Hirdetés
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Halihó!
Én vagyok az a problémás eset, aki a PIM funciók miatt nyavajgott pár nappal korábban. A helyzet némiképp változott -- hála néhány fórumtárs hadhatós segítségének -- de még mindig nem 100%-os a dolog. Közben elkedtem nézegetni a custom ROM-okat, és ezzel kapcs. volna egy-két kérdésem.
Szóval sikeres root-olás után először a AuraxTSense ROM-ot tettem fel. Működött is a cucc, de az SD kártyát elsőre nem sikerült úgy partícionálni, ahogy kellett volna. Itt a sok "babrálás" következménye az lett, hogy újra kellett húzni az egészet. Ez viszont nem sikerült. A resotore után gondoltam megnézem a LeeDrOiD-ot is. Na, ez szépen felment, de egy valamit nem találok benne.
Az AuraxTSense-ban volt egy beállítási lehetőség, hogy az újonnan telepített progik hová kerüljenek. Ilyet viszont a LeeDrOiD-ban nem találok? A kérdés tehát, hogy hol lehet ez a LeeDrOiD-ban, ill. ha nincs benne, akkor mit kell telepíteni/beállítani hozzá?
Na, közben eszembe jutott még egy dolog.
Van ugye a 2.2-ben natívan lehetőség arra, hogy SD-re tegyünk ki progikat. Ekkor, ha jól tudom, nem kell ext2/ext3 partíció. Hátránya ugye, hogy ha PC-re kötjük a cuccot, akkor az SD-n lévő appok lehalnak.
Ezért talán jobb az A2SD. Viszont ebből van egy "sima" és egy A2SD+. Mi a különbésg a két verzió között.Válaszokat előre is köszönöm!
-
mothugs
tag
Az mennyire normális, hogy egész éjszakás töltődés után 9-kor vettem le a telot a töltőről, s most 82%-on van?? Oké, nyomkodtam azóta, meg netezgettem rajta, de akkor is....Mi lenne ha egy filmet néznék meg??
Ennek lehet köze ahhoz, h én nem töltöttem első alkalommal 14 órát, hanem amikor feltöltötte maxra, levettem? Ezeket az akksikat elvileg már nem kell így formázni, nem? -
rekid
addikt
válasz mothugs #17303 üzenetére
celleazárlatos akksiba bele lehet futni gond nélkül. Megeshet simán. (gariban cserélni kell fél éven belül tuti.)
Ezeket az aksikat (lithium ion ) nemhogy nem kell egyenesen tilos formázni, hozzáteszem nem is tudnád. Sajnos mai napig mondják a jol betanult szöveget a ni-mh akuk idejéből.Gyáva népnek nincs hazája!
-
sippet
senior tag
válasz mothugs #17303 üzenetére
"nyomkodtam azóta, meg netezgettem rajta, de akkor is..."
az ilyen mondatokon mindig nevetnem kell.
tapasztalataim szerint 1 óra netezés wifin kb. 20%-ot szív le, 3g-n kb. 25%-ot. ez okostelefonoknál teljesen átlagos érték. a grafikailag intenzív 3d-s játékok akár ennél is gyorsabban szívják a telepet.
-
racerx
őstag
válasz <Adamsky> #17302 üzenetére
semmit se kell beállítani, automatikusan (amit tud) az sd ext particiójára telepít. Persze így is fogy valamicskét a hely, mert nem tud mindent odarakni (de erről is vissza lehet olvasni itt).
2.2 natív semmit se ér, nem mindent tud odarakni, és nem is az egészet, felejtő.
Elvileg az a2sd nem rakja a davik cache-t az ext3-ra, a + igen. De manapság már szerintem minden rom +-os, csak nem irják oda -
racerx
őstag
Valaki mondjon nekem okosat arra, hogy észrevettem hogy pár hete, ha hívnak nem "jelzi" be a telefon, ha közben beszélek, pedig semmit se állítottam ( a call waiting term. be van pipálva). Ez elvileg szolgáltatói beállítás (onnan is kérdezi le, akár az átirányítást). Eképzelhető, hogy valami nálam (a sw-ben) csesződhett el ? Nem hinném, de láttam már pár furcsaságot...
Hangpostám nincs beállítva. -
mothugs
tag
válasz sippet #17306 üzenetére
Bocsánat....akkor úgy mondom, h az akkori 1,5 órában nem állandóan b*szkuráltam, de nem is csak magától hozzá nyúlás nélkül esett 20%-ot. És ez az egész azért furcsa, mert az előző Wavem 3 napot elment hasonló körülmények között. Ok, tudom, h más meg minden, de akkor is...
-
LouiS22
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz racerx #17309 üzenetére
"...automatikusan (amit tud) az sd ext particiójára telepít..."
Értem. Más kérdés, hogy ez a "kapcsolható" verzió jobban tetszett.
Na, mind1. Várok egy kicsit, hátha valaki tudja/emlékszik, hogy hol lehet ez a beállítás. Ha nem, akkor visszeteszem az előző ROM-ot, és megnézem. Addig úgyse tudok aludni. -
Hooper
őstag
válasz dombila #17280 üzenetére
Sikerült a ROOT az unrevoked-al (Nem kellett goldcard pedig elvileg függő a telefon)!
Köszönöm szépen a részletesebb menetet.Köszönöm ugyanakkor premete-nek is az alapokat, és bocs a kiborulásért igazából nem az oldalad ellen szólt hanem ahogy RazotGTR1 is megfogalmazta: "nem kóser, hogy 12843 oldalt kell megnyitni és mindegyik mást mond".
A te leírásod pontos, csak tőmondatokban fogalmazol, és amíg valaki nincs tisztában "alap" fogalmakkal, pl én aki eddig se a hboot menüvel se a recovery se a pvt se az amonra fogalmával (és még sorolhatnám...) nem találkozott, MERT sima userként nem futottam eddig bele kicsit nehéz - nem értelmezni a magyar szavakat - megérteni hogy mit miért is csinálunk. Én pedig úgy vagyok vele, h amíg nem tudom h mit miért csinálok nem kezdek neki.
Csak h Te is értsd amit én mondok ha már jól hülyének vagyok nézve:
amint a (#17285) hsz-ben belinkelted a képet máris kicsit érthetőbbé vállt a "megfeleő sor" mondat. De mivel a root folyamatát próbáltam megérteni a folyamat következő lépése a "reboot sys now".
Persze lehet ha eljutok idáig rájövök magamtól is, de nem szeretek belekezdeni amíg számomra bizonytalan.Nyilván te sem lódulnál útnak egy idegen országban egy hasonló leírással:
Szállj fel a metróra majd a megfelelő állomásnál hagyd el a szerelvénytNem kívánok tovább vitázni, köszönöm a leírást és a refelash_package-et mert lényegében ezt használtam. És bocs ha megsértettem a kis lelked!
rekid - leírtam már párszor h a folyamatos low on space felirattól már agybajt kapok, és szeretném ezt a ext3as telepítést beröffenteni, valamint a HDrom is érdekelne.
Market enabler-ről nem is beszélve.. de persze wareztől elhatárolódokAhogy nézem pzoley egy igen kellemes HD ROM-ot hozott most össze
-
sippet
senior tag
válasz Hooper #17317 üzenetére
a market enabler lényege éppen az, hogy ne kelljen warezolnod, a használatával ugyanis látni fogod a marketban a fizetős alkalmazásokat is, és meg is tudod őket vásárolni.
egyébként csak mondanám, ha esetleg másnak is lenne ilyesmi gondja, hogy nekem a market enabler indításakor régebben rendszeresen újraindult a telefonom, és amióta a gyakorlatilag ugyanazt tudó market access-t használom, soha nem volt semmi hasonló problémám.
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok!Érdekes hangminőséggel találkoztam dezikénél..eddig csak nézegettem meg se próbáltam hívni rajta..na jött a döbbenet!Olyan dobozos hangja van telefonáláskor hogy...
Erre van vmi gyógyír vagy együtt kell vele élni?
Köszi!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
dombila
senior tag
válasz Hooper #17317 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
A GoldCard a root-hoz sokszor nem kell, de ha vissza szeretnéd tenni a gyári ROM-ot, akkor kelleni fog, mert anélkül a szolgáltató függő ROM nem hajlandó felmenni...
Mivel az én Desire-m független, így ezt tapasztalattal nem tudom alátámasztani, ezt csak olvastam több helyen (xda, egyéb fórumok...) Persze gyári ROM-ot is csak akkor akar visszatenni az ember, ha már szervizre kényszerül...
-
petibacsi06
tag
Segítsetek! Elbaltáztam a dézim... de remélem nem. Szóval: próbáltam telepíteni a HD rom-ot, de valamit összekutyultam. Most nem lép tovább a HTC kezdőképernyőn túl. Mit csináljak? Hogy tudom az eredeti rom-ot visszaállítani?
-
dombila
senior tag
válasz petibacsi06 #17322 üzenetére
A HD ROM elindulása néha 30-40 perc is lehet, bár általában 10-15 alatt megvan. Egyenlőre várj! A Wipe-okat megcsináltad?
Ha mégsem indulna el, akkor sem kell visszatenni az eredetit, bármilyen másik ROM-ot is feltehetsz a recovery-ből Választék van bőven, pl. itt: Desire ROM-ok csoportosítva
-
r4z
nagyúr
válasz petibacsi06 #17324 üzenetére
HBOOT menübe be kell tudnod lépni (hangerő le + power), onnan pedig egyenes az út a recovery-ig.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
petibacsi06
tag
válasz petibacsi06 #17326 üzenetére
megvan.. unmount-olom az sd kártyát, és tudok rá feltölteni zip-et
-
Száguldo
aktív tag
válasz petibacsi06 #17326 üzenetére
Gondolom goldcardod van
wipe mindent
flash from sd zip
kivalasztod a romot az sdről joy kozepe varsz es kesz -
Nova91
tag
Sziasztok!
Elnézést a hülye kérdésért.
Lassan betelt a hely a Desire-ben ezért nézelődtem, hogy hogyan lehetne a problémát megoldani. 2 lehetőség van ha jól tudom: Rootolás illetve egy másik alternatíva amihez nem kell root.
2. variációt választottam és rendesen minden programot az SD kártyára ment automatikusan.
Kérdésem az lenne, hogy miért van szükség a telefon SD kártya partcionálásra ha ilyen módon is automatikusan SD kártyára ment a telefon? Sok helyen olvastam, hogy formázzák az SD kártyát és felosztják partícióra így oda ment egyből a telefon.
Választ előre is köszönöm!
-
petibacsi06
tag
Ha a recovery menüből új romot teszek fel, akkor a kezdő képernyőn (HD rom esetében) - a HTC logó - mennyi ideig normális, hogy nem lép túl?
-
LouiS22
veterán
válasz petibacsi06 #17335 üzenetére
Olvass 1 kicsit vissza... Leírták, de valszeg a ROM szerzője is jelezte, hogy akár 20 perc is lehet. De egyébként nem szokott tovább tartani 5-6 percnél.
Ha fagyi van, valszeg elbaltáztad a particionálását.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Straw
senior tag
Srácok! Valaki próbálta már ezt: Ginger Villain 0.5?
Kíváncsi lennék véleményekre, mert video alapján elég gyorsnak tűnik.42
-
premete
veterán
válasz racerx #17336 üzenetére
Én is ezzel kezdtem az oldalt:
"Bár mindegyik módszert többen kipróbáltuk, használatát csak hozzáértő felhasználóknak ajánljuk, legtöbbjük alapvető számítógép-ismereteket feltételez. (Ha azt akarod kérdezni, mik ezek az ismeretek, akkor ne is olvasd tovább, vegyél iphone-t inkább)"Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
racerx
őstag
Nem tud vki ajánlani egy olyan tokot desiréhez (lehetőleg olcsót), amit fel lehet csipteni ezekre a nyakbaakasztókra? Ebay -az idő rövidsége miatt nem jáccik.
-
axis211
csendes tag
Hali,
valaki segítsen már, hogy 2011-től miért nem jelennek meg a naptáromban, ill. a Smooth Calendar-ban a magyar névnapok? WEB-es gmail-lel szinkronizáltam, de csak az eseményeket írja ki, a névnapokat nem. Ha visszagördítem 2010-re, ott vannak a névnapok. Ez azért lehet, mert kicsit beitaloztam szilveszterkor, és emiatt a telefon azóta elfelejtette ezt a funkciót?"...menjen tovább, több mint 4 kilométert" by iGO8/MioP560
-
potyi23
senior tag
hi.Kerdessel fordulnak hozzatok:2 honapja desiret haszalok enis,es mostanaban vettem eszre h ha internetezek rajta akkor a videok nemjonnek be rajta.pl az rtlklub oldala is csak a szovegeket jeleniti meg.4-5 napja meg nemvolt ilyen gondom vele.Mitol lehet ez?Andorid 2.2.Ja egy masik kerdes :nemsokkal elottem volt egy kerdezo,h olyan furcsa hangja hangszoronak telefonalaskor,olyan mintha dobozbol jonne a hang,vagyis ugy tunik mintha 2km rol kiabalnak oda a szoveget.Van egy masik telom Soni ericson k600i,5 eves tel,es abban jobban hallom soxor a hivott felt mint ebben.Pedig nagyon hangos telo ez a desi,de sajna valami vegett furcsa a hivott fel hangja.
-
kerlas
tag
válasz pzoley #17344 üzenetére
Még valami eszembe jutott: az A2SD++ extended verziónál jól értelmeztem, hogy az ext partíciót használja a programok telepítéséhez, és a második fat32-est pedig csak memóriakiterjesztésnek használja, itt gondolom már sokkal jobban számít, hogy class2-es, vagy esetleg class10-es memóriakártya van benne.
-
r4z
nagyúr
válasz potyi23 #17347 üzenetére
Szia!
Nézd meg a böngésző beállításaiban, engedélyezve van-e a flash és az egyéb bővítmények. A 2. részben pedig nem találom a kérdést, ne haragudj
Ui.: Kérlek írj helyesen, tagoltan, ékezetekkel, rövidítések nélkül, mert iszonyat nehéz értelmezni, amit írsz.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Notebook hibák
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- Xbox Series X|S
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPhone 11 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest