- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco M8 5G - majd megveszed
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
volt több samsung telefonom, vélhetően lesz is még, azokra jön a firmware dögivel, kivárós az s4, hátha bejön, az már 4.2.2 firmware verzióval jön ki alapban.
s3 csak lte verziósban, nálam legalábbis az volt a z ellenfele, mert az szintén 2 gigabyte ram.
az asus támogatását passzolom, amiket olvasta, úgy nem okés, meg nehogy behalósat fogjon ki az ember. -
Frozzy
őstag
két évig illő lenne a szoftveres támogatás.. az is igazából csak halogatják elszarják és kész. össze van csapva a szánk meg be van fogva mert van (alapon) nekem igazából nem jön be a Z nem azért mert újabb. de... reggelig lehetne írnom
felesleges győzködni egymást igazából
első samsungom az S3 de nem az utolsó. soha többet másik gyártótól nem veszek telefont
only samsung ♥ na jó max egy asus padfone2-re beneveznék

-
nézz át a témájába, hogy mennyire szabadulnak meg a z-től, még az sem, akinek a legújabb iphone, samsung...stb van mellette!
néhány régebbi típus használója szeretné csak nyugtatni magát azza, hogy nem jó a z, de állítólag csak savanyú számukra a szőlő - tisztelet a kivételnek!
amúgy nincs még rá 4.2.2, de egy hónapon belül kidobták az újabb 4.1.2 verziót, bár én még nem húztam fel, mert semmi probléma a korábbi firmware verzióval, lehet, hogy kivárom már a 4.2.2 verziót, mindjárt kidobják, bár a jobb színek miatt talán érdemes lenne kipróbálni a most kiadottat is...
a p és az s már lejárt lemezt, bőven elmúltak egy évesek, nem illik olyan sokáig használni egy adott típust, ezért én azt sem bánom, ha nem támogatják tovább a típusokat, mint egy év!
-
válasz
Maxentius
üzenetére
úgy néz ki, hogy az újabb modellekkel nem lesz ilyen probléma, futószalagon akarják nyomni az újabb firmware verziókat, de lagalábbis a problémákat gyorsan javítják új verzió képében, ez magukhoz képest haladás, sőt...
a nem csúcskatória meg - jellemzően - más gyártónál is mostoha, de ebben is előre lépni látszik a sony.
az üzletpolitika eleve nem engedi, hogy minden régebbi és gyengébb telefon azonnal megkapjon minden frissítést, és ez részint így is marad! -
Maxentius
addikt
válasz
Peterson_
üzenetére
Nem, az U,sola,tipo,tipo dual,miro modellek nem kapnak 4.1-t sem, nemhogy 4.2-t vagy ne adj' isten a következő hónapban bemutatandó 5.0-t.
(#84) kali: Belehúzott, kb. 10 hónap késéssel, úgy, hogy még ki se jött a 4.1-el, amikor már bőven van frissebb is. (De a Snapdragon-os modellekre legalább van 4.2.2 is a kernelforrás megléte miatt, a NovaThor-os modelleken viszont még annyi sincs).
-
fojuzer
aktív tag
Igen tisztelettel.minden vevö,felhasználo,jogos elvárása,az OS-Op-rendszer optimlizálsága,bug mentesség,vagyis müködés,Sajna a legtöbbünk,nem tud nem akar évente telefont cserélgetni,mertcsak az újabb-drágább telokon javul valamelyest a szoftver,//Országunkban sok a csoro.szegény// vannak kik mindenben csak az újat szeretik,OK,kinek-kinek izlése,s föképpen (Péntárcája-banki Bet) függöen vásárol!

-
daniels92
csendes tag
Lesz valamelyik Jelly Bean sony Xperias-re?
-
Lassan terjed...A gyártókat kellene rugdosni, hogy adják kifelé a frissítéseket. Rengeteg olyan készülék van, ami vígan futna vele, de nem hogy hivatalos, de még főzött sincs...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát mondjuk ha a gyártók egyből 4.2-vel indítanák a telefonjaikat... De későn kapcsolnak Ők is. Pedig igyekezhetnének hogy ne csak a csúcsmodellek részesüljenek az újabb szoftver adta előnyökből.
-
Peterson_
addikt
Ha egy kicsit megnézed a Play-t, gyönyörűen ki lehet venni a leírásnál, hogy egy appot hányan töltöttek le-
az "elmés" hozzászólásokat és a kiadó saját oldalát most inkább hagyjuk-.Nem egy nem két nagy cég által fejlesztett fizetős alkalmazással fordul elő, hogy az elejétől jelenlévő nyilvánvaló hibákat hónapokkal később sem javítják ki.
Ha csak a Google áruházat nézzük, ez akkor is jelentős felhasználói bázist és ezzel együtt nagyon sok profánszart embert jelent.Nyilván senki nem várhatja el, hogy egy minden program minden vason és rendszerverzió alatt azonnal és tökéletesen fusson, de a tapasztalat az, hogy a hibajavítás az usereken kívül mindenki másnak csak sokadrangú tényező.
Azon is el lehetne gondolkodni, hogy kinek a hibája, hogy az Android mezőny ennyire fragmentált, de nem lenne sok értelme, hiszen a piac már rég bebizonyította, hogy gyakorlatilag bármilyen készülékre van igény.
Az viszont, hogy manapság előfordulhatnak ilyen ráfizetések, már a minőségellenőrzésben tátongó lyukaknak köszönhető, ez pedig biztos, hogy nem a felhasználók hibája.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a cégek nem ajándékba adják ezeket a dolgokat, hanem Mi fizetjük meg az árát, és ha már itt tartunk, nem nagyon szokták reklámozni hogy, bocsi de kapacitás és motiváció hiányában nem lesz patch, updatekre meg végképp ne számíts.
Vagy Te talán adnál pénzt egy olyan alkalmazásért 1000-2000Ft-ot, ha tudnád, hogy nem hozza azt amiért fizettél?
Vagy tovább megyek: egy készülékért 100-200 ezret, ha bizonyos szolgáltatások majd nem működnek rajta és semmilyen terméktámogatást nem kap?
Pedig nyugodj bele, a vételárba ez már bele van kalkulálva, ergo' kifizetted érte a pénzt.
Nincs itt szó irreális elvárásról, mindössze annyiról, hogy azt kapja a paraszt amiért fizetett.
De javíts ki, ha tévednek
Szerk:
Élmény volt újra írni az egész hsz-t, mert oldalhibát dobott ki
Másnál is csinál furcsákat az oldal mostanában
-
Vertic
aktív tag
válasz
Peterson_
üzenetére
Azt azért magyarázd már el, hogy hogyan képzeled ezt a "rendezik soraikat" dolgot? Jesszus ember, lássanak a jövőbe, hogy a google majd mit fog változtatni a rendszer új verziójában és az majd milyen hatással lesz az alkalmazásra, vagy mi? Nyilván nem végtelen a kapacitása a cégeknek sem, van egy tesztelési fázis, eldöntik mire fogják megnézni, azokon a konfigokon kijavítják a hibák azon részét amit megtalálnak és értelmes ráfordítással ki is lehet javítani, aztán kész. Aztán, hogy későbbi rendszerekre majd megy-e vagy nem az lutri. Ha éppen van rá energiájuk ÉS megéri (mert annyi felhasználót érint, vagy akkora arcvesztés lenne különben) utána húzzák, ha nem akkor meg nem - azok az emberek akik fejlesztették már régen mással foglalkoznak valószínűleg, arra kell az erőforrás.
Nem is értem mi ebben a probléma, az, hogy automatikusan minden azonnal működjön egy új OS verzión nyilvánvalóan irreális elvárás. -
gzbotii
nagyúr
válasz
sz.gabor11
üzenetére
Miert, melyik OS az?
-
gzbotii
nagyúr
En abszolutt semmi hatrany nem erzek abbol, hogy a telefonom 4.1 es nem 4.2 van...
-
beccyboy
aktív tag
válasz
Maxentius
üzenetére
Az a baj, h az Advance-n 4.1 alatt pont a UI laggol. Szóval nem igazán tudjuk kiélvezni a Project Buttert. Persze vannak megoldások, de pl az is durva, h a tárcsázót nem tartja a memóriában, szóval kb 5 mp mire belép. Végülis nem telefonálni akarunk
Ja és a fényképező is be tud akadni rendesen. Szóval jó a JB, de nem megváltás. -
Peterson_
addikt
Nekem mondod?
Xperia Playem van
Játszani tök jó...lenne, ha nem lenne elavult a hw, ez viszont nem lenne akadály, hogy legalább 4.0 elmenjen rajta, viszont itt pont a játékok miatt mondott le erről a Sony.
Huszonkettes csapdája
Pedig elég jelentős újításokat tartalmaz az ICS a GB-hez mérve.
A 4.1 meg ugye hozzá adja a project buttert, ami szerintem nagyon hiányzott az Androidból.
Ha az alkalmazásfejlesztők kicsit rendeznék a soraikat, legalább egy indokkal kevesebb lenne a frissítések ellen. -
gabe8719
senior tag
válasz
Peterson_
üzenetére
Abszolút egyetértek, néhány virtuális maflást megérdemelne az EA és Gameloft is.. Konkrétan röhejkategória, hogy még mindig csak GB-n van tényleg normális játékélmény, holott lassan muzeális lesz a rendszer..
Játszani és szmúsz alkalmazásokat futtatni végül kénytelen voltam venni egy Touchot, úgyhogy a droidot már csak tetheringre használom. Igaz hogy 2 cucc van nálam, de ezen legalább pontosan tudni, hogy az adott szoftververzió mellett, ha megadják, hogy ezen a típuson megy az app, akkor 20-ból 19-szer biztosan nem fogok csalódni, mert pont úgy megy ahogy kell.
Valami ilyesmit kellene a lehetőségekhez mérten droidon is megcsinálni, más kérdés, hogy az Apple viszont az új szoftvereket szinte mindenre kiadja, szándékosan legyilkolva ezzel a régebbi készülékeket.. (A ram az új verziókkal lassan elfogy, downgrade meg persze nemhogy nem engedélyezett, hanem előre tervezés és időben kivitelezett SHSH mentés nélkül egyenesen kizárt.. Ha meg nem vagy műszaki beállítottságú, vagy jóhiszeműen rákliklelsz a restore gombra.. A kár visszafordíthatatlan, vegyél újat..
)Úgyhogy ennek a fajta 'supportnak' is megvan a maga sara vastagon.
-
Frozzy
őstag
válasz
Maxentius
üzenetére
nova helyett apexet raktam fel (ami elvileg gyengébb telefonokra még jobb is mint a nova) na még így is nagyon súrolja azt a határt, hogy tűrhető. barátnőm nagyon meg bánta szegény :S
de egyébként, hogy valamit mondjak "témába vágva" az android 4.2-ről.. sokat addig ne várjunk míg a nagy telefonok is nyögve nyelősen kapják meg. jött 1 hónapja egy 4.2.1 izraeli verza S3-ra azóta se híre se hamva.. szóval enyit erről

-
Frozzy
őstag
válasz
Maxentius
üzenetére
tudom láttam azért írtam neked ezeket. én próbáltam valami használható dolgot tenni rá.. de magyarán szólva "semmi" sincs rá.. gyári rendszert "tuningolgattam" dehát kész vicc az fps lagg a beállításokban meg ilyenek. egy ilyen hardware nem ilyet kellene produkáljon.. ha van is arra a telefonra értelmes cucc a zárt BL miatt fel se lehet rakni.. gyárilag meg úgy szar ahogy van :S
-
Frozzy
őstag
válasz
Maxentius
üzenetére
hát figyelj. barátnőmnek XPERIA P-je van. kb ugyan az a hardware mint egy sgs3 mini.. a P-t úgy elb@szták ahogy csak lehetett.. egy okádék az egész ICS rá.. a GB-ről ne is beszéljünk. nekem sony volt az S3 előtt. de soha a büdös életbe többet sony-t nem veszek és barátnőm sem

-
Peterson_
addikt
Akkor egyetértünk

A Facebookra egyre inkább ki vagyok akadva.
Az appot direkt nem használom, de hogy a mobil és a desktop site is bugos....de cserébe legalább egy vírustenger az egész
Na de tényleg, ezt max nem használom, de amit megveszek, aztán éppen lejár a visszatérítési limit és profánver egy FC...na hagyjuk is. -
törölt tag
válasz
Maxentius
üzenetére
Nekem a januári JB van fent, teljesen stock és meg vagyok vele elégedve. Bugokkal nem találkoztam, inkább A launcher akad meg,(néha csak kicsit, néha jobban) ha a háttérben valami a procit pörgeti.
Ami bug: Youtube vagy 720p videó esetén ritkán (nekem 2 hetente max 1-2 alkalommal) elkezd szaggatni, és ha nem lépek ki időben lehet az akksit is kivenni, mert elég lassan tér magához, de ez nem zavaró, mivel tényleg nagyon ritkán van.
Többel nem találkoztam.Szerk: A másik 3 jb ami azóta kijött,(változás nélkül) mind laggol stock kernellel, custom kernellel pedig jóval rövidebb az üzemidő.. De valakinél ez a probléma nem áll fenn..
-
-
Peterson_
addikt
Bocs, elláláztam a szerkesztés időt.
Azokra nem is haragszom akiket felhoztál, de pl a mobilgyártók sem épp sufnicégek, mégis elég rapszódikus amit a frissítésekkel művelnek-a rendszer és felületi bugokról ne is beszéljünk-
Appok téren pedig EA, Rockstar, Gameloft pl mind mind sárosak az 1000-2000 Ft-os játékokkal, de mondhatnánk itt más példát is rendszer alkalmazásra, közösségire, ami tele van tömve reklámmal, tehát az is hoz pénzt, csak max nem az user zsebéből.
A lényeg továbbra is az, hogy legalább a nagyok figyelnének az ilyesmire, ha csodát nem is lehet várni tőlük. -
fatal`
titán
válasz
Peterson_
üzenetére
"Futná nekik, mivel egyik sem non-profit szervezet."
Nem hát.
Az ingyenes alkalmazásokért bizony milliókat kapunk / kapnak. A legtöbb fejlesztő eleve sima magánszemély, nem pedig vállalkozás. Alacsony költségvetéssel. Nehogymár elvárd, hogy többmillióért vásároljon eszközöket a párszáz forintért árult alkalmazások mellé. Szerinted reális, hogy több ezer típusú telefont tart otthon kezdve a naponta futószalagon termelt Samsungokkal, az összes LG-n, Sonyn át a legutolsó kínai dzsunkáig? -
Peterson_
addikt
Szép dolog az empátia, de ne várd már el, hogy ne a felhasználó-és vevő- szemével nézzem a dolgokat.
Egyszerűen és sarkítva: kit érdekel?
Futná nekik, mivel egyik sem non-profit szervezet.
De hát igaz, amit nem muszáj azt minek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva a szót, értem én, hogy azért nem így mennek a dolgok, de tényleg lehetne valami szigorítás a minőségkövetelmények téren.
Ami megy GB-n, bugos ICS-en és nem fut JB-n.
-És ilyenbe tényleg belefutottam.
Inkább addig ki se adnák míg nem tesztelik ki tisztességesen. -
fatal`
titán
válasz
Peterson_
üzenetére
"az alkalmazásfejlesztők részéről pedig arra, hogy ne legyen már minden verzió váltásnál tonnányi bug meg kompatibilitási probléma."
És ezt te finanszírozod? Vagy kicsoda?
Mert a gyártók bizony néha eszméletlen módon belegányolnak a kódba és az API sem úgy működik, ahogy kéne neki.
-
Peterson_
addikt
válasz
Proton881962
üzenetére
Én sem vagyok épp nyelvtantanár, de azért vannak itt brutális mókusok...
Az a kategória amit már nem lehet arra fogni, hogy mobilról van, a predikatív meg hülyeségeket ír
Engem legalábbis sokszor megszivat-a virsli ujjaimmal karöltve. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Proton881962
üzenetére
Ha tudnád mennyire rosszul gépelek pedig. Ám van, akinek még autocorrectül sem megy.

-
-
-
Peterson_
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Pontosan
.
Az XDA-sok hány "nem jön frissítés, mert nem oldható meg" problémát oldottak meg.
A Góré csak visszahívná a kész romokat ellenőrzésre, aztán mehetne kiadásra.
Persze a garancia is megmaradna.
De hát akkor ki cserélgetne évente telefont hogy friss szoftver legyen rajta
-
Koczó93
őstag
Custom romot a népnek!

-
Peterson_
addikt
Gratulálok a műfordítói diplomájához, kedves kolléga Úr

Manapság legalább arra a szintre el kellett volna jutni, hogy az ICS ott csücsüljön minden készüléken, az alkalmazásfejlesztők részéről pedig arra, hogy ne legyen már minden verzió váltásnál tonnányi bug meg kompatibilitási probléma.
Csak sajnos előbbi esetben az érdekek nem úgy kívánják, utóbbiban meg kicsit szigorítani kellene az appokal szembeni követelményeket, főleg ha fizetősek. -
-
törölt tag
Na majd ha a samu nekiáll kiadogatni a 4.2-t

#16: Kódfejtőt mellékelnél légyszíves?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ghiottone
nagyúr

Hát nem tudom Atrix 2-n eljutottunk egy JB Leak-ig, de a Razr-ra kijött 4.1.2 frissítések sem az igaziak, persze szép dolog a project butter és a google now + 1-2 űjítás, de ezekre a Motokra már nem nagyon lesz 4.2.2. Kár, pedig a hardvere elbírná, marad a MIUI V5, vagy CM 10.1.
Ugye ezek a statisztikai adatok a play-en keresztül azonosított készülékek alapján készülnek, vagyis ebbe beleszámítanak a CM romok is?
-
wozzy
tag
Nem meglepő! 4.2 még csak nexusokon van... De pl. már az sgs4 is azzal jön, az majd megdobja kicsit!
-
Lehet hogy az 5.0-ra vár mindenki

-
beccyboy
aktív tag
-
Segal
veterán
A baj eleve ott kezdődik hogy mire pár telefon nyár közepe környékén még meg is kaphatná valamelyik JB-t addigra már megint nem az lesz a legfrissebb hanem a május 15-én érkező KLP
-
Mészi2
tag
Szerintem szégyen hogy egy ilyen gyorsan növekvő piacon 3 éves ossel fut a legtöbb teló/tab. De valahol érthető hisz az ics-n a menü lapozása is nehéz lenne a jelly bean meg drága, és válság van nincs pénz újra.
-
fojuzer
aktív tag
Hm tuda lévöleg az el adott,telok,amin a régi,meg unt "Android 2.3.3. Gingerbread" mükszi,már nem frissithetök,nem müködnek az újabb kiadással.Sajna mikor az "Android",ki jött még lehetett valami elvárás,ma semmi,Umcsi! Csak az újababb-újabb-drága müszakis telefonokkal lehet az újabb kiadást használni,Igy már szinte nem érdekel mikor,mit adnak ránc felvarásban/Android" névvel.Kellenének Új szoftverek-os -ek,Melyekhez nem kell szupi felszereltség.csillagos ég árakkal!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Keeperv85
nagyúr
Technikailag sem áll a helyzet magaslatán éppen... Nem csoda, hogy nem terjed el.

@amisis:
A HoneyComb az 3.0.

-
amisis
aktív tag
válasz
sz.gabor11
üzenetére
2.2 csak cyanogen mod és honeycombmod ba kapott vagyis eredetileg nem (spicát is használok)
-
joey04
titán
hát gyúrhatnak még a gyártók a frissítésre, ez még kevés.
-
amisis
aktív tag
jó de egykét ember nemfoglalkozik a frissitéssel... énis ismerek ilyet
-
sz.gabor11
tag
Régebbi HTCken szokott előfordulni, pl Magic, G1.
Samsungból úgy tudom az összes megkapta minimum a 2.1-est, szóval nem valószínű hogy azon van.
LG GT540esen szoktam még látni, illetve volt valami qwerty-s mobiljuk régen.
-
Tuz
tag
Mi lehet az amin a mai napig 1.6 van ?
-
amisis
aktív tag
szerintem a mobil gyártók nyugottan várhatnak az 5.0 ra 4.1 ről ,mert 4.2 -ben nincs meg az a nagy változás amiért megérné dolgozni...
-
franc0
őstag
Majd ha nem csak csúcstelefonokon lesz, biztosan terjedni fog.
Mondjuk ha valami fejsérülés nyomán Androidos telefont vennék, az biztosan Nexus lesz. -
Xaels
félisten
Szerintem nem is baj. Kiábrándítóak az "új" funkciók és amúgy sem kapott új nevet csak egy kisebb ráncfelvarrás a 4.1-hez képest. Majd a KLP részesedése alakuljon jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Alkoholista nevelde
- Villanyszerelés
- Szellőzésből jelest kér a Cougar új gépháza
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4390, 100% Akksi
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4507, 100% Akkumulátor
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

felesleges győzködni egymást igazából

)