- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz
Schuler888 #67 üzenetére
A tartósan qi töltés nem túl egészséges, sokkal jobban melengeti az aksit, mint a vezetékes.
-
rackalew
tag
-
Drp81
aktív tag
válasz
moleculez #56 üzenetére
"én egy olyan megoldást vizionálok, hogy a teló élein kialakítva egy töltőfelület, amire mágnesesen rácsatlakozik a kábel."
Pontosan erről van szó. Biztosan lesz majd olyan zsinóros töltőjük, mint a watchnak, hogy rácuppan pl. a telefon hátuljára. És akkor bumm, lehet úgy telefonálni, mint most is lehet, hogy közben a töltőn van a telefon, nem kell a vezetéknélküli "töltőt a fejemhez nyomni" telefonálás közben.
Nekem mondjuk pont mindegy, én mindig figyelek, hogy 20% alá ne menjek, szóval engem nem érint az a jelenség, hogy lemerül telefonálás közben. Talán még sosem volt olyan helyzet, hogy olyan helyen lettem volna és úgy áll a töltöttség, hogy bajban legyek, mert nem tudom tölteni. -
Stabi83
senior tag
válasz
Schuler888 #64 üzenetére
A vezeték nélküli töltés elég rossz hatásfokú. Ez egy asztali.töltőnél még nem tragédia de egy powerbank esetében már jelentős hátrány. És akkor még nem is beszéltünk töltés sebességéről amiben a vezeték nélküli töltők megint csak nem jeleskednek. Szerintem hasznos dolog ez de csak mint kiegészítő és nem fő vagy egyetlen megoldás.
-
swoody
senior tag
válasz
Schuler888 #64 üzenetére
Haha jahhhhh hogy letezik olyan.
-
swoody
senior tag
Haha majd ha a gyartod azt is leveszi.
En szokszor telozok ugy, hogy toltes kozben beszelek, viszont nekem meg van jack-em.
Mostani telovaltasnal mar bajban leszek, hacsak nem lesz valami wireless cuccom.Amugy igazad lehet, hogy valamifele felmeres alapjan akarjak ezt. Lehet kuldi a telo az akku szazalekot a kozpontnak.
1%-on vagyok.
-
Ricardo
titán
Úgy hogy USB C-s a telefonom (nem iPhone-t használok)
Komolyra fordítva: Általában az emberek többsége nem hagyja ennyire lemerülni, aki meg mégis az meg azért mert nem igazán foglalkozik a dologgal. Pont emiatt nincs is nála töltő amikor kellene.
Azok akik meg rendszeresen így használják (mert ezek szerint van ilyen), nincsenek annyian, hogy számoljon a szokásaikkal a gyártó. -
swoody
senior tag
Valamit nem ertek.
Mi van, ha 1%-on van a telo es beszelnem kell? Nyomom a toltot kozbe a fejemhez?
Hogyan lehet hasznalni a powerbank-okat? -
zizidor
őstag
Type-C van minden újabb Apple eszközön. Nem megszüntetni kell a csatlakozót, hanem átállni egy egységes, szabványos modellre.
Szerk: Még így is marad buktató, hogy Thunderbolt-e vagy sem.
-
Jó/jobb lenne pedig, ha a Type-C miatt tűnne el.
Az Apple nem arról híres, hogy szeretne majd alapban adni a készülékhez vezeték nélküli fülhallgatót és töltőt... -
moleculez
veterán
Igen, én egy olyan megoldást vizionálok, hogy a teló élein kialakítva egy töltőfelület, amire mágnesesen rácsatlakozik a kábel. Ezt a szó szoros értelmében nem nevezném csatlakozónak, amibe beledugok valamit, ez akár észrevehetetlen is lehet. Plusz valami fejlettebb gyorstöltés.
-
Friczy
senior tag
válasz
moleculez #47 üzenetére
Ha a lightning csatlakozót elhagyjuk, és nem lesz helyette más csatlakozó, ahogy a cikkben írják, az gyakorlatilag a vezetékes töltés kiiktatását is jelenti egyben, vagy szerinted nem? Ha van egy általad jövendölt 'töltőfelület', (mint mondjuk a régi jó Z3C tabletemben), az tulajdonképpen egy másfajta csatlakozó, szóval mégis lenne helyette másik.
A használhatóságról annyit, hogy jelenleg rengetegen használnak repülőgépen utazás közben tabletet, mobilt filmnézésre. Repülőn viszont vezeték nélküli kapcsolat nem megengedett, ha nincs csatlakozó, akkor nézni lehet a filmet, hallgatni nem
-
Ricardo
titán
válasz
aprokaroka87 #53 üzenetére
Még kell neki idő, de erre haladunk. Egyre jobbak a vezetéknélküli megoldások.
-
Ricardo
titán
válasz
cskamacska #51 üzenetére
A fejlődés nem áll meg. Lehet ezen sajnálkozni, és dühöngeni (kinek kinek vérmérséklete szerint), de attól még halad az útján. A vezetékmentesség be fog következni. Előbb utóbb minden gyártó elkezdi elhagyni a csatlakozókat. Aztán lesznek olyan hangok is , hogy az "Apple kitalálta, a többiek meg átveszik ezt a baromságot".
-
cskamacska
addikt
válasz
moleculez #47 üzenetére
"A másik, a userek alkalmazkodnak. Aki nem az megy máshova, pontosan tudják kik fognak alkalmazkodni, és ki nem."
De pont erről van szó, nem?
"Az a helyzet, hogy a mobil terén a jövő az elbutulás és a praktikus és jó dolgok kikukázása felé tart." ... "Szomorú, hogy ezt meg is kajálja a fogyasztó társadalom, de igazából ez azért van, mert nem az igényeinket érvényesítjük, hanem engedjük letolni a torkunkon."
Ricardo: Nem érdemes gúnyolódni, mert ez előbb-utóbb téged is elér.
Akkor pedig te is viaskodhatsz a vak fanokkal hogy ez miért butaság, és tapossanak a gyártók a rokonaik felhasználói szokásaiba. Esetleg te is azzá válsz, és akkor mindegy, távolból pedig halk kézdörzsölés hallatszik.
-
Depression
veterán
Így van, azóta nem hallgatok zenét mobilról.
Ha meg vezetéknélküli lenne a telefon, akkor ha lemerül telefonálás közben, akkor nem leszek elérhető egy darabig.
Nincs iphone-om, csak a majmolt változata.
Imádtam a vezetéknélküli töltést is a samsung note 5-nél, ha nem úgy raktad rá, akkor nem töltött, de legalább csak arra volt jó, hogy ne merüljön tovább. -
moleculez
veterán
Bírom, hogy ilyenkor minenki hoz egy olyan élethelyzetet, amikor nem jó az adott technológia, legyen az akármi. Az Apple(mint minden más jelentős cég) big data analízisekből pontosan tudja, hogy van egy elenyésző számú user, akikkel ez elhanyagolható számú alkalommal előfordul. Na, a másik oldalon ott egy hatalmas marketing gépezet, sok sok előny. A másik, a userek alkalmazkodnak. Aki nem az megy máshova, pontosan tudják kik fognak alkalmazkodni, és ki nem.
Amúgy a lightning csatlakozó elhagyásáról van szó, nen a vezetékes töltés kiírtásáról. Simán lehet a telefon keretén kialakítva egy töltő felület, amire mágnesesen rácuppan egy kábel, nem nagy ügy, van ilyen. (Plusz implementálnak vmi igengyorstöltést. Is.)
-
zizidor
őstag
válasz
Schuler888 #28 üzenetére
Mennyiségileg azért van benne igazság. Idén már 26 modellt dobtak piacra az A, M, S és Note szériából (Telefonguru alapján).
-
gusthy
veterán
Azért kíváncsi vagyok, hogy a lightning porttal szerelt luxusautók tulajdonosai mit szólnak majd ehhez.
-
Giovan!
addikt
-
Stabi83
senior tag
Ez a csatlakozók elhagyása is úgy van előadva hogy megint az Alma találta ki az egészet.
A Vivo márka mond valakinek valamit?
Viszont ők is érezték hogy ez még korai lenne egy kicsit. -
joey04
titán
válasz
Schuler888 #38 üzenetére
neked is.
-
joey04
titán
válasz
Schuler888 #28 üzenetére
ok pussz
-
Ricardo
titán
Konkrétan én madzagon sem beszélnék ennyit. A töltő kábelek jellemzően nem túl hosszúak. így nagyon nem lenne kényelmes fél órát beszélni úgy, hogy azon van a telefon.
Egy BT headsettel orvosolható a dolog. Aki (mondjuk munkásjából adódóan sokat beszél, annak nem is árt ha van. Akkor maradhat is a padon -
Ricardo
titán
Felteszed tölteni, és amikor használod felveszed a padról, aztán visszateszed.
Cserébe nem lesz kábel megtörés, kontakt hiba, csatlakozó kopás/lazulás..... -
borand
aktív tag
Milyen jó lesz majd használni a telódat, ha kell de egyszer töltened is kellene. Tehát milyen jó lesz nem használni míg tölt. Vagy majd a töltő paddal használod.
Az a helyzet, hogy a mobil terén a jövő az elbutulás és a praktikus és jó dolgok kikukázása felé tart. Nem kell jack, mert kell a hely az akkunak, ami amúgy nem növekedik drasztikusan, most ugyanez.
Szomorú, hogy ezt meg is kajálja a fogyasztó társadalom, de igazából ez azért van, mert nem az igényeinket érvényesítjük, hanem engedjük letolni a torkunkon. Bár ugye az Apple eladási számai nem véletlenül nem hivatalosak már... Nem mutathatnak annyira szépen.
-
maczera
aktív tag
"Eltűnhet a Lightning port"
Ja, mint ahogy a jack is elűnt! De a noccs meg a randa kamerasziget biztosan megmarad. -
Schuler888
senior tag
válasz
MarkCsiha461 #30 üzenetére
Meg a Dogeet az Umidigit es a Le Ecot.. jah utobbi annyira innovalt h meg is szunt
-
MarkCsiha461
tag
válasz
Schuler888 #28 üzenetére
Szerintem te elfelejtetted a Huaweit, Xiaomit meg a Nubiát
Ők a vezető innovátorok
-
orsib78
tag
Egy kicsit 1st world problem amivel most itt szembesulunk, azert ezt meg kell hagyni...
De azert aterzem a felelmedet, en sem orulnek neki...Nem hallottam olyanrol, hogy utolag wirelesse lehetne alakitani. Ezek elegge zart rendszerek. Csak a gyarto tudna megcsinalni, vagy valami sufnihuszar...
-
Schuler888
senior tag
válasz
Plazmacucci #4 üzenetére
A "nem egyenlo"-t igy jeloljuk: !=
-
orsib78
tag
válasz
collecting #23 üzenetére
Nekem is problemat jelentene, mert habar letezik mar vezetek nelkuli Carplay, de csak nagyon keves gyarto implementalta. Nekem a vatta uj ceges Skodaban, csak vezetekes van. A 3rd party qi toltok meg nem tudnak elegendo dzsuszt belenyomni az iphoneba, hogy a toltes ellenere le ne meruljon, navigacio + streameles kozben. Tapasztaltam. Szoval szerintem is ez nagyon elhamarkodott lepes lenne. Bar lehet, hogy igy az autogyartok ra lennenek kenyszeritve a combos qi toltore meg a Wireless Carplay-re.
-
collecting
tag
Annyira nem zavarna, egyedul a kocsiban vakarnam a fejem miatta, mert csak vezetekkel osszekotve mukodik a CarPlay, wireless nem.
-
0 eszközöm volt ilyen csatlakozással, de a hír kapcsán legalább megnéztem, mi az.
Így már van értelme eltűnnie. -
hemaka
nagyúr
Úgy akarnának teljesen vezetékmentes töltést, hogy saját qi töltőjük meg nincs?
-
joey04
titán
Remélem mind fake. Ez a sok modell teljesen szembemegy a letisztult palettával, lassan olyan lesz a kínálat, mint a tucat droid gyártó samunál, xiaominál, stb. Agyrém. A vezetékmentes töltést (kizárólagos használat esetében) meg dugják fel.
-
prolad
addikt
Érdekes ötlet, ma már vannak elég gyors vezetékmentes töltési megoldások, akár működhet is.
Viszont az apple kezdhetne már valamit a hátlapi dizájnnal, mert kameraelrendezésben évről évre alulmulják magukat.
-
fRooStzzZ
senior tag
Jaa, hogy semmilyen csatlakozót nem akar használni?
Az azért elég meredek húzás lenne, még majdnem a wc papíron is van valami csatlakozó.Nem tudom egy hibás készüléknél hogy tudja lementeni az ember az adatokat, mert droidnál azért vannak lehetőségek, ha összefossa magát a rendszer, kijelző ki tudja mi, (igaz másik recovery-vel) még majdnem hogy kikapcsolt készülékkel is le lehet róla menteni mindent.
-
Az elemző szerint az Apple a tökéletesen vezetékmentes élménnyel kívánja nyomatékosítani a készülék egyedülálló, abszolút prémium voltát.
Itt azért erősen felröhögtem.
-
bostone
addikt
Legyen vezetékmentes világ, de ne merüljön le soha a készülék. Esetleg két másodpercre hozzáérintenem a falhoz, amelyen fut az elektromos hálózat, "oszt jónapot".
Ez innováció.
A töltőpad cipelése nem az.A jack elhagyása is... hát... nah... köszönjük...
-
törölt tag
Venni kell Tesla autót az S-ben van vezeték nélküli töltési lehetőség.
-
Ricardo
titán
Hajrá. Én nem bánnám, ha elkezdenének valóban vezetékmentessé válni a készülékek.
-
Giovan!
addikt
válasz
miszterjoel #3 üzenetére
Valóban, de a cikkben említett elemzők 2021-re vízionálják a dolgot. Mondjuk szerintem az is korán lesz, az Apple meg amúgy sem elég tökös egy ennyire radikális húzáshoz (tudom, a jacket is elvették, de ez a lépésük annál jóval radikálisabb változást hozna).
-
Drága =/= prémium.
-
miszterjoel
csendes tag
Szerintem 2020-ban még korai a vezetékes töltés elhagyása. Például a járművekben a vezeték nélküli töltés még nem annyira elterjedt, legalábbis kis hazánkban.
-
-
fRooStzzZ
senior tag
Megvetetik az emberrel a külön csatlakozó miatt jó drágán egyes eszközöket, majd cserélik, hogy vegyenek mást.
Kíváncsi leszek, lesz e valami átalakító hozzá.
Igaz, nem mintha engem érintene is bármilyen ponton, de azért na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest