- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Akinek van Nokia 2-je nem tudna néhány fényképet esetleg videót belinkelni a teszt kedvéért.
Köszi.
-
borgga
csendes tag
Én is. Bár a nagy igényeimnek megfelel. Telefonálás, SMS küldés, néha Viber, néha böngészés. Még várni akarok vele míg kicsit olcsóbb lesz. Erre elindult felfelé az ára. Drágábban látom mint pénteken. Ami még furcsább, hogy 2 jelentős webáruházból is eltűnt. Nem a készlet, hanem maga a termék. A kedvencekbe tett webáruházas link 404-et ad eredményül. Így még biztosan várok vele.
-
-
ph2012
senior tag
Egy tesztre azért kíváncsi lennék.
Ha én a telefont csak telefonálásra, fényképezésre használnám akkor is kevés az 1 GB RAM? Semmi játék, youtube videózás nem lenne. Talán még internetezés sem.
Köszi a választ.
-
brd
nagyúr
Az egész a fogyasztásról és a pénzről szól.
Igen, csak nem úgy/nem azért, amiért gondolod. Ma az a fejlesztő, aki igazán optimalizál és/vagy jórészt saját kódot használ mindenre (tehát nem mindenféle kövér FW-t, ami eszi a RAM-ot/CPU-t), és mindemellett gyorsan is dolgozik (olyan sebességgel, mint a FW-öt használók), az vagy nagyon drága, vagy más által nagyon nehezen folytatható a kódja, vagy annyira antiszociális, hogy nem lehet vele együtt dolgozni.
The only real valuable thing is intuition.
-
lócitrom
őstag
a lényeget leírtad. a framework miatt sok erőforrás megy pocsékba Android alatt. talán nem hiába tervezgeti a Samsung is a Tizen-t (bár jó sokáig teszi). a Sailfish is egy jó dolog volna, de hát mindenki gyorsan akar és sokat. na meg olcsón. ilyen az Android. de érted, szóval. vas az van, csak pöpec rendszer kellene rá. évek óta szörnyülködve nézem, hogy mennyi kraft kell egy-egy telefonba, hogy gördülékenyen üzemeljen.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
opr
nagyúr
"Ha programozói szempontból belegondoltok, 1 giga RAM rengeteg mindenre elég kellene legyen."
*Amig nem akarunk megjeleniteni semmit, vagy nem fontos, hogy nagy felbontasu/szep legyen.
Ettol fuggetlenul van igazsag abban, amit mondasz, de ezt fontos hozzatenni, mert rohadtul nem mindegy a dolog. Mondom mashogy:
Progress bar siman betuvel kiirva: kb 100-200byte (mindennel egyutt), legroszabb esetben parszaz kbyte, de akkor mar javascriptes-szinten behuzgaltunk minden hulyeseget, amirol akar csak hallottunk is az elmult 5 evben. Es harom heting telepitettunk framework-oket egy hello world szintu programert cserebe...
Egy FullHD/4k kijelzon, szepen, grafikusan, animaltan megjelenitve: kb 1mbyte, ha ugyes vagy. 10mbyte, ha nagyon nem vagy ugyes. Javascript-developer-mentalitassal 50-400mbyte kozott valahol, es akadozik.Jo, most sikerult beszolni a javascriptereknek, de csak mert epp merges vagyok rajuk, mert nem sikerult beleferniuk 450mbyte-ba egy rohadt videolejatszo guinal. Egyebkent meg barmilyen nyelven lehet kontar szart irni, es sokszor sikerul is, olyan cegeknek is, ahonnan nagyon nem varnank. (apple, google, ms, stb)
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
andrevv
csendes tag
Ha programozói szempontból belegondoltok, 1 giga RAM rengeteg mindenre elég kellene legyen. A legnagyobb probléma az, hogy manapság nincs optimalizálás, egy rakás framework, library meg minden sz@arra épülnek rá az appok, óriási nagy az erőforrás pocsékolás. Telnek az évek, az appok egyre nagyobbak, egyre több RAM kell és valójában semmivel sem tudnak többet mint régebben. Az egész a fogyasztásról és a pénzről szól. Minél hamarabb avuljanak el a termékek, annál több pénzt kaszálnak, nem is annyira tartósak mint régebben, ráadásul sokszor javíthatatlanok. Szívből utálom ezt az egész sz@rságot. Fél éve nézegetem a telefonokat, hogy mire lehetne váltani, de semmit sem találok ami megfelelne minden szempontból és megfizethető ára lenne. Tényleg jobban járok egy sima "butatelefonnal", annak legalább bírja az akku 1 hetet és ha ki is purcan a nagy hidegekben (nálunk hónapokig -20-30 fok van, évi átlag közel 8 fok), akkor nem kell kétségbe essek, hogy nem lehet cserélni, mert bizony minden évben kell cseréljek akkut, manapság csak szervizben lehet kemény zsetonért, pénzéhes szemetek. Anyum telefonjában annyiért cserélték volna az akkut mint amennyibe került a mobil, aztán megoldottam én, rendeltem netről (szerencsére az x-covernek levehető háta van) és negyed annyiba került.
-
senior tag
Nem ismerem a piacot, de egy gyors kereséssel (GSMArena) pl. az alábbi hasonló telefonokat találtam:
- LG K4 (SD 210, 1GB/8GB, 480 x 854, 2017.03, 6.0)
- Moto C (MT6737M, 1GB/8GB, 480 x 854, 2017.06, 7.0)
- Huawei Y3 (MT6737М/MT6580M, 1GB/8GB, 480 x 854, 2017.09, 6.0)
- Samsung Galaxy J2 (Exynos 3475, 1GB/8GB, 540 x 960, 2017.10, 7.0)(Ismerős K4-e volt a kezemben pár percig (lassú, de használhatatlannak nem mondanám), Telenornál akkoriban 40 ezer volt (most 33-nak néztem).) Ezekhez képest nekem az N2 nem tűnik annyira valóságtól elrugaszkodott projektnek...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Aprósólyom
addikt
Ha lesz hozzá windows phone update, akkor még jó lehet a hardver, de androidhoz? Nekem állandóan 1,1GB van a memóriában, ha még nem csinálok semmit sem, és a naptár widgeten kívül csak egy óra van. Pár e-mail frissül, facebook, viber, oszt jónapot. Mit kezd majd ez a telefon 1GB RAMmal?
Jevons paradox
-
lócitrom
őstag
válasz Szabcsizz #78 üzenetére
hogy mi...? ezt hogy érted?
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
cal84
tag
Nem jó, de legalább rossz.
-
Szabcsizz
őstag
válasz Orosz Mérnök #65 üzenetére
Nem hinném,hogy ebben az ársávban van ilyesmi.
-
veterán
-
Soleco
tag
Xiaomi A1-nek rohadt jó ára van, és hivatalosan forgalmazzák Magyarországon. Redmi note 4-meg telenornál megvan.
Mellesleg Huaweinek is vannak kiemelkedő ajánlatai, honor 8 lite/p9 lite/p10 lite felveszik a versenyt a Xiaomi árazásával is. 57.000 forinttért a készülék annyit tud mint egy Redmi note 4. Nem nevezném rossz ajánlatnak.
[ Szerkesztve ]
-
redgreg
tag
Mert ami nincs forgalmazva az lényegében nem létezik a piacon. Még nálunk se nagyon, de nyugaton pláne nem. Amúgy a Redmiket alapból necces hasonlítani, mivel kínai a veszteséget az állam állja gyártó termékei. Mihelyst valóban beszáll a piacra az árak is hasonulnak. Lásd még huawei
-
brd
nagyúr
1 GB RAM? Istenem, ezek a marketingesek/projectvezetők totál hülyék már, teljesen lejáratják a Nokia nevet (ha még lehet a picipuha után). Mit számított volna helyette 2GB (vagy talán 3) az árban?
The only real valuable thing is intuition.
-
FroZone99
aktív tag
Szerintem ez csak Indiában lehet életképes ajánlat.
-
Joe.36
addikt
Vicc ez a telefon ezen az áron, persze aki nem ért hozzá megveszi mert Nokia.
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
lócitrom
őstag
el nem tudom képzelni, hogy emögött van bármiféle értelmes üzletpolitika. régen a szériák megcéloztak egy-egy közönséget/réteget. eddig kidobált robotos kütyüjeik nem mutatnak semerre sem lényegében. még ebben az akksi rendben lenne, na de 28nm-es laptól ilyen órajel mellett nem egy nagy tudomány a 2 nap. komolyan siralom hírről hírre ez a márka, mióta visszatért.
-
nagyúr
2 napot a htc10em kibír jóval kisebb akksival és jóval erősebb hardverrel... Hol a hiba?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Vtwo
senior tag
Tuti a wp-s időkből maradt cuccokat akarják elsózni,csakhogy ami oda elég volt az a droidhoz édes kevés.
-
Orosz Mérnök
tag
Amúgy érdekelne,mielőtt piacra kerül egy ilyen termék,azt nem próbálja ki valami humanoid? Mi alapján mondja valaki egy szaggató rendszerrel épp életben lévő,szellemképes kijelzőjű,képfeladvány jellegű képeket készítő telefonra,hogy: na,jó lesz ez mér így,lehet sorozatban gyártani,aztán majd lesz valahogy.
-
Gusztáv
addikt
Jó lesz ez céges telefonnak. Szolgáltatónál gyönyörűen befér az alsó szegmense, ahol most pl a Samsung J3 2016 vagy a Huawei Y5II volt. Nálunk a cégnél kb 100 okostelefon van, de a legtöbben főképp telefonálásra, meg navigációra használják őket. Az mondjuk érdekelne, hogy aki szidja a Nokia 3 vagy 5 sebességét, az vajon látta e már élőben, használta e.
Meizut, Xiaomit meg kár mindig beírni, amíg nincsenek szolgáltatónál (mondjuk lehet ez változni fog, mert Telenorhoz bekerült a Redmi Note 4).[ Szerkesztve ]
Laci
-
Orosz Mérnök
tag
válasz Lalikiraly #31 üzenetére
Igen,de 18-30k közötti áron,nem 40-ért.Mondjuk szerintem a 30 is sok egy ilyen gyenge cuccért.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz AttilaNokia #61 üzenetére
A leégetés része alapból megy, azt a MS gyönyörűen megtette... Annál lentebb csak egy jó mélytorkossal lehet kerülni
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
AttilaNokia
tag
Szerintem is. Amikor először jöttek az infók, egyből arra gondoltam, hogy ha már úgy is jóban vannak a Google-lel, akkor miért nem Go-t tesznek erre a telefonra? Pont az ilyen gyépés hardverű telefonokra szánták az a rendszert. Teljesen kézenfekvőnek tűnt a dolog. Nem értem ezt az egészet. Ez bénázás most. Ha van egy kis eszük, nem hozzák be ezt a készüléket a nyugati piacra, mert csak leégetnék magukat vele a sajtó és a fogyasztók szemében.
[ Szerkesztve ]
-
Soleco
tag
válasz AttilaNokia #59 üzenetére
[link] . Itt ahogy nézem az android GO is Oreo, csak ez a változat az 1 gb vagy annál kevesebb Rammal rendelkező készülékekre van kitalálva. Külön aplikációi is vannak, mint pl. a Youtube GO. De ha tényleg GO jönne rá, biztos marketingeznék, szóval valószínűleg neked van igazad :\. Pedig ez a rendszer értelmet tudna adni a telefonnak. Persze a 40.000 így is túl sok.
Nincs betekintésem abba hogy mennyibe kerül egy Snapdragon 212 és egy Snapdragon 435 legyártása, de nem hinném hogy jelentős árkülönbség lenne köztük. Az a +1 gb-ram meg az ár/érték arányt is megdobná legalább 1 ponttal(még úgy is ha azzal 5-6 dollárral drágább lenne). De akkor meg már Nokia 3-lenne belőle . Viszont árban így is ott van mint a Nokia 3 xD. Viszont szerintem már a Nokia 3-ra is inkább GO frissítés kellene Oreo helyett. Többet érne a gördülékeny rendszer.
-
AttilaNokia
tag
Néztem a streamet, és ott is csak az Oreot emlegették. Teljesen értelmetlen ez a telefon, nem is értem, hogy miért blamálják magukat vele. Már a Nokia 3 is egy eléggé furcsa szerzet, de ez már végképp értelmezhetetlen. Gyenge proci, kevés RAM. Tényleg csak az lehet, hogy maradt egy rakás régi alkatrész, amitől meg akartak szabadulni, mert hiába lesz "olcsó", akkor is vacak. Ez végül is érthető a részükről, de ettől még butaság lenne megvenni. És itt az erősen promózott folyamatos frissítés se jelent előnyt a proci miatt. A Nokia 3 is lassabban kapja meg a frissítéseket, mint a nagyobbak. A promó videó egyébként megint szép lett, de a magas üzemidőre lett kihegyezve, ami azért nem akkora szenzáció. Ehh...
-
opr
nagyúr
válasz janeszgol #57 üzenetére
En annyira nem hasznalom az sms-t, hogy mikor kaptam egyet a netszolgaltatotol (Virgin), es elnyomtam az ertesitest, konkretan ki kellett keresnem az ikont a menubol, azt se tudtam, hogy nez ki.
Mondjuk engem meg ezert neztek hulyenek az akkor eppen korulottem levo emberek, hogy ugyan, legyek mar kepes megnyitni egy k-va sms-t."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Postas99
senior tag
Nem tudom mit nevezel bagónak de egy honapon keresztül sms-el kommunikálni mások felé. Nem olcsó.
A w10m pedig már az ms által is halálra van ítélve. Az ms is csinált ezzel a procival telefont 650. Olyan is lett.A HMD-nek érik hogy elkaszálja ezt a márkát.
Nem értem ezeket a nevenincs gyártókat miért nem nőnek fel a feladathoz. -
janeszgol
félisten
Hagy vedjem meg. Ez a telefon alkalmatlan egy fiatalnak. Ez igaz a 2 giga rammal szerelt telefonokra is. Csetelsz, kozben maps, hivnak, vissza csetre, valaki kuldott egy linket, akkor bongeszoben megnyit, megnezes elott maps, majd vissza stb. Hopp egy foto. Tessek. Ez nehany alkalmazas.
Akinek volt valaha a kezeben hasznalatra gyors telefon, annak ez keves, de meg a Nokia 3 es 5 is az lenne. Honor 8 a beugro ma egy aktiv fiatalnak es fiatal felnottnek, de ez szvsz.
Amire jo ez a telo: maps, majd ment es bezar, cset, hivas, cset, link, mapst hagyjuk, nem tevedunk el, majd cset, ha nem zarta be semmi. Hopp egy foto. Es minden lassan, turelmesen. Es bizony tobben hasznalhatnak tobb csetet. Divat a face, az insta. Vannak WP-s haverjaid. Nosza, akkor whatsup.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Haaat, valoban nagyon mas korokben mozgunk ezek szerint.
Faterom 10 eve samanbot nelkul a kozelebe nem ment volna szamitogepnek. (Akkor is max darabokra torte volna vele, a gondolata is taszitotta a szamitogepnek, nem erdekelte az egesz ugy, ahogy van). Most aktivan hasznalja a skype, viber, fb messenger-t, facebookot, instagramot, bongeszot meg sakkot, passzianszt, szokeresos jatekot a telefonjan.Egyebkent a sok uzenetkuldo lenyege az, hogy melyik ismerosi kor melyiken van, igy sok embernek sokat kell egyszerre hasznalni. Pl whatsapp-ot en sem hasznalok, a tobbi viszont mind fent van a telon, es eltero gyakorisaggal, de mind hasznalva van.
A spotify az online zene-streamelos szolgaltatas, nagyon jo. Ismerosi korom legalabb fele hasznalja, ezek nagy resze raadasul premiumra is elofizetett (en is). A 9gag ilyen humoros kepek-gifek-videok gyujtemenye, turheto cucc.
sms: Oszinten szolva tolem akar meg is szunhetne, nem is emlekszem ra, mikor hasznaltam utoljara, szamomra nagyon zavaro megkotesekkel jar. (Ekezetek, karakterek szama, olvasottsag ismerete nem adott)Viszont ha az ismeroseid nem hasznalnak online uzenetkuldot, bongeszot, nem hallgatnak zenet, nem fotoznak sokat, nincs mobilnetuk, csak sms-t kuldenek meg telefonalnak, akkor persze, eleg lehet nekik ez a telefon, csak epp felmerul a kerdes, hogy mi a francnak nekik okostelefon egyaltalan?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Soleco
tag
Itt nem a hardwareval van a baj, hanem az android 7.1.2-vel meg az android 8-al, mert ezek nem Snapdragon 212 + 1gb-ram mellé lettek tervezve. Egyszerűen ez az android 7-8 nak a gépigényét sem teljesíti...
Pl. Iphone 6-ban is 1 gb-ram volt. Még ma is rengetegen megveszik. Iphone 5c-ben meg nem mondhatni hogy sokkal erősebb processzor dolgozott volna, mégis a "használható" kategóriába tartozott és tartozik még ma is.
Amit tudnia kellene: fényképek ne legyenek moslékok, zenét lehessen halgatni, böngészni lehessen az interneten, 1-2 játék legyen rá, telefonálni lehessen vele, legyenek rá a facenak, vibernek, skynepnak stb.. olyan verziói amik jól mennek a készüléken s még 1-2 ilyen alap dolog.
Ehhez nem kell snapdragon 8xx, de még 4xx-sem. A felhasználók 90%-a mégis csak ennyire használja a telefont. Viszont attól a perctől hogy nincs erre egy külön operációs rendszer, amit folyamatosan támogatnak, direkt a fapados felszereltséghez, semmi értelme nincs ilyen készüléket kiadni.
És főleg nem olyan áron, ahol már rendes telefont is lehet venni, pl. Lenovo Vibe k6, Xiaomi Redmi 4/X/A, Meizu M5 és még biztos sok van. Ezekbe ennyiért belefért a 2GB-ram, a Snapdragon 4xx, és még imitt amott egy kis extra is.
Látok rá esélyt hogy android oreo helyett android go-t fog majd kapni, lehet ha azzal egy teljesen korrekt telefon lesz.
[ Szerkesztve ]
-
andrevv
csendes tag
Akkor nagyon átlagon felüli ismerőseid vannak. Ha megkérdezném az én átlagismerőseimtől, hogy mi az az instagram, whatsapp, viber, hangouts, spotify (ezt még én se ismerem), 9gag (ezt sem), mibolbank (bankkártyám sincs ahogy az ismerőseim többségének sincs), akkor azt kérdeznék, MI VAN? Vagy azt mondanák a whatsapp-ra, hogy egészségedre
Amúgy meg ki használ ennyi féle üzenetküldőt? Az már valami betegség lehet
Amióta bagóért korlátlan sms-t lehet küldeni, sokan nem is használnak semmi mást...[ Szerkesztve ]
-
félisten
A problémakör annyi, hogy egy teszt nem fogja a hétköznapi tapasztalatokat pótolni. A páromnak két éve vettünk egy LG G3S telefont, ami ugye 1/8-as. Pár hónap után a folyamatosan érkező LG bloatware már annyira lefoglalta a 8GB-os tárhelyet, hogy még a Facebookot sem lehetett elindítani. Hat hónap után ott tartottunk, hogy már a Messenger-t is leszedtük, csak egy Viber volt rajta, mert ugye memóriakártyára nem lehetett az alap alkalmazásokat átmozgatni. Folyamatosan dobta fel az alkalmazások frissítését, csak éppen egyik sem tudott lefutni a tárhely hiánya miatt, pedig a telefonról már gyakorlatilag minden extra alkalmazást leirtottam, amit csak tudtam.
Talán anno a 4.4-es Android még valahogy elkavirnyált egy GB ram és 8GB tárhely mellett, de már egy Android 5.1 is egy kalap hulladék volt ilyen hardveren hétköznapi használatban. Most meg már a 7.1.1-nél tartunk és jön a 8.0. Amely megint nem arról híres, hogy jól viseli az 1 GB ramot, meg a korlátozott háttértár mennyiséget.
A Lumia 640 meg éppen ezért semmiféle szempontból nem jó összevetési alap, ugyanis nem Androidos telefon.
Ha pedig valakinek csak telefonálni kell a telefon, vesz egy butamobilt. Sokkal hosszabb hosszabb üzemidőt kap, sokkal kisebb méret kap alacsonyabb ár mellé. Azokban is van sokszor kamera, és nem csinál sokkal rosszabb képeket, mint az ilyen 20e Ft árkategóriába tartozó okostelefonok... (mert a Nokia 2 ez a kategória)
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Hallosz
senior tag
válasz szupermacs #42 üzenetére
Megértelek!
-
félisten
Azoknak a gyártóknak adják a Snapi 212-őt, akik (relatíve) drága telefonokba keresnek ritka olcsó SoC-ot, és azért kellene LTE támogatás is. A ma kikerült tesztben szereplő CAT S31 telefonban is az van. Pedig az 100e Ft feletti árcédulát tud magáénak.
-
opr
nagyúr
Programok, amiket atlagfelhasznalok hasznalnak ismerosi korben, ~15-60 eves korig:
Facebook, instagram, bongeszo, youtube, whatsapp, skype, viber, hangouts, spotify/valamilyen zenelejatszo, 9gag, fb messenger, mobilbank. Igy hirtelen ennyi jutott eszembe a gyari dolgokon felul (naptar, szamologep, stb).
Ez a telefon android 7-el konkretan kifekszik, ha egy viber/skype hivas kozben felugrik a facebook messenger kis kerek chat-headje. Es ugye, az okostelefonok ertelme a kapcsolattartas es barmikori elerhetoseg lehetosege, aminek ebben a formaban ez a keszulek konkretan nem felel meg. Meg a tobbi 1gb-os uj androidos sem."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
szupermacs
veterán
Már alig várom, hogy lecseréljem erre az SE-t!
-
vince
őstag
Meglátjuk, bár a nagyobb tesói (3 és 5) nem a jól optimalizáltságukról híresek.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
andrevv
csendes tag
Csak hogy legyen egy pozitív hozzászólás is:
Szerintem ha nem menne jól az alapból telepített dolgokkal, akkor nem is mernék piacra dobni. Várjuk meg a tesztet. Ha kiderül, hogy úgy ahogy van jól használható, akkor már csak az ár marad az amibe bele lehet kötni. Az emberek többségének telefonálni/fényképezni kell a mobil, nem pedig játékkonzolnak meg multimédiás eszköznek. Nekem is 1/8-as telefonom van (Lumia 640) és az alap szoftverekkel nagyon jól megy. Lehet vele telefonálni, fényképezni, jegyzetelni, naptár, számológép, stb, de még netezni is. Mi az ami egy hazai átlagfelhasználónak ezeken kívül kellhet? -
Fabianus
tag
Szinte senki nem fogja ezt 40000 Ft-ért megvenni, és nem azért, mert ez ezért sok vagy nem, vagy alkalmas, vagy nem alkalmas valamire, vagy szegényebb piaci régiókban ez-e még a megfizethető technikai színvonal, hanem mert nem ezen az áron fog futni a piacon. Vicces, hogy a Nokia 8-nál ment a sírás, hogy 200 ezer, de azért 150 alatt is megkapni, igaz még nem a hivatalos forgalomba bekerülteket.
Azt nem tudom, hogy melyik piacon, milyen előfizetésekkel, milyen szolgáltatóknál, milyen kondíciókkal, milyen áron fog a piacra kerülni, de viccesnek tartom, mikor teljesen más ár szinteket vetnek össze egyesek, (kezdő hazai listaár vs. Kínából rendelés). Arról meg nincs infóm, mint ahogy gondolom a "szakértőknek" sem, hogy pl. Indiában milyen előfizetésekkel, milyen szolgáltatóknál, milyen kondíciókkal, milyen áron lehet majd beszerezni. Mert nem Európa lesz ennek a piaca az biztos.
-
fújifon
csendes újonc
40K ezért? Ha ez vicc akar lenni, akkor kicsit morbidra sikerült....
szerk: Ha ez kap Oreot, el fog indulni egyáltalán a mobil?
[ Szerkesztve ]
P9 lite 2017
-
opr
nagyúr
válasz tothmaxy182 #2 üzenetére
Megaz, de gyarkolatilag ev vege van, mire ez szolgaltatokhoz integralodik meg minden, tehat valojaban megvasarolahto lesz, lesz kb december, tehat ezt barki veszi, az valojaban 2018-ra veszi, ami meg egy iteraciot jelent felefele.
Ez a telefon talan 2013-ban lett volna utoljara hasznalhato/ajanlhato, ma mar a viccnek is rossz kategoria, akarmennyiert adjak. Ha meg ennyiert adjak, akkor meg aztan plane rohej.Ejj-ejj HMD... Van egy olyan erzesem, hogy lesz 1-2 jo evuk, amig a sok laikus elhiszi, hogy ezek a telefonok nokia telefonok, aztan lehet is lehuzni a rolot, mert akire ma 40.000ft-ert sikeresen rasozzak ezt a szart, az elete vegeig kopni fog ha meghallja a nokia szot.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
A Snapdragon 200-as szériát még mindig gyártják?? Kinek?
Már a feltörekvő országok belépő szintű telefonjai is Snapi 4xx-et kapnak. -
ClioRS
őstag
Ezt nagyon nem kellett volna....
-
Most nem azért / de azért. A tuskó és madaras áruházakban az akciós telefonoknak még most is a nagy aránya 1/8 ram meg ilyesmi. Elképesztő...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Matada2.3
veterán
Az lesz az érdekes, hogy mennyi PR-t fognak tolni majd hozzá, mert ugye ennyiért a Xiaomi ezt bőven veri. Max nagyapámnak vennék ilyet, aki csak telefonál azt is heti 5x. Bár lehet őt se kínoznám ezzel.
Finn the human
-
tamass.szabo
tag
1GB-tal ez így nagyon nem jó, azért már 2017-ben van egy minimum szint, amit meg kéne lépni.
-
Wesder
félisten
Androidos butamobil. Hívás, SMS, e-mail, talán navi + 2 napos üzemidő.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
félisten
A csóró és igénytelen országban is ott van egy Xiaomi Redmi 4A, sokkal erősebb SoC-al és 2/16GB kiépítésben. Sacc per kábé úgy viszonyul a Nokia 2-őhöz, mint triciklihez a Suzuki Swift.
Miért választaná bárki Nokia 2-őt? Azért mert Nokia?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Wut!?!?
Bakker, aki 2017-ben akár csak bejelenteni is hajlandó egy Androidos telefont 1/8GB-os felállásban, azt szurokban és tollban megforgatni, lámpához kötözni két napra. Vagy választhat, hogy használja két évig ezt a telefont reggeltől estig. A többség maga fogja a szurkos vödröt a fejére borítani...
Plusz Snapi 212... Két éve jelent meg, ez az alsó kategória, mínusz két szint 2017-ben.
Ezt így nem kéne. Nagyon nem...
-
hemaka
nagyúr
eleg ratyi, de el lehet adni valami csoro es igenytelen orszagban
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Graphics
Jómunkásember
Snap 425 és 2GB memória elvárt lett volna.
Indiába tuti nyerő lesz ez így is... De itt nem.
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
Kasya
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #21 üzenetére
Pedig meg a Nokia 1 lehetosege ott dereng
-
slimshady
senior tag
Hát, sok sikert hozzá. Nem tudom ez mennyire lesz még a használható kategóriában, bár sajnos van ahol így sem úgy sem engedhetnek meg maguknak többet.
üdv.: SlimShady
-
sz.balazs.95
veterán
A Nokia 3 is épp elég low end, minek még lejjebb vinni?
Lassan megint abba esnek bele, mint a Lumiák esetében, hogy addig mentek el a fillérbaszásba, hogy már erősen súrolták a használhatatlanság kategóriáját.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
joey04
titán
Sokszor esnek az emberek túlzásba amikor leírják, hogy ez maximum a felét éri, de most tényleg így van sajnos.
-
vodkamaffia
csendes tag
Ez esetleg a 20k HUF kategóriába férne bele.
Jó lenne már eljutni oda, hogy az olcsó telefonok alapvető követelménye lenne legalább a használható sebesség és a tárhely. Valahol meg kell húzni egy határt. Ne legyen prémium anyaghasználat, nem kell FHD kijelző, 6GB RAM, 64GB tárhely vagy 20MP kamera minden árkategóriába, de könyörgöm ne kelljen már minden egyes alap feladatra másodperceket várni! -
T. Almeida
senior tag
Tuti bukta... ne kezdjék már el megint a szerencsétlenkedést, pusztán a Nokia névből nem lehet megélni, jöjjenek már rá. Ezt cseszték el, ezt cseszte el a Blackberry is.
-
joelke HU
senior tag
Mondjuk arra pont jó lesz, hogy a kisebb pénzüekkel megutáltassák a Nokia nevet (újra)!
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Soleco
tag
Snapdragon 435-el s 2/16 gb-el meg is érné . Többi Nokiából is épp annyit spóroltak ki hogy rossz ajánlat legyen, de ez így élhetetlen is :/.
-
roli543
őstag
Nokia 1et a népnek, mtk 6582, 1gb ram és wvga kijelző...
viccet félretéve ez a telefon életképtelen ennyiért.Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
lm83
őstag
Így ez nem lesz előfizuval 1 ft a legolcsóbb csomagban már, ahogy tegnap beszéltük a másik cikkében...
-
janeszgol
félisten
A Nokia 3 értelmetlenné teszi ennek a létezését ezen az áron. Pedig nem lenne rossz a külső minőség, a kijelző várható minősége és a "nagy" (inkább elvárható ma már, de mindegy) akkunak, a friss Nougatnak és a várható Oreonak köszönhetően.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Ez hazsnalhatatlan szinte meg drága
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Tkulcsar
kezdő
Ez a HMD nekem nem túl szimpatikus. Az a legszomorúbb hogy ők is tudják hogy ez a telefon teljesen életképtelen, és kb csak őrületbe kergeti az összes felhasználót, de mégis megcsinálják és eladják jó drágán mert ők ezzel jól járnak. Eddig az összes telefonjuknál ezt éreztem, hogy innováció, egyediség nulla, csak a Nokia névből próbálnak megélni és meg is fognak sajnos
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem lehet tudni róluk hogy valódiak-e" (Petőfi Sándor)
-
Tomikaa.
tag
Reménykedtem, hogy nem lépik meg. A Snapi 212-t komolyan gondolják 2017-ben? Legalább egy 410 mehetett volna bele és dupla RAM, memória. Ezt kb. a feléért kéne adni. Nokia 1-et nem terveznek MSM7227-el?
-
Trevize1987
aktív tag
Amúgy elég normális kis testbe rakták, ha megkapta volna legalább az említett Redmi 4X belsejét
és az ár sem lett volna több 50-nél, akkor ez nagyon jó ajánlat lenne. Így tényleg csak fejrázós. Én érzem a potenciált a fiúkban, de eddig mindig elcsúszott valamin. Remélem a következő szériára mindenben fejlődnek. -
félisten
1GB RAM és 40k HUF-ról indul?
Noooormáális? Note 5A kevesebb pénzből többet nyújt."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tkulcsar
kezdő
Gondolom még a Lumiás időszakból megmaradt egy pár raklapnyi proci, és nem akarták kidobni. Inkább csináltak belőle jó drága power bankot A teló többi része nem is hangzik rosszul, de Snapi 212 meg az 1/8 40 ezerért az vicc kategória.
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem lehet tudni róluk hogy valódiak-e" (Petőfi Sándor)
-
Kasya
nagyúr
válasz tothmaxy182 #2 üzenetére
Tudom, hogy "olcsojanos", de a 8GB se epp kellemes.
-
pauliboy23
senior tag
Drága. Gyakorlatilag egy áron van a Nokia 3-al, ha házon belül nézem.
-
tothmaxy182
őstag
Ez nem lenne egy rossz mobil, az alu ház és a 4100-as akku nagyon dícséretes... DE! Az 1 giga RAM tönkrevágja az egészet, pláne 40ezerért... 2017-ben senki ne vegyen 1 giga RAM-os telefont, mert utána csak szenvedni fog vele...
(#5) Kasya: Hát az sem, de legalább bővíthető... A RAM-ra viszont nincs orvosság...
[ Szerkesztve ]
Minden szavam magánvélemény!
-
atosan
veterán
Tudom, hogy már uncsi, de ennyiért Redmi 4X háromszor körberöhögi.
Boldog Karácsonyt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen autót vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest