Eltűnhet a Lightning port

De egyes elemzők szerint nem azért, mert az Apple Type-C csatlakozóra vált.

A J.P.Morgan elemzőjének feltevése az iPhone termékciklus-váltásáról még nem is különösebben érdekes. A CNBC által hivatkozott elemző, beszállítói forrásokra hivatkozva 2021-től eltérő stratégiára számít az Apple-től. A gyártó, a többi nagy brandhez hasonlóan évente kétszer mutatna be új készülékeket a termékciklust pedig a hat hónapos átlaghoz igazítaná.

Az idei széria: iPhone 11 Pro, iPhone 11, iPhone 11 Pro Max
Az idei széria: iPhone 11 Pro, iPhone 11, iPhone 11 Pro Max

Az ünnepi időszak előtti bemutatóról nem mondana le az Apple, de valamikor az év elején is számíthatunk iPhone modellekre, állítólag jövőre összesen négyre. A készülékek kijelzőméretének növelésétől és az 5G kompatibilitás biztosításától komolyabb motivációt várnak a készülékváltásra. Az elemző szerint két alsóbb kategóriás, egy alapmodell és egy abszolút csúcsmodell várható. Egy 5,4 hüvelykes, kettő 6,1 hüvelykes készülék és egy 6,7 hüvelykes, a két komolyabb iPhone pedig tripla hátlapi kamerával és 5G támogatással, viszont mindegyik OLED panellel.


(forrás: TF Securities)

Ming-Chi Kuo, a TF Securities elemzője pontosan ugyanezt jelezte előre, csak továbbra is kitart az iPhone SE új generációjának érkezése mellett, viszont tovább is ment egy évet. Kuo szerint a 2021-es csúcsmodell elhagyja a Lightning portot. De nem a Type-C miatt. Az elemző szerint az Apple a tökéletesen vezetékmentes élménnyel kívánja nyomatékosítani a készülék egyedülálló, abszolút prémium voltát.

Általában egy hátlapi kamerával képzelik el az olcsóbb iPhone-t.
Általában egy hátlapi kamerával képzelik el az olcsóbb iPhone-t.

Az új iPhone SE továbbra is kérdéses, Kuo egy ideje minden évben várja, a termékciklus általános trendekhez igazítása viszont reális lehet, ahogy az Apple portfóliójának hangsúlyosabb differenciálása is. Eddig volt az iPhone, az utóbbi években viszont úgy tűnik, az Apple is kezd a csúcskategória és az alapmodell megkülönböztetése felé tendálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Jövő év elején jön az új iPhone SE

    Ming-Chi Kuo szerint az egyelőre iPhone SE 2 néven emlegetett modell 2020 Q1-ben realizálódhat. Mint mindig.

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

Hirdetés