- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
Napközben elolvastam a cikket és most jutottam el oda, hogy írjak. Kicsit felidegesített akkor, látom sok a komment, biztos sokan bele kötöttek ebbe-abba, bocs hogy én is azt teszem.
Nem igazán értem, hogy ez mire van belőve igazából. Rossz a minőség-teljesítmény-ár mutató.
Alaplapból lehetett volna ~10 ezerrel olcsóbb, ugyan az a chipset, persze elolvastam a hozzáfűzést, majd a végén beszélek erről.
R3 1300x nem éri meg az 1200-hoz képest, a mai játékokhoz úgysem kell erős proci, főleg ilyen videokártya mellett. (De ha nagyobb kártyát is veszünk, összességében sokkal jobb teljesítményt kapunk, mint akár egy R7-2700x-GTX1050Ti párossal.) Ráadásul jelenleg a nagy felbontás a menő, így még jobban GPU limit lesz, felesleges kiadás.
Plusz processzorhűtő... nem arról beszélt mindenki, hogy a Ryzen szériának jó a gyári hűtője? Főleg R3 kategóriában. Az átlag user úgysem fog tuningolni.
2x8GB RAM... "8GB RAM az abszolút minimum", ezt sokan mondják de iszonyat bs. Talán egy presettel lejjebb kell venni a legújabb játékoknál, de ott sem mindnél ha 8GB memóriánk van "csak". Ráadásul ezt a legkönnyebb bővíteni.
SSD 480GB... Na itt néztem egy nagyot. Tök jó, hogy gyors minden, de 240GB-ost már nagyon jó áron lehet venni és az átlagfelhasználót kiszolgálja, ráfér minden főbb program és 1-2 játék is. Ráadásul egy HDD-t mellédobva is olcsóbban jövünk ki...
Tápegység. Iszonyat túlköltekezés.. Egy ilyen gépbe 400W is túlzás, persze belehet dobni a "jövő biztosítás" szöveget, csak még felső kat. konfigokat is kiszolgál egy 15 ezres 400W-os táp.
A hatásfok nagyon jó alacsonyabb kategóriában is, azt a pár %-ot sohasem hozza be a felár... A minőségről annyit, hogy ezek már úgy vannak összerakva (már egy 15 ezres FSP-Seasonic is), hogy mire tönkremegy 4x lecserélsz minden mást.GPU: Hát igen (1050Ti), nincs más választás, ez a kategória már 2 éve halott. GTX1060 6GB-tól jön egy iszonyat ugrás, de meg is kell fizetni. Gaming X-est persze nem vennék, hiába az MSI csúcs szériája minőségben, ennyit nem ér (65k+) 1050Ti-ből egyszerűen nem lehet sokat kihozni, az alap paraméterei gyengék, nem fogja megmenteni, hogy minőségibb darab.
Ráadásul gyenge mivolta miatt 3x lecseréljük mire tönkremegy.________________________
Ez a "mineőősségibbb!" hozzáállás teszi tönkre a PC árát. Moduláris tápegység, de jó, milyen szépek a kábeleim! Csak a játékok futnak sz@rul. Nem is tudom mit választanék inkább.
Low budget hardverekhez miért kell csoda táp, alaplap, hűtés, gépház? Ehhez pont nem kell, persze majd bővítés... Csak ma már egy csúcs hardver sem fogyaszt annyit, hogy megkívánja azt a minőséget. VRM, kondik, hatásfok, elektronika. Ezekkel mi a gond a mai low budget kategóriában?
Régi állapotokhoz képest már minden csúcsminőség, persze azért oda kell figyelni mit veszünk.Már az SSD-RAM-Alaplap spórolásával is ellehetne érni 1 kategóriával erősebb videokártyát, így pedig a játékok hatványozottan jobban futnának. Vagy ha nem játékos PC a lényeg, akkor kilehet spórolni pár dolgot, hogy egyszerűen olcsóbb legyen a gép.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest