Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Messze a Celeron a legrosszabb választás- 500MHZT-el alacsonyabb az órajele mint a Pentiumnak, fele annyi mag és Cache van benne mitn az AMDben, ellenben 2000ft-al drágább annál és ugyananyni az ótajele.
-
ted_tris
tag
válasz
joysefke
üzenetére
Az idiota ezt azert talata ki mert mondtak neki.
Nemet o. Kezdett kellemetlenul eros lenni igy ki kellett szolgaltatni a "nyerteseknek" (pl. osellenseg franciaknak), hogy rovidebb legyen a poraz.
Ennyi.#213, #217:
Nemetorszagban nem jellemzoek a foldrengesek es viszonylag ritkak a cunamik is. -
KROK640
nagyúr
"Belépőszintű processzorok mellé belépőszintű alaplap dukál, " ERddig ok, de valljuk be ezek mellé nem reális egy 16GB-ás memóriacsomag meg 2080TI Extreme...
-
Reggie0
titán
Nem. Inkabb nagyobb nepsurusegnel nehezebb. Ha copy-pastelsz egymas melle 5 magyarorszagot, akkor 5x annyi emberrel 5x tobb energia kell, de a bonyolultsag nem no.
Persze egy adott nepsuruseg alatt se lehet egyszeru, mert nagyon kis energiat kell sokat szallitani, hogy ertelmes kapacitasu eromuvek epulhessenek. -
joysefke
veterán
Mivan

Könnyebb lenne a dolga a németeknak a magyar viszonyoknál sokkal nagyobb méretgazdaságosságra alapozva elérni az alacsonyabb fajlagos CO2 kibocsátást.
Ehelyett mit csináltak?
Az utóbbi évtizedben drasztikusan növelték a CO2 kibocsátásukat, mivel a zsírdisznajuk kitalálta, hogy márpedig az atomerőműveket be kell csukni. Csak mert.
Mivel bezárták az atomerőműveket, ezért a jelenlegi megújuló áramtermelési technológia és az áramellátó rendszer alkalmatlansága miatt a kieső atomerőművi kapacitást nagyrészt nem megújulókkal, hanem felszíni fejtésű barnaszén égetésével fedezik.
Ami olcsó és gazdaságos energiájuk van, az a határ menti francia atomerőművekből jön.
Mindezt a nagyszerű energiapolitikát produkálják a magyarnál lényegesen magasabb fajlagos CO2 kibocsájtás és dupla lakossági árak mellett...
Mindezt úgy, hogy Németországban sokkal többet fúj a szél mint idehaza
-
Gyuri27
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem i5-t kell nézni.
43 pénz egy 1600X. Kapsz hat valós magot meg 12 szálat.
Hol itt a probléma? -
syberia
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kifelejtettem a többi komponens árát, jogos.
Sajnos a procik drágultak, a DDR4 árak még mindig jó magasak, szóval a "gazdaságos" sztornó. 
-
pengwin
addikt
-
-
OVCGabor
csendes tag
A trend szerencsére nem kizárólag a számítási teljesítmény növekedése, hanem a fogyasztás csökenése is. Ezek a belépő szintű processzorok -ha a teljesítményük megfelelő a feladatra- szerintem kifejezetten zöld megoldások.
off: a Föld szempontjából nem feltétlenül a fogyasztás számít, hanem az is, hogy azokat a kilowattórákat milyen szennyezéssel állították elő. A pillanatnyi állapotot itt láthatjátok: electricitymap.org Amíg ezt írom, hazánk 275g, a szuperzöld Németország 320g CO2 kibocsátás mellet generál egy kilowattóra villamos energiát...de csak nézzétek meg a saját szemetekkel!
on: a 2200G szerintem is kellett volna még, de a szó amit keresek, az a köszönöm, jó volt olvasni!
-
MongolZ
addikt
válasz
csontosek
üzenetére
Kb. 110 éves a ház, legutoljára 2014-ben nyúltunk hozzá. "csak" 10 cm a szigetelés, van, ahol az eredeti dupla ablak van még fenn (igaz, én újítottam fel, meg szigeteltem őket, fillérekért).
A hatalmas titok az az, hogy az építkezés a kert megtervezésével kezdődött. Na meg van vagy 4 hőmérséklet és páratartalom mérő, így tudom, mikor kell / lehet pl. szellőztetni.
Egyébként igen, kedvencem a sok "passzív" ház, ahol a kert vagy 100 m2 és semmi nincs benne... Persze klíma az van minden szobára... -
Reggie0
titán
A sarkok attol olvadnak,hogy ott nem klimaznak. A klima jo, ertem?
-
Chaser
legenda
brit tudósok kimutatták, h nyáron a golyóim mérkőzést játszanak a bennmaradásért ( :
a "szakad róla a víz" kifejezés nálam nem képletes, gyűlölöm a meleget, nyilván orosz, ukrán, egyéb hasonló őseim lehettek, zóval kénytelen vagyok ezzel valamit kezdeni, elmúlt nyarat klíma nélküli lakásban töltöttem, mindent sikerült, de pihenni azt nem, az új lakásban az van, fűtésre is, ha nem tévedek nagyot bármi mással is fűtenék, jobban terhelné a környzetet mint a klíma
klíma és klíma közt is van különbség, van maelyik ugyanannál az épületnél és hőfoknál 1,5kw-ot eszik, van olyan ami meg 0,9kw-ot, ezt nem óhajtod megérteni mint látszik, ha valami kell és van rá lehetőség nyilván használom/használjuk, de akkor már olyat, ami hatékony
az említett 580 vga az nem hatékony, %-os arányban laza 50%-kal többet eszik mint az 1060, 1 embernél ez nem sok, számolj 1m-t és számolj minden háztartái eszközre 1mrd-ot, lehet a végén nem tudod megmagyarázni magadnak, h a sok kicsi nem számítsb
nem vágja
erre mondaná fábry:
maga milyen jól játssza a hülyét, hát komolyan mondom ebből kéne élnie...jah h nem színész, kezeket a paplan fölé..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hat, en nem szaroztam anno. Kint 35 fok, nalam szobaban 18-19 (uzemi homersekletem egy szal boxerben kb ez), plusz nem tul fasza nyilaszaro, szoval... Ha nem is csutkan ment, de sztem olyan 1-1,5kW-on jaratva volt.
Nagyobb irodakban meg aztan plane csutkan van jaratva, plane ahol van valami komoly geppark. Utcan van 35-40 fok, bent minden 3 m2-re esik 400 elfutott watt amikor eppen ugy van, es max 25 fok a homerseklet. Olyankor aztan porog a klima rendesen.
Mondjuk itt angliaban mar nincs legkondim, mert otthonra echte baromsag, kb egy honapig lenne ertelme, annyit meg azert ki lehet birni.
-
Gyuri27
félisten
Amúgy elmondok kutatások vannak, hogy az agyon klimázás nagyban öli a földet.
Ki lehet matekozni, hogy napi 2-3 óra + 80 watt teszi tönkre a földet.
Vagy hogy mindenhol csúcsra van járatva a több száz wattos klima (napi 8-12 órában).
Kicsit olyan vagy nekem mint a fogyizós nő. Aki 9 francia krémes után lájt kólát iszik. Mer nem akar elhizni.
-
Chaser
legenda
majd jön a markoláb osztán' nyakon csap, mindegyikkel ezt csinálja aki trollkodik velem
( :sb
kb erről beszéltem
villanyspórolást direkt nem vettem bele, de persze hosszú távon attól h valami drágább volt, még lehet olcsóbb is ígyGyuri27
harmadszor is ((( :
ha _kell_ valami használom, de olyat választok belőle ami a lehetőségeimhez képest legjobban takarékos
a klíma nekem _kell_, különben beledöglök a nyárba, inkább -10 mint +30 részemről, de már a 25-nek se örülök
ettől sztem nem vagyok nomád, aki egy szál pH@szban éli élteét h megmentse a földet
de annyit megtehetek, és mindenki megtehetne, h olyan eszközöket választ, amik kevesebb terhet rónak a sárgolyóra
ha mindenki így tenne, az am is befejezné ezta hülyeségét, mert nem lenne vevőköre, én őket így tudom támogatni a vga fejlesztésben, h nem vásárolok tőlük...evvan'
-
sb
veterán
A kulcs a mértékek tartása. Nyilván nem fogunk fényevők lenni, hogy még annyival se terheljük a környezetet.
Viszont adott szinten lehet a legjobbat választani ilyen szempontból, ahogy te is.
Meg ami még egyszerűbb: megfelelő szintet választani. Itt a fórumon mondjuk sokan nehezen tudják elképzelni, hogy valaki nem 5GHz 220W TDP-vel hajtaja a gépét.
Meg nem cseréli le évente... kétszer.
Pedig a legegyszerűbb spórolás (és ez nem csak fogyasztásra igaz) az ha nem használod.
(Más kérdés, hogy mostanában már elég jók a procik pl. Vehetsz 8-10 magot is, ha nem hajtod csak évente 5x kell akkor nem fog fogyasztani és mégis megvan a kraft.)
Itt is felbukkant a topicban a "minek ez, 2200G alatt nincs élet" hozzáállás korábban.Amúgy meg árban sem biztos, hogy nem éri meg. Célfüggő. HTPC/NAS-ra pl lehet, hogy szaros 10W különbségből elfűti a proci teljes árát a gép 3-4 év alatt még egyszer. Abból már árra is lehet optimalizálni, nem csak perf/W-ra.
A vicc az, hogy én pl. figyelek rá, de nem sz*rok be 10W-tól. Így ilyen helyen megkapom, hogy fillérb*szás megy. A NAS topicban meg, hogy minek ilyen kraft/gép NAS-hoz, mer' 7/24-re elég a 4W-os cucc is és még ez is drága lesz.
A kettő között meg ott az optimum. Se nem eszik sokat, se nem kell pl.7/24-ben mennie, mert minek? Nem felhőszolgáltató vagyok.
-
-
-
RootRulez
félisten
Akkor viszont már egy G5400 árával megegyező árú AMD procit is bele tehettetek volna.

De sztem ahogy mindjárt olvasom a hozzászólásokat sztem nem én leszek az egyetlen akinek ez jutott eszébe.

-
joysefke
veterán
Itt Wattra egyformán eszik a 200GE a Pentium 4560-nal. Ráadásul a másik két Athlont is tesztelték...
Computerbase -
Frawly
veterán
Nem hogy jó látni, hanem az alsó és közép kategória az, ami a legtöbb olvasónak számít. Felső kategóriát relatíve kevesen vesznek, vagy a pénzügyi oldal miatt, vagy mert igényük nincs rá (pl. átlag felhasználás, nuku játék).
Azon röhögtem, hogy a cikk eleve indításból elismeri, hogy az Athlon a legjobb, nem is meri az azonos árban lévő Celeront mellérakni, inkább benevezi a 10k-val drágább Celeron Goldot, hogy ne legyen égő
Azaz már előre borítékolva van az eredmény.Bár én azért nem adnám egy Ryzen 3 2200G alá, nem sokkal kerül többe, mégis erősebb, meg talán az GPU is jobb benne alapon. De ennek ellenére az olcsó ára miatt ez az Athlon is elég meggyőző.
-
Chaser
legenda
Ezt mar mondtuk paran..( :
Ha mar ilyen kivansag lista van, szoba kerult a fogyasztas, gborsnak van egy jo cikke, a 320-as chipsetnel nem jol mukodik az energia management, v egyaltalan nincs is
Olyan teszt lehetne-e, amiben a320, b350, 450 lapok vannak tesztelve azonos amd-vel diszkret vga nelkul? Ha csak ez a kicsi 200ge az is jo, de ha van mellette egy masik az meg jobb
Es csak a fogyasztas lenne a tema
Engem szemely szerint irrital, ha valami idle v load tul sokat eszik, a load egyes esetekben meg ertheto is, de az idle nem - szamomra - -
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet. Jó látni alsó kategóriát is. Remélem a jövőben lesz lehetőség többféle proci tesztelésére is.
-
fartfun
tag
Köszi a tesztet.
Ráadásként a 30ezer forintos G5400-at össze kellett volna hasonlítani egy azonos árú AMD-vel. -
azozo
senior tag
Köszi akkor lehet belevágok ...320-as alaplapokat néztem olcsobban ,de a jövöbeni fejlesztések miatt a plusz kb6e megérri jobban..Elvileg csak a 450-esekben lehet tuningolni?
Én is a Gigabyte-os B450-t nézegetem
SPDIF nekem coax kellene nem digitális,de lehet külön panelt venni ...(alapból gondolom nem adnak hozzá....)
-
A PCMarkos tesztnél az lett írva, hogy a 1803-as verziójú Win10-et nem szerették az Inteles procik, így fel kellett rakni a 1809-eset. Vagyis elvileg két külön Win10 verzióval lettek eredetileg tesztelve a procik? Ha igen, és említve lett a HT-s "mészárlás" a 1809-től, akkor egy speciális 'ilyen volt (1803)-ilyen lett (1809)' verzió összehasonlítást tudnátok bele rakni (akár csak 1-2 programnál mintegy mintaként)? Vagy a 1803-as eredmények már nincsenek meg?
-
Aram
tag
Hali azozo!
Van három Gigabyte alaplap, melyek csak a chipsetben térnek el egymástól. Én az X370-esre építettem eddig olcsó AM4 rendszereket (aszem már négyet is) és egyelőre jól szuperáltak.
Ami nekem fontos volt, a négy RAM foglalat, sok (8) USB aljzat a hátulján, van VRM hűtés, M.2 PCIe foglalat és 3 év a garancia.GA-AB350M-DS3H V2
GA-AX370M-DS3H
B450M DS3H - ezen már HDMI 2.0 van!És ami miatt gondoltam hogy leírom mindezt, hogy van rajtuk rendes SPDIF alaplapi csatlakozó!

Üdv!
aram -
F e Z o
veterán
"Az Intel gyári hűtése, amitől nem tudnak szabadulni."
Nem mintha az AMD tudna szabadulni a gyári, kocka aluhűtőtől...

-
Cyberboy42
senior tag
Hát én nem gondoltam volna hogy az amd idle fogyasztása konkrétan a duplája az intelének!
az ilyen fapados megoldásokban a ryzen óta az amd fele hajlottam, de msot hogy ezt látom.... háát, egy olyan rendszer ami jó esélyel az ideje 90 százalékában nem csinál semmi mer mondjuk nem indítunk semmit rajta, ahhoz a 30 watt az elég sok... meg úgy általában, médiát lejátszani meg netet böngészni tök ugyanolyan mindkettővel. viszont az amd megoldása dupla annyit kajál be! na ezt szerintem komolyabb lattal kéne hogy a konklúzióba bekerüljön!! -
sb
veterán
Ennyire nem értek hozzá...
De lassan 3/4 oldalt írtál róla, hogy mi-hogy és még csak nem is 100%-os. Ez így szerintem a "nem működik" hosszabb kifejtése.
Bizonyos csillagegyüttállás és chipset mellett már van valami... erre még én sem mozdulok 10 év HTPC után nemhogy átlagpistike. Jól jellemzi szvsz a gyártók hozzállását a támogatáshoz. Aztán csodálkoznak, hogy nem rohanunk a HDR, 4k-8k kijelzőkért a megjelenéskor... 
És még DP port is ott marad nulladik kérdésnek. Én 1 és 2 éves üzleti notit (Dell Latitude) használok, de volt 7 éves is, soha nem találkoztam még DP-vel sajnos. A Type-C is tavaly került fel rájuk.

Asztaliban meg szintén alig... tudom mert kerestem. Kb. 4 évvel ezelőtt néztem rá miből lehetne 4k/HDR HTPC-t összepattintani, de időmilliomos nem lévén azonnal hagytam a témát. Mostanra jutottam el idáig a 200GE-vel de a lap még itt is HDMI 1.4, noDP hivatalosan és fórum teszt alapján választottam, mert elvben megy rajta a 2.0.
-
hokuszpk
nagyúr
ha bejon, enis orulnifogok neki, de egyelore ott tartunk, hogy mindenki talalgat.
a 7nm gyartas draga, szerintem a jolsikerult chipek mennek EPYCbe, mert az hozza a nagy penzt, a maradekot fogjuk megkapni desktopra, de azt sem puszira, oruljunk ha a 12/24 -et odaadja az AMD annyiert, amennyibe az Intel 9900K kerul. -
xeon forever
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Irodai felhasználás szinten(teszteltem) 24 óra alatt fogyasztott 1,8KWh-t...(full load Power 24h test 10KWh=352Huf)
UI. Mindjárt Bekapcsolom és screen shotolok mi van benne. [Előre fizetős elmű órám van tized KWh óra pontossággal ami annyit tesz +-100watt per perc pontossággal mondom az értéket a mért óra esetén az utólsó percre értve.] -
Qkackca
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami...nem támogatott processzort használok nem támogatott oprendendszerrel, gyakorlatilag nem 'létezhető' videómeghajtóval, és mégis minden rendbennek tűnik használat közben

Egyébként a fogyasztási grafikon az integrált grafikával készült, nem diszkrét kártyával ugye?
Érdekes látni az eltérő tdp / fogyasztás értelmezést gyakorlati méréssel.
Az Amd hűtő milyen hangos, mennyire hatékony? Erről nem rémlik hogy lenne említés a cikben. -
Qkackca
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Persze, nyilvánvaló de olyan 10% körül is? Kisebb órajel, kevesebb-lassabb ram, mégis egyező eredmény? Pl cinebench esetén. A Corona, indigo, pov-ray nálam gyorsabb, a blender meg nálatok, a specview nem tudom melyik verziót használja a blender tesztnél a bmwből, bár lehet ki kellene nekem is próbálnom a a specviewt az tiszta lenne.
-
Qkackca
őstag
Köszi a tesztet, a múltkori használt vs új után titkon reménykedtem lesz valami hasonló hamarosan

A teszt rendszer ssd-n mennyire használt rendszer van vagy mitől lehet hogy a nekem meglévő G3930 több tesztben is gyakorlatilag ugyanazt vagy jobb értéket produkált mint a G4900, mikor 300 MHz-cel lassabb?
Az én teszkörnyezetem MSI B150 Mortar Arctic, 4gb 2133 MHz (single), gyári hűtő, Crucial M4, Win 8.1.
A windows magában okozhat pár % különbséget?#62: e8400, i5-2500 eredményem van pár, g3930 is, amd a10-6700 is.
-
pomorski
őstag
Köszi a hasznos tesztet!
-
hokuszpk
nagyúr
100 dolcsiert talan lesz 4/8 es akkor lehet sokat mondtam.
es az is lehet. jovore lesz ilyen procid. -
janeszgol
félisten
Én az Athlon 200GE miatt dobtam a gamer noti dolgot és inkább maradok az asztali kiépítésnél. Nem konkrétan ő vele, illetve már Intel is adott ki értelmes CPU-t, csak drágábban, de talán ez a kategória is feléled picit.
-
M@cika
őstag
Egyből le is cserélném a mostani 6/12 1.gen Ryzent a 3300-asra. De még akkor is best buy-nak gondolnám, ha 100 Eur+Áfa lesz nálunk. Ha ez bejönne az Intel i5-ig meghalna azonnal és ott is cumi lenne, mert új I5-öt szerintem ami tudna annyit, mint a Ryzen ennek az árnak a közelében sem fog árulni. persze ez egyelőre csak spekuláció és kevés valóságalapja van. Majd nyáron, amikor kijön a 3xxx széria tisztábban fogunk látni. De ráférne az Intelre 12 év uralkodás után még egy kis cumi.
Rootkiller: Jelenleg bármilyen kategóriában jobban megéri az Intel mostani árai miatt.
-
rootkiller
őstag
Érdekes teszt, pont múltkor került szóba hogy sokkal jobban megéri AMD-t venni az alsó kategóriában.
-
Kár hogy az AM1-nek nem lett utódja AMD oldalon. Valahogy hiányzik ezen kategória. Ugyanígy lehetne csak 12v-ról táplálható lap is, nem kéne külön nagy tápegység. Gondolom nem éri meg ilyen olcsóságokkal foglalkozni.
Nappaliban netezősnek több éve állt ITX házban Sempron 3850, 120Gb-os olcsó wd geen ssd, 4gb ram, ebay-es paneltáp szedtem elő. Ezt mint egy sima tp-link router tápja hajtja meg (12v 1.5A), ennél kevesebb fogyasztásút ilyen áron nem nagyon találtam. Netezni pár oldalra elég, na persze nem flash játékokra. Árban új korában is jó volt, proci+lap 20k alatt.Vicces hogy 25w tdp-s a proci, miközben az egész gép nem eszik 20w-nál többet, ventije nem kapcsol be
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Tudom, hogy bilibe log a kezem, egy ilyen teszthez (meg ha a hardware megoldhato is lenne) szukseg lenne minimum 5 ember egy heti munkajara csak a teszteleshez, plusz minimum 1 nap, mire a teszteles celja, metodikaja, celteruletet sikerul eldonteni/meghatarozni, plusz minimum meg egy embernek meg egy het, mire ebbol cikk van grafikonnal meg mindennel.
Szoval, igen, sajnos tudom, hogy teljesen eselytelen egy ilyen sulyu tesztet elvarni, szvsz meg a legnagyobb, legtamogatottabb oldalak (pl anandtech, tom's hw) is nehezen ragnak meg ezt a falatot.De ugye, attol meg almodozni lehet.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egen. Két-három proci tesztje sem kevés idő (szerelés, sok méricskélés, közben előfordulhatnak problémák, grafikonok gyártása és értelmezése, adatgyűjtés, írás - na meg persze az utazgatás), nemhogy 10-20-é (főleg, ha nem csak egy meglehetősen felületes valamit szeretnél kiengedni a kezeid közül), és mellette híreket gyártani sem ártana.
Más az, ha az ember hobbiból, LOGOUT-ra készít egy átfogó írást, akár hónapokon keresztül gondosan felépítve, és megint más, amikor valaki ebből él és vannak határidői, illetve egyéb kötelezettségei is.
-
válasz
Nirvanus
üzenetére
Szerintem pont most pont hulyeseg lenne egy ilyen teszt amugy. Nemsokara kijon a Zen2 (Ryzen 3xxx szeria), ami elvileg egy erezheto ugras lesz, raadasul szerintem erdemleges valasz nelkul intel frontom (valami refresh fog jonni intel reszrol, de nem fuzok hozza nagy remenyeket, gyakorlatilag az elmult 4 evben folyamatosan "refresh" jott intel oldalrol, ez altalaban +1-2% IPC-t meg +2-3% orajelet jelent, illetve miota az AMD rajuk rugta a budiajtot, feljebb mentek a magszammal, de ott viszont elertek a hataraikat, amit tartani tudnak a jelenlegi technologiaval. Hogy jovore intel oldalon mi lesz, az meg nagy kerdes, ki tudja, AMD oldalon viszont csak refresh, ami pont ugyan ugy zabhegyezes.
Summa summarum: Ha megjelent a Zen2, akkor nagyon jo lenne latni egy ilyen nagyobb CPU-piaci korkepet, letezo legfrisebb, spectre-nyirbalt windows-on ujramerve mindent, AMD-bol Zen, Zen+, Zen2, Intelbol szinten visszamenni mondjuk Skylake-ig, es nyilvan nem minden procival, hanem mondjuk adott ev prominens "minimalgamer", kozepkategorias es ertelmes felsokategorias CPU-jat lemerni. A gond, hogy ez igy egy laza ~20 CPU-s teszt, amibe a PH!-nal nagyobb es tamogatottabb oldalaknak is bele tud torni a bicskaja.

Tenyleg nagyon jo lenne, de abban sem vagyok biztos, hogy olvasoi segitseggel megvalosithato lenne, az meg mar ezerszer el lett mondva, hogy nem lesz olyan, hogy az olvasoktol ker segitseget az oldal (amugy teljesen ertheto okokbol).Synthwave #100:

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
xeon forever
üzenetére
*everything
Az aztán rendkívül észszerű és költséghatékony irodára meg filmezni. Nincs is jobb, mint 150 wattal, zúgásban Excelezni. : D
-
válasz
ThinkyHU
üzenetére
Nem verte ki a biztositekot, csak mast jelent. Otthoni all-around gepnek tenyleg kevesek ezek az atom-utodok, bar ha nincs jatek, es van NAS, akkor meg mindig lehet NUCban gondolkodni, csak erosebb CPUval.
HTPC tekintetben az elso kerdes, hogy mik a prioritasok, oda latatlanba nemigen lehet okosan ajanlani. -
snecy20
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Az a baj, hogy sok meglepetés nem érne minket, tudnánk kb. a konklúziót.

Az aktuális, modern kori PC Gaming-hez már rég kevés, egyéb otthoni felhasználásra bőven ok. még, bár ott meg már bukna az hogy a mai alsó-közép procikhoz képest eléggé nagyfogyasztó, kevésbé jó energia-management-tel. -
Nirvanus
aktív tag
Lassan időszerű lenne egy friss, generációkat átfogó processzorteszt a legkedveltebb típusoktól a jelenleg kaphatókig.
-
csongi
veterán
Koszi a tesztet!!
Jo latni, hogy menyire eletkepes az also szegmens. Nemis olyan regen, a belepo szintu APU-k mar a win7 el is birkoztak egyes esetekben.
Van elore lepes, hardver es szoftveres fronton is.Kerdes-eszrevetel.
Lehetne olyan tesztet is beletenni ami a felhasznalohoz kozel all?
Mondjuk egy bongezo futtatasa?
Egy combosabb excel makro futtatasa?
Kepek kezelese. Nagyitas, forgatas, Windows paint3d futtatasa vagy egy 10 perces video konvertlasa, hogy feltoltse a netre ....? Meg ilyenek..
Miert is lenne ez fontos?
Mert ezekbol a markokbol ugyan semmi nem derul ki egy felhasznalo szamara. Amire hasznalni szeretne pont nem tudja mi az elteres. Azt latja a pentium milyen hu de jo. De a valosagban, az office csomag, vagy youtubhoz valo video vadosasban mi is a valos helyzet, azt mar nem.
Ezek a tesztprogramok mint tudjuk... nem mindig partatlanok.Fogyasztas.A programokhoz hasonloan felhasznaloi modon lenne jobb a teszt.
Pl: office, film, youtube, jatek, es torent.
2 ora felhasznalas utan megnezni mennyi aram fogyott.Lenne egy valos atlagos felhasznalas, es fogyasztasi ertek.Aida 32 tesztet futtatni nem fogunk minden nap.
Koszi a tesztet megegyszer!!

-
xeon forever
addikt
Dell workstation with xeon for anything. Szubjektív véleményem.
-
azbest
félisten
Ezért írtam aktív átalakítót. Ez nem dp++ -os gpu-ból kijövő hdmi, hanem tényleg a dp -ből csinálja az átalakító dongle a hdmi jelet. Intel hd4000-rel 4k30Hz-et, passzív 4k képes adapterrel ilyen nem megy, mert a hd4000 nem tudja hdmi módban - épp ma próbáltam egy olyat is. Szintén ivy-s nvidia quadro gpu-s hp géppel 4k60Hz is ment már, mivel annak már dp1.2-es a csatija.
Jó mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire vannak lespórolva a dp kimenetek a hozzájuk passzoló lapokon. Mi 7 éves üzleti notebookokat használunk

Konkrét fajtát linkeltem, amit nemrég vettem és működik.
Mondjuk nem tudom, hogy netflix 4k kompatibilis lenne-e vagy mindenképp i3-as kell legalább ahhoz és 620-as gpu. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Amerigo57
üzenetére
A tesztet összefoglalva: médiázni igen, játszani nem annyira (relatíve újabb játékokkal, legalábbis).
Persze igazából a rend kedvéért ment bele egy csipetnyi játék (hogy ez is legyen valamennyire reprezentálva), filmezés alatt uszkve egyre megy (ha azt a pár wattot nem nézzük) - ez, úgy hiszem, gyakorlatilag magától értetődő a 2019-es év folyamán.
-
azbest
félisten
"Intelen az a gond, hogy nem jön ki a 4K/60 HDMi 2.0 hiányában"
displayport 1.2-vel viszont 8 dolcsi körüli aktív dp-hdmi adapterrel meglehet a hdmi 2.0

Most vettem egyet ivy mobil procis géphez, hd4000 gpu-val, amivel így nem csak dp hanem adapterrel hdmi-n át is megy a 4k 30Hz. De ebben a gépben még csak dp1.1 van. Az újabbakkal már 4k60Hz megy (rgb, ycbcr422 módokat ismer). Ha minden igaz ps176 chipsetes. Nekem a mini dp-s változat van, mert a normál csatis lehet nem ugyanez, zavaros a kínai hirdetés. De olcsó a mini-nagy adapter dp-hez [link]. Ja és 23.98, 24, 25, 29.97, 30 ... Hz módokat is tud elvileg, ezeket listázza nálam. Szóval még mozibarát is lehet.Hdr-ről nem tudok nyilatkozni.
-
ThinkyHU
csendes tag
válasz
Graphics
üzenetére
Látom már, hogy ez az "irodai" pc kifejezés verte ki mindenkinél a biztosítékot.
Irodai használaton értem én az otthoni mindennapos általános használatot is, a kimondottan hardverigényes játékokat kivéve. Egy kis audió/videó pisztergálásnak is csak bele kell férnie.
A házért bocsánatot kérek, az volt a legolcsóbb amit előszőr találtam.

-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave
üzenetére
csak az arányok miatt, két olcsóbb amd, két olcsóbb intel, úgy lett volna fair mindkét gyártóval szemben, ha meg nem, akkor kár volt a pentium is
nem mondtam h vmilyen fan lennél ( :
de azt valahogy nem hiszem el, h vmelyik támogató nem tud adni ilyen "filléres" cpu-t tesztre, ha valaki neten rendeli aztán visszaküldi, esetek zömében akkor is eladják utána újkéntszerk:
az ötlet nem rossz
-
-
sb
veterán
Elszaladt az áruk. Ettől függetlenül inkább a G4560 volt ajándék amikor épp 14k-ért volt.
Az gyk. egy i3 AVX nélkül, ami nem sok vizet zavar és felezett IGP-vel.
Ha azt nézzük, akkor itt is nyílik a gap a 200GE felé.
- Van AVX
- A dupla IGP-t is veri a Vega3, nemhogy a felezett Celeronokét/Penyáként.
- Van 4K/60, HDR tutira.
- AMF a tanszkódhoz szerverbe (quicksync nem ment)
- jobb SMT és még több kraft a spectre ótaSzóval ez inkább kicsit visszafogott (vagy nem?
) i3 + extrák. Celeron áron. A nagyon optimális 14k sincs messze...(Én nagyon bemákoltam a váltást. G3900-ről váltottam G4600-ra a dupla IGP miatt. Akkor 10k-ért vettem használtan a Pentiumot. Egy hónap múlva elment 24-ért és jött helyette a fentiek miatt nekem sokkal többet tudó 200GE 17-ért.
) -
sb
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nagyon leegyszerűsíted és fordítva látod.
1. A320: én pl azt vettem. Mi a rákért vettem volna mást mikor lockolt procinak indult a 200GE.
(Egyébként még most is van némi pozitív anomália így is, mert az unlock óta a BIOS szerint tudtam húzni.
Win alatt már más, ott kb. 50-50% írja a progik közül, hogy húzva van vagy nincs. Valójában nincs, mert ugyanannyi pontot dob minden teszt. Hwinfo szerint a max órajel 3.6 - amire belőttem, a CPB órajel (ami 200GE-nél nincs és le is tiltottam
) 3.2... egyébként a bios szerint 3.6-on megy. 
2. Ha utólag be is jött a tuning. Érdemben fel tudod tolni 3.8-ra ha B-s lapot veszel. Megváltod a világot 3.2-ről? Nem nagyon. Ha a fogyasztás is érdekel akkor 3.6 fölé nem érdemes tolni.
3. Arányok: 16k-s proci alá nem raknék 20-25k-s lapot. Lásd fentebb.. minek?
4. Miért nem 2200G? Ennyi erővel miért nem R5 2600? Adott célra érdemes venni bármit, a többi az igazi pénzkidobás. Ha nem használod mire mész a jövőállósággal, jobb ár/teljesítménnyel? Netes gépbe ez is tökéletes, meg nem mondom, hogy azt nyomkodom SATA SSD mellett vagy az NVMe-s R5 2600-as desktop gépem. Persze átlag progiknál, nem photoshoppal... pedig minden sz*rra allergiás vagyok.
Én meg pl. HTPC/NAS-ra vettem. Ott is malmozik, fut rajta ftp, kodi, emby szerver, virtualboxban egy xpenology, tud gpu-ból hw transzkódolni. Átlag terhelése így is 10-20%.
A paneltáp 180W, de kb 120 felett már hűtés kell neki, külső kocka 75W. Ennek is kényelmesebb, hogy 55W körül megáll max. Akkor minek a 30k-s 2200G?Szóval a tuti megmondása előtt érdemes lenne körülnézni, hogy minden célra más az optimális megoldás.

-
sb
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nekem a legfapadosabb Gigabyte A320-S2H-m van és azért vettem, mert fórumtesztek alapján tudja a HDMi 2.0-át nem hivatalosan.
Az újabb Giga lapokra már ráírták a 2.0-át gyanúsan mindre, míg másoknál kb semmire nem került fel. Asrocknál pedig egy hivatalos fórum válaszban írták, hogy nem lapfüggő a dolog, ha tudja az APU akkor ki fog jönni a lapon/HDMI-n keresztül a 2.0. De úgy rémlik ez kikerült valahova a Giga oldalára is.
Szóval nem 100%, de 99%, hogy nem is feltétlen a laptól meg a ráheggesztett csatitól függ a dolog.
Az szerintem is felháborító, hogy nem tudni tutira mit veszel. Erre ha a lapgyártók szarnak is, legalább az AMD figyelhetne... főleg ha ennyire pozitív a végkimenetel. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ThinkyHU
üzenetére
Hát, ipari hulladék tápot biztosan nem raknék semmilyen gépembe. 33 euróból már lehet venni valami szolidabb wattértékű normálisabbat, és akkor csak a házat kell pluszba felszámolni.
Amúgy szerintem HTPC-be a 64/128 GB-os SSD mellé nem árt legalább egy 4 TB-os WD Red/Gold/Purple, ha nincs NAS.
-
ThinkyHU
csendes tag
Azért a kiváncsiság kedvéért összedobtam egy minimál konfigot a mindfactory-ról:
AMD Athlon 200GE 2x 3.20GHz So.AM4 BOX 47,26 €
Asus PRIME A320M-K AMD A320 So.AM4 Dual Channel DDR4 mATX Retail 49,92 €
256GB Samsung PM981 bulk M.2 2280 PCIe 3.0 x4 32Gb/s 62,10 €
8GB Patriot Viper Elite grau DDR4-2666 DIMM CL16 Dual Kit 52,99 €
Linkworld LC3261-23 Midi Tower 400 Watt schwarz 33,45 €összesen: 245,72 €
Gondolom ez 85-95 eFt körül Magyarországon is beszerezhető, és irodai illetve HTPC-nek szerintem alkalmas.
Mondjuk egy kisebb SSD is elég lett volna,de 128-as mellé mindenképp célszerű HDD-t venni, míg a 256-os megszorításokkal ugyan, de önállóan is megállja a helyét. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez nem feltétlenül az én hatásköröm - ellenben a 2200G bár belépő szint, de azért már nem ultimate fapad. Az Inteleket így is mi vettük, és mert az eredeti cél a legolcsóbb procik tesztelése volt, elégnek gondoltuk azt a plusz egy versenyzőt (Pentium - teljesítményben kb. hasonló, de árban már nem a fapad fapadja) - a konklúzió így is a pirosak felé hajlott.
És nem, nem vagyok AMD-s. Az csak Abu.

Amúgy most eszembe jutott egy tesztötlet, ami inkább csak érdekesség: QX9770 vs. i9-9900K. 10 év távlata. Ha minden igaz, csak procik kellenek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Firebazsika
üzenetére
Nem, csak elgépeltem, a táblázatban jól szerepelt - időközben meg már javítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)