- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
nyaralasptt #52 üzenetére
Egyáltalán nem azt mondtam, hogy tökéletes a driverük. Ha megnézed a hozzászólásokat, én írtam az utolsót oda, szóval..
Szerintem tobbek kozott az lehet a gond, hogy pl. egy gpu driver eleg sok kulonbozo szintu komponensbol all:
-Assambly/vagy attol alacsonyabb/
-c
-os api
-.net
Ahhoz képest, hogy már az első mondatban leírtad, hogy egyáltalán nem értesz a driverekhez, egyből megmondod, hogy mi a hiba. Több rétegből áll, ami bonyolultabbá teszi a dolgot az igaz, de ez nem a különböző nyelvek miatt probléma. Meg lehet írni az egészet csak asm-ben, vagy csak c-ben (''os api'' az általában c egyébként). .Net egyáltalán nem kell hozzá, a legmagasabb réteget ATI abban írja, mert ők épp így csinálják.
hw komplexitas: Ugy tudom, a 8-as gf szeria tok egyseges felepitesu /nem veletlen lehet c-szeru nyelven fejleszteni ra spec. alkalmazasokat/
energiagazdalkodas: ez eleg rohejesen hangzik figyelembe veve a csucs gpu-k fogyasztasat / mondjuk lehet , hogy tenyleg van implementalva ilyen funkcio... /
Mindent félremagyarázol. Egységes ! = egyszerű, meg azért mert unified shadereket használ, és benne van az egységes szó, az egész gpu még nem feltétlenül lesz egységes, egyszerű meg főleg nem. Szerinted a GPU csak úgy megeszi a c kódot? Azt az API-t amin keresztül programozni lehet, meg kellett írni, a drivert fel kellett rá készíteni stb. Aztán ha már a driver és az os fejlesztők kiszenvedték az API-kat, akkor már lehet könnyű a fejlesztés..
Energiagazdálkodás szintén.. ennek semmi köze ahhoz, hogy az aktuális GPU éppen mennyit fogyaszt. Több állapot létezik, meg kell írni , hogyan reagáljon az eszköz a különböző állapotokban. Tök mind1, hogy 1 wattot fogyaszt, vagy 200-at, ígyis úgyis meg kell írni, ha a driver modell megköveteli. -
Lortech
addikt
válasz
nyaralasptt #11 üzenetére
Egyik fo pozitivum mintha az lett volna, hogy stabilabb lesz tole a rendszer /marmint akarmilyen kis szir-szar hw drivere nem fogja tudni szetverni a rendszert/.
Nem tudom, hogy jön össze az akármilyen szir-szar hw és egy gpu, de majdnem így van egyébként, több hardvertípushoz ajánlás szerint olyan drivert kell írni, ami nem tudja kifektetni a rendszert.
''Egyszerűbb fejleszthetőség'' megvan, mert jobbak a fejlesztői eszközök és az API-k, azonban a driverek és hardverek komplexitása ettől még nem csökken, hanem nő, és a driverrel támasztott követelmények is magasabbak (energiagazdálkodás pl), plusz az újba is bele kell szokni.
Elég blama nvidia részéről, régesrég illett volna rendesen megcsinálniuk, ATI nem véletlenül dolgozik együtt szorosan MS-ékkal évek óta az új driveren és drivermodellen. Valahogy nem vetté elég komolyan a feladatot az nvidia, úgy tűnik nekem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
nyaralasptt #11 üzenetére
nekem nem volt olyan gaz az atallas, mivel kicsit regebbi gepem volt akkoriban, az xp alapbol felismert mindent
Új hozzászólás Aktív témák
- A Teslákba költözik a Grok AI
- E-book olvasók
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest