- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Elkezdtem beüzemelni egy HA rendszert itthon. Egyenlőre odáig jutottam, hogy az összes HA kompatibilis itthoni eszközt bekonfiguráltam integrációként, illetve létrehoztam egy Eszközök és egy Helyiségek Irányítópultot, amelyek alfülein értelemszerűen eszközök, illetve helyiség szerinti csoportosításban jelennek meg az eszközeim, entitásaim, vezérlőm ... stb. Pár grafikont is sikerült már csinálnom pl Hőmérsekletre.
Sőt egy segédentitást (neve ÁtlagKülsőHőmérséklet) is létrehoztam ami a 3 lakáson kívüli hőmérsékletet mérő szenzor átlagát mutatja értéknek. Konkrétan az első és a hátso teraszomon elhelyezett hőmérséklet szenzorok, illetve a Panasonic klímám kültéri egysége által mért külső hőmérsekletek átlagát adja ki.
A következő lépés lenne egy olyan automatizmus létrehozása, hogyha
az ÁtlagKülsőHőmérséklet entitás értéke mondjuk 0 fok alá esik
ÉS
Éjjel van (tehát napnyugta után vagyunk, de napkelte előtt)
AKKOR
Engedje le az összes redőnyt a lakásban.Redőnyök Somfy motorosak, Tahoma Switche-n keresztül Overkiz integráció Local API-n vezérlem őket.
Kérdéseim
1) Hogyan lehetne fentit megcsinálni?
2) HA hogyan, milyen periódikussággal figyeli a ÁtlagKülsőHőmérséklet entitás 0 fok alá esését. Ha egyszer 0 fok alá esett, lefutott az Automatizálás, Redőnyök leengedve, akkor ha még egyszer 0 fok alá esik a hőmérséklet, akkor újra fogja futtatni az Az automatizálást? Megint megpróbálja leengedni a redőnyöket? Utóbbi nem lenne túl jó, hiszen már lenn vannak, felesleges túráztatni ismét a redőnymotorokat... -
petakpa1
őstag
Én is új HA OS használó vagyok
Még épp csak telepítettem, és az automatikusan felismert okoseszközeimet beintegráltam.
Távlati terv lenne még
1) jelenlét érzékelés megoldása OpenWrt-vel;
2) Panasonic Comfort Clouddal vezértelk klímák integrálása
3) SAJ napelemes inverterem integrálása
4) Majd egy olyan automatizálás megoldása, hogy ha a napelemen a termelés bizonyos érték felett van, akkor kapcsoljpn be egy okoskonnektoron függű fogyasztót (villanybojler) a lakásbanMár az 1) nél megakadtam és nem igazán boldogulok a configuration.yaml file szerkesztésével. Illetve a szerkesztés talán még sikeres is, és de a HA felhasználói felületen nincs semmi változás, nem jön fel az OpenWrt-s routerem mint integrált eszköz.
Van itt valaki aki aktívan üzemeltet HA servert, és tudna egy alap irénymutatást adni, vagy egy netes guideline-t linkelni, ami kicst szájbarágósabb a home-assistanti.io oldalon elérhető dokumentációnál? Utóbbi alapján nem boldogulok, a konkrét gyakorlati megvalósítást illetően
.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest