- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy AM3-es lapom és annál a be lehet állítani, hogy 4pin-es vagy 3pin-es a hűtő. Ha 3 pines van beállítva akkor nem lehet annyira levenni a sebességet (kizárólag BIOS-ból való állításra gondolok). Nem fogok ezért még egy tálca programot futtatni, van már így is elég. Amúgy egy venti szabályzóval megoldottam a problémát. Leszabályoztam 3pin-esként minimumra biosból majd raktam rá egy zalman potis szabályzót, amivel nyertem további 300rpm-et. Így 1000körül pörög a motyó. Próbáltam rajta PWM-es ventit és az lement 0-ig is.
-
NimKorko
csendes tag
válasz
benedekco #14 üzenetére
Ezt, hogy érted? Nekem az MSI P55-GD65-ösömben ilyen nincs. A PWM-es max 400rpm-re megy le, míg a nem PWM-es SpeedFAN-al lemehet 0-ig.
Amúgy kár, hogy a 14cm-esek dB-je a duplájára nőtt. A mostaniak nálam teljesen hangtalanok, a procit és a vga-t hallom csak, de azt nagyon
-
banhammer
veterán
A 60mm-es ventilátor szimpatikus.
-
-
.mf
veterán
Ha az alaplap is tudja állítani megfelelően, több lépcsőben, hőmérséklet függvényében, akkor tényleg nem jobb (sőt, rosszabb a pwm-ből adódó szűkebb tartományban szabályozhatóság és morgósság miatt, valamint drágább), viszont ha nem tudja, akkor jobb. Szóval alaplap kérdése.
-
jáózsi
tag
70-esbe nincsen
Pont az kellett volna -
Szlopa
tag
Érdekes egyébként ez az alaplapról szabályozhatóság. Nem nagyon tüntetik fel alaplap specifikációjában. Pl: az ezer éves NF7-esem simán tudta, a mostani asrock-om meg nem, és hiányzik is nagyon. Szerintem ennek alap feature-nek kellene lennie...
-
Angel1981
veterán
Jóknak tűnnek!
-
kzkz
őstag
Valaki elmagyarázná, hogy miért jobb a 4 pin-es PWM-es a 3 pines "simánál", aminél az alaplap is tudja állítani a fordulatot? Köszi előre is!
-
Azért a PWM kellene. Meg az alaplapokra a 3 pin-es szabályzás is!
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #3 üzenetére
PWM szabályozásról van szó. Persze ha az alaplap tudja szabályozni a 3 pines rendszerventiket, akkor az egy jó dolog.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
"A szélgépek mindegyikén 3 tűs tápcsatlakozó található, tehát pwm szabályozási lehetőséggel nem rendelkeznek"
Érdekes. a 3 pines AC ventim vezérelhető.
-
LackoMester
addikt
Nemrosszak, ha maradnak a megszokott árkategóriába akkor nagyon is jó.
Van egy korábbi Silent Series 14- es ventim, csak jót tudok mondani róla. -
gyiku
nagyúr
pwm csak kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces videók
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest