Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #7 üzenetére

Engem PHP esetén azért eléggé zavar a gyenge típusosság is. Egyrészt azért, mert szerintem már ez önmagában is nagyon nagy teret ad a misztikus gányolásokra ("dobáljunk bele mindent egy változóba, oszt jóva', amúgy is kit érdekel, működjön, azt kész, nem?" - na az ilyen hozzáállású programozókat kellene minden munkaórában legalább egyszer tarkóncsapni egy péklapáttal :) ), meg az áttekinthetetlen kódok írására (mennyivel szebb lenne, ha egy int típusú változóba csak int típusút lehetne belerakni, pl. objektumot már nem lehetne belekényszeríteni), másrészt ez nehézzé teszi a kódból való automatikus generálást is. Utóbbira példa: legutóbb SOAP-hoz szerettem volna WSDL-t generálni, ez egy C#-kódból kábé két klikk, míg erre igazán jó módszer PHP-ben nincs, vagy csak nem tudok róla. NuSOAP-pal is lehet bőven szopni. Nehézkes, nem feltétlenül egyértelmű, és szerintem szarul dokumentált - a kódjában kellett túrkálnom, hogy rájöjjek, mit rontok el igazán összetett adatstruktúrák visszaadása esetén.

Örülök, hogy PHP-programozóként alapvetően Te is rendkívül kritikus vagy a PHP-val szemben, és nem vagy szemellenzős. :K Legutóbb néhány "PHP rulez, PHP is the best"-agyú webfejlesztő srácnak megemlítettem, hogy milyen durván hiányos még mindig a PHP, hosszú múltja ellenére, hát jó kis vitába keveredtünk. Jó, hogy vannak, akik kellő tapasztalat birtokában is látják a hibáit (vagyis inkább épp azért).
    Persze ettől függetlenül nagyon jó és hasznos nyelv a PHP.

Amúgy én is biztatlak, hogy írogass még a webfejlesztésről. :K Én szívesen olvasnám.

• tkazmer

addikt

válasz cucka #7 üzenetére

azt a környezetet nem ismerem nagyon, de igazából egyelőre windowsos alapokon nyugvó rendszert építünk, előbb-utóbb bizonyosan várható linuxos családtag is (és akkor nyilván megfontoljuk ezt is), de nem mondanék most dátumot erre, főleg hogy napra pontosat még az asp.net&mssql-re sem tudok max hogy mikorra szeretnénk:)

• Peter Kiss

őstag

válasz cucka #3 üzenetére

Jaja, mikor PHP-ról beszélgettem másokkal, mindig mondtam, hogy a PHP-n nagyon látszik, honnan indult. Önmagában a nyelv elég faék egy valami, de néha pont ez jelenti az előnyét, csak túlságosan elüt emiatt a "profibb" nyelvektől (C#, Java). A C#-ot azért szeretem, mert tisztán objektumorientált, jól használható, típusossága miatt jobb a hozzá tartozó IDE (VS-ra gondolok). Ha az ASP.NET hostingok olyan elterjedtek volnának MSSQL-lel, mint a PHP & MySQL kombó, akkor nem lenne kérdéses, melyiket választanám.

A minap a Stack Overflowon járva olvastam, hogy mondták egymásnak, hogy PHP-val ne is akarjanak szép kódot írni. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák