- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
divrapier
tag
válasz
MrSealRD #113 üzenetére
Most nincs oracle a gépemen, sajnos nem tudom tesztelni. csak a dbms kell meg a .net és kész. meg persze a megfelelő beállítások, hogy el tudd érni.
El lehet játszani a Data/Add new datasource--al is, aki szeret kattintgatni.
Milyen komponensekre van szükség a formon?
datagridview?Miért kellene bármilyen komponens a formon ehhez? amit szeretnél, azt raksz rá.
-
divrapier
tag
-
divrapier
tag
válasz
eziskamu #105 üzenetére
string connstring = "Provider=MSDAORA;Password=" + tbPassword.Text + ";User ID=" + tbUid.Text + ";Data Source=" + tbOraServiceName.Text;
OleDbConnection oraconnection = new OleDbConnection(connstring);
OleDbCommand command = oraconnection.CreateCommand();
command.CommandText = "SELECT * FROM emp";
oraconnection.Open();
OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
reader.Read();
//...
reader.Close();
oraconnection.Close(); -
divrapier
tag
válasz
orionstar #86 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy VB-ben lehet névtér elemeit is Import-olni, de C#-ban csak névtereket lehet using-al használni.
A VB és C# két eltérő nyelv, még igazán rokonság sincs mint C/Java/C# között. A platform a közös bennük.
C++ esetén, ha a FrameWork-öt szeretnéd használni, akkor ott is ugyanúgy számolni kell a teljesítménycsökkenéssel. Viszont ez csak akkor jelentős, ha a programod nagyon teljesítménykritikus. -
divrapier
tag
Tényleg elég tömör a függvényekről szóló rész, de ha megnézed az osztályokat méggyorsabban lerendeztem
. Viszont van egy "tervezett anyagok" rész a legvégén, és ott az osztályok, függvények az egyik pont, ahol részletesebben tárgyalnám.
"A void nem azt jelzi, hogy milyen típusú a függvény, hanem pontosan azt jelenti, hogy nincs visszatérési értéke a függvénynek." - tényleg félreérthető, majd átfogalmazom.
Köszönöm az észrevételeidet. -
divrapier
tag
java kódot lehet gépíre fordítani - lehet hogy létezik, de szerintem semmi értelme, akkor már nem a jvm futtatná. gondolom nem a JITet értik alatta, mert az java bytecode-ot fordít.
ahol fut .Net, ott fut C# is - én úgy írnám, ahol fut az IL, ott fut az IL
Ahol képes valami az IL-t futtatni, az a .NETre készült progit is képes lehet, mert az is IL. Ezt írhatják egy tucat nyelven, pl c#.
F6, CTRL+F5 kombót használom - az f5 lustábbaknak való, 3 billentyű vs 1, a részletek meg még nem aktuálisak.
Szerintem. -
divrapier
tag
válasz
hobizsolti #43 üzenetére
a nagyrészét elkészítheted a proginak C#-ban .NET-re építve, azt a kis részt, ahola CPUidő 90+%-a elmegy meg unsafe, aztán megfelelő C/asm-ben írt könyvtárat hivogatsz. best of both worlds. vagy ha az jobban tetszik, akkor managed c++
-
divrapier
tag
könyv: C# nyelvhez kedvencem ez. .NET framework megismerése: van hasonló, én szeretem a Microsoft Press-es könyveket. Sajnos kezdő szinthez nem tudom mi a jó, már volt C/C++, Java előismeretem mielőtt C#ot kezdtem.
stringkezelés: az teljesen megfelel 2. leckébe változók, típusok bemutatásánál. A containerek viszont szerintem nem elemi követelmény itt még.Folytatás: arra gondoltam, szombat délben felkerülhetne a következő lecke privát bejegyzésben. Ennek a végére is majd beszúrom a linket, meg aki szeretné az gondolom majd megtalálja. Ez megfelelne?
Microsoft, Java stb flame-be meg ne menjen át a topik! Érvelni, megbeszélni lehet, de ne 'szar'ozzunk.
-
divrapier
tag
válasz
hobizsolti #27 üzenetére
főleg akik jönnek a TTIK-ra programozni 0 tapasztalattal, azoknak nem mindig pozitív tapasztalat az első óra - bár ez oktatófüggő is, nem csak tantárgy. Még a matek csak-csak mert gimiben is volt olyan... de progalap kínaibb. Még van 1 hónap suliig, addig fel lehet készülni.
-
divrapier
tag
C++-ban nem csak win-re lehet programozni, ellentétben a C#-al.
cikkben irtam, van mono projekt, ami pl nem csak win platformos sőt, meg egyéb oldalról is próbálnak hódítani, pl ha a Silverlight plugint sikerül neten keményen elterjeszteni, akkor az mégegy erős bázis lehet. A jövőre tippelni lehet, múlt alapján meg... még fortran és cobol programozókat is keresnek.C++-ban programozol, tudni fogod, hogy mit csinál ténylegesen a program, "belelátsz a lelkébe"
Én ezzel vitatkoznékAhhoz, hogy valaki tényleg csúcs c++ progit írjon, ne csak sikerüljön összehozni, hogy működjön sok figyelem kell. Az OS-t és a gép architektúráját is figyelembe kell venni. Én nem gondolom, hogy a C++ programozók többsége ennyire a mélyére megy - már csak a produktivitás miatt sem biztos, hogy érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Gitáros topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged