Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz attila9988 #24 üzenetére

Nekem az a tapasztalatom hogy összevetve egy OpenOffice/LibreOffice-al (de akár lehet a Lotus Office is, azt is próbáltam) a Google Docs jön felfelé mint a tavalyvíz. Már most sokkal szívesebben dolgozok GDocs-ban ha valamit össze kell rakni mint LibreOffice-ban. És nem csak magán célra, gyakran céges anyagokat is összedobálunk benne. Ha hivatalos anyagban megy tovább akkor utána már egy MS Office-al nyeri el végleges formáját, viszont amíg piszkozat és copy-paste fázisban van az egész addig szerintem nagyon meggyorsítják a dolgokat ezek a webes kollaboratív eszközök. Elég sok doksit csinálunk például mindstorm szakaszban ahová nem is kell hogy profi formája legyen a szövegnek, viszont a közös szerkeszthetőség óriási előny.

A Drive-nak is megvan a helye, van a kollégákkal egy adott projekthez munkamappád, bármit behuzigálsz és minden ott van egy helyen, nem kell tökölni email küldéssel, jaj most hajlandó-e átküldeni a Skype, uhh most a gépemen a harminchat lementett változatból melyiket is kell elküldenem. Ott a sync kliens a gépen, teszi a dolgát, mindenki ugyanazt látja. Út közben nincs az hogy jaj ott hagytam a másik gépen. Akár a mobilomon, tablet-emen meg tudom nézni, sőt ha nagyon-nagyon akarom még módosítani és kommentelni is tudok hozzá. Nyilván nem így fogom megírni a 300 oldalas specifikációt de a lehetőség adott.

Azt aláírom hogy az asztali MSOffice-t még jó darabig nem lehet kiváltani, főleg hogy partnerek előszeretettel küldenek mindent ósdi Office formátumokban (a kedvencem amikor screenshot-ok jönnek Word doksiba másolgatva). De azért azt is látni kell hogy ezeknek a webes cumóknak is egyre nagyobb a létjogosultsága.

Jöhet a kedvenc vesszőparipa hogy mennyire lehet ezekben megbízni. Őszintén, a Google elől mit szeretnél elrejteni? :) Ha nem is tárolod online ezeket a dolgokat, a hozzávaló dolgok 90%-át náluk keresed meg. Oké, biztos van egy csomó ember aki már csuklóból a DuckDuckGo-t és társait nyitja, én úgy vagyok vele hogy kevesebbet ártasz még mindig ha nem mész direkt szembe az árral.

• DarkByte

addikt

válasz petipetya #6 üzenetére

Meg lehet oldani. A launcher-ben jobb gomb az ikonjára, átállítod hogy külön ablakban nyíljon:

Utána már asztali app formában fogja megnyitni, nem a böngészőben új fülön:

Új hozzászólás Aktív témák