- Redmi Note 13 4G
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher-HUN
senior tag
Akkor én fogom csinálni majd a DX10-es képeket és össze vetjük ok hogy van egy különbség! A DX11-es vga-ról csak annyit hogy használtam és volt is GTX460. DX11 fel toltam mindent Metro2033 alatt aztán néztem a diavetítést. Vissza tettem a GTX280 fel toltam minden DX10 maxra még a fizikát is és ugyan olyan grafika volt mint az előzőnél és még a sebességem is jobb volt. Ezek a DX11-es kártyák előnye hogy jobb az élsimítás 16-ról 32-re lehet állítani illetve szűrőket jobban kezeli. Vissza térve metro2033 mutass olyan képet ahol látszik maga a tesszaláció mert itt nem látom ráadásul az fps igen alacsony már bocs játszhatatlan pedig annak a játéknak gyorsulnia kellene ami használja a DX11-et nem pedig lassulni még hozzá radikálisan. Egy szónak is száz a vége DX10 VS. DX11 es képekre lennék kíváncsi: karakterek, tárgyak, objektumok stb... mert ez semmit sem igazolt ilyen grafikát tud az én GTX280-asom is
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
krystman #119 üzenetére
támogatom amit írtál! Nézzünk csak jól mélyen a Geforce 8-as széria sem tudta rendesen fullon meghajtani a Crysis-t aztán csodát vártunk hogy majd a 9-es széria 9800GX2 is be dobta a törülközőt. Aztán jött az első GTX széria a GTX295 ha minden fel van tolva és ezalatt értem hogy minden maxon van szűrők, élsimítás, FullHD felbontás megakasztja a kártyát ez a kicsivel több mint 4 éves játék. Pedig hány generáció váltás volt azóta és a GTX 295 kb egy szinten van a GTX 480 aminek az új ára bizony 100.000Ft felett van! A Crysis 2 meglátjuk bár ott akkora grafikai áttörés nem várható már csak a multiplayer demo láttán is és többen írták hogy ez egy egy sima Crysis más a helyszínek meg a karakterek és egy kicsit megturbózták fizikával aztán ennyi. De nem akarok előre inni a medvebőrére.
-
Butcher-HUN
senior tag
amiket linkeltél képek egyszerű ' ambient occlusion ON/OFF ' mint az első kép is mutatja ' kövek ' A zászlós képnél már a Grid-ben ilyen volt mikor fújta a szél semmi szemet verő változás nincs, és végezetül marad az utolsó két kép ahol a kocsikat mutatják a startnál illetve a karaktereket. Azért életlen a kép mert le vannak véve a szűrők de egy tapasztalt gamert nem lehet átverni ugrik és rögtön a videokártyája driver control centerébe és ott be lehet minden lőni.
De ha már te is hoztál példát akkor én is mutatok!
http://www.youtube.com/watch?v=sQXzc9m_VuE
a videóban látottak alapján döntse el mindeni maga és ne befolyások alapján hogy van e különbség DX 10 és DX11 között. DX9 és DX11 között jó pár év van ezért amit a kolléga linkelt az olyan lett volna mint ha össze akartuk volna hasonlítani az első Dirt-öt a Dirt 2 vel... azért eme két technológia között azért van különbség nyilván! De DX10 és DX11 között már nincs látványbeli különbség de sebesség annál inkább! Gondoljunk csak vissza a Cryis-ra XP DX9.0c ugye és mégis egy egyszerű ' ini ' file átírásával előjöttek a DX10-es effektek. Azt hitték akkor hogy majd így több fps lesz mert hát mégis XP de sajnos nem volt. Akkoriban megkérdezték a Crytek szóvivőjét hogy mit szól az esethez de azt válaszolta hogy majd fel kerül a netre egy prezentáció amiben meg magyarázzák nekünk. Hát azóta is várjuk egy amúgy több újság köztük MO legnagyobb ezzel foglalkozó pc újsága is. Nem akarok senkit lebeszélni véletlenül sem hogy ne álljon át az új technológiára hanem csak a puszta tényekre hogy nincs szembetűnő különbség még. Ezt az egyik fórumos kolléga nagyon jól megfogalmazta olvashatjátok!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Még mindig kevesek rendelkeznek DX11-es kártyával. Azalatt pedig ugye nincs (legalábbis a DX11-es megoldással kompatibilis) tesszelláció, ők csak az alapmodellt kapják. Ezért kénytelenek azt eleve részletesre csinálni, mert amúgy a régebbi vidkártya tulajok baltával hasított, ósdi szar modelleket kapnának. A már részletes modellen pedig sok valóban látványos részletet nem lehet pluszban rápakolni, illetve mivelhogy nagyon kevesek élvezhetnék, a fejlesztési időből nem is költenek sokat rá. Belevágnak valami gagyiságot tesszelláció címén, csak hogy utána lehessen nyomatni a marketinghazugságokat.
- A DX11-es tesszelláció csak "csicsa", a modellek fizikai tulajdonságait nem változtatja. Tehát ha nem szórakozol vele eleget/túl "nagy" az effekt, akkor szépen belelóg a tesszellált kitüremkedése a modellnek a talajba/a talaj fölött fog lebegni.
- A konzolokon nem igazán van tesszelláció (vagyis egyáltalán nem használják), így a portoknál ezzel pluszban kéne szarakodni. Újra kéne csinálniuk gyakorlatilag a modelleket, míg jelenleg azok lényegében kopipasztával mennek át a PC-s verzióba.
Normális tesszellációra a játékokban majd a következő konzolgeneráció terjedésével lehet számítani (addigra úgyis kint lesz már biztos a DX12, amiben kijavítják a DX11 hibáit). -
Butcher-HUN
senior tag
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Runner_fxr #65 üzenetére
Maximálisan igazad van amit írtál!
Parasztvakítás megy ezerrel. Főleg ez a tesszaláció hát komolyan AVP3 vagy akár a Metro2033 mutatták meg a DX11 sebességét hát röhej és hogy miért? Mert nem nincs a grafikában semmi változás Tessalation on-nál + nem hogy gyorsult volna a játék DX11 alatt kevesebb fps volt mint DX10
Nem baj vegye a sok tudatlan az újabb kártyákat vagy anyuci apuci aztán fel teszi a játékot és nézi erősen fürkészi és nem lát semmi változást XD azt jön a sírás rívás meg a másra fogás biztos ezért meg azért van. Egy szónak is száz a vége nekem GTX280 van és majd akkor fogok én váltani ha amilyen felbontáson és beállításon én játszom diavetítés lesz. Na de addigra már ezeknek a csúcs kártyáknak az ára kb ott lesz mint most a GTX280 használt ára és akkor nyugodt szívvel küldöm nyugdíjba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hardcore café
- Redmi Note 13 4G
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest