten
Az ne is zavarjon hogy az Atom (tudod, a CPU) ellen szánják...
...bár ahogy ismerünk téged ilyen apróságok nem szoktak zavarni a trollkodásban
-
Ottoka
őstag
Nagyon ígéretes, és ahogy lenni szokott megint az intel lassan leváltásra kerülő termékeivel tesztelték.... magyarul annak talán ellenfele lesz. Hiába a 2 év lemaradás az 2 év lemaradás. Erre kár várni, akinek tetszik megveheti most intelben, kb annyit fog tudni.
-
gombsadi
aktív tag
Végre nem csak a VGA piacon fog domborítani az AMD. Ennek nagyon örülök.
-
Na, most elbizonytalanodtam. Épp notit tervezek venni, és főleg Core i-s procival szerelteket néztem, de lehet jobban járok ha elhalasztom januárra...
-
RootRulez
félisten
Hmm, a végén nem is kell VGA-t vennem mire ez elavul, csak egy új procit.
-
Gabboo
tag
Tök jó, tetszik!
-
gyiku
nagyúr
helyes, varom is, ontariot ide. ez majd odabasz
-
Nordic
Közösségépítő
Én mindenképp szurkolok nekik.
-
^Clown
addikt
Eddig úgy néz, ki, hogy nagyot fog durranni!
-
Srodney
senior tag
elég ha csak hozza az amd az intel teljesítményét mert egy ütős árazással máris keresztbe tehet az intelnek.remélem ezt nem rontja el az amd,eddig jol csinálja....
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez az, csak így tovább.
-
McClane
aktív tag
Nem csak a Sandy Bridge-ről szól az IDF...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest