- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Itt vannak megfelelő fogyasztási adatok (85W-os táppal):
http://www.pcper.com/article.php?aid=1082&type=expert&pid=10Idle: 9,3W
Load (CineBench 11): 19,1W
Load (Left 4 Dead 2): 28,8W(#604) gallus: Igen, ezeket már én is írtam, viszont a fűtőbetét töve felé is távozik nem kevés hő, amit a bojler alja nagy felületen tud leadni, szal van fogyasztásnövekedés bőven. Egy jópár éve nem kitisztított, több kiló, a fűtőbetétről lepergő vízkődarabkát tartalmazó bojlernél akár több ezer Ft havonta!
-
dezz
nagyúr
Abból éppen nem derül ki, hogy mit is vitatsz... De úgy tűnik, nem mered konkrétan felvállalni.
"Eloszor is nem cluv hanem culv"
Ne is zavarjon, hogy csak elírás, mert érdekes módon eddig jól írtam."nem mondtam, hogy pl. a su2300+ion szerintem jobb valasztas"
Ahhoz képest elég sokat emlegetted..."hanem kivancsi voltam ra, hogy az mit tudhat."
Google, hogy ne mások idejét rabold esetleg?"Amire azt irtam, hogy szerintem jobb valasztas az 775-os."
Pfff, akkor te vegyél olyat (ha még kapsz valahol) és légy vele boldog! -
dezz
nagyúr
Mármint mit? Hogy a Brazos szinte minden téren erősebb, vagy éppen jelentősen erősebb, mint az Atom+Intel grafika? Vagy hogy összességében az Atom+ION-nál is jobb és még némileg olcsóbb is? Remélem, ezeket nem vitatod.
Vagy azt, hogy ezek az előnyök egy hétköznapi felhasználó számára is materializálódnak, használhatóságban? Tegyük fel, valaki nem játszik és sem a 2D, sem a 3D grafika nem játszik nála semmi szerepet. De, azt is vitatod, hogy egyre elterjedtebbé és hétköznapivá válnak olyan internetes tartalmak, amikhez egy Atom hathatós GPU-s rásegítés nélkül harmatgyenge?
Az, hogy az ION-ból nem fogyott annyi, mint a sima Atomból, az attól volt, mert nem volt annyival jobb, mint amennyivel drágább volt, így ez nem feltétlenül mérvadó a Brazos tekintetében. Ráadásul most 2011 van, nem 2010 és egyre többet számít a GPU-s gyorsítás, és az ember nem a múltra készül, hanem a jövőre.
Az igaz, hogy a felhasználók nem mindig azt veszik, ami nekik a leginkább megérné és a Brazos piaci sikerét csak utólag lehet majd megállapítani, de eddig úgy néz ki, igen keresett platformmá válik.
ps. továbbra is vitatod, hogy ha valami minden téren számottevően jobb egy másik dolognál, akkor normális esetben drágább is lesz?
(#591): "Azt ha megnezed nem vitattam, hogy netbook-ba kiraly a brazos."
Huhh, akkor tehát mindez a sok szócséplés, Abuval is és mindenkivel, csak azért, mert szerinted mini-ITX-ben nem olyan jó? Mert szerinted jobb választások az Atom+Intel grafika vagy a CLUV Celeron+ION, 46K-ért...
Ez amúgy kissé ellentmondás, nem zavar?
-
dezz
nagyúr
A PCB-s összeköttetések egyformák, mert sávszélben és a jelek alapvető formátumában nem változott a dolog az 1.3-hoz képest. Még azt tudom elképzelni, hogy nem integrált a GPU lapkára a TMDS line-driver, hanem egy külön kis chip van erre a GPU és a csati között. (Bár elvileg a HDCP-t is ez az egység intézi, így a GPU és a chip között hozzáférhető lenne a titkosítatlan adat, ami kicsit furcsa lenne.)
-
-
dezz
nagyúr
Nem, egyátalán nem úgy működik, ne folytasd a sértegetést! Egyátalán nem kell velem egyetérteni, csakhogy te egy alapvető piaci törvényszerűséget vontál kétségbe, majd nekiálltál sértegetni és játszani az értetlent. (Ja nem, az utóbbit a topik legeleje óta csinálod.)
"Atom+Intel grafika meg szerintem az atlagusernek pont megfelel."
Tőlem gondold csak így. A baj ott kezdődik, hogy ez számodra egy olyan dogma, amitől semmilyen tény nem tántorít el (pl. hogy lassan a hétköznapi internetezéshez is kevés lesz vagy hogy a Passzianszon kívül mást nem futtat használható sebességgel) -- még az sem, hogy a többség a Brazost keresi...
"Nem, azt mondom, hogy ha valamirol nem tudod, hogy letezik-e, de tudod, hogy dragabb, akkor az komolytalan."
Az közgazdaságtani alaptételek komolytalanok? Vagy csak azt sem tudod, miről beszélsz?
"Bocs, nincs kedvem ezt tovabb elemezgetni..."
Mondod te, miután több embert több oldalas fölösleges vitára ingereltél???
(#582) GerykO: Azért az itteni teszt sem rossz, csak ezt a WinRAR benchmarkot nem tudom hovatenni.
-
dezz
nagyúr
Ajjajj...
Semmi más!? Hát a játékok (+ egyéb real-time 3D grafika)? Hát az OpenCL? Hát a DirectCompute? Hát a videokonvertálás minősége (itt nem derült ki, de más tesztekből igen)? Hát a fogyasztás?
"Itt melyik is a gyorsabb?"
Hát ez az!!! A WinRAR saját benchmarkjában gyorsabb az Atom, de valós tömörítésnél már lassabb!
Abu85: Lásd egy sorral feljebb! Melyik a relevánsabb, a benchmark vagy a valós felhasználás? (Ha már csak egyféle CPU-s teszt van, miközben sok más, kisgépen is használatos programban még nagyobb a különbség, a Brazos javára.)
-
dezz
nagyúr
1. "WinRAR bench (kB/s)"
2. Google: "Brazos test"A tesztek többségében az ION-os Atom volt a lassabb, ebből neked az jött le, hogy alapvetően az ION-os a gyorsabb és hihetetlen a számodra, hogy a kivételek a driveren múltak... Mit szívsz?
(#562) lenox: Nos, nézzük, honnan is indult ez a konkrét dolog...
Én (#209): "Az olcsóbb jelentősen rosszabb; a kisebb fogyasztású, de hasonló teljesítményű (van egyátalán ilyen?) meg drágább."
Erre te (#512): "Az mondjuk mar eleg vicces, hogy amirol nem tudod, hogy letezik-e, arrol tudod, hogy dragabb, ugyhogy ennyire tudom a tobbit is komolyan venni."
Mint látjuk, te jöttél itt először komolyanvehetetlenséggel (tehát megsértettél, jogos alap nélkül), miközben továbbra is képtelen vagy felfogni, hogy ha van valami, ami azonos teljesítmény mellett kisebb fogyasztású, de mégsem azt veszik, annak drágábbnak kell lennie.
Aztán, még jóval a "hülye" szó feltételes elhangzása előtt nekem szegezted a write-only-t is (szintén egy jogos alap nélküli sértés)... Holott:
"(es de, en arrol beszeltem, hogy pl. egyvalamiben, sajat magamat csak nem ertem felre)"
És? Akkor most nézd meg, hogy én mit írtam, ha már reagáltál rá! De szerintem jobb lett volna még előtte...
"vasarloi preferencia donti el, hogy kinek melyik a legjobb. Szerinted az atlagembernek ez, szerintem meg egy olcsobb atomos."
És ki az, aki drágábban kvázi minden szempontból rosszabbat akar venni (Atom+ION)? Vagy aki olcsóbban, de szinte használhatatlanul lassút (Atom+Intel grafika)?
"Ezt hulyezes nelkul is meg lehet beszelni szerintem, mar ha valaki nem csak sertegetni akar."
Na ja, ha a másik fél értelmes hozzáállást tanúsít, és mellesleg nem kezd ok nélküli sértegetésbe, mint te.
"Marketingrol meg brandekrol mar hallottal? Mindig a gyorsabb processzor, a jobb auto, az egeszsegesebb tej, a kevesebbet fogyaszto es olcsobb vga a dragabb, stb.? Vagy megsem?"
Ahh, szóval, azt mondod, akárhogy is állunk teljesítményben, nem számít, eltörpül amellett, hogy az Atom mégiscsak INTEL? Pfff... Hát ezzel tényleg nem lehet vitatkozni...
"Ja ertem mar, ezt miert irtad, de biztos megint csak felig olvastad el, a haverod #540-es hozzaszolasara irtam, hogy biztos nem kellett sugni rola, hiszen mar korabbi hozzaszolasomban is benne volt. Nem mondtam, hogy en linkeltem eloszor."
Sem most, sem előzőleg nem olvastam el semmit félig. Láttam, mire írtad, és azt is látom, nem érted: nem számít, hogy mit linkeltél, mert eleve benne volt a cikkben. Gy.k. GerykO ironizált a megsúgással.
-
dezz
nagyúr
"Én úgy látom, hogy a teszt alapján (winrar) gyorsabb az ION."
Goto #546. Csak hatot kellett volna visszaolvasnod...
(A WinRAR-hoz amúgy sincs köze az ION-nak, az prociból megy.)
"Videó lejátszásban meg kifejezetten gyorsabb." [ION]
Ne csak a grafikonokat nézd, olvass is! (Kiforratlan driver.)
-
dezz
nagyúr
Azt állítod, erősségem a hülyézés? Linkelj már be légyszi pár ilyen esetet az elmúlt 5 évből! Legutóbbi hülyézéskor, amire emlékszem, sem én hülyéztem, hanem elvtársad, Sir Ny engem (mert azt találtam mondani, hogy a mobil masinák teljesítménynövekedése megnyitja az utat a tömeges VR-ezés előtt).
Tényleg nem veszed észre, hogy te csinálsz magadból hülyét? 3-an mondják már neked, ember! (A mindenki szembe jön az autópályán esete...)
Egy darab ellenpéldát sem írtál, sőt elismerted, hogy nincs olyan, ami minden főbb tulajdonságban jobb lenne vagy akár csak ugyanolyan, és árban is! (Nem arról van szó, hogy egyvalamiben jobb valami, ez a te félreértésed, amire már 3x felhívtam a figyelmedet.) Amúgy tévedtem, mert azt a hülye is tudja, hogy ha valami mindenben jobb a másiknál és mégsem azt veszik, az minden bizonnyal jóval drágább.
Attól lehettél volna esetleg boldog, hogy szerintem is szerepelhetett volna a Zotac ION ITX-P-E. Nem mintha sok vizet zavart volna, mivel bár CPU-ban erősebb (ami nem létszükséglet ezen a pályán), minden másban gyengébb és még jóval drágább is.
---
Azért hiánycikk, mert alábecsülték a keresletet, ami az üzletekbe kerül azt azonnal elkapkodják.
---
Ha olvastad a tesztet, akkor már ott találkozhattál az A330ION-nal, nem te említetted itt először.
-
dezz
nagyúr
Ehm, visszatérve picit a WinRAR témára... A cikkben a program belső kis benchmarkjával mért adat szerepel, miszerint a Zacate jóval lassabb, mint az Atom. (Ebből aztán páran azt a következtetést vonták le, hogy CPU-ban általánosan gyengébb, ecetera-ecetera.) Ehhez képest, mint látom, több más tesztben a valós tömörítésnél fordított a helyzet! (Nem beszélve arról, hogy általánosan is ez a jellemző.) Hát hogy van ez, Abu, fLeSs? Nem szabadott mindenben jobbnak kihozni, vagy mi?
-
dezz
nagyúr
A másik kettőre:
Azért nem tudsz, mert nincs. Ha lenne, ez a Brazosos lap nem lenne hiánycikk... (Őőő, most ezt magarázzam meg, hogy miért?)
Egy ION-os van 30K alatt... Dadadadaaam: Asrock A330ION. Paraméterei: #541-542.
Azt a tesztet olvastad, aminek a topikjában "tevékenykedsz"? -
dezz
nagyúr
Szerinted helyénvaló szakmailag, hogy valaki úgy "védekezik" a tények ellen, hogy hülyének tetteti magát? Mert ugye nem játszottad meg a hülyét, amikor úgy tettél, mintha nem tudnád felfogni, hogy ha valaminél van jobb választás, akkor a többség azt fogja választani -- ha mégsem azt választják, annak oka csakis a magasabb ár lehet. (Ja, bocs, jobban belegondolva még az is lehet, hogy pisztolyt fognak a vevők fejéhez, hogy ne azt vegyék, ezt tényleg kihagytam a lehetőségek közül.) Vagy ha tényleg nem játszottad meg, akkor marad a másik eshetőség... Ez szimpla logika, ami tőlem teljesen független.
Hogy boldog legyél: ami pl. még esetleg szerepelhetett volna a tesztben, az a Zotac ION ITX-P-E. Néhány megjegyzés hozzá: CPU-ban némileg gyorsabb, GPU-ban lassabb, fogyasztásban magasabb, ára pedig itthon 46200 Ft. Valahogy nem kapkodnak érte...
-
dezz
nagyúr
Most tényleg nem fogtad fel, amit írtam, vagy direkt forgatod ki a szavaimat? NEM azt írtam, hogy nincs olyan, ami egyes szempontok (de nem az összes egyszerre) alapján ne lenne jobb, hanem azt, hogy ha lenne olyan cucc, ami minden főbb szempontból jobb (tudás, fogyasztás, ár), akkor szinte mindenki azt venné. (Remélem, felfogod ezt az alapvető kereskedelmi törvényszerűséget, mert ha nem, az gyengeelméjűségre vall.)
A Brazos felkapott lett, ez azt mutatja, hogy nincs nála olcsóbban jobb. Meg vele egyforma sincs.
"nincs olyan ami egyszerre mindenben, igy altalanosan jobb"
Akkor meg mi a fenéről beszélünk?
"De hogy altalanosan legjobb lenne, arrol szo sincs."
Nem általánosan a legjobb, hanem általánosan a legoptimálisabb választás egy átlagos felhasználónak. Nagy különbség! És még én vagyok read-only...
(#518) Sir Ny: Nem csak abban jobb, hanem:
- Fogyasztásban.
- Alapvetően GPU teljesítményben -- így a GPU-gyorsított HD Internet mellett 3D grafikában és GPGPU alkalmazásokban is.
- Ehhez képest az árazása is jó. -
dezz
nagyúr
-
dezz
nagyúr
Oké, azon a ponton már én is ráúntam a szócsatátokra.
Az olcsóbb jelentősen rosszabb; a kisebb fogyasztású, de hasonló teljesítményű (van egyátalán ilyen?) meg drágább. A Brazos a jelenlegi best buy arra, amire egy átlag HTPC-t, netbookot vagy nettopot használnak. Nagyon nehezen akarod megérteni és elfogadni, látom.
(#506) D1Rect: A Juniper példája alapján még nem vennék rá mérget. Lehet, hogy egyes szoftverek nem elég hatékonyan veszik igénybe BD3D lejátszáskor a CPU-t, így itt már akadnának, ezért inkább letiltották a driverben. (Pl. a Nero playere/dekódere nagyon gyengus, hiába van benne hw-es gyorsítás; WinDVD, PowerDVD player/dekóder már sokkal jobb, de talán itt már elvéreznek, Total Mediát nem ismerem, de kimondottan jókat hallottam róla, az talán elvinné.)
(#508) eperfagyi: Érdekes lenne, hogy miután véletlenül kifogtál egy hibásat, mégegyszer neked jusson az a bizonyos minden sokadik...
-
dezz
nagyúr
Ja, látom, a korábban emlegetett Wrestler az nem más, mint a Cedar:
"Update(1/14/2011): AMD just confirmed for us that Zacate employs a Cedar core, equivalent to what you'd find in the aforementioned Radeon HD 5450" [link]
Bár bővített UVD-vel, mert ez már tudja a DivX/Xvid-et, plusz fullosan az Mpeg2-t.De nem ilyen egyszerű a helyzet, lásd pl. a Juniper HD57x0-ból HD67x0-zá avanzsálását (még ha csak OEM szinten is), BD3D/HDMI1.4a támogatással, ahogy azt kell, elvileg legalábbis (pedig a Juniper csak UVD2.2-es "lenne")... Szóval, lehet, hogy ez részben driver kérdés... A teljes dekódolási folyamat bizonyos építőkockákból épül fel, ezeket a kockákat gyorsítja a hw, sw-es vezénylettel. Bár lehet, hogy csak a DivX/XviD fér bele így valójában, az MVC (BD3D) már nem.
Megjegyzem, az MVC nem csak Blu-ray 3D-hez kellene, hanem a majdani 3D tévéadásokhoz is, ha azt valamilyen USB-s tunerrel vesszük. Bár ez egy ideig nem lesz gond.
Lebontanád azt a 60K-t?
-
dezz
nagyúr
Abban a threadben, amihez hozzászóltam, Abu általánosságban beszélt a Brazosról (ami elsősorban netbook, nettop, stb. platform), te viszont úgy vetted, mintha kimondottan mini-ITX-ről lenne szó. De még ha arról is beszélünk, szerintem sokan vannak, akik egy minél olcsóbb, minél kisebb fogyasztású, de a célnak megfelelő HTPC-félére vágynak. Egy HTPC esetén a cél nem renderelés és más efféle CPU-intenzív alkalmazás...
-
dezz
nagyúr
Bármelyik, csak nem kellene keverni őket.
Elég nyilvánvalóan az a Brazos lényege, hogy adott fogyasztás és ár mellett most jó ideig ez nyújtja a legjobb összteljesítményt, "ráadásul" olyan területeken, amire a legtöbb ilyen kis gépecskét használnak, illetve fognak a közeljövőben.
-
dezz
nagyúr
Magára a Brazosra gondoltam, mint platform, nem erre vagy más hasonló mini-ITX lapra. Mint a cím is utal rá, ez itt alapvetően egy platform-teszt... Másrészt, az AMD Fusion vonalnak lesznek még további tagjai.
Meg tudnál adni esetleg pontos típusokat ION-os CLUV mini-ITX alaplapból, amik 30K körül, vagy épp alatta vannak?
-
dezz
nagyúr
Nekem úgy tűnik, nem csak Abunak kell Fusion, hanem még úgy pártízmillió embernek... Mutass 25-30K-ért ION-os CLUV alaplapot (procival együtt), de olyat, ami fogyasztásban ott van, mint a Brazos!
(#415) madgie: Nem lehet, hogy ez a tévéd miatt van? Monitoron nincs ilyen gond, bár nem HDMI-n néztem. Egyébként ajánlom a PowerStripet, azzal kedvedre alakíthatod az időzítéseket.
(#407) szabz: Értsd meg, hogy a hőszigetelt bojler sem zárt rendszer fizikailag. Főleg, hogy nem is olyan tökéletes az a hőszigetelés.
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #373 üzenetére
"Csakhogy a termosztát nem a fűtőelemre van kötve hanem a vízre így ha az energia elvész a fűtőszál és a víz között az "így jártam" kategória"
Tök mindegy, hol van a termosztát, az energia nem vész el...
Az persze igaz, hogy addig megy a fűtés, amíg olyan meleg nem lesz a víz, mint ami be van állítva.
"az energiát pedig a külső burok gyönyörűen elvezeti és leadja a levegőnek"
2000W-nak megfelelőt nem hiszem, mivel nem melegszik annyira a helyiség levegője, mintha egy 2000W-os hősugárzót járatnánk.
Nem kötelező ám mindig ugyanannyi hőt leadnia a fűtőszálnak és ezzel együtt ugyanakkora teljesítményt felvennie. Ha lassabban tudja leadni a hőt, jobban fel is melegszik, így megnő az ellenállása, kisebb terhelést jelent, kevesebb teljesítményt vesz fel.
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #361 üzenetére
"Pedig igen, mert a villanyórát kurvára nem érdekli a te hőleadásod hanem hogy menyit van rákapcsolva a 2000W fogyasztó, az pedig egy óra alatt 2000W fogyaszt akar hogy is történjen"
Ha nem tud leadni ekkora energiamennyiséget, akkor nem is fogja felvenni, mert sérülne az energiamegmaradás törvénye. És szerintem a kapcsolódó elemek révén nem tud leadni 2000W-nak megfelelő hőmennyiséget.
-
dezz
nagyúr
Ha csak lassan tud eltávozni a hő, akkor nyilván nem kell ugyanannyi energia a fűtőszál melegen tartására, így vélhetőleg nem fogyasztott annyival többet, mint amennyivel többet ment. (Rá is ment volna a gatyánk.
) Ugyanakkor a fűtőszál egy fém csőben van, ami fémes kapcsolatban áll a burkolattal, ami viszonylag nagy felületen tudja leadni a hőt. És igen, melegebb volt a bojler alja...
-
dezz
nagyúr
Én sem tudom, hová tűnt a hő, csak azt tudom, hogy az évek alatt rárakódott, majd kis darabkákban levált és a fűtőszálat ellepő több kiló vízkő miatt (ugyanis nem tudtam róla, milyen egyszerűen vízkőtleníthető, és ajánlott 1-2 évente) sokkal többet ment a fűtés, mint most, vízkőtlenítés után. Korábban min. 1 óra alatt melegítette fel a vizet, most szinte percek alatt. Az áramszámla meg többezerrel csökkent. A többi kiderítését rád bízom.
Apropó, számla: az ELMÜ-nél ma már nem járkálnak leolvasók havonta, hanem az előző év fogyasztása alapján határozzák meg a havi átlagfogyasztást, amit aztán az éves elszámolással igazítanak ki. De a fogyasztó is módosíthatja, év közben, mennyit számoljanak neki havi fogyasztásként (bár ehhez be kell mondani az aktuális óraállást, de azt nem ellenőrzik). Így a számla nem feltétlen bizonyíték.
De ahelyett, hogy ezen vitatkoztok, számoljátok inkább ki, mennyi a különbség kWh-ban a két számla között, ezt osszátok el 3-mal (3 gép cseréje), és kiderül, hogy reális-e vagy sem.
-
dezz
nagyúr
Talán inkább arra gondolt, hogy ha valaki túllép az újoncságon, normális esetben addigra tisztába kerül az alapvető játékszabályokkal.
(#319): Hidd el, megvan rólad az első benyomása már pár embernek... Nem feltlétlenül van igazad, de azért jól kiosztod az őstagokat, beszólsz, kiabálsz (nagybetű), stb. Nem túl okos dolog.
Én is néztem már más teszteket, de attól még ezek a fogyasztási számok nem lesznek teljesen helyesek. És nem mindenki néz külföldi teszteket, ha nem ismeri a nyelvet.
Senki sem mondta itt szerintem, hogy annyira rossz lenne ez a teszt. Csak volt 1-2 szépséghiba. Semmitmondó vagy teljesen rossz tesztből akad itthon más oldalakon is, 0 kommenttel...
-
dezz
nagyúr
Lelkes újoncként talán nem kellene hülyének nézni a fél fórumot, nem jó indítás...
Mindenki tudja, hova van szánva, de a WinRAR, mint egyedüli CPU-only alkalmazás, kevés. Főleg ha tudjuk, hogy az egy negatív írányú kivétel. Pl. ha már videokonvertálás van, miért ne lehetne MP3 is?
Azt is tudjuk, hogy nem ATX házba kerül, így talán nem ATX táppal a legcélszerűbb tesztelni, ugyebár. Vagy szerinted igen?
-
dezz
nagyúr
Cikk: "Az APU az Accelerated Processing Unit kifejezés rövidítése, melyben egy CPU és egy GPU lett egybetokozva, mondhatni fúzionálva, innen is a kifejezés: AMD Fusion."
Hát, izé... Amikor ilyeneket olvasok fLeSstől, mindig elgondolkozom, hogy vajon csak túlegyszerűsítette a dolgokat az olvasók értelmi képességeit kicsit talán alulbecsülve, vagy ő fogja fel ilyen egyszerűen?
Mert hogy:
- Ha csak ennyiről lenne szó, hogy egybetokozva, akkor az Intel Clarkdale és Arrandale procik is APU-k lettek volna. (Mert hogy egy tokban volt már ott is elhelyezve egy CPU és egy GPU lapka.)
- Itt egy egylapkás megoldásról beszélhetünk, ahol a GPU blokk egyenrangú félként áll be a sorba a CPU magok mellé, nincs közöttük egy késleltetést jelentő busz.
- Nem is akármilyen GPU-ról van szó, hanem egy olyan, az Inteles GPU-khoz képest jóval és az ION-hoz képest is fejlettebb GPU-ról, ami az OpenCL vagy a DirectCompute révén a grafikán kívül másféle számításokra is felhasználható, még ebben a fogyasztásérzékeny viszonylatban is. FLOPS-ban kifejezve valószínűleg jóval felülmúlva a CPU-t.
- És ez még nem is az igazi AMD Fusion, hanem egy mérföldkő a cél felé, ami egy sokkal komplexebb fúzió a CPU és a GPU között.Azt sem tudom, minek tudjam be, hogy full CPU-s teszből csak egy volt, és éppen olyan, ahol kivételesen az Atom teljesít jobban (Oliverda által leírt okból). Aztán, az AnandTechen valahogy sikerült olyan videokonvertálós képeket csinálni, ahol sokkal szembeötlőbb volt a minőségbeli különbség, az AMD javára. És végül, de nem utolsó sorban: az "esztelenül" nagy táp, aminek veszteségei szépen elsimítják a fogyasztási arányokat, arról nem beszélve, hogy meg is dobják a számokat 10-15W-tal. (De legalább meg lenne említve.) Mert fLeSs szerint nem is lehet már 400-asnál kisebbet kapni.
(#255) Oliverda:
Hát ja, erre már nincsenek szavak!(#82) sanzi89: "Mint amikor anyámék P4-eséhez visszaülök, azon is lehet netezni, de mintha lassított felvételt látnék."
Ezt részleteznéd egy icipicit? Mi a lassított felvétel? A flash animok, youtube és effélék? Vagy minden? Az utóbbi esetén hadd kérdezzem meg: mennyi memória van benne? Nem virít a vinyó LED folyamatosan (swap)...? UDMA módban van(nak) a vinyó(k)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest