- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy AM3-es lapom és annál a be lehet állítani, hogy 4pin-es vagy 3pin-es a hűtő. Ha 3 pines van beállítva akkor nem lehet annyira levenni a sebességet (kizárólag BIOS-ból való állításra gondolok). Nem fogok ezért még egy tálca programot futtatni, van már így is elég. Amúgy egy venti szabályzóval megoldottam a problémát. Leszabályoztam 3pin-esként minimumra biosból majd raktam rá egy zalman potis szabályzót, amivel nyertem további 300rpm-et. Így 1000körül pörög a motyó. Próbáltam rajta PWM-es ventit és az lement 0-ig is.
-
NimKorko
csendes tag
válasz
benedekco #14 üzenetére
Ezt, hogy érted? Nekem az MSI P55-GD65-ösömben ilyen nincs. A PWM-es max 400rpm-re megy le, míg a nem PWM-es SpeedFAN-al lemehet 0-ig.
Amúgy kár, hogy a 14cm-esek dB-je a duplájára nőtt. A mostaniak nálam teljesen hangtalanok, a procit és a vga-t hallom csak, de azt nagyon
-
banhammer
veterán
A 60mm-es ventilátor szimpatikus.
-
-
.mf
veterán
Ha az alaplap is tudja állítani megfelelően, több lépcsőben, hőmérséklet függvényében, akkor tényleg nem jobb (sőt, rosszabb a pwm-ből adódó szűkebb tartományban szabályozhatóság és morgósság miatt, valamint drágább), viszont ha nem tudja, akkor jobb. Szóval alaplap kérdése.
-
jáózsi
tag
70-esbe nincsen
Pont az kellett volna -
Szlopa
tag
Érdekes egyébként ez az alaplapról szabályozhatóság. Nem nagyon tüntetik fel alaplap specifikációjában. Pl: az ezer éves NF7-esem simán tudta, a mostani asrock-om meg nem, és hiányzik is nagyon. Szerintem ennek alap feature-nek kellene lennie...
-
Angel1981
veterán
Jóknak tűnnek!
-
kzkz
őstag
Valaki elmagyarázná, hogy miért jobb a 4 pin-es PWM-es a 3 pines "simánál", aminél az alaplap is tudja állítani a fordulatot? Köszi előre is!
-
Azért a PWM kellene. Meg az alaplapokra a 3 pin-es szabályzás is!
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #3 üzenetére
PWM szabályozásról van szó. Persze ha az alaplap tudja szabályozni a 3 pines rendszerventiket, akkor az egy jó dolog.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
"A szélgépek mindegyikén 3 tűs tápcsatlakozó található, tehát pwm szabályozási lehetőséggel nem rendelkeznek"
Érdekes. a 3 pines AC ventim vezérelhető.
-
LackoMester
addikt
Nemrosszak, ha maradnak a megszokott árkategóriába akkor nagyon is jó.
Van egy korábbi Silent Series 14- es ventim, csak jót tudok mondani róla. -
gyiku
nagyúr
pwm csak kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged