- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Csak kérdezem, mint hozzá nem értő: miért nem gyárt az AMD proci csíkszélességben VGA chip-eket?
Azzal megelőzné tutira az Nvidia-t...
Meg azzal is, hogy a mag-ba rakna vga cuccot, memória vezérlővel összekötve...
-
szak33
csendes tag
szomorú, de ez van
-
N-vidi-A
őstag
Emlexem anno, mikor meg csak ismerkedtem a gepekkel, elvbol nem vettem ATI-t, mert batyam "belemnevelte"
mostmar szinte par evre elore tudom, csak atim lesz hosszu tavon, kar lenne a nevet elvenni...
-
rebugra
aktív tag
Szóval akkor:
ATI ---- AMD
NVIDIA ---- Intel
-
X Factor
addikt
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
Vagy vegyük a 4830-4770-et 25k fölött vmivel, és látni fogjuk h. ennyiért az elvárásoknak igencsak elég teljesítményű vga-t kap az ember. Mit ad ennyiért az nv?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az utóbbi hónapok AAA kategóriásnak értékelt játékaiban (Empire: Total War, BattleForge, Demigod, új Riddick, X3: Terran Conflict) a HD 4870 elveri a teljes egy GPU-s GeForce hadsereget. A Riddickben még a HD 4830 és a 4770-nel sem tudják tartani a lépést, AA nélkül még a HD 3850 is GTX 285 szinten teljesít. Az elkövetkező hónapoktól ez még csak rosszabb lesz. Ezért lett a termékpaletta variálva. Nyilván kell az árcsökkentés most.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lévén az NVIDIA hivatalos sajtóanyagában tartja a HD 4890 ellenfelének a GTX 285-öt, nem hiszem, hogy túlságosan erősen fogalmaztam volna. Az elmúlt két hónapban megjelent AAA kategóriás játékokban, hatalmas a Radeon fölény. Ezért nem nézi az NV a GTX 275-öt a HD 4890 ellenfelének ... az új játékok alapján nem tudja mivel alátámasztani. Az árra meg azt a választ adják, hogy a PhysX miatt drágább a dolog, de szerintem fűzik a gyártókat rendesen, hogy legyen árcsökkentés, mert nagyon ramaty a helyzet.
-
dezz
nagyúr
Hát éppen ezt írta Abu is, hogy ár szerint a 275-tel versenyez (és akkor még jóindulatú volt, mert az átlagos árakat nézve inkább 5k a különbség), pedig teljesítmény alapján a 285-tel van egy szinten.
A 4770 vs. 9800 GT esetén még rosszabb a helyzet.
Mindezt úgy, hogy az Nvidia és partnerei drágábban tudják csak gyártani ezeket a kártyákat, mint a másik oldal.
-
tome.jr
addikt
Egyébként a cikkben megfogalmazott fél mondatos kitérő azt sugallja, mintegy mellékesen odavetve és egyértelmű tényként közölve hogy mindenben jobb az ATI, nekem ez a gondom.
-
dezz
nagyúr
-
tome.jr
addikt
Van közöttük 2500 forint differencia. Egyik játékban a 4890 másikban a 275 jobb. Akkor hol itt az egyértelmű előny. Az a 2500 forint nem az.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ár szerinti ellenfelet nézünk, mert ez az egyértelmű. A HD 4770 és a HD 4890 ár szerinti ellenfele a GF 9800 GT és a GTX 275. Ez alapján le van maradva az NVIDIA. Az minket nem érdekel, hogy az NVIDIA hivatalos közleménye szerint rosszul gondolkozik mindenki, mert hivatalosan a HD 4770 a GF GTS 250-nel, a HD 4890 pedig a GTX 285-tel versenyez. De könyörgöm, hol reprezentálják ezt az árak?
Felőlem lehet ez a felállás, de akkor az árak egyezzenek!
-
tome.jr
addikt
az ATI részleg mára elég komoly előnyt szerzett az NVIDIA termékeihez viszonyítva
Szerintem a cikkben kelle egyértelműsíteni, hogy mire gondoltak, mert ebből az jön le hogy az nvidia mindenben le van maradva. Ez pedig nem igaz.
Teljesítményben semmiképp.
Az ilyen általánosítások semmivel nem jobbak mint a sokak által nehezményezett átnevezések.
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
Ez itt egy szakmai oldal, nem kellene flame-et generálnia tényeknek... Legalábbis nem ez a fő szempont.
A cikkben az előny/hátrány nyílvánvalóan nem teljesítménybeli különbségtétel volt, hanem gazdaságossági. Ami azonban áttételesen kihat a felhasználókra is: ha az egyik gyártó versenyképtelen (nem tud ráfizetés nélkül árversenybe szállni a másikkal), a másik sem fogja megerőltetni magát --> hosszabb távon magasabb árak, lassuló fejlesztések.
ps. mintha kicsit sok lenne a read-only fórumozó...
-
Tidus
addikt
Itt már a legújabb szérián csak a márkanév maradt!
-
Tidus
addikt
Szerintem midegy hogy mi lessz a VGA-ra írva, ATI v, AMD! Az átlag vásárlót az ára fogja érdekelni! Aki pedig valamilyen szinten ért hozzá, az a grafikus processzor órajelét, és a memóriát fogja nézni, ezek ismeretében pedig az árát! És nem fog azon gondolkodni, miért van ATI helyett AMD írva a kártyára, holott tudja hogy megvette az AMD!
Aztán a végén lehet hogy AMD ATI RADEON lessz, ami elég valószínű! -
cizoe
őstag
válasz
vehement69 #54 üzenetére
Intel GMA X4500HD > AMD Radeon 45xx ?
Vicc ahol az intel tart igp szinten...
-
DraXoN
addikt
Szerintem az új név AMD ATI Radeon lesz, a matrica meg annyiban marad a régi, hogy középtájt lesz egy nagy ATI felirat, valamelyik sarokban meg egy zöld AMD felirat besűrítve...
Az ATI nevet szerintem meghagyják, csak jobban kiemelik, hogy az AMD része, így ez nem kis marketing lesz a saját prociknak! Jelenleg sokan nem tudják, hogy az AMD és az ATI egy cég...
Tehát szerintem megmarad az ATI márkanév, csak bejön majd elé, hogy AMD...
Mégegyszer, akkor véleményem szerint ez lesz: AMD ATI Radeon (már ha a Radeon megmarad, és nem jön új családnév a DX12-vel) -
vehement69
senior tag
szerintem azért nem lesz soha AMD Radeon, mert az intel katasztrofális videókártyái után a kevésbé tájékozottak úgy gondolnák, hogy 'ja, ez is egy procigyártó szara biztos, lásd intel-féle fos integrált karik, kell a francnak'.. Így meg megvan -legalábbis látszólag- az elkülönülés mindenki szemében, ezzel jobb markatingjük van.
-
raszputyin
senior tag
Most már nincs értelme "kaliforniaiakat" és "kanadaiakat" emlegetni a GPU-piacon, hiszen hivatalosan is mindenki kaliforniai... lehet, hogy hamarosan zöldek és pirosak se lesznek, hanem csak zöldek
-
bartucc
addikt
Hát érdekes hir, a nevet megtarthatnák, mégis csak jobb tudni hogy a nagy múltú ati kártyákat használod mint az új AMD-t...
(vmivel mondjuk ellentétet kell állítani az intelnek és a leendő vga-inak, de így)
-
DEV_NULL
őstag
APU
-
-XadAnuX+
őstag
Fura, hogy nem kell többet az Ati nevet hasznélni, nagyon megszoktam.
Bizok benne, hogy ez az átszervezés jótékony hatással lesz az AMD-re. -
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
"amely megreformált felépítésével egészen elképesztő teljesítményre képes még viszonylag alacsony tranzisztorszám mellett is"
a sebesség meg nem minden, van jövőtállóság, értékállóság, minőség, támogatottság, fogyasztás, hűtés megoldás és ezer másik dolog is ami közrejátszik (de mielött még kioktatnál, nem azt mondom, hogy ezekben az AMD a zsírkirály... csak mondom, hogy van más tényező is)
TE voltál az első flamer... -
azbest
félisten
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
aki csúcs kártyát akar venni és nem számít az ár, az a leggyorsabbat (vagy leggyorsabbnak tartottat) veszi...
legtöbben a középmezőnyt veszik... a csúcs után pedig csak nyálat csorgatunk... középpályán pedig nagyon jó pozícióban van/volt az ati.. (a hd videó gyorsítás terén korábban le is volt maradva az nv, mostanra ez a különbség nem szempont)
-
^Clown
addikt
Helyes, marad a név
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #40 üzenetére
Ha elolvastad volna elejétől a topikot akkor ez hamarabb feltünt volna.
-
7heaven
csendes tag
LOL most nézem:
Ruby-nak "majdnem tevetalpa" van ezért biztosan marad -
- = Zk = -
félisten
na ez érdekes.
járt már itt ez a hír?
Mégsem tűnik el az ATI név -
7heaven
csendes tag
Sosem értettem, hogy miért "húzzák fel" magukat emeberek
a flame gyanús cikkeken/hozzászólásokon.
Ezen csak mindig mosolyogni tudokSőt ezt a nvidia/ati és intel/amd problémát sem értem:
azt kell megvenni ami teljesítmény/ár arányban jobb! Kész, ez ilyen egszerű.Miért? Azért mert szerintem józan ésszel az a logikus választás.
Ha pedig nem így történt a választás, akkor érthető,
hogy a flame miatt idegesebbek a "rosszul döntő" emberek.De az is megfigyelhető hogy félévente fordul a kocka és az
jelenleg ideges emberekből lesznek a flame-lők ,
és a jelenleg flame-lőkből lesznek az idegesek.
(Miközben valószinüleg az nvidia és ati vezetői tényleg együtt isznak)
Nyugalom emberek
Az egészség többet ér attól, hogy ilyen "hülyeségeken" :
- kinek ad több pontot a 3dmark,
- kinél szagatt jobban a krizis
- stb.
problémázunk.u.i.: hozzátenném, hogy én nem szoktam "ideges" lenni, és mindig
beállhatnék a flame-lők oldalára.
Ha pedig ilyen szeretnél lenni, akkor Dönts okosan!(tudod: "Ön dönt, nvidia vagy ati")
Ja és ez nem flame (ha annak látszik akkor sorry, hidd el nem az)
Egyébként pedig örülök hogy az amd nem bukott bele a felvásárlásba,
és hogy sikerült a 4800 szériával a jó népet megfognia.
Go, go, go AMD/ATI/INTEL/NVIDIA !!! (minél jobbat, minél olcsóbban) -
zuchy
őstag
Mondjuk én sajnálnám, ha eltűnne az ATI mint név.
Azért ez az "ATI radeon" már egy jól ismert név nem kéne a szemétbe dobni... -
Tomate
veterán
Röviden és tömören, nekem ez nem tetszik...
-
Én hívtak csak itt eddig is AMD-nek?
-
-
lsc
nagyúr
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
Mondjuk rajtad kívül eddig senki nem beszélt az nv-ről . Az első mondatod meg csak egy kicsit flame, de inkább hagyjuk .
-
Szemjuel
tag
hmm... érdekes, eddig senki nem mondta előtted
szóval mindenki leszarta, rajtad, zöldszívűn kívül egyetlen ember szeme se akadt meg, vagy ha meg is akadt rajta, nem tartotta annyira fontosnak, hogy írjon egy kommentet!
szerk.:
#24) antikomcsi kommentjére ment -
1 szavazat az ATI-ra.
-
Kai Hansen
csendes tag
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
Ha meg nem számít a pénz, akkor egyértelműen nvidia kerit kell venni, mert nyers erőben sajnos, még nem érte utol az ati, bár jó lenne végre.
Igen, nyilván, egyértelműen -
vPhis
tag
marad az ATi márkanév
olvassátok el a #10-est -
joi29
őstag
-Nem igazán értem ezt a sírás rívást
, nem hogy annak örülnétek hogy
fennmarad és az AMD szerves részeként versenyképes platformokat,
kristály tiszta képet és elérhető árú teljesítményt kínálva az erősebbik
GPU gyártó ellenében. -
antikomcsi
veterán
Mi az a jelentős előny amire szert tehetek, ha egy 4890-et veszek a gtx 275 helyett?
A dx10.1-et, meg a gyártástechnológiát, és a többi vásárlói szempontból fölösleges rizsát hagyjuk. Ugyan azt tudják, ugyanannyiért.
Ha meg nem számít a pénz, akkor egyértelműen nvidia kerit kell venni, mert nyers erőben sajnos, még nem érte utol az ati, bár jó lenne végre.
Illene már egy cikket flame mentesen megírni. Végleg beolvasztják a nagy közösbe az ATI-t. Lehet írni az előzményekről, hogy mostanra hogyan alakult a gyártás, szervezés, fejlesztés, stb..
Csak azt nem értem, hogy ebbe a hírbe, most miért kellett az nvidiát belekeverni?
Max azért, hogy a topikban megint jól megmondhassuk, fújj, csúnya, gonosz,ratyi nvidia.
-
Devid_81
félisten
Ejjj szegény ATI
-
Televan74
nagyúr
Pedig jól mutatna az AMD Radeon matrica az INTEL matrica mellett az ház elején.
-
G.A.
aktív tag
Jaja én is így gondolom.
Ha vki vmit megszokik, akkor más már neki furcsán hangzik. Ez akármi lehet. Miért a fent a fent és miért a lent a lent (mint szó)? Legyen a fent a lent és a lent a fent...
Majd a kövi gépes nemzedék(kb most akik 5 évesek lehetnek, vagy most születnek) már nem is fogja tudni azt hogy ki vagy mi is volt az ATI... kb úgy mint én hogy IBM gépek.Škoda, Renault motorral... (erős túlzással)
-
zed1983
őstag
"Ruby biztosan marad" igen...főleg ahogy a képen is áll : elég merev
-
Oliverda
titán
Az hogy elhagyják az ATI márkanevet csak egy találgatás. Erről még semmi hivatalos vagy fél-hivatalos infó nincs, addig pedig nem szerintem nem kellene tényként kezelni ezt...
-
kingabo
őstag
válasz
venember83 #11 üzenetére
Nekem az Ati Radeon sokkal jobban hangzik, mint az Amd Radeon.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
venember83 #11 üzenetére
Szerintem nem. Nagy múltú márkanév, kár hogy lecserélik
-
Solten
őstag
"Az ATI Technologies a 2006-os felvásárlás óta külön szekcióként üzemelt az AMD-n belül, így önállóan végezték a fejlesztéseket és a marketingfeladatokat."
Es remek munkat vegeztek..
*5-os.
-
venember83
nagyúr
Nem mindegy, hogy milyen címke van a videokártyán?
-
rumkola
nagyúr
“We will continue to develop GPUs in a variety of locations, including Markham, Orlando, and Sunnyvale. Radeon, Mobility Radeon, FirePro and Firestream GPUs will continue to carry the ATI brand,” said Chris Hook, a spokesperson for AMD."
-
És akkor a yoféle X48as INTEL chipsetes lapomba meg az intel procim mellé rakom az AMD VGA karit, főleg ha CF-et akarok?
Egymást perelik, meg szídják, közben egymásnak hozzák a profitot...
Itt a háttérbe valami van, amiről mi nem tudunk... lehet hétvégenként az Nvidia az ATI, az Intel, és az AMD fejesei együtt isznak, s közben azt tárgyalják, hogy lehet rólunk a legtöbb pénzt legombolni -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát magát az ATI nevet már eldobták 2007-ben. De az ATI mint Brand megmaradt, az Inteles lapkakészletek miatt. Most elvileg maga a Brand is el fog tűnni, tehát a reklámszinten is az AMD a neve minden fejlesztésnek, de ettől a logó szerintem marad a kártyákon.
-
Barney™
aktív tag
Nemrég veszítettük el az ABIT-ot, most meg itt van is..
Szomorú -
fecg21
aktív tag
Ugyanezt a hírt olvastam az SG-n is, akkor még csak nevettem rajta, mármint azon hogy az ATI márkanevet a kukába dobják, persze csak a "matrica" változik, de akkor is.
Nem hiszem hogy okos dolog lenne az ATI helyére AMD logót biggyeszteni, de hát ők tudják.
-
tzsolesz
nagyúr
KÁR. Ennyi.
-
lsc
nagyúr
Remélem azért a név megmarad .
-
punk17
aktív tag
Kiváncsi vagyok mit szól ehhez az intel. Egy gépben Intel és AMD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Spórolós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest