Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz b. #16 üzenetére

Intel saját meghajtót tervezett az AMD IGP hez

1. nem IGP, hanem egy mellétokozott dGPU.
    2. erről beszéltem. Ilyet az NV sosem engedett volna meg, ezért nincsenek konzolokban sem.

A linuxos driverfejlesztésnél az AMD és az Intel nagyon hasonló nyílt irányt követ, ami szögesen ellentétes az NV hozzááállásával: ők folyamatosan gáncsolják azokat, akik ingyen dolgoznának a nyílt meghajtóikon.
    Ez ugyannak a hozzáállásnak a hozadéka, mint amit fentebb írtam.
    Az NV ssoem fog nyílt vagy bármilyen 3rd party driverfejlesztést engedni, nem fognak semmilyen betekintést adni a hardverarchitektúrájukba, annál sokkal zártabb és kontroll-mániásabb a cég. Ugyanígy azt sem fogják hagyni, hogy valaki csak úgy lehagyja az NV-s brandinget egy olyan hardver- vagy szoftvereszközről, aminél számít az ilyesmi. Pl. ha az ő hardverük lenne KL-G-ben, akkor annak a meghajtója NV-s felülettel működne, nem intelessel.

Szerintem a feszült viszony egy túllihegett dolog két cég között, ha valahol $$$-t szimatolnak a közösködésben és belefér a cég profiljába-filozófiájába, akkor együtt fognak működni, feszült viszony ide, vagy oda.

• pengwin

addikt

válasz MongolZ #3 üzenetére

Szerintem igen. ;)
    Az NV sosem engedné, hogy bármiféle partner olyan mélyen turkáljon a technikájában, mint amit az AMD az Intelnek a közös tokozású (KL-G?) CPU-dGPU termékein megengedett.
    És ha már azt az AMD szállítja nekik, akkor itt miért használnának NV-t?

Egyébként elég csak a linuxos driverfejlesztési irányokra ránézni és látszik, hogy melyik két cég irányultsága áll egymáshoz közelebb.
    Az NV pont azért nem sikeres az Intellel közösködésben és a konzolpiacon, amiért sikeres mondjuk a CUDA vagy az autós hardverrészlegük. Zárt de komplett csomagot árulnak, amiben minden úgy van, ahogy ők akarják.

Új hozzászólás Aktív témák