- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
pergabb
senior tag
válasz
kalimist #130 üzenetére
én még mindig várom a teszteket, hogy mennyi üzemidő előnye van a 10-60hz-nek szemben a 10-120-al
Az áll a bál és egyéb cikkek miatt viszont változatlan azt gondolom, hogy sok fejlesztő csontra ki fogja tolni az egészet, olyan appok fognak stabilan 120hz-en pörögni, aminek semmi értelme és jobban fog merülni az akku. Mondjuk nem ismerem a rendszert annyira, nem tudom rendszer szinten működik e a dolog, vagy a fejlesztő teljesen át tudja írni a saját szája íze szerint, utóbbi esetén a baromi jó üzemidőből csinálnak egy simát jót pár hónap alatt. -
-
leslien
nagyúr
válasz
Viktor0610 #136 üzenetére
tavaly nem volt egyik sem...
-
-
-
leslien
nagyúr
vett vki a Telenornál? függő még mindig?
-
kalimist
aktív tag
Azért jobb a 60Hz mert nem működik megfelelően a VRR. Vegyes használattal (videók 24/30Hz-cen, böngészés/egyéb app görgetés közben 120Hz/álló helyzetben 10Hz) az üzemidőnem jobbnak kellene lennie, mint konstans 60Hz-cen. Azt, hogy fix 60Hz-cen mennyit menne a Pro és a Pro Max nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni mert ha a szövegezés helytálló (és miért ne lenne az) a Limit Frame Rate bekapcsolásakor csak a képrissítés maximumát állítod 60Hz-re de a VRR marad.
Macrumors fórumon elég sok screenshot van 13 Pro Max akkuhasználatról elég elképesztő adatokkal. Pl. 14 óra SoT és 23%-on az akku. Ez jól működő VRR nélkül nem volna lehetséges -
adalbert1
veterán
1-2 videót megnézve azért ez elég zavaró tud lenni, kíváncsi vagyok, hogy idővel hozzá lehet-e szokni, esetleg ki lehet fogni olyan darabot, ahol kevésbé van jelen.
Akartam egy új minit venni, mert a régiből családi mindenes lett, de így lehet, hogy inkább Air 4-et fogok választani (persze most kereshetek arról is infókat, hogy érintett-e).
-
k-adi
nagyúr
válasz
Viktor0610 #124 üzenetére
ez a fórumozás lételeme, nem?
viccet félretéve, YT n sokan panaszkodnak a a cinemamode-ra is
-
Bámulatos, milyen hülyeségeken vagytok képesek egymásnak ugrani, rugózni. 🤣
-
ChoppR
tag
Azért amikor egy fél millió Ft-os készülék elkezd "laggolni", mikor vissza akarsz nézni egy valaki által átküldött videót a messengeren, az ultra gáz. Még szerencse, hogy a 2 napos üzemidő és a tűéles fotók feledtetik (valamennyire
).
-
<Lacy85>
addikt
-
PavelVagyok
junior tag
Én itt befejeztem, de lehet, hogy inkább veled van a baj, hiszen egy majdnem 5 éves elnevezésen (ProMotion) rugózol. A motion egyébként mozgást jelent, és amikor az iPadben megjelent, más mobil eszközben nem nagyon volt ilyen. Így elfogadhatóbb számodra hogy meg merték nevezni?
-
joey04
titán
-
Szerintem a 'Pro Max' sem jo nev, azt kellett volna, hogy "a legnagyobb telefon". Hz helyett pedig 'ujrarajzolasi gyakorisag', egyebkent az Apple markanev is felrevezeto, merthat nem alma??
(komolyan, ilyen szintu idiotasaggal meg itt a PH-n is ritkan talalkozni, respekt!
)
-
k-adi
nagyúr
Itt nem arról van szó, hogy képben van-e a tech fogalommal vagy sem. Mert a többség nem tudja mi az adaptív, látod itt se értik páran. A lényeg, hogy mindenféle fantázianévvel próbálják elmaszkolni a maszatolásuk, lemaradásuk és úgy beállítani mintha most szarták volna a viaszt, pedig pl. 120hz fronton évekkel le voltak maradva és most is csak a Pro széria kapta meg, a sima nem... tudom majd a kövi, Ip14 megkapja már.. talán..
(...arról nem is beszélve, hogy a "touchID" -t is basznak belerakni már évek óta, főleg így covid közben/után elég gáz ez is... csak hogy még 1 fika legyen
)
-
k-adi
nagyúr
akkor adjanak nevet a funkciónak, ha
1) van értelme
2) először vezetik be a világonA funkciója "adaptív 120hz" ez a neve, nem promotion. Azért adnak mindennek fantázia nevet, hogy a tech fogalmat ne kelljen értelmezni.
Ennyi erővel lehetne a promax esetén az 1 TB tárhelyes változat bigbelly storage nevű is. LOL
-
Carasc0
őstag
Istenem ezt a hisztit!
Világos az Apple oldalán is leírt szóból való következtetés hogy "akár" 120hz. Nem gondoltam volna hogy szövegértés globális szinten is elégtelen. Így tovább.
-
doooo
veterán
A Google sara, ha nem tudja ezt megoldani a rendszer. Amire bizonyíték, hogy az összes androidos gyártót érinti a dolog. Nem furcsa, kicsit sem? Gondolod, hogy pl. a Samsung, aki képes megtervezni és legyártani ezeket a paneleket, nem tudna olyan programot írni, ami le tudná kommunikálni a dolgot a rendszerrel? Főleg úgy, hogy ahogy mondod is, érdeke lenne (ahogy az összes másik gyártónak is)?
Vagy inkább eleve a rendszerben a hiba, és azt kell javítani, ahhoz, hogy a dolog megoldódjon? Hamarosan jön az Android 12, hátha ott már jobb lesz, főleg ha a Google saját készülékeit is érinti majd a képfrissítéses téma. -
DigitXT
félisten
A mozifilm kivétel, mivel az jellemzően 24 fps, így 60Hz frissítés mellett
nem játszható le kadenciahelyesen, 120Hz frissítés esetén meg igen.
Mondjuk amilyen kicsi a telefon kijelzője, nem feltétlen tűnik fel a hiba...Szerk: elolvastam a cikket, tudja a natív 24-et is, ha film van, oda elég.
-
doooo
veterán
Értelmetlen olyan értelemben, hogy teljesen felesleges filmnézés/videónézés közben 120Hz-en járatni a kijelzőt, hisz a film/videó max. 60FPS-sel megy, és még sok ilyen eset van, ahol egyszerűen nincs mit megjeleníteni 120Hz-en.
És persze az egésszel az a probléma, hogy így sokkal többet fogyaszt a készülék, mert folyamatosan maxon pörög a képfrissítés. Ezért kell az adaptív, hogy csak olyankor legyen 120Hz, vagy akár 60Hz, amikor annak értelme van. És így egyrészt a használat során előjön a gyors képfrissítés nyújtotta élmény (ami egyértelműen jobb a fix 60Hz-es hagyományosnál), másrészt az akkuidő is nagyon jó lesz. -
kalimist
aktív tag
Pedig egy böngészős akkuteszten 2 órával többet megy az S20 fix 60Hz-re állítva, mint "adatptív" 120Hz-cen. A másik meg amit linkelsz ott a kolléga szintén felteszi a kérdést, hogy miért nem lehet ezt megcsinálni úgy, hogy az OSD rendben mutassa. Samsungnak is ez lenne az érdeke.
Illetve van 1-2 akkuteszt youtube-on, ott elég sokat ver a Pro Max az S21 Ultrára
-
7Heads Drago
veterán
Tudtommal az iPad nem telo és másra használjuk őket . Sőt már a szoftver se ugyanaz rajtuk. Ilyen alapon akkor sok minden jöhet még ide.
Magas dpi-s telefon az relatív fogalom. Az I4 330 ppi volt. Ami most gyenge lenne. Engem pl már nem érdekel mivel nem látom köztük a különbséget.
Az meg tény hogy annak idején korszakalkotó megoldásaik voltak most meg csak trend követők lettek.
Miért kellett ez a feszkó keltő cím a cikk elé? -
doooo
veterán
Nagyon komplex dologról van szó, sokan szeretik leegyszerűsíteni (mint kalimist kollégánk), de attól még nem lesz feltétlenül úgy, ahogy mondják.
Valószínűleg a beépített számláló (a third-party appok úgyszintén, amik amúgyis a beépítettet használják) nem képes mindig megmondani, hogy mekkora frissítéssel megy épp a kijelző. Épp erről beszéltünk pár napja az S21U topicban is (de guglizva is rá lehet lelni a témát valóban feszegető kommentekre/cikkekre, ahol nem csak "akkó' most nincs 10Hz, fúúúj haha lol" típusú megnyilvánulások kerülnek előtérbe). Van egy jó kis összefoglaló komment is (ami ugyanarról ír, amit ahogy mondtam, több helyen is olvasni lehetett már): [link] -
doooo
veterán
A 120Hz-et megoldják majd, persze, nem is az érdekelt igazán, hanem, hogy mi lesz a 60Hz alatti értékekkel?
Tudod, amik körül annyi kérdés van az androidos gyártóknál... mert hát attól, hogy egy képernyő önmagában képes lemenni 10Hz-ig, nem biztos, hogy le is fog menni az adott környezetben (az adott OS+UI+egyéb-hw környezetben).
-
.LnB
titán
Ha fix 120Hz-en működne mindig a telefon, mennyit bírna az az aksi ami ezekben van? Egy negyed napot?
-
kutga
félisten
Nem lehet fix értékre állítani? 60Hz mondjuk.
-
k-adi
nagyúr
"A megtevesztes es a reklam nem ugyanz a dolog"
így van, emiatt is írtam.. ha 120Hzes a kijelzője, akkor azt írják rá és ne azt hogy promotion funkcióval rendelkezik..
nem kell új neveket kitalálni, felesleges, zavaró, ugyanez igaz a "retina" displayre, stb... megy a bullshitelés ezerrel.
Van aki bekajálja, van aki nem. -
Drp81
aktív tag
válasz
Flashback #26 üzenetére
No offense, Én csak azt akartam ezzel mondani, hogy az i4 IPS kijelzős, az összes többi amit írtál, az amoled vagy “sima” TFT. Amoled esetében már sokszor ki lett már itt vesézve a ppi-dolog, a sima TFT meg nem egy ligában versenyez az IPS-sel (tudom, az IPS is LCD): betekintési szögek, szín stb.
Ha IPS-ben mondasz egy példát, akkor OK. Ha jól tudom, ez volt az akkori legnagyobb felbontású + legjobb betekintési szögű kijelző. Ezt nevezték el Retina Display-nek. Létező technológia volt valóban, de ők csinálták meg először, nem adaptálták senkitől. (Max az ips technológia feltalálójától)
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
LosBlancosRM #20 üzenetére
Javítottuk. Ugyanakkor valóban hasznos lett volna, ha bárki elküldi nekem privátban, az én telefonomon ugyanis nem látszik a bug (Fold).
-
Frozzy
őstag
Eléggé gáz a helyzet, egy sok betűs cikket, emailt olvasva is úgy 10hz-en megy kb annyira darabos a kép nagyon rossz nézni azt görgetni. De több helyen is lehet érezni mintha még nem is 60hz-en működne a dolog..
-
ilor14
tag
Szerintem egy kalap szar ez a frissítés, iOS15 óta kb oszthatatlan a net nálam nem apple termékekre, ha meg sikerül is megosztani nem lehet kb semmit se csinálni, nincs p2p, steam, discord, vpn-re se enged fel. Ezt jól elb*szta az apple... (Főleg, mert béta óta szar volt...)
-
S e t h
nagyúr
válasz
De xar neked.
-
kalimist
aktív tag
válasz
Flashback #44 üzenetére
Mint joey04 is utalt rá, nem mindegy miként alkalmazzák az adott technológiát. Láthatod, hogy elég sok frissítési értékre képes a panel. Ezzel szemben S21 Ultran csak 48Hz/60Hz/120Hz van. HDR videó 120Hz-cen megy hiába mondjuk 24 fps. AoD 60Hz. 40 lux alatti környezeti fényerőnél csak konstans 120Hz van. 10Hz nincs, azt nyugodtan lehet hazugságnak hívni. De emlékszem, hogy az S20 Ultrahoz is igértek QHD 120Hz javítást úgy, hogy a hardware nem képes rá és persze nem is lett belőle semmi. Vagy például One Plus 9 Pro már 1Hz-et mond de ez szintén nem igaz mert csak 60Hz/120Hz-re képes a telefon. AoD itt 120Hz.
Ezért is jobb az üzemidejük fix 60Hz-cen ezeknek a telefonoknak, mint "adaptívon". Az Applenál viszont jelentősen javít az üzemidőn.Melyik akkor a jobb, melyik a félmegoldás?
-
-
collecting
tag
Még van másfél hetem a visszaküldési ablakból, ha jövő hét közepéig nem jön valami fix vagy nyilatkozat, akkor megy vissza. Mert egyébként nagyon tetszik, kézre áll, szépek a színek, és bevásároltam hozzá smart foliot, tokot, tehát azok pl a nyakamon maradnának.. De az meg vicc lenne, hogy félrenézek vagy becsukom a szemem, amíg görgetek
-
Abszolút nem vagy Apple hater. Söt a feleségemnek volt I5s és ha usb-c lenne a telefon már én is tettem volna velük egy próbát.
Úgy érzem inkább te vetted ezt egy kicsit magadra. Csak azt mondtam hogy adaptálnak másoktól egy technológiát és adnak neki egy hangzatos nevet ebben volt valami negatív??? -
utomi
senior tag
válasz
Flashback #22 üzenetére
Na és ezzel mit sikerült bizonyítani ? Azt, hogy továbbra is nagy méretben adott nagy felbontást az i4 abban az időszakban. Vagyis bátran mondhatjuk, hogy onnantól kezdtek a gyártók erre ráfeküdni. Mindegy ha te Apple hater vagy akkor hiába mondok neked bármit is. Felőlem köpködj csak.
-
collecting
tag
Eléggé kivagyok tőle, mert nincs kedvem visszaküldeni, de mivel portré módban használom olvasásra, és sajnos ebben az orientációban jön elő a hiba, így kb a használhatatlan kategória jelenleg, mert beszédül az ember az elferdült képektől meg soroktól... Nagyon csalódott vagyok most, nem tudom, hogy erre valami szoftver fixet ki lehet e küldeni, vagy ez annyira hardveres dolog, hogy nincs rá megoldás.
-
Nincs ezzel baj, söt ezért brilliáns a marketing osztály. Ebben nagyon erös az alma.
Adaptálnak egy létezö technológiát majd elnevezik. Az átlag "ameriaki" (user) nem tudja/emlékszik igazán hogy mi az csak a nevét, meg hogy jó. Elmegy telefont venni és ezeket keresi. Amikor találkozik ezekkel a hangzatos nevekkel akkor biztos "segít" meghozni a döntést. -
OLED-en nem jellemzo. Meglepne, ha lenne ra szoftveres fix, mert ez vegulis arrol szol, hogy a kijelzo hardvere sorban updateli a pixeleket. Nezzetek meg, jo esellyel a laptopotok/monitorotok is ilyen:
-
NemMo
őstag
válasz
collecting #39 üzenetére
Szerencsére ez a hiba az iphone 13 pro-t nem érinti. Megnéztem a YouTube-on ezt a jelly effectet és nagyon durva. Kíváncsi vagyok, hogy szoftveresen javítható vagy mi lesz, de ez így a használhatatlan kategória még 20 ezer forintért is nemhogy annyiért amennyibe került
-
válasz
Nem lenne egyszerűbb jelezni a problémádat egy megfelelő topicban cinizmus helyett?
-
válasz
collecting #35 üzenetére
Mindegyik ilyen, nem egyedi hiba.
-
collecting
tag
válasz
janeszgol #36 üzenetére
Reddit, macrumors, engadget stb, mind foglalkoznak vele.
Nem vagyok egy túlérzékeny fajta ezekre a kijelződolgokra, pwm sem zavart soha, de ez annyira durván látványos, hogy beleszédül az ember szó szerint. Albumborítók görgetés közben enyhén trapéz alakúak lesznek, a vonalak meg dőlnek. A jobb oldal gyorsabban frissül, mint a bal. -
janeszgol
félisten
válasz
collecting #35 üzenetére
Hm, na ennek utana olvasok.
-
collecting
tag
Az új iPad Mini 6 kijelzője körül is...
Jelly-effect-es egy csomó screen, az enyém is. Külföldi tech oldalak mind felkapták. Én konkrétan szédülök és fáj a szemem, minden tartalom elgörbül álló módban görgetés közben. Elképesztően zavaró. -
"A fejlesztők mindenesetre iOS platformon a legnaprakészebbek"
Valaki szóljon már strava-éknak, hogy csináljanak végre dark mode-ot így 2021 végén!
Tapasztalatom szerint sokkal magasabb minőségűek az androidos appok. -
40641
csendes tag
válasz
köszi a screenshotot! már épp aggódtam h valami malware reklámokat injektál a weblapba, de akkor ott is ilyen
-
joey04
titán
Nos az a helyzet, hogy ráakaszt egy saját nevet, az nem tudom miért bűn. Főleg, hogy ne csak iPhone-ban gondolkodj, a retina és pro motion más termékeikben is jelen van. Szerintem az sem érdekes, hogy esetleg másban volt-e korábban. Ha nem, akkor oké hogy adnak neki nevet, ha igen akkor gáz?
Plusz én néztem a bemutatót, és semmi hype nem volt a 120hz körül. Elmondták, hogy jó, meg hogy miért jó, de hát csak szóba kell hozni ha beletették nem? Plusz ők egyből a telefon max felbontásán működő 120hz vrr-t hoztak ami azért nem nagyon rég van máshol sem. Nekem nem annyira fontos ez a fícsör, szóval nekem mindegy mekkora hype, de ahogy mondtam, nem volt nagy hype sem részükről.
-
válasz
LosBlancosRM #23 üzenetére
Mert gondolom, te ingyen dolgozol a munkahelyeden, igaz? Elő lehet fizetni, ha nem tetszik így, ha viszont nem teszed, akkor ezt el kell viselni. Nincs ezzel gond. Sokan dolgoznak azért, hogy te minőségi tartalmat fogyaszthass itt.
-
kalimist
aktív tag
twofatcat írja a #2-ben, hogy javítják de itt egy link:
Egyéb?
-
doooo
veterán
Kalimist, hol vagy ilyenkor? A sors utánad kiált...
Jobb lesz ha megkereslek az i13 topicban... -
-
hallerlaller
addikt
Hát ez ciki.
-
Hmmm lehet hogy nem vagyok teljesen képben ezért csak a teljesség igénye nélkül:
2008 - Sony Ericsson Xperia X1 ~311 ppi
2008 - Motorola Aura ~ 309 ppi
2009 - LG Arena ~311 ppi
2009 - Samsung Pixon12 ~301 ppi
2009 - LG Viewty Smart ~311 ppi
2009 - Samsung Jet ~301 ppi
2010 - Iphone 4 ~ 326 ppi -
Mishita
tag
válasz
Agya úr isten…Egy mozdulattal többet kell tegyek hogy el tudjam olvasni…Amíg (ingyen) fogyasztod itt a tartalmat és a híreket addig lehet kedvesebben is meg nyilvánulni.
-
Navaren
aktív tag
ProMotionGate?
-
pepe792
tag
Légyszi a cikkben lévő reklámmal kezdjetek valamit, mert idegesítő, szétcseszi a mobil nézetet. köszi
-
"Áll a bál az iPhone 13 Pro képfrissítése körül"
Inkább vihar a biliben... -
szubrutin
aktív tag
Iphone 13 teszt mikorra várható?
-
Nem flém de Applenél biztos több a markletinges mint a fejlesztő
Kijönnek a mags DPIs telefonok kijelzős telefonok az Apple 1-2év után átveszi aztmondja ez a RETINA display.
Kijönnek a mags Frissítési rárájú kijelzős telefonok az Apple 1-2év után átveszi aztmondja ez a ProMotionnel display.
...
Nagyon régóta már csak követik a piacot, semmi újdonság. Bezzeg azt a nyamvadt "lightning" csatlakozót nem akarják elengedni, és bevezetni az USB-C-t. -
törölt tag
-
joey04
titán
Feedly-ben megláttam a címet, na mondom ez bone lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestbuy játékok
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Formula-1
- Crypto Trade
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest