- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Pedig én már úgy reménykedtem hogy végre észrevette hogy itt nem szívesen látott vendég. Pár napig nyugi volt és most hogy megit szólt párat máris jönnek a ''szerkesztve'' feliratok (más topicokban is).
FreeM: ELLENTÉTBEN VELED Power indokolta állításait amiben kételkedtem! Téged eddig csak ''ugatni'' láttalak SOHA nem követte elmarasztaló szavaidat magyarázat hogy az éppen szidalmazott áldozat tévedése hogyan javítható ki. Tudod egy állítást marha egyszerű kimondani (pl.: FreeM stílusa kritikán aluli) de BIZONYÍTANI gyakran nehéz; mégis bizonyítás nélkül az állítás nem ér semmit még akkor sem ha talán igaz... -
FreeM
aktív tag
''A hány jegyre (tizedes) pontos helyes megfogalmazás volt és erről volt szó. Ez csak 3, szóval felesleges höbörőgnöd.''
Klasz, hogy végre sikerült találnod valakit, aki elmagyarázta neked, hogy mit is akartál eredetileg mondani. LOL! Most akkor ez az utolsó változatod vagy még előjössz 1-2-vel?
Azonban még továbbra is adós vagy azzal a - minimum Nóbel díjat érdemlő - bizonyítással ami a te iszonyatosan agyatlan állításodat (FP16 <= FX8 pontosságban) alátámasztaná (úgy látszik ez az ismerősödnek sem jött össze LOL! :DDD ). Tudod normális ember belátja, hogy ökörséget mondott, de te ezt képtelen vagy megtenni.
''MegaLOL! BE vagy LE?''
Büntetésből NEKED mindkét bájtsorrenddel ki kell számolni! LOL! :DDD
''Írod ezt a sötétség magabisztosságával.''
MegaLOL5! :DDD :DDD :DDD Te hogy van az, hogy se a BME/Berkley előtt se utána nem sikerült helyesen megtanulnod írni? Erre EGY magyarázat lehet az, hogy te akkor jártál a BME/Berkley-n amikor én balerinaként nagy sikereket arattam a Bálsoj Tyiátr-ban! LOL! :DDD
Mondjuk az igaz, hogy így legalább egyenszilárdságú a mondanivalód tartalma annak formájával! LOL! :DDD
Egyébként rájöttem, hogy mi a stratégiád lényege! Egyre nagyobb marhaságokat mondasz abban reménykedve, hogy így talán halálba tudsz nevettetni. Ne fáradj, nem fog sikerülni! :t -
rudi
nagyúr
Most már majdnem teljesen világos (remélem most már másoknak is világos és nem LOLoznak tovább...) köszi szépen, még maradt egy kérdésem:
akkor most elvileg van olyan egész szám amit nem lehet FP16on ábrázolni pontosan mantisszából?
OFF
nem ebből volt ZH hanem analóg proctömbök és társaikból azért köszi a törődést ;) ON
Ja még valami: digit-life cikkje alapján (talén már linkeltem) az ATI r3xx es hardver minden belső pixel shader regisztere FP24es. -
rudi
nagyúr
Hú végre egy szakmabeli. Kicsit furcsán is érzem magam hogy valamilyen értékben leoktatást csináltam... Nehéz megállapítani a fórumozókról hogy kicsodák micsodák és milyen tudásbeli alapokkal rendelkeznek (se rating, se icq, se webcím), kár (FreeMről sem tudom honnan szerzi az eszet)
Veszprémet azért írtam mert én ott tanulok és az ottani anyagról van pontos képen (csak ne kellene hétfőn ZH-t írni). Savage gameres cikk nagyon jó bárkinek, mert aki tudja az alapokat az az ott olvashatók után a fejére csap hogy AHÁ RIP mapping! és akkor már szinte minden világos a vertex/pixel shaderekig...
FP16 ugye floating point 16bit vagyis emlékeim szerint (nem 100% de valami hasonló)
s - előjel
e5 - exponens 5biten
m10 - 10bites mantissza a 0-1 intervallumon (prsze ketteskomplemenssel meg mindennel)
Savagegamers: ''Lebegőpontos számábrázolás esetén a kettedespont helye nem fix, hanem a fixpontosként felírt számban vándorol. Egy ''seeemmmmm'' formátumú lebegőpontos szám értéke: (-1)^s*2^(e-bias)*1.m, azaz az ''s'' bit meghatározza az előjelet, az e-vel jelölt exponens kettő valamelyik hatványát adja (a ''bias'' egy fix konstans, a nulla érték helyét jelöli ki, így mind negatív, mind pozitív hatvány elérhető), ami a már említett jobbra/balra tologatás miatt az m-el jelölt mantissza eltolását jelenti (normalizát számokról lévén szó, a mantissza első bitje mindig 1, így azt nem ábrázoljuk, a maradék pedig törtrészt ad meg).''
Eszerint és szerény tudásom szerint az fp16 valahol 10ad16 nagyságrendjében van maxban és minimuma 10ad(-15) táján van, finomsága pedig 2ad(-15) szóval nemértem hogyan jön a 3 jegy hacsak nem a ((2ad10)/2)-1 fixpontos 10bitből.
''Ha valamit máshogy tudsz, mint ahogy van, az nem biztos hogy téged igazol. ''
Ezt nemértem? Kamu lenne az amit a beyond3d, digit-life, 3dcenter, prohardver állít hogy 24bites az ATi hardver (ahogy a DX9 a legtöbb esetben MINIMUM kéri) vagy az IEEE FP16al van gond?
DXes témát csak ezért hoztam fel mert ott volt tárgyi tévedés és erre a 14es számú hozzászólásra indult a hajcihő.
''először tanuljatok-olvasatok s csak utána szóljatok''
szép-szép... -
FreeM
aktív tag
''Látom a matekkal is problémáid vannak szerinted egy 8 bites szám, 0 számjegyet képes ábrázolni?'' Persze ezt is rosszul látod! Az, hogy valami hány jegyre pontos, az nem ugyanaz mint hogy hány számjegyet képes ábrázolni! Tudod a gizike is hasonlít a gőzekéhez, de mégsem ugyanaz a kettő! :DDD (Amit mondtál az egyébként is értelmetlen, mert egy akárhánybites szám sosem ábrázol semmilyen számjegyet sem, legfeljebb annak a reprezentációja, de ettől az ''apróságtól'' most eltekintek :DDD :DDD :DDD
Adok neked néhány számot FP16-ban ábrázolva:
E4D2
8000
4248
3C0A
Házi feladatként határozd meg, hogy mi a decimális értékük ezeknek, és döbbenj rá, hogy az FP16 valójában hány ''számjegyet képes ábrázolni'' :DDD és arra is, hogy hány jegyre pontos! LOL!
Miért van megint olyan érzésem, hogy se kiszámolni nem fogod tudni ezeket, se rádöbbenni nem leszel képes, hogy megint milyen iszonyatos zöldséget mondtál?! :DDD
''Ezek után teljesen mindegy mit írok, mert azt is kijelenheted, hogy a 2+2 az 59.'' Rossz hírem van számodra! :DDD :DDD :DDD
Házi feladat a maradék definíciókat meghatározni! LOL! :DDD -
FreeM
aktív tag
Jaj, hibát követtem el, amikor egy implikációval teljesen összezavartam barázdálatlan agyadat! :DDD
Szóval a FP16 3 jegyre pontos? Jó legyen, te viszont azt állítottad, hogy a 8 bites fixpontos ábrázolásnál (FX8) nem ér többet, azaz nem pontosabb ami viszont 0 jegyre pontos. Tehát szerinted 3 <= 0 áll fenn! MegaLOL2! :DDD :DDD :DDD Te egyébként sosem szoktál gondolkodni?
Ha neked külön élvezetet okoz, hogy rendszeresen szénné égeted magad ezekkel az emeletes baromságokkal, akkor megnyugtathatlak, nagyon jó úton jársz! :DDD -
FreeM
aktív tag
''Mindig is a fix belső számolás volt az ATI chipekben, még amikor az gforce-ok 16/32 biten számoltak, már akkor is 32 biten számolt belül.'' LOL! Látom rendületlenül elkötelezett híve vagy a téveszmék terjesztésének! :DDD Ha ezt a legutóbbi aranyköpésedet a shader regiszterekre is értetted, akkor sikerült saját magaddal is súlyos ellentmondásba kerülnöd (ha belül az ATI 32 biten számol, akkor hol a 24 bit? LOL!).
Arra viszont nem számítottam, hogy még ezt is alul tudod múlni: :DDD
''a 16 bitnek meg nincs létjogosultsága ugyanis nem elég pontos(nem ér többet mint az fixpontos 8 bit)'' MegaLOL! :DDD :DDD :DDD (Vagy 2 percbe tellt, míg abba bírtam hagyni a nevetést!) Szerintem ezt már kőbe kellene vésni! Ez a mondat a gondolkodás olyan tökéletes mértékű hiányáról árulkodik, ami még itt sem túl gyakori (najó, ne legyünk igazságtalanok, bandit21 általában ezt hozza, de most őt ne számítsuk :DDD -
rudi
nagyúr
azért win3.1 terén sokkal többet optimalizáltak mint mostanában (sokkal kevésbé volt komples). Amikor ránkszakadt ez az egész P3-4 csomag akkor mindenki kezdett leszokni az optimlaizálásról. Nézd meg pl. a Ford Racing-et 200MBra installálva vagy a LFS-t és mérd össze az 1GB feletti MB WorldRacing vagy NFS:u-val. Azért annyival nem jobbak mint amennyivel nagyobbak...
Legtöbben úgy definiálják az előbbre járást hogy nagyobbak az igényei. Ha a progginak 1GB kell és csak 512MBvan akkor az SW jár előbb, de az okok nem ismertek. Szerintem mostanában nem sok átlagos proggi terheli le 100%on egy 3,2es P4et vagy egy 2,8as Barthon-t. Az hogy falja valami a RAMot az a gyügeség jele legtöbbször.
Akkor most precízebb radeononk témához 2 link:
[L]http://www.digit-life.com/articles2/ps-precision/index.html[/L]
[L]http://www.beyond3d.com/articles/directxnext[/L] -
rudi
nagyúr
Anno a 386osokhoz 4-8 és a hihetetlen mákosoknak 16MB RAM juk volt. Akkoriban 4000pézbe került EGYETLEN MB RAM! Ezekhez a gépekhez 100-200MB-os winyók voltak és max 1-2MBos VGAk. A win3.1 idle állapotban evett olyan 3MB RAMot és homályos emlékeim szerint 10-20MB körül volt csak a rendszer mérete. Szóval megette a RAM 50-90%át és felemésztette a winyó 10-20%át.
Mai korra (256-512MB RAM és 80GB winyó) ez 240MB RAM és 10-20GB tárhelyet jelent :)
Megjegyzem egy 1700as celeronon 128MB RAM al kifejezetten nem érzi magát
jól a winXP home (most 256MBos celeron1700on ülök, vördöztem, ftpztem és van 8 explorer ablakom 248MB os memória csúcsértékkel).
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest