- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuladam
aktív tag
Nekem tegnap végre megjött a pixel 6om.szerencsere képernyő hiba nincs viszont vannak van pár furcsa anomália. Pl hiányzik az agyon reklámozott magic ereaser funkció. Illetve az app rács 4x5ös és nem lehet átállítani 5x5re.ez sincs benne. Nova meg nem fut, folyton hibaüzenettel leállítja. A gyári tok nagyon bumfordi és ronda a tok penzkidobas volt :S. És ez a hülye töltő nélküliséggel el elmennek a p**ba... Persze van itthon töltő de egyik se kompatibilis a Google gyorstoltos technológiájával szóval úgy tölt mint 8 évvel ezelőtt. Lehet venni hozzá plusz egy tizesert... Ez egyáltalán nem "zöld" hozzáállás. Sőt nem csak hogy plusz pénzt fizettetnek a szállítás extra csomagolás miatt pont hogy jobban környezetszennyező. Taps*
-
Vig Zsolt
tag
Hát a kinézete ezzel a kameraszigettel nagyon nem jó
-
Mr.Silkó
veterán
Még mindig tetszik ez a formaterv.
-
Drp81
aktív tag
Jól néz ki, nekem nagyon tetszik
-
mad823
őstag
Az NFC-s fizetésnek semmi köze a Google Pay apphoz. Az NFC-s fizetés op.rendszer szinten integrálva van, az app főleg a P2P fizetésekhez van. Ha több kártyád van, akkor a power menüben tudsz gyorsan választani.
-
gattolino
senior tag
Érdekes. Nekem Xiaomi Poco F2 Pro van és ott van alapból a Globál verzión. Most utánanéztem és GPay nincsen letölthető verzióban Play Store-ban. Magyarországon csak a K&H, Curve, Monese, Revolut, Wise kártyák támogatottak. Barátnőmnek van K&H bankkártyája, a KH alkalmazás automatikusan hozzáadva GPay-hez nála viszont az alkalmazást a Oneplus 6-osán nem tudom hogy kell elővarázsolni. Egyszer próbálta használni az érintéses fizetést, de nem ment nála.
-
gliskard
senior tag
yep. a revolut és curve kártya hozzáadás nekem is ment (korábban a Pixel 3, most OP Nord) és régóta a telefonnal fizetek, de jó lenne már hivatalosan is az app.
Apróság, de pl.kezelikezelné a loyalty kártyákat is (pl. Ikea).
Részint mert a Google M.o-t így kezeli (ami azért érthető), részint az androidos telefon árak iphone-hoz felzárkozása és a Pixel-en kívül a többiek hektikus frissítési hajlandósága miatt a következő telefonom már iphone lesz (pedig ezek a pixel-ek is tetszenek, de rendes support nélkül nem akarok venni – eddig kettővel volt baj és nagy szívás itthonról a gariztatás) -
K82
őstag
Ez érdekes dolog, mert Pixeleken addig látod a GPay alkalmazást amíg nem adod hozzá az accountodat. Ha nem tetszik neki a fizetési profil, eltünteti a listából és csak a Play Services alatt tudod beállítani. Ehhez képest a OP8T-n belakás után is ott maradt, automatikusan felajánlotta h állítsam be a kártyáimat.
Egyébként itthon is elindult hivatalosan a GPay (Store valóban nincs), de magyar kártyák közül egyelőre csak a K&H használható (lehet más is, de ezt látom folyamatosan reklámozva), Unicredit ígérte még az őszi indulást. Ez meg nem különösebben zavar, Revolut és Vivid csont nélkül megy, ha kell esetén be tudom lőni melléjük a Curve és Wise kártyákat is. Egyedül a kényelmes kártyaváltás hiányzik amit fentebb bbendre is linkelt. -
bbendre
őstag
A listás rész más több országban elérhető. Utána írtam, hogy van egy halom apró dolod ami csak USA ban lett kiadva. Pl a Google Maps beolvassa az Államokat amikor utazol. pl "Welcome to California", az Assisstens tud itézni neked foglalásokat, Celebek hangján szólal meg az assisstens limitált időre, stb.. stb...,
-
bbendre
őstag
Nálam Pixelel (3XL, A12Beta2.1) hívom a feleségem Samsungját akkor a Samsungon azt írja, hogy HD hívás, pedig nincs "VoLTE provisioned" (a *#*#info#*#* alatt) A hívás alatt HSPA+ lesz a Net kapcsolat, hívás után ismét 4G. Bizonyos helyeken tudok netezni telefonálás közben, néhány helyen nem. Ezzel még nem volt gondom. Nagyobb gond, hogy vidéken vagyunk most sokat és néha sima térerő sincs sajnos a Csodafonnál a lakásban és a környéken.
Ami itthon nem elérhető jelenleg pedig nagyon jó Google Pixel funkciók:
- Car crash detection
- Call screening
- Hold for me
- Google Pay
Valamint egy millió apró dolog van ami csak az USA-ban elérhető sajnos. -
-
Ganzer
aktív tag
válasz
Luck Dragon #53 üzenetére
Nekem nincsenek ilyen bajaim. 😀Pixel 3A xl. Viszont tény hogy az iPhone 12 minimnek a hangzása hipertér ugrás a Pixelhez képest. Mondjuk nem is egy kategória.
-
mad823
őstag
Amúgy az Amazon simán hoz ide is store-os vagy olcsóbb áron, és ugye a gari sem problémás. Szóval be lehet ezeket simán szerezni itthon is...
-
válasz
GreenGoblin #51 üzenetére
Bízzunk benne ,hogy nem. Gondolok itt elsősorban a rossz minőségű kijelző ragasztásokra vagy zümmögő és torzító hangszórókra . Bár biztosan ezt olvasva egy Pixel tulajdonos megmondja ,hogy az övével soha nem volt baj.
-
Ganzer
aktív tag
válasz
Luck Dragon #50 üzenetére
+1, nekem is egyre jobban tetszik
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Luck Dragon #50 üzenetére
Mégha tetszene is az ára úgyis elvenné a kedvem tőle. Meg a Pixeleket ismerve itt is el fognak valamit rontani.
-
válasz
GreenGoblin #49 üzenetére
Én pont ellenkezőleg látom így
-
GreenGoblin
őstag
Minél többet nézem ezeket a kiszivárgott képeket annál jobban nem tetszik az új dizájn.
-
Első droid páros ami igazán felkeltette a kiváncsiságom.
-
babineni
csendes újonc
Hm, ez jó hír, köszi a visszajelzést, én sem azért vakartam a fejem, mert netezni akarnék közben, inkább csak amiatt, mert nem szeretném, ha úgy szólna, mintha egy felpeckelt szájú embert hallgatnék egy párna alá szorított Sokol rádióból beszélni. Amúgy a 3G lefedettségi térképek ellenére szerintem többször vált vissza a telefon 2G-re, mint a térképek alapján kéne... Olvastam egy osztrák fórumon (ott sem kapható hivatalosan Google teló), hogy ott is mutogat egymásra a Google és a szolgáltatók, hogy kinek a hibája, hogy ezt még nem tudták megoldani. Közben megtaláltam az NMHH állásfoglalását, amit a Vodának írt erről, abban asszem 2022. május a céldátum, de legkésőbbi határidő ki van takarva üzleti titok miatt. Egyben kimondták, hogy aránytalan terhet a felhasználóra nem róhat az átállás, a "vegyél új telefont, amit én árulok" meg igenis az lenne, akárhonnan is nézzük...
-
K82
őstag
Ha jó a telefon, annyival azért nem rosszabb minőségben a "sima" hanghívás mint a VoLTE. Nálam pár hete van olyan telefon amin már működik a VoLTE, csak annyit veszek észre h hamarabb feláll a hívás; az meg h visszaváltottak a régi telók (volt köztük 3 Pixel, az asszony használja a 4-et) 2/3G-re soha nem zavart, vagy netezek vagy telefonálok...
tipuka: Alza azért jó mert normális garanciát kapsz, csak ennek megvan az ára is.
-
tipuka
addikt
Hivatalos viszonteladója lesz ennek itthon amúgy? Nem tudom az Alza az-e pl. (egyáltalán Ők árulni fogják -e )
-
babineni
csendes újonc
Na, már majdnem rábeszéltem magam egy Pixel 4a 4G-re, de ez a VoLTE dolog most megint elbizonytalanított... (akikkel telefonon beszélek, azok jellemzően inkább idősebb, nem okostelefon userek, a hagyományos telefonálást nem tudom kiváltani chathívásokkal). Alapvetően nem tepsi (értsd: 150 mm alatti) androidos telefont keresek, megfizethető áron, de a Magyarországon hivatalosan is elérhető telefonok ezt a nagyon bonyolult igénykombinációt nem képesek teljesíteni... ha telefont vásárolok, több évre tervezek, emiatt most nem tudom, merre menjek, várjak-e a csodára... (a mostani telefonom működik, csak a típus az alkalmazásokat csak a belső tárhelyre engedi menteni, ami 16 GB és már nem sokáig fogja bírni, kényszerhelyzet...). Esetleg van valakinek valami nyerő tippje?
-
Thom!
veterán
válasz
enginev3.0 #36 üzenetére
Lenne ha volna belőle max S21 méretű kiadás 😂😂
-
enginev3.0
félisten
Álom telefon
-
Aryon87
félisten
Ha lenne szolgáltatónál... XL hoznám is ki jövőre... Bejön nagyon, pedig a csupasz droid nem tetszik rendszerileg.
-
vakablak93
őstag
Igen, akkor ez nagy lépés.
De közben felvetődött bennem a kérdés hogy a nagymértékű ugrás a memória méretében vajon a hosszabb támogatásra való tekintettel történik vagy a google tudja már hogy a következő androidgenerációk már mindenképpen igényelni fogják?
Utóbbi esetben a mostani modellek hamarabb avulnak majd el......Exynos magok? Ehh ez nem hangzik jól....
-
Ganzer
aktív tag
Baromi kíváncsi leszek, nagyon valószínű hogy e két mobil közül fogok választani.
-
guni
tag
válasz
Juhaszatti #23 üzenetére
Hat ha jol ertem a processzor magok Exynos-ok, a Google csak a sajat ai chipjeit adja hozza, szal maximum majd ezenntul samsungra kell hackelni a gcam-et. Az 5a meg qualcommal jon, szoval par evig meg jok vagyunk. Mondjuk en meg mindig 7.3-at hasznalok, mert abbol taltam olyanty amin a leheto legtobb feature mukodik a telefonomon.
-
guni
tag
válasz
vakablak93 #26 üzenetére
Nem, 5 ev meg nem volt. A Samsung ad 4 evet, meg most a OnePlus azt hiszem bejelentett ugyanannyit. Meg azert nyilvan az uodate-ek surusege se mindegy.
-
vakablak93
őstag
Na ez igen!
Egyaltalán volt már droidon valaha 5 év támogatás egy telefonra is?
A külső ha ilyen lesz, nyilván véleményes de szerintem nem rossz.
Ha a saját procijukat nem cseszik el és esetleg nem akar majd szétesni mint korábbi testvérei, akkor ez ütős lesz...
Csak azt remélem hogy ettől függetlenül azért a kompakt/olcsó pixel "a" modelleknek is legyen utódja. -
szaszimi
tag
undorito a kamerasziget
-
Juhaszatti
addikt
Én arra a házi fejlesztésű processzorra leszek leginkább kíváncsi. Erőben rendben lesz a pletykák alapján, nem bánnám ha takarékos is lenne.
Na meg felmerül majd egy olyan kérdés is, ha ezúttal nem Snapdragonnal szerelik a Pixeleket, a Gcam portolva lesz-e Snapis telefonokra, vagy ugyanúgy kimarad-e majd, mint eddig általában az Exynos.
-
Zé.
tag
Vajon melyik gyártó szenzorával szerelik? A Google Pixel 5 ugyanazt a koros Sony IMX363 szenzort használja, de már megjelent a Sony IMX700 néven emlegetett, 1/1,28"-es és 50 megapixeles szenzorja. A Samsung fejlesztésnek ISOCELL GN1 lett az eredménye, amely 1/1,3"-re növeli a szenzorméretet, viszont 50 megapixelre csökkenti a felbontást. [link]
,,Bár a vásárlónak nem feltétlenül nyilvánvaló, a háttérben a Sony és a Samsung között komoly verseny alakult ki a legjobb mobilkamerás szenzorok megmérettetésében.",,Ha a Google végre lecseréli ezt a négy éve használt 12,2 MP-es érzékelőt – szerintem idén ez megtörténik –, van egy olyan érzésem, hogy le fog esni az állunk a következő Pixel fotós képességei kapcsán. Alig várom, hogy ez megtörténjen!" [link]
-
Huntszy
tag
Hmmmm. OnePlus 6-om csereérett már de az új 1+ irány nem tetszik annyira, hogy hozzájuk talicskázzam be következőre is a zsetonjaim. Lehet egy ilyen lesz belőle.
Szerk: az 5 év support külön jól hangzik. Tetszik. -
Kawauso
aktív tag
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Nyilván nem jó mindig mondogatni, hogy "Majd a következő...", de most úgy tűnik, hogy a 6-tól felfelé lesz egy megújult irány. Így lehet bízni benne, hogy egy 6a mondjuk visszahozza a kisebb méretet, de hardveresen is versenyképes lesz.
Merthogy az állítólagos 5a eddig nagyon egy 4a 5G-nek tűnik más névvel...
-
Yeffy
veterán
kivancsian varom, bar tuti elborult arazasuk lesz.
-
stingy2
senior tag
A sima Pixel 6 nekem tökéletes telefon lesz. Nagy akku, hosszú frissítés, elég nagy, de mégsem "péklapát", stock droid. VoLTE, meg ilyen "úri huncutságok" hiánya nem zavar, úgyis VoIP-t, Whatsappot és társait használom.
-
beno52
tag
Amíg nem oldják meg, hogy itthon is megvásárolható legyen, addig ez egy nesze-semmi-fogd-meg-jól telefon.
Pedig ha ez teljesülne és a sima modell fizikai méretben megállna ott, ahol a Pixel 5 tart, akkor még vevő is lennék rá. -
K82
őstag
Idén végre (részben) tanul a hibájából a Google? Normális méretű akku, elegendő RAM, és végre új kamera szenzor.
Bár a Pro modell P-OLED kijelzőjére kíváncsi leszek, a 2XL volt az első telefonom amin sikerült beégetni a kijelzőt...
-
törölt tag
Az előző Pixeleket azért hanyagoltam, mert a szolgáltatók nem vették fel a kínálatukba, és így a VoLTE sem működik. Jövőre 3G lekapcsolás lesz, így marad a 2G hanghívás.
Pixel 2G hívással....hát köszönöm, nem kérem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest