Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brumi

senior tag

Köszi mindenkinek! Én is úgy érzem ez lenne a jobb, de 500k nagyon húzós. Talán 1 év múlva lemegy az ára ezeknek a paneleknek és egy kicsit olcsóbb lesz. Meg aztán ez a beruházás a lakásfelújítás után sorolódik...

• Brumi

senior tag

válasz xedos #58 üzenetére

Hát ha eljön az ideje, úgyis úgy fogok dönteni, hogy letesztelem mindkettőt. Igazság szerint az is a 24-es mellett szól, hogy a mostani 19-es CRT után illene jóval nagyobbra cserélni, ami egy 20-assal nem igazán valósulna meg. Ha a kisebbet venném, akkor pár hónap múlva biztos sajnálnám, hogy nem a nagyobbat vettem meg. Ha én 2008-ban veszek egy 500k-s gépet akkor 2012 előtt nem nagyon akarom lecserélni. Igazság szerint teljesítményben a mostani is elég lenne (profilomban megnézhető), csak halkabbat és kisebbet szeretnék (ne legyen egy nagy dög zajos ház). Az egész beruházás úgyis azon múlik, hogy jövőre egy vagy két lakást kell felújítanom. Ha az utóbbi akkor esélytelen egy ekkora kiadás.
    Ami a SAP-ot illeti közben találtam valami ilyesmit, de lehet hogy BootCamp+WIN egyszerűbb és a rendszergazdink is talán jobban örülne neki.

• Brumi

senior tag

válasz xedos #56 üzenetére

Elhiszem, hogy szemből nézve baromi jó a képe, de nem akarok mindig úgy helyezkedni, hogy tökéletes legyen a kép. Ha meg mások is néznék a monitort, akkor elvárom, hogy ugyanazt lássák amit én. Elvégre nem biztos, hogy filmnézés közben mindenki pont szembe van a géppel.
    Tény hogy az akkori pénzért ma egy nagyobb Mac-et kapsz, de azért ne felejtsük el, hogy a monitorok árai meredeken zuhannak. Egy éve egy 24''-es tft (ami jó) 300k alatt nem volt, és amikor néztem a NEC WGX2-őt, ami 20''-es akkor bizony az annyiba került mint egy mai 24''-es. Az Apple nem csinál mást, csak az eladási árat aktualizálja.
    Mivel egy ilyen gépet az ember nem 1 évre vesz, fontos, hogy olyan technológia legyen benne, ami az aktuális legjobb.
    Mivel a vásárlást nem most tervezem, hanem kb 1 év múlva, ezért egyelőre csak tapogatózom, de egyre inkább azt tartom valószínűnek hogy a 24-es lesz a nyerő. A Mac Pro nekem értelmetlen. Most biztos az jön, hogy nekem tök felesleges egy ilyen gép, de őszintén szólva csak arra használnám, hogy alap munkákat el tudjak rajta végezni, netezzek, videót vágjak, képeket töltögessek rá a fényképezőmről és mindezt tökéletes minőségben kapjam vissza. Emellett fontos, hogy mindez halk legyen és minimális helyet foglaljon, mert abból van itt a legkevesebb, és persze szép legyen.
    Apropó: vajon SAP R/3 modulját rá lehet OS X-re erőszakolni? Vagy marad a boot camp és windows?
    És az OS X mennyire támogatja azt hogy rámásszak neten keresztül a vállalati hálóra és dolgozgassak rajta? Vannak ilyen progik?

[Szerkesztve]

• Brumi

senior tag

Mivel most eléggé érdekelt a téma kicsit utánaolvastam az új iMac-eknek hazai és külföldi fórumokon, amiből egy elég érdekes következtetés vonható le: az Apple-nél feltalálták a termék-visszafejlesztést. Ugyanis a 20''-es változat nem azért lett olcsóbb mert jószívűek és jófejek, hanem beleraktak egy szar 30k-s lcd panelt, így a még fehér iMac-ek kijelző-ügyileg jobbak mint az új alumíniumosak. Gyakorlatilag a belépőszintet hozták egyel feljebb. Először 20-ast akartam venni, de a TN panel miatt erről lemondtam. Az hogy jobb procit raktak bele, szerintem nem olyan borzalmasan nagy előrelépés. Most ott tartok, hogy a 24-essel szemezek, de annak meg az ára eléggé riasztó, főleg úgy, hogy szép hazánkban majd az új alu-billentyűt felárral lehet csak megvenni. Ha beleteszek még 1GB ramot és bt-s egérrel veszem, akkor már bruttó 500k-nál tartok. Persze a tartalomhoz képest ez még mindig nem vészes, de itt már erősen el kell gondolkodni. Ha a 20-ast jó TFT-vel adták volna 385-ért akkor best buy lett volna de így... Nem tudom ér e nekem még plusz több mint 100k-t a dolog...

Jelenleg egy 19''-es NEC Diamondtron CRT előtt ülök, amit Japánból hozattam be magamnak 3 éve, tehát az elvárásaim igencsak nagyok a kijelzőkkel szemben. A régi 20-as Mac felvette a versenyt, de az új... Max a 24-es...

• Brumi

senior tag

válasz xedos #53 üzenetére

De azért van a régi, mert az újból még nincs magyar. Ha jól értettem tájékoztatót, akkor később ez le lesz cserélve, de nem fog emiatt többe kerülni. A régi sem fillérekbe kerül, tehát nem hiszem hogy árváltozás várható.

Arról tud nekem valaki valamit mondani, hogy Apple-nél hogy állnak a pixelhiba garival? Most egyre inkább a 24''-es változattal szemezek, de nagyon nem lennék boldog, ha egy fél vagyonért hibás lenne a monitor és még csak nem is lehetne cserélni.

Egyébként szerintem a legjobb kombó, ha maradsz a kanócos bill-nél (num-pad, usb port) és csak az egeret veszi meg az ember bluetoothos változatban.

[Szerkesztve]

• Brumi

senior tag

válasz aakosb #49 üzenetére

Igazad van! Azért ez nem kis árkülönbséget okoz, mivel az alap billentyűzet 15000 ft-ba kerül. Így az XMS-nél már nem 385, hanem 400k.
    Hát akkor ezek szerint inkább náluk érdemes nézelődni.

Köszi!

• Brumi

senior tag

Ezt az www.apple.hu oldalán találtam:

Mi van a dobozban?
    • iMac
    • Tápkábel
    • Apple Remote távirányító4
    • Apple magyar billentyűzet (külön dobozban)
    • Mighty Mouse
    • Telepítő/helyreállító DVD-k
    • Nyomtatott és elektronikus leírás

Ezek szerint a csomaghoz tartozik de külön kell fizetni érte???

• Brumi

senior tag

Nekem nagyon bejön ez a gép és lehet, hogy idővel be is ruházok rá, de nem értem, hogy mondjuk tőlünk nyugatra az alacsonyabb árban benne van az egér és a billentyűzet, míg nálunk az alapból magasabb árban még ez sincs benne (legalábbis a billentyű). Tud erre nekem valaki magyarázatot adni, vagy ismét a szokásos magyar élelmességgel van dolgom?
    Az Apple központi oldalán ha jól láttam, a csomag tartalmazza a beviteli eszközöket is.
    OK, elfogadom, hogy a csomagban nem lehet benne, mert magyar a bill, de akkor nem az a normális, hogy ezt ingyen adják oda?
    Az alap koncepciója a gépnek az, hogy megveszed a csomagot, otthon bedugod a konnektorba és használod anélkül, hogy bármi extra dolgot kellene venni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés