- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
de én natív felbontásról beszélek. És igen, pont ezért ''szar'' a kép. Vagyis nem minősíteném így, egyszerűen csak túl éles. Persze már hozzászoktam, de mivel analógról váltottam, feltűnt a differencia. Ráadásul ezen van analóg bemenet is, így volt alkalmam ugyanazon a monitoron letesztelni a jelenséget, és valóban, az analóg jellel használva nem kontrasztosodott ki annyira a kép, nem annyira rikítóan éles (amihez egyébként a szemünk valamelyest hozzá tud szokni, így ezért nehezen tűnik fel).
-
orbano
félisten
Mielőtt lehordanátok, menjetek el szemészhez. Eddig két embernek meséltem a jelenségről, kipróbálták és igazat adtak nekem. Kicsit megpróbálom jobban elmagyarázni, de 1. nem szar a monitor, 2. nem vagyok részeg, 3. tisztában vagyok a jelenséggel, olvastam is róla valahol régebben
A probléma az, hogy a DVI hibátlan, azaz tökéletesen éles képet közvetít. Emellett a TFT képe is túl éles, így az egész kép amit kapsz olyan, mint ami a bitmintában meg van adva a framebufferben. Ez pedig papíron jó dolog, de a szemünk nem szereti az éles dolgokat, sokkal kellemesebben érzi magát, ha egy enyhén elmosott képet kap. Az elmosott alatt ne azt értsd hogy homyálos a kép, mint mondjuk ha 1024-ben használsz egy 1280-as TFT-t, hanem csak annyit, hogy nem lesz zavaróan kontrasztos a kép. Lehet hogy sokan észre sem veszik, de akinek egy kicsit is jobb szeme van az láthatja/érezheti a különbséget. Én pl akkor látom a legjobban ha világosszürke alapon fekete betűket nézek. ekkor a betű körül egy nagyon világos keretszerűség jelenik meg a karakterek felső részén. Ha nagyítóval megnézem, vagy nagyon közel hajolok és ráfókuszálok a karakter feletti szürke részre, nem látszik eltérés, homogénnek néz ki a szürke. De ha hátradőlök, megint előjön. Egyszerűen túl nagy a kontraszt. természetesen, mielőtt letámadnátok, a kontraszt megfelelően be van állítva a monitoron, ha ennél lejjebb venném, akkor az a színek torzulását okozná már... -
orbano
félisten
na ezzel megint vitába szállnék. alacsony felbontáson unodrító képe van a DVI-nek, volt szerencsém kipróbálni, és sajnos használnom is kell. Túl éles és kontrasztos lesz tőle a kép, ami bántja a szemet 1280x1024-en. az analóg jel természetes ''antialiasing''-ja kellemsen elmossa a képet, így természetesebb, lágyabb látványt kapunk... majd ha 5000x4000-es felbontású lesz egy tft... na akkor jöhet a dvi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest