Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
edm_orig
csendes tag
Sőt, az érzékenység azt is jelentheti, hogy te hülyeséget írsz, én ezt közlöm veled, te meg megsértődsz

Viccet félretéve, nagyon össze tetszett keverni dolgokat. A dinamikartartomány, ahogy azt írtad is, az alsó határ, ahol a fény már el kezd változásokat okozni (elektromos töltést termel, vagy kémiai változásokat okoz) (ami alatt homogén fekete), és a felső határ, ahol túlcsordul (kiég) (ami felett homogén fehér), közti különbség. Ez egy ccd-nél 9 Fé lépés, cmos-nál 8-8,5 Fé lépés. Diánál 5-7, negatívnál 10-12.
Ha megnöveljük a fotószenzor méretét, akkor kevesebb fényben beindul az elektrontermelés, de cserébe hamarabb is telítődik, vagyis a dinamikatartománya nem változik, csak az ISO szerinti érzékenysége tolódik el, az alap fizikai paraméterei semmit nem változnak. Ennek köszönhető, hogy bár a szenzorok felbontása az utóbbi időben ötszörösére nőtt, a dinamikatartomány nem csökkent az ötödére.Olvastam én is olyan cikket, ahol nagyon tudományosan bebizonyították, hogy a digitális gépek dinamikaátfogása mennyivel jobb, mint a legjobb filmeké, mégis, ha kiviszel egy kétmillás digi gépet és egy átlagos filmeset egy szép nyári verőfényes délidőben kontrasztos témát fotózni, akkor a digigéppel alig tudsz használható képet csinálni (lehet trükközni, vagy expósort lőni és hádéerezni orrvérzésig), a filmessel meg gyakorlatilag nem tudod elrontani. Akkor most hogy a 'csába van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest