- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
brady28
tag
Sziasztok
Hozzám került egy ilyen hangfalszett, a kérdésem a következő lenne:
-Normális dolog az hogy AUX kimeneten -egy mobilról megy a zene sztereóban- a hang csak akkor jön meg ha 50 fölé tekerem a hangeröt?
-Mondjuk onnan igen rendesen szól 79-ig, több mint elég ,de kissé furcsállom ezt a jelenséget...
Előre is köszi a válaszokat!!!
-
Frigetrus
aktív tag
Hmmmm, 8 éve használom a cuccost, semmi baja azóta se
-
Frigetrus
aktív tag
Frissítettem a cikket új, jobb minőségű képekkel!
-
Vincent_
aktív tag
Nekem HT 5.1-em van, ugyanilyen alaphanggal (talán ennyire nem sípol), és ami a legszebb, kikapcsolt állapotban is lehet hallani (igaz, halkabban), így mindig hátulján kapcsolgattam éjszakára. Ennek (?) hatására elpukkant benne a végfok, persze gari lejárta után pár hónappal. Genius hivatalos garijában tízen-ezrekért csinálták volna meg, öreg villamos-műszerész bácsi 8-ért helyrehozta. Most épp még jó, de azért ez nem túl szép a Genius-tól. Ja, akinek kétségei lennének, az tegyen egy látogatást a hivatalos szervizükben; amikor én tavaly voltam a sajátommal, szó szerint hegyekben álltak a meghibásodott (tesztgyőztes...) HT 5.1-esek. Én szóltam...
-
MING
csendes tag
Én most vettem egy ilyet és eddig 2X kellett visszavinnem mert zavaróan hangosan sípol és mellesleg az 5 hangszóróból mindkét esetben csak a jobb első működött. Kíváncsi vagyok mi lesz a harmadikkal
Kicsit voltam csak ideges el lehet képzelni amikor a második gyári zsír új cuccnak is ugyanazok voltak a bajai mint az elsőnek...
na de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek aki erősödni akar, mert nagyon durván be tud tőle durranni a karod amikor harmadszorra viszed vissza cserére... 20 méter után érezhető a hatás és a második visszavitelnél garantáltan látható eredmény!!!
Genius4ever
-
Shono
aktív tag
Nohát:
Megjött a gariból a cucc... nem örülök... Nem tudták javítani, így kicserélték. Nem recseg, nem pattog, de kaptam f@sza alapzajt...
ezt hallgasdGrat GENIUS... burn in hell...
-
Shono
aktív tag
Nem vagy vele egyedül.
Egy régebbi lengyel fórumban olvastam, hogy teljesen kiváló a cucc, csak olyan, mint a régi Dacia. Szét kell szedni, rendbe kell tenni és akkor tökéletes. Volt TX1310-es Daciank 19 évig, az utolsó 5 évben volt az enyém. Megerősítem.
Szvsz visszajön a gariból, nekiesek, ízekre szedem, repair, meg elektronika csere, aztán meglátjuk.
Ha ma kéne hangcuccot vennem, nem venném meg újra ezt. -
saabolcs
csendes tag
válasz
Frigetrus #67 üzenetére
Hello!
Lehet velem van a baj, le is lőhetnétek akár, de megvettem a 3. szett 5100asomat és ez is rossz
Ugyanazt az alapzajt produkálja mint az előző
Ezt:
http://koviatti.uw.hu/felvetel.mp3...ez tuti nem rózsazaj, ugye?Annál jóval idegesítőbbKezdem elveszíteni a bizalmam őszintén szólva az 5100as szériában
-
Frigetrus
aktív tag
Jelentem: mióta a cikket írtam rengeteg filmet néztem már meg, sokat használtam zene hallgatásra is (2.1-ként), és tökéletesen működik, tehát azóta sincs semmi gond.
-
Shono
aktív tag
Na, nekem a centerem asszem elszállt (5100). Nem a hangszóró, hanem a kimenet. Hangerő szabályzásnál pattog, hangadásnál meg recseg "minta állat".
-
saabolcs
csendes tag
válasz
Frigetrus #63 üzenetére
Szia!
Köszi a reakciót
Geniusnak is irtam, meg az eladónak is
Mindkettőről nagyon pozitiv véleményem van
Geniusék szériaszám alapján csekkolták, de nem náluk van a gari
Eladó meg bérmentve eljött a cuccért, elvitte, bevizsgáltatta, és mivel tapasztalta ő is a búgást, visszautalja a pénzem
Az mondjuk érdekes, h. állitása szerint cserekészüléket is kiprobáltak és ugyanúgy hallani azt a búgást...de tuti nem rózsazaj, mert ez hangosabb annál jóval
Köszi a helpet
-
saabolcs
csendes tag
válasz
Frigetrus #61 üzenetére
Szia!
Mindenek előtt köszi a választ!
Hát, mindenfélét kipróbáltam már vele, kihuztam minden RCA kábelt, és csak az áramot hagytam neki, de ugyanúgy sípolt, átdugtam másik konektorba is, hátha az a bibis, de ugyanaz.
Igazából nem tudom mi az a rózsazaj, de ez sztem picit túlzás annak, mert eléggé idegesítő mikor csend van...ha emlékszel milyen mikor nincs adás a tvben és megy az a sípolás, na ez is hasonló csak persze picit halkabb és olyan ércesebb.
Már irtam az eladónak is meg Geniuséknak is, mi az ábraGeniusék tudtommal a 13kerben vannak, egyből be is vinném nekik, mert itt lakom én is, de egyelőre semmi reakció...csak gáz h ez a 2. ilyen rendszer nálam aminek vmi baja van...előzőnek ki volt feküdve az erősitöje, annak nem ez a zugás volt a kinja...na mind1...
Ill. olvasgattam erről a trafózajról itt a forumon...a mély, ill abban az erősitő lesz a ludas ugy vélem, de majd szakik remélem megmondják hamar...
Régen 3600osom volt évekig (4000est irtam vhol de nem az volt) és totál semmi baja nem volt, ugyanezzel a géppek toltam, ugyanezeken a konektorokon stb, és már hiányzott -
Frigetrus
aktív tag
Szia!
Nos nekem semmi problémám nem volt vele, tökéletesen néma, nincs trafó zúgás, és a hangszórókból a rózsazajon kívül nem jön semmi.
Próbáltad már úgy, hogy minden rca-t kihúzol belőle, hogy ellenőrizd, hogy nincs-e földhurok?
Gondolom, nem a hangszórók alap, "'rózsazaj" szerű zúgására gondolsz, mert az normális dolog.
Egyébként azt el tudom képzelni, hogy valaminek összeszedi a zaját a cuccos. Például ventilátorok zúgása, ami az analóg csatlakozókon átjöhet. Esetleg trafó zúgása is lehet, de ki kéne fülelni, hogy zúg-e erősen.
Ha mindent végigpróbáltál és akkor is fennáll a zúgás, akkor irány a garanciáztatás. -
saabolcs
csendes tag
Szia Frigetrus!
Mikor először összeraktad a cuccost, neked nem jött ki alap sipolás minden hangszóróból?Nekem elég erős zugás jön ki mindből ami egy idő utána az agyamra megy ha nem szól semmi...trafozaj vagy mi a tosz?Lehet ellene tenni vagy gariban nézessem meg?Ez már a 2. szett ami ilyen fos
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
pincehely #58 üzenetére
A régebbiek mélynyomója (3600, 5000, 5005) band-pass rendszerűek, míg az újabbaké (4000, 5050, 5100, 6000) reflex rendszerűek.
Azt hogy jobb mélyeket biztosít, nem lehet kijelenteni, mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. A band-pass ládák nagyon nagy erővel szólalnak meg, viszont nem túl "artikulált" a hangjuk. Továbbá a reflex-ek is nagyobb erővel szólalnak meg mint egy zárt és egy bizonyos frekvenciát kiemelnek, viszont szintén kevésbé szólnak precízen mint egy zárt elrendezésű.
Én ki vagyok békülve a reflexek hangjával, szerintem nagyjából "középút"-nak tekinthető egy zárt és egy band-pass között. -
pincehely
addikt
-
kpal
nagyúr
Tecetős darab
.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
kissthomas #54 üzenetére
Igen de ha azt nézed h a tiéd 90+35 volt enyém meg 75(szállítással együtt)már másabb a szitu picivel
.De igen is mérvadó mert takaríthattam fel
Én betudom estére lőni,a dolgokat h ne zavarjon senkit sem és még is jól szóljon,még a mély is kellemes szinten marad. -
kissthomas
csendes tag
Hehehe. Igen. Hangerő az van.. Csak műnyanyag :S Én a múltkor a MediaMarktban olyan 90 körül láttam a Z-t, az én szettem meg 90+35(mélyláda) volt. A térérzet teljesen más a kettő között. a logitech nearfield rendszer (számítógéphez, pici szobába). Az enyémet -40 dB-el hajtva (+6-ig emelhető
) is kijönnek az ágyrázó dübörgések és a tér az 5.1-es filmekben. A potyogás nem mérvadó
nekem az volt a lényeg, hogy este night mode-ban is olyan élvezhető maradjon a zene mint padlógázon
Amúgy előtte nekem is a 3600-as széria volt, és van is (jelenleg tesómnál) Egyetlen baja az 5-6 év megterhelés után hogy zümmög a trafója.
hackeeeee: Sajnos annyira nem komolyak. Mármint szépen szólnak, de nincs bennük semmilyen dekóder elektronika. Drága a licence-elésük (Dolby, DTS stb...)
Stol: Pontosan. Én is ezért választottam a diszkrét előlködőt+hangfalszettet. Egy gagyi alaplapi realtek chip optikai kimeneten PassThru módban képes akár Audigy-ket megszégyenítő (analóghoz viszonyítva) hangzást biztosítani. Csak sajnos 50ezer alatt még nem igen láttam használható rendszert.
-
pincehely
addikt
Nekem SW HF 5005-ös Genius hangkeltőm van, és teljesen elégedett vagyok bele.
Gondolkodom a 6000-esen, de túl drága egyenlőre, hogy leváltsam rá ezt! -
Levin01
őstag
3600-ost használom mai napig, immár lassan 5-6éve. Anno 40-42K-ba fájt.
HA igazán tudni akarod, hogy mit tud a cucc, akkor feltétlenül vegyél egy Sb Live/Audigy vagy X-Fi karit az integrált helyett.
Megéri
Még ha 2K-ért egy használt SB Live-ot bedobsz azzal is klasszisokkal szebben fog szólni. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ha már itt vagyunk.
Csak kíváncsiságból megkérdezem, ezekből létezik olyan, amelyiken van S/PDIF (coax) bemenet?
Nem kötekedésből kérdezem, még mielőbb bárki azt hinné, csak sztem ezek már elég jó cuccnak nevezhetőek, és kicsit lehet jobb lenne, ha lenne rajta egy ilyen. Előny ugye a kevesebb kábel, meg azért sztem hangban lehet még szebben szólnának, mint analóg jellel.
Ettől függetlenül, jó kis cuccnak tűnik, és jó írás.
Ha már hangminőség, az alaplapi recsegő nekem is 889A, és hát mit ne mondjak, az Audigy 2ZS megeszi reggelire hangminőségben, főként Dolby Digital-ban, és DTS-ben. De átlagosan zene alatt is, mondjuk tudom, hogy azért az Audigy már más kategória, mint a Live, de gondoltam leírom már a saját véleményem, tapasztalatom. Live is sztem driverfüggő, ha egy 1 jó drivert talál hozzá az ember, sztem tud az is még szépen szólni.
-
Methos81
tag
Helló,
Grat az íráshoz. Én is 3600ast használok teljes megelégedettséggel,
Amenniyben valamilyen mód lenne rá, érdekes lenne összehasonlítani, egy ennyivel régebbi és a ezt a mostani, szettet, vajon mennyit fejlődött a gyártó.
3600 vs 5100
Üdv
M -
Tamoo
nagyúr
nekem 3600 volt évekig, de megörökölte öcsém, még mindig tökéletesen működik. kb 7éve
Nekem most 5005 van, az is nagyon jó. 21ezerért vettem újbaasszem megérte.
Erre ez a kék led csík nagyon nem kéne.
-
Sz.Miki
őstag
Gratulálok az íráshoz, meg a szetthez is!
Viszont egy dolgon leakadtam, ha rám hallgatsz vegyél valami normális hangkártyát, legyen az Audigy SE vagy X-fi, új dimenziók fognak megnyílni a hangszóróid előtt, és ezt komoylan mondom!
Még egyszer gratulálok.
-
aram01
nagyúr
nekem 3600-om volt az is szépen szólt,bár én csak a géphez használtam jó cikk, és gratula a cucchoz
-
Rossi
addikt
Létezik ilyen kifejezés, hogy szubláda? Azt hittem, hogy subwoofer van, esetleg mélynyomó.
Na mind1, nekem most JazzSpeaker 5.1-es rendszerem van, de tervezem a váltást 2.1-re vagy 2.0-ra, ugyanis hiába 5.1, minden hangszóró a TV mellet van.
-
gpatrik
tag
Jó írás! Gratulálok érte. Nekem 3600as van, lassan 5 éve, és eddig csak picit rosszalkodott, de semmi olyasmi ami miatt cserélni kellett volna. Viszont ami nem tettszik az 5100ban, hogy megváltak a csatornák potmétereitől, és ezt úgylátom te is hiányolnád. A vég nélküli poti viszont pozitívum, hiszen az én 3600asom potijának van egy holtjátéka, de javítva lesz. Viszont egy kisebb negatívum, a hangfalak nem szépek előlap nélkül.
De ezt leszámítva biztos vagyok benne hogy jó pár évig kiszolgál, pláne ha nem hajtod szét. Haver kinyomta a mélynyomóját és a végfokot.
-
jodamester
tag
Elég gagyi az a kék led csík
-
IreN!CuS
addikt
válasz
kissthomas #31 üzenetére
Hát eddig nekem nem sikerült doboz hangot előállítanom a logitechel.Ami picit zavaró és esetlegesen hibaként róható fel h ha rosszabb(128-192)a zene minősége a hátsó hangszórók betorzítanak de nem vészes.Én még anno(2 éve) 70 körül jutottam hozzá,nem tudom te az akkori vagy a mostani árból indulsz ki.Azért is döntöttem ez mellett,mivel nincs valami nagy szobám ez is bőven sok ide,amúgy vehetem volna én is nagyobbat,de minek?Hát nekem jó pár a szobámban fent hagyott sörös korsó bánta a nagyobb hangerőt,potyogtak
-
Gab
őstag
nekem "csak" egy Genius HF 5050 is elég lenne
-
kissthomas
csendes tag
-
Silentfrog
veterán
Irjátok,hogy az 5000 széria szeret meghalni.
Akkor eddig nekem szerencsém volt több mint két éve nyuzom! -
PH-User
addikt
Jó kis írás, nekem annak idején az LG házimozimhoz nagyon sok kábelt mellékeltek.
*Használd egészséggel!
AXisBOLD Gondolom sima AUX bemenete van, az erősítő keveri szét a hangot, ergo nem hardveres 5.1
Az enyémen 6db RCA bemenet van: FL, FR, C, S, RL, RR. 3db Stereo Jack->2RCA kábelen megy át a hang az erősítőbe. Ez hardveres 5.1 -
AMDfantomi
csendes tag
Nekem is Genius SW5.1-esem van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Szerintem ár/teljesítmény arányban Best Buy... ;-) -
Frigetrus
aktív tag
Köszönöm szépen a gratulációkat!
AXisBOLD: Szereztem hozzá még két darab ugyanilyen kábelt.
-
AXisBOLD
addikt
jó kis cikk lett, grat!
PC-re hogyan kötöd, ha csak 1db 1xJack-2x RCA kábelt kaptál hozzá? illetve gondolom hogyan
, de tényleg csak egyet kaptál vagy valahol elcsúsztam?
-
stol
addikt
Hibás, alul méretezett a graetz hídja, ami hajtás után hajlamos zárlatosodni.
Egyenirányításban van 4db kerámia kondi, a diódákkal párhuzamosan, amik hajlamosak zárlatosodni, ekkor a biztit veri ki rendszeresen.
A hálózati transzformátor se egy erős darab, ha 1-1,5órát megy padlón, gyakran kiolvad a hővédelme, ez is csak szervizben javítható.
Szubcsöve széle éles és irritáló hangot ad nagyobb hangerőn.
Szubládát lazán vatával tömve mélye teltebb, lágyabb lesz, ezt ajánlott a szateliteknél is megjátszani.
"Bejáratás" ~5óra alatt lezavarható szobahangon ráküldött 30-50Hz-es szinuszjellel.
Bár ilyen kommersz cuccnál nem hiszem, hogy van igazán jelentősége -
törölt tag
Rá van dugva a számítógépem 5.1-ben.
Rá van dugva a DVD lejátszóm sztereóban.
Még néhány hónapja 2 számítógépem volt, akkor rá volt dugva a régi is sztereóban.
Továbbá zenehallgatáshoz (ha nem megy a gép) rádugom a 3. sztereó bemenetre a telefonom.
Szóval jelenglegi a 3 sztereó csatlakozóból 2-t használok.Lehet, hogy ésszerűségre mentek, csak szerintem az, hogy kevesebb bemenetet teszek rá mint egy öregebb szériánál, korántsem ésszerű.
-
Gál István
senior tag
Tetszett az írás, nem túl hosszú de segíthet annak aki ilyen hangfal vételén gondolkozik. Ez már komolyabb szettnek tűnik mint az általam eddig látott Geniusok.
-
Drenadar
veterán
nekem is az van és én imádom, és jó hangja van
nagyon sajnálnám ha elfüstölne...és fa.
de persze a logi is jól szól
(#19) gempula :
és jelenleg mennyi cucc van rádugva? lehet hogy az ésszerűségre mentek. nekem is csak a DVD meg a gép van rádugva. minek több? Sőt elég lenne csak a gép. DVD-t már nem is használom -
törölt tag
Hmm.
Nekem egy 5005-ös Geniusom van, és arra rá lehet dugni egy 5.1-s cuccot, meg további 3 cuccot sztereóban. Ennél pedig valóban csak +1-et lehet rákötni sztereóban az 5.1 mellé? Ezt visszalépésnek tartom az enyémhez képest. -
huszar90
aktív tag
Jó írás, de én genius-t soha. Volt ugyanilyen hangfal szett csak régebbi verzió de a mély nyomó állandóan beszar és vagy 10 rúgóért javítanák nem ér nekem az egész annyit, elajándékoztam egy szegényebb ismerősömnek.
Ja igen 3600-as volt nekem is!
-
Hebry
senior tag
Nekem is 3600 van.
Tökéletesen teszi a dolgát. -
7600 GS
addikt
Grat a cucchoz és az íráshoz!
Én is úgy tervezem hogy ballagásra kapok egy ilyet. Ezért a pénzért ajándék!
-
patex1983
őstag
Nekem egy SW-HF 5005 van és nagyjából én is elégedett vagyok vele, leszámítva pár Geniusos tipikus hibát ennél a szériánál
Amúgy már ennek a dobozán is voltak fülek
-
MaciG
addikt
Hogy csatlakozzak én is
,nekem is sokáig 3600-as geniusom volt, most egy 6000-es van, és meg vagyok vele teljes mértékben elégedve, mert azt kaptam a pénzemért, amit elvártam, sőt!
-
Foo
tag
nekem is a 3600as van hét éve és attól függetlenül, hogy ha nagyon meghajtom kicsit "böfizik" a sub hátulja, semmmi problémám nincs vele. viszont most kedvet kaptam 5100hoz, lehet cserélek.kösz az írást.
jah!!! és óvatosan a szomszédokkal! -
ruzsabazsa
aktív tag
Nagyon jó lett,én is gondolkozok valami hangcuccon
-
bozont
veterán
Grat az új szerzeményhez
, nekem is még a "jóöreg" 3600-os van már legalább 3 éve és tökéletesen teszi a dolgát. Viszont vétek azzal az alaplapi prüntyögővel hajtani, én ajánlanék hozzá legalább egy Asus Xonar DS hangkártyát. Nem gyengén megdobná a hangzást.
-
iSonic
addikt
Jó írás gratulálok
-
IreN!CuS
addikt
Jó írás.
Viszont én soha többet Genius.Nekem volt egy SW-HF 5000-esem 3 hónapot bír.Felénél nem volt feljebb tekerve,de már itt is doboz hangja volt és szó szerint füstölt el a mélyláda.Szóval én lecseréltem egy Logitech z-5500-ra.Persze más ár kategória,de ez hibátlan és nincs doboz hang.
Remélem neked nem lesz ilyen problémád sok sikert -
total90
veterán
Egy haveromnak is van ilyen, jól szól, de nekem külsőleg nagyon nem tetszik. Nekem 6 éve van 3600-as és a mái napig bírja. Szerintem neked sem lesz gondod ezzel, használd egészséggel.
-
baluhell
tag
Grat! Nagyon jó írás lett Gege.
Majd élőben is hallani akarom...
-
atike
nagyúr
Nagyon jó! Én egy SW5.1-et használtam és már azzal is nagyon meg voltam elégedve... Na de ez... Tetszik! Nagyon is. Jó cikk, gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mortal Kombat 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest