Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bigobert

tag

Én próbáltam megérteni, hogy milyen érték áll a kriptók mögött, de sajnos nem sikerült, így nem szálltam be, mivel átverésnek tűnik. Biztos van valamilyen transzcendentális értelme, melyre nem vagyok nyitott, de a gyakorlatban csak annyit sikerült leszűrnöm, hogy az egész lényege, hogy drágábban add el, mint vetted, továbbá ne nálad legyen, mikor kipukkan a lufi.

Van az a játék, amikor a gyerekek körbe járnak néhány széket, és amikor leáll az zene, le kell ülni. Azonban mindig eggyel kevesebb szék van, mint a gyermekek száma. A végén egy szék marad, és két játékos. Amelyik le tud ülni, az győz. A saját értelmezésemben a kriptónál pont fordítva van: aki utolsóként le tud ülni, veszít, mivel a szék nem is létezett.

Természetesen csak az irigység beszél belőlem, mert nem gazdagodtam meg rajta.

Maga a technológia érdekes, ahogy fentebb is olvasható példálózó felsorolás, de nem önmagáért kellene használni, hanem valami valós célból. A hitelesítés megfelelő célnak tűnik, és innen már csak a fantázia szab határt, azonban a hitelesítés felveti a szabályozás, garanciák, biztosítás és ellenőrzés kérdését. Jogi kérdések halmaza. Minek minősül egy-egy tranzakció? Kik a felek? Joghatóság, határon átnyúló szolgáltatás, fogyasztói szerződések, felügyeleti szervek, hatáskörök, illetékesség stb. Ha ezeket nem "telepítjük rá" a technológiára, akkor évente eltűnik egy kínai fiatalember néhány milliárddal a felhasználók kárára, akik azt se tudják, melyik hatósághoz forduljanak segítségért.

Új hozzászólás Aktív témák