- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grodd
tag
He? SMS? Van még olyan? Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 10 évben hány SMS-t küldtem el.
-
Fejvadi
nagyúr
Semmi meglepő nincs ebben.
-
Reinkz
senior tag
Tekintve hogy a fiatalok ott chatelnek nem ez meg lepő, hanem hogy az sms ilyen jól tartja magát.
-
-
Lord Sidious
senior tag
Az is kemény
nálam 99,9 MB az alkalmazás és 670 MB a gyorsítótár
Pedig nem nyomom sokat, nem posztolok, néha saját GIMP2-vel vagy PS-el összedobott képet. Meg csoportokat kezelek. Ennyi
Megnéztem közben iPad-en is. Ott is 99,9 MB az alkalmazás, de ott már csak 451MB a gyorsítótár
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
titán
Itthon mindenkinek messenger van + màr fb sem kell hozzà mert telószàmmal regelhető. 1500-ból megvan a havi net és mindenkit "ingyen" hívok akit kell.
SMS-t szerintem màr 5-7 éve nem küldtem.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Shyciii
veterán
válasz
enginev3.0 #17 üzenetére
GSAM Battery sem mutatja. Root-al és kiegészítővel talán már tudja.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Más: én szoktam sms-t küldeni. Kényelmes, mert én csak akkor kapcsolom be a mobiladatot, amikor használni akarom. De aki soha nem kapcsolja ki, annál egyértelmű valamelyik chat-szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
Dawkins
tag
Az én környezetemben nagyon se Viber-t, se Watsappot nem használnak, csak messengert. Facebook-ja úgyis mindenkinek van, nem is értem minek +1-2 fölösleges appot leszedni és regisztrálni azért hogy üzenetet küldjek...
Az SMS-ek 90%-át pedig szerintem a szolgáltatói SMS-ek, a bankkártyás fizetés/netbank üzenetek és a mobilparkolás teszi ki.Drága, elavult, korlátozott...
Semmi nincs a világon, ami teljes mértékben rossz lenne. Még az álló óra is pontos naponta kétszer.
-
Sanyi.mTs
addikt
érdekes, h a környezetemben inkább a vibert ismerik és használják, pedig a whatsapp-nak 1 milliárd felhasználója van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Shyciii
veterán
válasz
enginev3.0 #15 üzenetére
Ez az Android saját Battery rész alatti érték? Mert akkor azt most mondom, hogy erősen átver téged, úgyanis ez nem tudja mutatni, hogy az adott alkalmazás hányszor ébreszti fel a telefon deep sleepből, és ha csinál wakelock-ot, vagyis aza érték úgy hamis ahogy van
-
-
törölt tag
Ebbōl is làtszik hogy a szolgáltatók ülnek a babérjaikon. Már régen be kellett volna vezetni hogy olcsóbban vagy ingyen adják az sms-t. Majd egyszer felébrednek.
-
Shyciii
veterán
válasz
enginev3.0 #9 üzenetére
Nem eszi az akksit? Bizonyára álmodtam akkor a statisztikákat amiket a Facebook alkamazása kreált nekem a wakelock detectorban, és betterbatterystatban
Emellett még lassú, erőforrászabáló is. Persze nem csoda, hisz maga az alkalmazás úgy hogy semmit se töltött le, kapásból 245MB(!!) helyet foglal. Memóriából meg 2-3-szor annyit, mint egy combosabb játék. Egyébként évről-évre elnyeri a Facebook és a Messenger is a legjobb akksizabáló program díját, és nem véletlenül. Facebook-ot már csak böngészőre épülő alkalmazásból használom, és a felesleges wakelock, és alarm-ok drasztikusan lecsökkentek a telefonomon.
A reklámok ellen meg akkor lehet védekezni hatásosan, ha nem a programbaépülőek.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Én kb. évente 2x küldök sms-t. Húsvét és karácsony. Pont. De miért meglepő, hogy mindenki inkább valamilyen chat szolgáltatást használ a sok esetben drága és korlátokkal küszködő sms helyett?
A messenger programba integrált reklámok k*baszott idegelőek lesznek. Már Instán is idegesít, hogy bekúszik egy kettő...
Én am. a facebook mobil os-t várom és a facebook telefont alája. Kiváncsi vagyok mikor lépi meg a cukorhegy. Mármint várja a hóhér csak érdekes, hogy eddig nem lépték meg.
(#12) Shyciii
+1
Nálam 100mb ramot bezabál az fb alkalmazás.És durván tud gyorsítótárazni. Jelenleg 276MB a program +70 Mb gyorsítótár.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Postas99
senior tag
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Nem biztos, hogy akivel egymásnak üzenetet küldenél hogy van-e facebook regisztrációja. Abból nem érdemes kiindulni hogy minden ember az ismerősöd a facebookon.
Ezért a whatsUP és a Viber ebből a szempontból előnyösebb, a messengernek pedig itt bukik ki a hátránya. -
-
Shyciii
veterán
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Mert valaki meg Messengert nem használ, és akkor muszáj mást is feltenni, ha el akarja érni.
Amúgy ha igaz a hír, hogy az újgazdag Mark reklámot akar tenni a Messengerbe, akkor én is törlöm a retekbe, és áttérek másra. A hivatalos Facebook alkalmazást már száműztem a telefonról, de akkor ez fog várni a hivatalos Messengerre is. -
Nem tudom mi értelme ennyi üzenet küldő alkalmazasnak, se whatsappot se vibert nem használok, semmit, csak messenger, minden hol ugyan azok vannak, akkor minek legyen fent annyi?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Shyciii
veterán
Ezen nincs mit csodálkozni. Az SMS a világ legdrágább és legelavultabb (tele korlátokkal) üzenetküldési módszere. Gyakorlatilag változatlan formában maradt a bevezetése óta.
-
moleculez
veterán
Évek óta az előfizumhoz jár korlátlan perc+sms, szóval kb úgy használom mint a chat progikat. Megbízhatóbb, ha véletlen olyan helyen van, ahol nincs net, akkor is megkapja. De szerintem havi 200-nl többet nem küldök így sem. "Hivatalosabb" ha találkozóm van,és így kommunikáljuk le a változásokat.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Medocsabi
addikt
De miért is fizetnék valamiért,amit ingyen is el tudok intézni?
a szolgáltatók is kb már csak az adatforgalommal tudnak csomagokat variálni emiatt. -
Ebben az is benne van szerintem, hogy:
- whatsappon sokkal több lehetőségem van (kép, hang, videó, helyzet küldése)
- látok visszajelzést arról hogy megkapták, elolvasták
- van csoportos chat funkció
- titkosított
- emotikonok sokkal jobb használhatósága
- whatsappon olyan "felesleges" dolgokat is megbeszélünk / elküldünk amit SMS-ben nem, pl válaszként egy smiley
- a whatsapp üzenet szerintem inkább egy átmenet az SMS és az e-mail között, hosszát tekintve a kettő közötti üzenetekre is nagyon alkalmasSMS-t én is csak azoknak küldök, akiknek nincs whatsapp regje. Meg parkolójegy, stb vásárlása.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
SMS-t szerintem már leginkább csak a szolgáltatói üzenetek teszik ki, nem tudom, hogy ezek is szerepelnek-e a globális statisztikában.
Két esetben szoktam SMS-t küldeni: ha olyan valakinek küldök át pár szót, akinek még régi telefonja van, amin nincs internet, vagy ha olyan embernek üzenek, akit nem akarok felvenni a névjegylistára, mert csak alkalmi kommunikációról van szó. Ha ezeket meg lehetne oldani valahogy kényelmesen Whatsapp alól, akkor szerintem nem küldenék többet SMS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mark Zuckerberg több statisztikát is közölt arról, hogy mennyi Messenger és Whatsapp üzenetet küldünk naponta. Egészen elképesztő számok ezek.
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Egészséges életmód
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi légtisztítók. Mi Air Purifier, 2, 2s, PRO
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest