Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Gainka #98 üzenetére

Az attól függ, hogy melyik típust választod. Elég sok féle gyártó "alkotását" felhasználta már az Enermax a saját nevével fémjelzett termékeinél. Itt ellenőrizheted mndezt.

Az olcsóbb (~10.000-15.000 forint körüli) modelljeinek zöme kerülendő. Abban az árkategóriában ugyanis más gyártók jobb tápegységeit is lehetséges, és érdemes megvásárolni.

Ha tápegységet szeretnél vásárolni, akkor itt a fórumon a Melyik tápegységet vegyem? témában érdemes feltenni a kérdéseidet.

A topic nagyon "pörgős", és számos, igazi hozzáértő "guru" olvassa napi rendszerességgel, szóval jó eséllyel kapsz megfelelő javaslatot, ha ismerteted az igényeidet. ;-)

• Piftuka

veterán

válasz flash- #96 üzenetére

Hát ugye kinek mi... ízlése szerint.

Én nem "ragadtam le" egy márkánál. Mindig az alapján választok, hogy melyik terméknek a legjobb az ár/érték/minőség aránya. Tápegység esetén még a minél jobb hatásfok is fontos számomra.

Szerencsére a legtöbb esetben lehetséges megfelelőt választani. ;)

• Piftuka

veterán

válasz Rossi #92 üzenetére

A meghibásodásával együtt magával vitt bármilyen alkatrészt a számítógépedből? Ugye nem?

Azt fontos megérteni, hogy nincsen olyan tápegység, amely kapcsán kijelenthető, hogy "soha nem hibásodik meg"!

Viszont a jó minőségű tápegység rendelkezik a megfelelő védelmekkel, kiegyensúlyozott energiaellátást nyújt, és ezeknek köszönhetően nem csak kiszolgálja, hanem védi a számítógéped alkatrészeit.

Az pedig tény, hogy a Fortron nagyon rég óta az egyik legjobb minőségű tápegységeket gyártja. Jellemzően megbízható és jó ár/érték arányú termékei vannak.

(Sajnálom, hogy neked két Blue Strom II is meghibásodott! Egyébként végül mire cserélted le?)

• Piftuka

veterán

válasz dgabor80 #76 üzenetére

"Szerintem többre becsülendő, aki elmegy diák-melózni, és összerak egy 60-80-as alap gépet, mint akinek apuci megveszi 3-500 ezerből és osztja az észt. (mindkettőben volt részem )"

És melyik volt előbb? Édesapád vett neked egy fél millás gépet, amelynek köszönhetően osztottad az észt, majd diákmunkával vettél egy 70.000-es konfigot, vagy fordítva? ;] :P :DDD

"És igen, mostanában a hardver valóban kezd időtállóbb lenni...a 4 mag is jelen van egy ideje
    De azért ne feledjük, amit itt a PH-n olvastam vhol: A hardver a legrosszabb befektetés!"

Tény, hogy egy vízparti telek a ráckevei Duna-ágon jobb befektetés, ettől függetlenül - ahogyan fentebb is írtam - az elmúlt néhány évben tényleg drasztikusan csökkent az avulás (a használati érték szempontjából), és ez mindenképpen jó hír szerintem minden felhasználó számára.

"Gondolom mind örülünk core i5 és i7 tulajok a 3. és 4. generációból hogy 50-100 ezres procink van... DDR4-et viszont nem támogat...és az új SATA és PCIe szabványok? Szóval majd lapot is kell váltani...az meg új tokozással jön... ördögi kör ez"

Csak a magad nevében beszélj! Nekem még Core i5-760 procim van, és nem is került 50.000-be, de nagyon elégedett vagyok vele.

Persze nem vitatom... ha majd fejlesztés lesz szükséges, akkor az alaplap cseréjénél kell kezdenem.

És sajnos ez mindig "ördögi kör" volt! (Különös tekintettel arra, hogy a gyártók a piacra dobott termékekhez képest mindig 2-3 generációval előrébb járnak. Tartom, amit írtam fentebb... a korábbi évtizedekhez képest "jó dolga van" a mostani PC-k tulajdonosainak, ettől függetlenül szomorú, hogy a cégek erősen "etetnek bennünket"!)

• Piftuka

veterán

válasz M@trixfan #69 üzenetére

"Maximális mértékben egyetértek ezzel. Számomra az abszolút nyertesek a Core I7 920-as vásárlók, nem nagyon kellett nekik eddig CPU-t cserélni játék szempontból ha nem akartak.A fogyasztás serintem itt most másodlagos."

Mondjuk kicsit extrém a példa, mert a maga idejében az egy nagyon drága processzor volt. A fenti írásommal én például éppen arra utaltam, hogy a mindenkori "Core i" sorozatokból a nem csúcsmodellek is bőven, az adott időszakban rendelkezésre álló, és még azon túl is megjelenő szoftverek hibátlan teljesítményű futtatására tökéletesen megfelelőek.

(Mondjuk részemről a minél alacsonyabb fogyasztás is szempont volt, de a Core i5-760-as processzorom a mai játékokhoz is bőven megfelelő. Nálam a memória és a VGA lehetne szűk keresztmetszet, de csak akkor, ha mindenáron Full HD-ben, maximális részletességgel szeretném a legújabb, gépigényes játékokat játszani.
    Én viszont - szerencsére - nem tartom ezt fontosnak.)

• Piftuka

veterán

válasz rudi #46 üzenetére

"[..]Ha valakinek a játék a fő szempont, akkor a 3 éves gépben elég a VGA-t cserélnie (esetleg a RAM-ot bővítenie), és máris újra csúcs gépe van.[..]"

Maximálisan egyetértek veled. :K

A korombeli, az otthoni számítógépek és a szoftverek fejlődését közel 20-25 éve nyomon követő felhasználók tudják, hogy már az x86-os korszakban, de különösen a Pentium processzorok kifejlesztését követően milyen gyors volt a számítógépek alkatrészeinek avulása. (Egymással összefüggött a kettő, mert az új technológiák kifelesztését a játékipar is generálták, utóbbi szereplői pedig sokkal több lehetőséget találtak az egyre komolyabb hardveres megoldásokban.)

Aki a mindenkori új játékokra optimalizált számítógépet szeretett volna használni, annak kb. fél évente update-elni kellett a fő alkatrészeket, különös tekintettel a processzorra. Mindezt úgy, hogy a processzor-VGA párosból az elérhető leggyorsabbakat vásárolta meg.

Számomra az Intel "Core i" processzorok kifejlesztése, és az azokhoz köthető "korszak" (amelyet most megélünk) legfontosabb jelentősége, hogy a korábbi évekhez, sőt évtizedekhez képest nagyon lecsökkent az avulás mértéke. A hardverek évekkel "megelőzték" a szoftverfejlesztőket.
    Amellett a teljesítmény/ár (és érték) aránya soha nem volt olyan jó, mint az elmúlt 2-3 évben. Az egyes hardverek nem csak arányaiban, hanem abszolút mértékben is sokkal olcsóbbak, mint 5-10-20... évvel ezelőtt.

Az ugyan szomorú, hogy sok hónapig a merevlemezek árai emelkedtek közel a duplájukra (és csökkenni sem akartak), és miután ez a tendencia jelentősen enyhült, most a RAM modulokért kell többet fizetnünk, de még így is jól jár az is, aki teljesen új konfigurációt akar építeni, és az is, aki fejleszteni szeretné a meglévő számítógépét.

• Piftuka

veterán

válasz seolwon #28 üzenetére

"Ez konkrétan mit akar jelenteni?"

Azt, hogy ha azon idegeskedsz, hogy egy rossz minőségű tápegység miatt a számítógéped több fontos hardver eleme is meghibásodott, akkor a legenyhébb esetben is savtúltengésed, és magas vérnyomásod lesz. :P ;] :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés