- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
válasz
alkatraz3000 #74 üzenetére
Mármint az Xperia Tablet Z 1920x1200-as kijelzője volt kifejezetten csúnya?
-
zdanee
őstag
Egy töltőnek két paramétere van: V és A. Ha ez a kettő stimmel, akkor az tölti a cuccot (akár Apple, akár Samsung, itt csak az volt a szempont, hogy jó minőségű legyen, lásd a fentebbi linket). A kínai tabletek (eddig amit láttam, mind) 5V 2A-esek. Ez történetesen megegyezik az iPad töltőjével is. Ha egy olyan cuccot raksz rá, ami csak 1A-t vesz fel (mondjuk a mobilodat), akkor az annyit fog felvenni, ugyanaz, mintha a saját 1A-s töltőjébe dugnád. Persze ha a telefon képes 1.3A-t felvenni mondjuk, akkor még gyorsabban is fog töltődni. Ha viszont a 2A-t igénylő tabletet dugod az 1A-s mobiltöltődbe, akkor jobb esetben nagyon lassan, de feltölt, rosszabb esetben hamarabb merül, mint ahogy tölt és rajta hagyhatod egész este, reggelre lemerül töltőn. Esetleg töltheted kikapcsolva. Biztos észrevetted, hogy a laptopod USB-jéről töltve a cuccaid lassabban töltődnek fel, az csak 500mA-t ad le, egy kisebb mobilnak eleget, de egy tabletnek nagyon kevés. Ha meg az a probléma, hogy 5eFt neked sok, akkor gondolj bele, hogy mennyit ér meg a tablet, amit töltesz vele. Ha egy 300eFt-os asztali konfigba nem raknál "Vargáné és társa bt." tápegységet, úgy a mobilodon, tableteden sem érdemes pont azon a ponton spórolni, ahol találkozik a 230V-al.
-
zdanee
őstag
Rendes Apple töltő kb 5eFt (nem apple boltból persze, ott 8eFt). Az én 30eFt-osom történetesen tud, a cikkben szereplők szintén. A kis mobilos 500mA-es esetleg 1000mA-es töltők lassabban töltik, mint ahogy merül, a gyáriak névleg 2A-esek, mint az iPad. Utánanéztem, mielőtt ezt a megoldást választottam. A töltő nincs az eszközhöz kötve, ha veszek jövőre új tabletet, azt ugyanezzel a megbízható töltővel fogom tölteni. Amúgy az egész onnan jött, hogy a P88-asom volt, hogy 8 óra alatt sem tudott feltöltődni a gyári töltőjével, és töltés közben a képernyő használhatatlan volt, folyton érintést érzékelt. Amikor egy ismerősöm iPad töltőjével vendégségben kb 2.5-3 óra alatt röhögve csutkára töltötte, úgy, hogy közben használtuk, akkor döntöttem úgy, hogy lépni kell. Az igazi apple töltőt onnan ismered fel, hogy az USB csatlakozó belsejébe, ha bevilágítasz, ott a sorszáma a töltőnek, ugyanaz, ami a külsején is ott kell legyen.
Bal oldalon az eredeti -
zdanee
őstag
válasz
csiribacsi #10 üzenetére
USB csatlakozónál kihúzod, microUSB kábelt bedug, kész.
-
zdanee
őstag
Nekem egy Teclast P88 van, a 3066-os féle. Az is remek darab, csak a Bluetooth-ot hiányolom belőle. 30eFt volt. Még annyit hozzátennék, hogy maguk a kínai tabletek jó cuccok, de a gyári töltőjüket érdemes a kibontás után a kukába dobni és venni egy iPad töltőt (igazit), feltéve ha hosszútávon tervezzük használni a tabletet. Íme, hogy miért: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest