- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
Azért szomorú, hogy a 250-300 ezres érték hozza azt a képminőséget, amit elvár az ember, ami persze természetes is a csúcskategóriáktól, na de egy egyre inkább a felsőbb kategóriába is magát pozicionáló Huawei alig valamivel ezalatt az árban megvehető alanya már csak kompromisszumokkal elfogadható képeket csináljon......
Akinek nem preferencia a képkészítés a mobilfotózósában annak jó vásárlás lehet, viszont kipróbálás után engem a gyorsaság nem vett le a lábamról, mert ez a lagzik, akad téma évek óta nem szempont nálam.A mai felgyorsult világban elhiszem, hogy agyvérzés közeli állapotot okoz egy mikrolag is.
Ha frissítésekkel még javítanak a kamerán, akkor azt mondom gratula Huawei, ez igen.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
magicbox
senior tag
válasz mjani1172 #1103 üzenetére
A telefonra teljesen pozitív dolgokat mondott, de a fényképezőgép részét nagyom gyengének ítélte meg a készülék ár-érték arányában. Remélem segítettem
Állítólag jön/jött egy komolyabb frissítés ami részben a kamerát érinti. Kinek melyik rom van fent, illetve volt-e OTA frissítés a vásárlás óta? Keresgéltem, de nem találtam még letöltési linkeket stock romokról...
(#1099) ezt jó tudni!
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
-
thebear007
aktív tag
válasz ForRedGlory #1096 üzenetére
Nem ártana úgy véleményt mondani, hogy van is olyan eszközöd, amiről írsz. Tegnap láttam Astonokat és Ferrarikat, mégsem írok róla szakértőként. Emlékeim szerint te a Note7 topikban is írtál. Miután leadtuk te megvezed az S7-et. Gondolom ez arra jó, hogy megmagyarázd magadnak, jó döntés vplt. Hát, nem
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
félisten
válasz thebear007 #1108 üzenetére
Siman lehet az is jo dontes. En azt veszem eszre a Mate9-el, hogy csomo funkcio nincs meg benne, mint ami pl. az S7-ben megvolt, viszont nehany dolog meg az S7-ben nincs meg. Aprosagok, mittudomen -- beepitett dokumentumszkenneles a foto-appban, vagy gyors ujjlenyomat-olvaso (az S7-ben levo sokkal lassabb es pontatlanabb). Nekem a Mate9 az valami miatt pont jo (eltekintve a bugoktol )
Abszolut azon mulik, hogy mik a preferenciak (ugyanigy van az iOS-szel is -- akinek az jon be, annak tokmindegy, hogy mennyivel vekonyabb a kava, stb. -- ha az kell, akkor az kell).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
TedMosby26
újonc
Sziasztok!
Nálam, mióta meg van a készülék,reggelenként arra kelek, hogy kikapcsolta magát. (nincs beállítva autó. Ki/bekapcs)
A másik.. Tegnap elmentem itthonról, másik wifire csatlakozás után történt 2 nagyon észrevehetően változás! SwiftKey billentyűzetem még soha nem tapasztalt laggba kezdett, írni alig tudtam vele, második probléma pedig a numerikus gombokon végzett kereszthúzással, nem végezte el a képernyő kicsinyítését, hogy hüvelykujjal felérjem a felsőbb ikonokat! Hazaérve,egyik hibát sem tapasztaltam, minden helyére állt! Találkozott valaki hasonló problémával? -
mjani1172
addikt
válasz TedMosby26 #1110 üzenetére
Nekem ez az első telefonom eddig ami éjjel alig merül. Reggel felkelek és talán 1 vagy 2 % hiányzik.És nincs kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
thebear007
aktív tag
Én világ életemben samus voltam a Note7-ig. Aztán annyit szívattak-duplán-a visszaadással, és a kommunikációval, hogy megfogadtam, többet nem. Van még 3 a cégben, ha azol mennek valami alternatíva lesz helyettüm. Viszont S6 és Note7 után nem hiányzik semmi, igaz, át kell szokni az Emuira.
Az viszont nem ok, ha kikapcsol reggelre, szervíz.Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
Galahed
senior tag
válasz ForRedGlory #1096 üzenetére
nekem nincs mate 9-em, tehát nem vagyok elfogult ebben az irányban. Viszont az S7 edge től szeretnék megszabadulni. Sajnos SIM kártya és Főpanel csere után sem képes arra amit egy alap telefontól elvárhatnék, hogy tudjak vele telefonálni és engem is bármikor elérjenek. (nem fejtem ki itt mert hosszú, de ha neked S7edge telefonod van akkor tudod miről beszélek- röviden a többieknek: a telefon a legváratlanabb pillanatokban nem tud hívást kezdeményezni és ami rosszabb hívást fogadni és ezen csak újrainditás, vagy airplane mód ki-be segít.)
Soha többé samsungot az instabil , váratlan merülős hardver-szoftverével...
Azért vagyok itt mert kedden visszaviszem és ha szerencsém van akkor választhatok helyette valami más készüléket és ezek közés tartozik a Mate 9 is. (meg a Sony XZ vagy vmelyik Blackberry... stb)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy kis érdekesség:
2 simmel használom a telefont, elvileg a 2. Sim csak 3G-t tud, viszont most letiltottam az 1. Kártyát, és 4G-n megy a második sim is.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz thebear007 #1108 üzenetére
Nem kell egy telefont megvenni, hogy az embernek meg legyen róla a véleménye, pláne ha már látta és próbálta. Egyébként igen, mivel volt Note 7-em, ezért írtam a Note 7 topicba hideget-meleget. Vagy azt akarod ezzel mondani, hogy akinek nincs Mate 9, annak kuss van?
Egyébként meg nem szakértőként írtam , tudsz te olvasni? Kizárólag egyetlen tulajdonságáról írtam, ami nem tetszett. Hú... de akkor tudod mit? Ez a tökéletes telefon, használjátok egészséggel. Aki a kritikát nem tudja kezelni, az ne fórumozzon, hanem menjen játszótárra. Részemről lezárva.
-
ToXeN
tag
Mi történik este? Nincs bekapcsolva, hogy bezárja ezt a progit és mégis. Ez lenne a doze funkció?"Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
Galahed
senior tag
válasz magicbox #1117 üzenetére
nem, nem általános, de sokan vagyunk akik igy jártak. Azért derült ki nálam, mert falun élek és sokat utazom. A telefon csak 4G-n produkálja ezt, és nehez viseli a toronyváltásokat valamint azt hogy amikor bejövő hivás vagy kimenő hívás van akkor 4G-ről le kell váltania (át kell állnia) 3G-re vagy 2G-re. ezt gyorsabban csinálná mint ahogy a torony (rendszer) képes rá és ekkor úgy érzi hogy nincs vonal. Annak aki nem mozdul ki egy jól lefedett területről ott nincs gond talán sohasm veszi észre. De én aki vidékről érkezik pl Pécs Dombóvár közepébe és ott nem tudnak elérni , vagy nem tudok hivni az számomra elfogadhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
torok6
aktív tag
Galaxy s6-hoz képest milyen képeket csinál a telefon jobbat vagy rosszabat?
-
tal-garius
aktív tag
válasz tal-garius #991 üzenetére
Meg kéne nézni ezt az összehasonlítást. 3 telefon között a Mate 9 tűnik a legjobbnak.
-
utomi
senior tag
válasz ForRedGlory #1118 üzenetére
Légyszíves menj át az S7E topicba és rontsd ott inkább a levegőt mert itt senki se kíváncsi rád. Köszi
-
SzaZso007
tag
Most vettem észre, hogy ha zenét hallgatok a gyári lejátszóval és közben mozgatom, vagy teljesen elfordítom a készüléket, akkor elhalkul, esetleg meg-megakad a lejátszás.
Leellenőríznétek, hogy nálatok milyen?[ Szerkesztve ]
-
SzaZso007
tag
Másik:
Ha RAW-ban (. dng) fotózok, az elkészült képek közül a jpg-t gyönyörűen, a nyers állományt viszont borzasztóan jeleníti meg a masina! ??? -
utomi
senior tag
válasz S e t h #1125 üzenetére
Ezzel csak azt bizonyítod, hogy baromi sok időd van és nagyon-nagyon szeretsz trollkodni. Meg még valamit, hogy látatlanban mindenki beszél mindent de ha használ valaki valamit akkor derül ki igazán mennyire jó vagy rossz az adott dolog. Azaz a te véleményed ebben az esetben nem sokat ér.
-
S e t h
nagyúr
válasz #24536576 #1129 üzenetére
Azért linkeltem neked, mert valamiért te is idejöttél ebbe a topikba, ahogyan én is. Információt szerezni, mert érdekel a téma. Te megkaptad a válaszaidat, azóta tulajdonossá váltál és lehet ezért kicsit megváltozott a magatartásod.
Én azért jöttem ide, mert érdekel a készülék, annyira, hogy utaztam is érte 40 kilométert, hogy kipróbáljam.
Volt aki észrevette, hogy pozitív az amit leírok a készülékről, de vannak kritikai észrevételeim.
Sajnálom, hogy mind több témában felüti a fejét, hogy ha vki negatívumot is leír a készülékről, akkor támadás éri, legyen az bármilyen téma, samu, htc, iphone, sony, de ahogy látom ez sem kivétel.
Amikor már Bodriknak- ha poénosan is- de úgy kell megfogalmaznia a hozzászólását, hogy reméli nem ugranak a torkának a fanok, akkor már problémák vannak.Ha megvásárolnám a készüléket, akkor is igyekszem majd óvatosan fogalmazni, nehogy megbántsak mást vele.
Ez csak egy tárgy, nem fétis.
Mi meg emberek vagyunk.
Peace
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Sword
őstag
Ma fényképeztem a purdékat, hát nekem picit hiányzik valami "sport" vagy gyorsan izgő mozgó alakok fényképezésére alkalmas gyári beállítás. Nagyon sok lett a homályos kép automata módban.
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
utomi
senior tag
válasz mjani1172 #1135 üzenetére
Én komolyan nem értelek titeket. A kamera egyáltalán nem karcsú !!! Van itt 2-3 ember aki sír érte már vagy 100-adszor (mint te) ami baromi unalmas valljuk be. Miközben meg másoknak mint én és még többeknek meg bejön. De a legtöbb magyar és külföldi tesztben is dicsérik még ha vannak is bizonyos szoftveres hiányosságok. Mintha a többi telefonban nem lenne hiányosság (pl. Samsung vagy iPhone 7P esti fotók )! Tehát leírom újra mert szerintem igenis fontos tisztázni, hogy a kamera nem karcsú és nem is gyenge , sőt szerintem kifejeztten szép képeket lő! Legfeljebb vannak akik nem tudják használni de ez sem újdonság.
#1134 DarkStalker7 :
Igen teljesen biztonságos. Anno a Huawei Mate 8-amat is így frissítettem és egyáltalán nem volt semmi gond![ Szerkesztve ]
-
Tamás34
senior tag
Azt vettem észre ha valaki valami " rosszat " ír a telefonról azt te szinte sértésnek veszed és kicsit felpaprikázva leírod a véleményedet amiben lehet érezni a kis dühöt, természetesen ez nem baj, de meg kéne érteni, hogy ahány ember annyi vélemény, ezt neked el kell fogadnod! Hiába írod le számtalanszor, hogy márpedig nagyon jó a kamera, ha valakinek nem tetszik, az a véleményed után sem fog!
Remélem nem haragszol, hogy leírtam a gondolataimat! Egy a fontos, neked über király, és ez a lényeg!
[ Szerkesztve ]
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
thebear007
aktív tag
Szubjektív a véleményem, szebbeket. A nekem mellettem s6-al fotóz, majd otthon megnézzük nagyban, de a fókusz gyorsabb, és élesebbek a képek, ugyanazzala felbontással, automatán. A sötét utcán a fényreklámok nálam látszanak élesen, az övé elmosódott.
Forredglory, ok, örülök, hogy befejezted.Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
thebear007
aktív tag
válasz SzaZso007 #1127 üzenetére
A Raw egy nyers állomány, aminek nagy az adattartalma, a képszerkesztőkre kitalálva. Nem lesz rajta javítás. Minek az neked? Photoshoppolod?
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
gabesz839
senior tag
Tegnap vegigjártam Szegedet hogy meg tudjam nézni sehol sem volt. Pesten tud valaki mm-t vagy tmobilt ahol szemügyre vehetném.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
-
SzaZso007
tag
válasz thebear007 #1143 üzenetére
Félreértesz(-tetek). A jpg kép szép éles, ha belenagyítok látszik élesen a fókuszterület. A dng kép egy merő homály, nincs egy éles pontja sem. Se középen, se fent, se oldalt... Lementi az állományt egy pillanat alatt, de vissza nézni nem lehet? Nincs hozzá codec a saját készülékben? NA NE MÁR! - A tesztben is szerepelt, hogy milyen erős a hw. a videóhoz, amit simán vissza is játszik. Egy sima képhez kevés? Hát mi a francból tömörít jpg-be, elektromos hópehelyből, vagy a nyers adatokból? Én eztetet nem érteni.
-
komarci
tag
válasz SzaZso007 #1127 üzenetére
A raw az amit a kamera lát.Egy nyers kép. A telefon ezt javítja fel szoftveresen és kész a kép a telón. Egy tükörreflexes géppel azért használják a raw-ot, mert azt utólag bármikor lehet különböző módon módositani,javítani. A különbség annyi, hogy egy tükörreflexes géppel lőtt raw az szuper minőség,ellenben a telefonon lőtt raw az jóval gyengébb minőségű amit fel kell javítani szoftveresen hogy fogyasztható legyen. Sajnos a telón lőtt raw az maga a kendőzetlen valóság,soha nem lesz olyan mint egy tükörreflexes géppel lőtt raw. Azért is mondtam,hogy ez a telefon nagyon jó képeket készít a lehetőségeihez képest.Csak nagyon kis különbség van mate9,s7,i7 között.Minden másra ott a profi gép.
-
kano
nagyúr
válasz S e t h #1132 üzenetére
Egyetértünk. Az OP3 topicban is szigorúan tilos bármilyen hiányosságot megemlíteni.
Én is érdeklődnék a telefon iránt, de nekem mostmár jó lenne egy olyan telefon ahol nincs
kompromisszum a fényképeknél. Ráadásul még root is kellene a gar mellé.
Ahogy olvasom ez sem az én telefonom lesz...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tal-garius
aktív tag
Ebben a telóban van dupla koppintásos ébresztés?
-
SzaZso007
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest