- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodi 4.80
senior tag
Én 21:9-es monitorral próbáltam használni, természetesen nem támogatta, széthúzta a képet. Az a funkció is hiányzik belőle, hogy pl. a Youtube ne álljon le ha másik lapra, vagy alkalmazásra váltasz.
-
siminhu
tag
Tab S3-al is működik majd szerintetek? Alakváltozás miatt akár az is mehet...
-
Somatom
veterán
Nem használok DeX -et, de régóta használok Androidot asztali módban. External Keyboard Helper. Ez egy felület nélküli billentyűzet alkalmazás. Ezért a beviteli beállításoknál ne a fizikai billentyűzetet válaszd, hanem az EKH -t!
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Keosoft
újonc
Teljesen helyettesíthet egy mezei laptop-ot, kb 130 ezer ft-ig, úgy saccolom.
Én asztali PC helyett is használom, és nálam lényegesen gyorsabb, mint a laptop (persze, ez unfair összehasonlítás, mivel az olcsó Lenovo Miix 320-asomon Wifi-n kb 100 Mb/sec-nél kimaxol az internet sebesség, míg az S8 stabilan 400 felett megy).
Bluetooth-os billentyűzettel, egérrel nagyon kényelmes, alapokat (levelezés, böngészés, Full HD videók, remote torrent kliens) folyékonyan tudja, munkahelyi/felhős gépen RDP-vel dolgozni kiváló (Dex MAX kell a full screen RDP-hez!).
Egy bajom van vele, de az nagy: a fizikai billentyűzeten a magyar kiosztást nem tudtam belőle elővarázsolni, ékezetekhez kénytelen vagyok sceen-keyboardot használni (még jó, hogy a munkában nincs szükségem rájuk).
Valaki tudja a használók közül esetleg, milyen trükkel varázsolható a ki a Dex-ből a magyar billenytűzet?
Keo
-
atike
nagyúr
....mondjuk az elején amíg a cég nem vett mac-et addig nálunk is úgy ment, hogy a programozók "hasraütés" random adtak címet az eszközeinknek. Szerencsére ahogy komolyabb lett a dolog vettünk / bejegyeztettünk önálló mac-et...
Szóval technikailag bármely eszköz jelenthet bármilyen macet magáról. És változhat is. Csak nem illik...
Szerencsére én még nem futottam bele mac változásba - csak persze a virtuális gépeinken amikor meg kellett változtatnunk ilyen-olyan okok miatt... Rendszeresen.
-
Somatom
veterán
Androidos miniPC -ken, egyes ROM -oknál ismert hiba, hogy rendszerindulásonként változik a Lan és Wifi modul MAC -je.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz janeszgol #44 üzenetére
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ha "elfogyott" az adott mac címtartomány, akkor veszik a következőt.
#45: értem, elhiszem... A cégnél mi már évek óta mac alapján osztunk címet a mobil eszközöknek is és még nem volt olyan, hogy megváltozott volna bármelyiké... pedig van almától androidig minden... még windows phone is... ha valakinek változott volna egyből jelzett volna az tuti - sem netet nem kapott volna sem a céges dolgokhoz sem fért volna hozzá....
-
janeszgol
félisten
Ja es a pcw-tol az info. (Egy olvaso kerdezte az iPhone-ja kapcsan, mert routerben MAC-re szurt.) Rakerdeztem emailben, hogy ez hol okoz problemat, ha okoz, de nem jott valasz. Ennek szerintem van egy eve is, ha nem tobb Szoval ezt most itt bevallalom, ha rossz az info, de nekem logikusnak tunik.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz janeszgol #41 üzenetére
Ezt honnan vetted...? Érdekes lenne ha válogatná. Akkor lenne arra esély, hogy egy hálózaton azonos mac című eszközök legyenek. Épp ez a lényege, hogy a macek egyediek. Durva lenne ha egy listából adna hol ilyet, hol olyat... Vagy én vagyok lemaradva...
Egy gyártónak nem csak egy címe lehet... Keress rá mondjuk a HikVision-re... Adni fog legalább 10 találatot.
-
Keem1
veterán
Na ez már így sokkal életképesebbnek tűnik mint a tavalyi. A fizikai kivitelezésben, természetesen, aztán majd meglátjuk szoftver oldalról is.
-
janeszgol
félisten
Nem bug, szándékos. Van fizikai címe is az eszköznek, de nem azt használják, hanem egy fájl tartalmaz néhányat és azt váltogatja. Miért kell ez? Mert véges a történet. 12db hexadecimális szám, de ez nem 16 a tizenkettedikent jelent, mert az első hat számjegy (három páros) fix. Ez a gyártót igazolja.
Szóval ha a tényleges fizikai cím azonos, a szoftveres mac cím miatt nem probléma.
Az eljárás a következő. A tényleges fizikai cím néhány szomszádos címeit írják bele a fájlba, természetesen az eredetivel. Így könnyen kontrollálható a sok százmillió eszköz per cég is.[ Szerkesztve ]
-
Hg3X
tag
Érdekesnek tűnik.
Jeff who??
-
Somatom
veterán
válasz MrPetya19 #38 üzenetére
Az USB-LAN adapternek is fix a MAC -címe. Androidos miniPC -khez használtam ilyet. A router -ben fix IP volt hozzá rendelve. Többféle miniPC -t is csatlakoztattam hozzá, és a router mindíg ugyanazt az IP -t osztotta. Sztem ebből a szempontból az adapter praktikusabb. Nem egy 30 rugós DeX -hez, hanem egy pár dolláros kütyühöz van kötve az elérés. Ráadásul Így mögötte többféle kliens is lehet, nem csak DeX kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tetszik.
-
Somatom
veterán
-
MrPetya19
addikt
válasz csorbajeno #27 üzenetére
Vállalati környezetben meg a fix MAC cím miatt tud hasznos lenni a beépített ethernet adapter.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
antim
tag
Sajnálom h a hangszórómat nem tudom majd hozzákötni fixen. Így amíg megjelenik addig veszek egy chromecast-os hangfalat, hogy ne hiányozzon.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz csorbajeno #27 üzenetére
Az ethernet stabilabb, nagyobb átviteli sebességet tesz lehetővé, kisebb a késése, kevésbé terheli a telót, stb. Én már kerültem párszor olyan szituba, amiben a wifi nem volt megoldás. Pl. szállodában amikor rákérdeztem a netre, akkor a recepciós adott egy kábelt, hogy a szobában dugjam a fali csatlakozóba. Persze, van USB-LAN adapter, de az még egy kütyü. Ha már egyszer megcsináltak egy lehetőséget, akkor azt miért kell elvenni?
-
atike
nagyúr
Na részben ezért is várom az S9/S9+ bemutatót.... Kíváncsian várom hogy a DeX hová fejlődik... Jó az irány szerintem.
-
kengyel
nagyúr
Jó kis dolog ez, állítólag visszafele is kompatibilis. Ha megjelenik, lehet beruházok egyre. Annyit megér !
kengyel
-
MMMMMM
tag
Erdekes a huawei mate10pro mar ugy mukodik h maga a keszulek kijelzoje egy tapipadkent is mukodik ha desktop pc modban van. Miert erolteti a samsung ezt a dexet? Szerintem csak tobb penzt akar ezaltal beszedni.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Ha azt nézzük 30k egy dex akkor nem is drága.
-
Fryskitt
addikt
Az egér ilyen kispórolása oké, na de billentyűzeté is? Az már szerintem nem.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
hunluigi
senior tag
Nálam kivtotta a DeX (mellopow) az asztali gépet. Most már csak video vágáshoz kapcsolom be a lapost. Amúgy játszani is lehet ám...
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Nartaas
tag
Az ergonómiai kialakítás nem épp arra enged következtetni, hogy tapipad funkció is lesz. Ha igen az elég "érdekes" lenne ebben a formában.
Mellesleg ez is meg az első dex is olcsó kacat hatású. Nem sikerül egy ízléses dockolót tervezni Samunak? -
Somatom
veterán
Viszont, az elődhöz képest lemaradt az ethernet portja.
-
hukli21
tag
Én használom, és nagyon bevált eddig. TV mellett a dock, hazaérek, rádobom, bt egér+bt billentyűzet, és a kanapéról mehet minden. VDI-al még irodai meló is megoldható. Vannak persze dolgok, amikre nem jó, pl videó/fotó szerkesztés (komoly szinten), PC szintű játék (mondjuk meglepően jól lehet vele játszani is), vagy ha vkinek olyan programra van szüksége, ami komolyabb hardvert igényel.. Árulom is a laptopom, mert egyszerűen nincs mellette szükségem rá
Z3c-->LG G2-->Nexus 5--> Huawei P8 --> Iphone 4s --> LG G3
-
Matada2.3
veterán
Valaki használja életvitel szerűen? Esetleg tényleg tud vele helyettesíteni egy egyszerű laptopot mondjuk? Elég nehéz elképzelni.
Finn the human
-
janeszgol
félisten
Ajándék volt. Azért kapta, mert szoftverfejlesztő, hátha hasznát veszi. Eddig még nem vett hozzá monitort, így nem használta. Remélem majd kipróbálja, mert ha hasznos, akkor megveheti majd ezt is.
Nekem tetszik a DEX és zseniális a megvalósítása. De én nem vagyok programíró, azt nem tudom, hogy neki is hasznos lesz-e, egyáltalán segíti-e valamiben a munkáját. -
Csapo83
aktív tag
válasz g.attila92 #2 üzenetére
Működni fog az S8 párosal és Note8-al is.
A DEX frissítés most az oreoval jön.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
janeszgol
félisten
Hm, ötletesnek tűnik. Akkor az S9-en fixem marad a jack csati. Az öcsémnek a legelső verzió van meg, de még nem használta. Kíváncsi vagyok, ez mennyire jön be neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest