Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Intel saját meghajtót tervezett az AMD IGP hez
1. nem IGP, hanem egy mellétokozott dGPU.
2. erről beszéltem. Ilyet az NV sosem engedett volna meg, ezért nincsenek konzolokban sem.A linuxos driverfejlesztésnél az AMD és az Intel nagyon hasonló nyílt irányt követ, ami szögesen ellentétes az NV hozzááállásával: ők folyamatosan gáncsolják azokat, akik ingyen dolgoznának a nyílt meghajtóikon.
Ez ugyannak a hozzáállásnak a hozadéka, mint amit fentebb írtam.
Az NV ssoem fog nyílt vagy bármilyen 3rd party driverfejlesztést engedni, nem fognak semmilyen betekintést adni a hardverarchitektúrájukba, annál sokkal zártabb és kontroll-mániásabb a cég. Ugyanígy azt sem fogják hagyni, hogy valaki csak úgy lehagyja az NV-s brandinget egy olyan hardver- vagy szoftvereszközről, aminél számít az ilyesmi. Pl. ha az ő hardverük lenne KL-G-ben, akkor annak a meghajtója NV-s felülettel működne, nem intelessel.Szerintem a feszült viszony egy túllihegett dolog két cég között, ha valahol $$$-t szimatolnak a közösködésben és belefér a cég profiljába-filozófiájába, akkor együtt fognak működni, feszült viszony ide, vagy oda.
-
pengwin
addikt
Szerintem igen.
Az NV sosem engedné, hogy bármiféle partner olyan mélyen turkáljon a technikájában, mint amit az AMD az Intelnek a közös tokozású (KL-G?) CPU-dGPU termékein megengedett.
És ha már azt az AMD szállítja nekik, akkor itt miért használnának NV-t?Egyébként elég csak a linuxos driverfejlesztési irányokra ránézni és látszik, hogy melyik két cég irányultsága áll egymáshoz közelebb.
Az NV pont azért nem sikeres az Intellel közösködésben és a konzolpiacon, amiért sikeres mondjuk a CUDA vagy az autós hardverrészlegük. Zárt de komplett csomagot árulnak, amiben minden úgy van, ahogy ők akarják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...