- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thisdave
csendes tag
-
thisdave
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam 64 bites Raspbian Lite al megcsinálni,
de a libtorrent checkoutjánál ezt írja ki:head is now at b9b54436b add back ssl test to makefile
Van ötletetek hogy lehetnék túl rajta?
a 32 bites oprendszerrel a PI3 6 havonta össze***ta magát és újra kellett flashelnem mentésből, ezt szeretném elkerülni.
köszi a válaszokat
Üdv.
Dávid -
Gyilokok
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom él e még ez a fórum, de én megpróbáltam a leírás alapján megcsinálni mindent. Sajnos nekem ezt a hibát dobja ki amikor indítani és ellenőrizni szeretném a szolgáltatást.Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[965]: qbittorrent.service: Failed to locate executable /usr/local/bin/qbittorrent-nox: No such file>
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[965]: qbittorrent.service: Failed at step EXEC spawning /usr/local/bin/qbittorrent-nox: No such fil>
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: qbittorrent.service: Main process exited, code=exited, status=203/EXEC
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: qbittorrent.service: Failed with result 'exit-code'.
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:1: Assignment outside of section. Ignoring.
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:2: Assignment outside of section. Ignoring.
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:1: Assignment outside of section. Ignoring.
Mar 08 18:23:42 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:2: Assignment outside of section. Ignoring.
Mar 08 18:23:43 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:1: Assignment outside of section. Ignoring.
Mar 08 18:23:43 raspberrypi systemd[1]: /etc/systemd/system/qbittorrent.service:2: Assignment outside of section. Ignoring.Nem tudok rájönni mit csináltam rosszul, amikor kb. mindent parancsot másoltam a leírásból.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
unicumnext
aktív tag
válasz
unicumnext #9 üzenetére
Akkor nekem min kellett változtatni:
https://github.com/arvidn/libtorrent/releases
innen leszedni a libtorrent-1.2.12 majd kicsomagolni, és ezt, majd ez kellett leforgatni.Qbittrrent-nél is picit módosítani kellett c++14 van írva, de csak c++17 fordul le, ez a jó parancs:
./configure --disable-gui --enable-systemd --with-boost-libdir=/usr/lib/arm-linux-gnueabihf CXXFLAGS="-std=c++17" -
aujjobba
addikt
A Plex sokkal gyengebb gepen is elmegy, ARM alapu belepo NAS-okon is, felteve hogy nem kell transzkodolnia.
Nade, amennyibol veszel pi4-et, hozza USB vinyot vagy valami USB-s kulso HDD boxot, dobozt, hutest, annyibol mar ossze tudnal rakni egy rendes gepet is, ami adott esetben transzkodolni is tud es joval erosebb.
Tovabba nem egy kabelrengeteg lesz a rendszered.
Vannak passziv hutesu, CPU-val integralt alaplapok, asrock j4105, j4205, j5005 peldaul.
Lesz SATA csati meg minden amit akarsz.En Celeron g4930 procival raktam ossze egy gepet, legolcsobb hazzal viszont jo minosegu tappal. Ez egy gyengus CPU alapvetoen, de mivel viszonylag friss es bele van integralva a videochip, 4db parhuzamos transzkodos lejatszast tudtam vele egyszerre futtatni akadas nelkul, 4K HDR10 -> 720p atalakitassal. Persze ehhez a hardveres tamogatas -> plexpass kell.
Az mar csak hab a tortan, hogy ubuntu server fut rajta, ahhoz rengeteg tamogatas/leiras van neten, es a transmission es egyebek is alapbol elerhetok a csomagkezelobol. -
unicumnext
aktív tag
Sajna nálam már hibát dob
checking for exit in -lboost_system... yes
configure: Boost.System LIB: "-lboost_system"
checking for libtorrent... no
configure: error: Package requirements (libtorrent-rasterbar >= 1.2.12) were not met:Requested 'libtorrent-rasterbar >= 1.2.12' but version of libtorrent-rasterbar is 1.2.6
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.Alternatively, you may set the environment variables libtorrent_CFLAGS
and libtorrent_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details. -
-
thisdave
csendes tag
Szia!
Végigcsináltam RPI3 mal.
a többmagos fordítás helyett 1 magosan fordítottam,
erre figyelni kell RPI3 nál
(make -j1)
Gratulálok a cikkhez, nagyon nagy boldogságom vagyom,
hogy végre nekem is van egy filmszerverem otthon.
Üdv.
Dave -
petir
senior tag
Ú de szép leírás
köszönet érte
Mindig gondolkoztam egy Raspberryn, ha a vékonykliensem egyszer tönkre megy tuti benevezek egyre.
-
Oldman2
nagyúr
Köszi a leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest