Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
De azért ezt még le kellett írnod, mert te igazán tudod, mit teljesített a Cyrix, mert csupa nem tipikus programot használtál rajta. Olvass utána, milyen eredményeket ért el (ha már nekem nem hiszel)! Egyszer már kitárgyaltuk ezt már egy másik topic-ban. Nem azzal van a bajom, hogy lassabb volt néhol (FPU-t igénylő programok), hanem az a 10% sántít nagyon. Ez annyira felelőtlen következtetés, mint videokódolási eredmények alapján kijelenteni, hogy a P4 jobb, mint az Athlon 64.
-
kisfurko
senior tag
Hagyjad, az anti-Cyrix embereket nem lehet meggyőzni. Mindenféle inkompatibilitásról, nagyon gyenge FPU-ról beszélnek, de elfelejtik, hogy feleannyiba került a processzor. Az inkompatibilitás is abban merült ki, hogy a definiálatlan állapotokban máshogy viselkedett (logikusabban).
Mellesleg, én megnéztem, hogy a Quake mi a rossebért fut annyival lassabban, s egy spéci Pentium feature volt az oka. Tele volt fxch utasításokkal, mert ezzel időzítették jó helyre a többi FPU utasítást, de a Pentium kivételével semelyik másik processzor nem tudta az fxch-t másik utasítással párosítani. Tehát a Pentium gyorsult tőle, minden más lassult. -
kisfurko
senior tag
Az órajeles dolgot benéztem, de a 6x86 nem RISC. Vagy ha szerinted az, akkor a 486-os is az volt már. Keress rá a 6x-arch.pdf-re, abban benne van a dual-pipeline rajza, meg egyéb dolgok. Bizonyos utasításokat csak az X-pipe-ban tudott csak végrehajtani, és a dekódolás is két lépcsőben zajlott, szerintem ezek nem jellemzők egy igazi RISC belsejű processzorra. Sőt, a példakódokban is utasításpárosítások vannak, ezek végképp nem jellemzőek a RISC belsejűekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged