Új hozzászólás Aktív témák
-
De ez sokkal kényelmesebb megoldás egy elosztónál!!!
Lehet, hogy a könnyebb kezelés semmire sem való (egyebek mellett számos szerzetesrend is osztotta ezt a nézetet), ha ezt elfogadjuk, akkor igazad van.
Ez az eszköz viszont kényelmet jelent. Nem minden körülmények között, de sok esetben. Ha Nálad pont nem (mint ahogy nálam is csak apósomék házában), de attól, hogy Neked nem jó, másnak még az.
MaCS
-
De ha benne van az égő, hogyan tudom elérni a feszültség alatt álló érintkezőket?
Az mondjuk igaz, hogy ha valamit többször csinálok, akkor statisztikailag nagyobb az esélye annak, hogy előbb-utóbb hibázok. De legyen már annyi esze bárkinek, hogy nem bekapcsolt állapotában csavargat a foglalatban...
MaCS
-
MongolZ
addikt
Olvasd vissza, hogy mit írtam.
Nem, mert egy tetszőleges lámpánál évente max 1-szer cserélsz égőt, ráadásul annál az 1 alkalommal marhára oda is figyelsz, mert nem rutin művelet, nem tartozik hozzá a lámpa használatához.
Ennél a lámpánál meg minden töltéskor ott fogsz matatni a foglalat körül, ez rutinszerű lesz, ami miatt nem fog figyelni az ember. -
Forestal
tag
Nagy utazóknak hasznos cucc, zseniális kombó
-
borg25
senior tag
Hah, rájöttem, ez budin életmentő találmány, ott no konnektor, csak lámpa, onnan 2méteres usb kábel le, és az örökkévalóságig lehet ülni
-
7Heads Drago
veterán
4660 ft ért már gyári töltöt is kapni. De van ettől olcsóbb is ami jó.
És fel se kell a lámpát hozzá kapcsolni hogy müködjön. Na mert ugye az az általános hogy a telot éjszaka töltjük, nappal használjuk. -
borg25
senior tag
Emlékszem Nagy Bandó kabaréjára, hogy néz a család TV-t Videoton Color Star TV-n: A lány lent áll a telefonfülkében, az ujja már a 0-sban van, hogyha hívni kell a 05-ön a tűzoltóságot, akkor azzal se veszítsen időt.
100e alatti lednél is érdemes beállítani az iPhoneon a Sirit, hogyha robbanást hal, egyből hívja a tűzoltót, s csak annyit mondjon: ocska led, gyertek SOS. -
-
válasz
buvartacsko #10 üzenetére
Dehogy, ha 100ezer alattit használsz, akkor valakinek folyamatosan a tűzoltóságon kell laknia, hogy szükség esetén a leggyorsabban riaszthasson.
-
MongolZ
addikt
Te még nem cseréltél úgy izzót, hogy létrára kellett volna állni és 10 izzó közül megtalálni azt, amelyik jó/tetszik a színe/ereje (meg mert nem írtad rá, hogy melyik nem világít már, csak nem dobtad ki).
Izzót rossz esetben egy évben 1x cserélsz, ezt meg kb. naponta használhatnád, rutinszerűen oda sem figyelve. Abszolút egyetértek az előttem szólóval. -
Chaser
legenda
-
x_o_n
veterán
Ezt te sem gondolod komolyan....szerintem van annyi esze aki ilyet használ hogy helyesen alkalmazza.Gondolom te sem ugy cserélsz izzót hogy feszülség alatt nyulkálsz benne ahelyett hogy betekernéd kihuzott vagy lekapcsolt állapotban..
A foglalat forró dolog viszont érdekes lehet bár nem véletlen használnak más anyagokat.de nem töltöt dugsz bele hanem usb kábelt.
Igen én is kiváncsi lennék rá hogy gyakorlatban hogy oldották meg.
a lerángatással teljesen egyet értek,ez egy érdekes kockázati tényező.
valamint én eddig minden hotelban több csatlakozot találtam ilyen kritikus helyen ahol nem,ott meg t-dugó-s elosztó ,és árban is kedvezöbb -
NandoXXL
senior tag
Remélem a sok értelmiségi bele nyúl a foglalatba feszültség alatt és Darwin díjat kap. Nem beszélve arról hogy egy a foglalat sokszor forró, ami nem tesz jót a töltőnek, a kábel pedig ideális a lámpát felborítani. Ekkora gányolást
Arra is kíváncsi lennék be van e vizsgálva TÜV által, minden estre érdekes hogy van aki az olcsóbb hivatalosan forgalomba hozott és bevizsgált led izzóktól fél, ezt viszont csak úgy használná
Gratulálok mindenkinek
Dugaljnak, konnektornak hívják ahova a töltőt biztonságosan be lehet dugni, nem pedig izzót tekergetni és matatni egy lámpában a hotelben.....
-
Teljesen felesleges lenne hozzá égőt mellékelni -- pont a koncepció lényegét tenné tönkre, tudniillik, hogy a meglevő, saját igények szerint kiválasztott, vagy éppen rendelkezésre álló (pl. hotel) égőhöz használható -- mint arra ttamashu is helyesen rámutatott.
Az ötlet egyébként jó, sokak számára lehet komoly segítség. (Nekem is az lenne, ha nem dimmelt E14-es izzót használnék az ágy mellett...)
MaCS
-
x_o_n
veterán
Kár ezen az izzón lovagolni, abból indult ki a gyartó teljesen ésszerűen hogy ha.
hotel,motel stb használod.. Van izzó ügye a lámpában, otthon is... elég valószinű... Ha nincs csak üres foglalat az meg elég gáz -
Horbal
őstag
válasz
buvartacsko #30 üzenetére
Pl.: http://m.ikea.com/hu/hu/catalog/products/art/50305744/
De van itthon 5000 Ft-os GE ledes "izzó" is. Nem nem égett le a ház és nem vakultunk meg, és sötét sincs. De vegyél nyugodtan 10k felett/db. És persze külföldről kell rendelni mert Mo-n nincs olyan amilyet csak akarsz...
-
PHM
addikt
válasz
Teréz Atya #34 üzenetére
De, van benne trafó, csak a hagyományosnál jóval kisebb.
Ha nem lenne trafó, nem lenne galvanikus elválasztás,
s akkor életveszélyes lenne a fémrészek érintése.
Egy valamit viszont nem értek:
Miért nem lehet olyasmit csinálni, mint a konnektorba dugható fogyasztásmérők?
Azaz bedugod a készüléket a konnektorba, a házon pedig van egy aljzat,
amibe bedugod a fogyasztót, amit még használni akarsz.
Ezt akár úgy is meg lehetne csinálni, hogy a dugvilla rész cserélhető legyen,
és meg is van az ideális úti töltő, amely csatlakozó adapter is egyben.
Hú, megyek is, gyorsan levédetem, mielőtt másnak is eszébe jutna. -
PowerLine mikor lesz E27-be?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
buvartacsko #17 üzenetére
Az "LY"-t vegleg ki kene vegezni! Aki kotodik hozza, az nem normalis.
-
válasz
buvartacsko #30 üzenetére
Oké, majd megnézem
-
buvartacsko
addikt
nézz körbe hogy hol veszel jó minőségű ledes izzót 2 ezer forint előtt, mert ez a cucc 4500 forintba kerül, és akkor tegyük fel hogy fele-fele, de igazából nézd meg nyugodtan mennyiért veszel a telefon gyártódtól usb adaptert a telefonodhoz, és nézd meg ezt a megoldást, ami szerintem elég praktikus, szóval tegyük fel hogy 1500 forintból hozzál ki egy MINŐSÉGI ledes "izzót". nem fogsz.
-
-
picsirti
tag
Arra azért kíváncsi lennék hogy az izzó hője + a töltő hője mennyi idő alatt nyírja ki a trafót...
-
válasz
buvartacsko #7 üzenetére
Amennyibe egy LED-es izzó kerül... Igen, pont bele is férhetett volna
#17: Szakdogában
#25: Kicsit finomabban is reagalhatsz. Szerintem -
apatyas
Korrektor
Az éjjeli lámpákon búra is szokott ám lenni, jó szűk, hogy a másik oldalra ne világítson. Hogy turkáljak benne? Inkább kihúzom a lámpát a konnektorból, és helyére a töltőt. Amúgy is, ha a telefonnal alszom el, akkor nem kell éjjeli lámpa. De biztos jó valamire. Ja igen, +1 az integrált ledes lámpának, ha már benne van az USB töltő, akkor arról már nem túl bonyolult hajtani egy LEDet sem. Na mindegy, mai értékes fórumtevékenység is megvolt.
-
BlackPriest
őstag
aztán majd kiderül, hogy az ilyen kérdéses töltők miatt pukkan el pár teló, csak ezt elfelejtik a panaszosok közölni, mikor a teló gyártójánál reklamálnak. én inkább veszek egy t elosztót az éjjeli lámpának meg a teló töltőjének...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
buvartacsko #10 üzenetére
Akkor a V-Tac nem neked való, de még egy Philips, vagy Eglo sem, a Canyont 5 év hazai garival is érdemes kerülni.
-
copass
veterán
válasz
buvartacsko #17 üzenetére
-
buvartacsko
addikt
válasz
Armagedown #16 üzenetére
egyetemen szakdogába ejtenél egy ilyet, lehet megbuktatnának, ott hiába hivatkoznál erre.
A több szótagú szavak legnagyobb részében ly-nal jelöljük a szó végén ejtett [j]-t, például: akadály, bagoly, csekély, fogoly, harkály, kevély, kristály, mosoly, osztály, ragály, tartály; Gergely, Ipoly, Mihály. Kivétel például: lakáj, muszáj, papagáj. A szó végén j-vel írandó szavak között többségben vannak az aj, ej végűek, például: csevej, dörej, duhaj, karaj (és karéj), óhaj, olaj, robaj, sóhaj, talaj, tolvaj, zörej, zsivaj. Kivétel például: karvaly, pehely, tavaly, zsindely.
-
Armagedown
őstag
válasz
buvartacsko #15 üzenetére
A mi környékünkön így írják
-
buvartacsko
addikt
válasz
Armagedown #12 üzenetére
LOL, ezt muszáj betegyem aláírásnak
-
libit
tag
kar, hogy kozben fel kell oltani a lampat, hogy toltson - ejjeli lampanal alvashoz nem eppen idealis. bar valaki igy jobban lat aludni
-
buvartacsko
addikt
Igen, múltkor láttam bangoodon olcsó led "izzókat", mondom de jó, 3-4 ezerből megvan darabja, aztán kicsit utána olvastam a témának, és rájöttem, hogy egyelőre nem szeretném hogy leégjen a ház körülöttem. Normálisak 10k felett vannak bőven.
Ezért nem hiszem hogy ebbe az árba beleférne még ez is.
-
FefeeX
veterán
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #7 üzenetére
Ágy melletti éjjeli szekrényen elég az, ilyen helyre tervezik ezt a kütyüt is, nem a plafonra, oda kell a 15W-os led...
Inkább az a probléma, hogy mekkora ipari szarok ezek a ledes cuccok, még a drágább márkásakkal is belefutni sokszor szarokba. -
FRENK1988
veterán
válasz
buvartacsko #3 üzenetére
Miért is? Mert 3 hete vettem a Praktiban 500ft-ért 3W-os ledes izzót?
-
DanaL
tag
Nem tudom, érdekes lesz a plafonon lógva tölteni a telefont
Nekem sem álló, sem asztali lámpám nincs.
-
FRENK1988
veterán
Egy ledes izzó beleférhetett volna az árba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest