- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusszycat
nagyúr
Egyszer még sokat fognak érni a Bada-s telefonok mivel Limited Edition-nak is felfoghatjuk.
-
ADAM1337
nagyúr
-
David3
őstag
-
sfefe
addikt
Nem Nekem paromnak van Wave 2-je.
Most a samu vagy mas is tehet rola az engem mint felhasznalo marhara nem erdekel...
Meg tavaly is arultak egy nagy sz.rt a nepnek es mar tuti tavaly tudtak, hogy a badanak annyi de azert meg lenyomtak a nep torkan a Wave 3-at. Undorito.... -
leslieke
Jómunkásember
Itt egy hosszabb videó a rendszerről: Overview of new Tizen Reference Phone RD-PQ with Tizen 2.0
-
AS
félisten
Tizen nem csak Samsungon lesz. Még idén jön Orange szolgáltahoz egy Huwai Tizen készülék. Aminek ugye Samsung most a feje. Tehát ha jol profitálhat belőle később ha más is használja. Program meg lesz rá hiszen badás cuccokat átkonvertálják.
Tizen 2.0 video: itt -
pusszycat
nagyúr
Egy tizen-bada konverter talán le (meg)nyugtatná a kedélyeket (!)
-
David3
őstag
Egyébként én ezt nem nevezném beolvadásnak. Ha valóban beolvadna a bada, akkor a Wave készülékek is megkapnák a Tizen-t frissítésként. Így viszont csak felfalja a Tizen a badát, és szépen megemészti.
-
Kapanyél
őstag
Erről nem csak a Samu tehet szerintem. Egyszerűen nem jött be neki ez a dolog, bár sok dolgot befoltozhattak volna, ami miatt joggal lehet rájuk mérges bárki.
Lejárt az életciklusa a termékvonalnak, ideje váltani. Van, aki az igényeinek megfelelőt fog keresni, és van aki beszopja a Tizen-t is és ott folytatja, ahol abbahagyta itt.
Szvsz lehetetlen már új alkalmazás boltot fölfuttatni. Az Ubuntu Mobile, ha támogatja majd az asztali változatok repóit, talán följöhet a WP szintjére, de az is csak x86 platformon. Szerencsére van pár ilyen készülék már most is. -
sfefe
addikt
Nalam a samu elvagta magat. Soha nem veszek tobbet samu cuccot....
-
marcee
addikt
Elég nagy szívásnak élem meg én is a Wave-emet. Két és fél éve vettem, hosszú távra. (az előző készülékem is nyolc évig használtam). Vettem hozzá élettartamos navigációt is, ami azóta egyszer frissült! Nem csak a program, hanem a térképek is! Lassan eljutottam oda, hogy szinte semmi okostelefon funkcióját nem használom már. Telefonálás mellett zenehallgatás, fotózás. Külső programot idejét nem tudom mikor indítottam. Böngésző csak felhúzna. Na jó, az email kliens is működik ha kell, wow!
Lecserélni nem tudom, hacsak ki nem húzzák a számaimat, mert a navival, memóriakártyával, autós töltővel ráköltöttem vagy 125e pénzt, a mostani értéke meg gondolom eléri a 20e-et talán.
Amit viccesnek tartok, hogy a készülék fizikai paramétereivel maximálisan elégedett vagyok, főleg a fém házzal, de a kijelzővel is, szívesen váltanék hasonlóra ha tehetném, de hát nincs is, vagy nem jellemző a fém ház egyáltalán. -
Kapanyél
őstag
Kimondottan nem indult jól a Bada! Az olcsósított minőségi készülék, az S8500 sikere volt ez kizárólag, és már akkor is több sebből vérzett. Az egy dolog, hogy alig volt rá értelmes alkalmazás, ezt elnéztük neki hónapokig, "mert hát most indult még csak, majd lesz jobb is". Nem lett. Vártuk a rohadt firmware frissítéseket, mint a messiást, de igazából sosem lett jobb. (Arról nem beszélve, hogy minden Samsung közül ennek volt a legkörülményesebb, leglassabb és legkétségesebb kimenetelű szoftverfrissítési procdúrája, magam is tapasztaltam, hiszen volt Wave-em, nem is kevés ideig.)
De a böngészője döglassú volt, és az akkoriban még csak 2.1-es Eclair verziójú androidot futtató Galaxy S mellett úgy általában is egy játéknak tűnt. Pedig nem volt lassú, engem is meggyőzött a tesztje.
Már nem volt meg a készülék, mikor kijött a 2.0 vagy valami bétája, na az végre elhozta a kánaánt!Most komolyan, srácok! Tényleg azon vitatkozunk, hogy "semmire sem jó", miközben ugyanazon a vason (SGS) egy még szintén gyerekcipős Android úgy hasított, hogy lobogott a hajam tőle? Annak a gyári böngészője is fényévekkel maga mögé utasította a Badáét. Ha megnyomtam a hívás vége gombot, azonnal megszakadt a hívás, nem másfél másodperc múlva... egyszerűen nem volt egyetlen olyan funkciója a Wave-nek, ami hiányzott a váltás után.
Ha nem okostelefonnak vettem volna, akkor elismerem, sokkal jobb volt, mint egy S60-as Nokia. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
callmeakos #65 üzenetére
Teljesen visszaszorította, a 2.0 óta gyakorlatilag hozzá se nyúltak.
-
callmeakos
veterán
Szomorú és bizony most bosszús is lennék ha annó a Wave3at megveszem. De talán ez így van jól...
-
duvi
nagyúr
Ez nem elvakultság kérdése, hanem szubjektivitás. Van akinek bejött van akinek nem a Wave+bada páros. Viszont azt kerek perec kijelenteni, hogy "Nem jó a Bada semmire", az elég durva ferdítés. Kimondottan jól indult a bada, csak a kezdeti lendület hamar kifulladt és magára hagyta a Samsung. Ezt az általad "semmire se jónak titulált rendszert" mind a mai napig nagyon sokan használják megelégedéssel. Például a franciáknál, oroszoknál hatalmas sikereket értek el vele, annak ellenére, hogy minimális energiát fordítottak rá samuék.
-
Kapanyél
őstag
Belátnád, hogy tény, ha nem lennél elvakult. Nyilván volt sarkítás a kijelentésben, amit csak te vettél magadra. A következtetésed pedig hibás, nem vagyok rosszindulatú. Még akkor sem, ha tényleg nem értem, miért jó szándékosan szivatnia magát bárkinek is olyan csökött rendszerek használatával, ami a különcség érzetén kívül semmilyen extrával nem szolgál. Egyszerűen az összes funkciójánál van sokkal jobban megvalósított, ráadásul akár egyetlen rendszerben is. De mindenkinek szabad a választás. Én nem vagyok mazochista, ha okostelefont akarok használni, akkor okosat fogok venni. Nem csak okoskodót vagy okosnak látszót, esetleg fogyatékost.
Én is belefutottam a Badába, szerettem is, amennyire engedte. Csak te nem vetted észre, hogy "egyedül" maradtál a topikban. -
leslieke
Jómunkásember
Segítek! A Nem jó a Bada semmire nem tény, hanem személyes vélemény. Neked lehet, hogy nem jó, de nem ezt írtad, hanem általánosságban fogalmaztál, tehát rosszindulat volt benned.
Nem esik rosszul a halálhíre, mivel a hír nem érkezett úgy, mint villámcsapás a derült égből. Ha olvasnál badás híreket tudnád, hogy ez nem mai hír. Ha meg elolvasod az előző hozzászólásom, akkor azt is látnád, hogy van már kiszemelt utód. Persze ezek is az általad korábban lesajnált rendszerek, na de annyi baj legyen, legalább ritkán futunk majd össze itt.
-
leslieke
Jómunkásember
Sajnálom azokat akik wave3-mat vettek és várták a bada 3.0-t azoknak most ez elég gáz
Nem akkora gáz, mivel a 2.0 a Wave 3-on használható a legjobban, ezen a leggördülékenyebb. Persze egy rendes frissítést megérdemelt volna, de hát ez van, ez jutott. Hamarabb kell váltani a tervezettnél.
-
ADAM1337
nagyúr
Sajnálom azokat akik sokáig kitartottak a wave készülékek mellett.
Nekem is másfélévig volt meg, igaz 1.0-tól 2.0-ig használtam a bada-t egyszerűen a ram kezelés nagyon pocsék lett a 2.0-ban és lelassult a rendszer is.
Sajnálom azokat akik wave3-mat vettek és várták a bada 3.0-t azoknak most ez elég gáz, meg hogy nem egybe olvadásról van szó hanem a bada teljes kukázásáról, hogy ha nem elérhető a jelenlegi 10-15 modellre a tizen. -
Rozzo
tag
Ez a Tizen már létezik? Mindenesetre nem cserélnék az Androidról, és a WPről. Androidnak sok előnye van, WP meg nagyon szép, tetszik, Office stb.. Ez a "Tizen" engem a magyar tíizszóra emlékeztet. Csak engem?
-
leslieke
Jómunkásember
Nem az igazsággal van bajom,hanem hogy nincs olyan bada hír, ahol ne jelent volna meg egy troll észt osztani.
Nyilvánvaló, hogy a Samsung saját maga alatt vágta a fát. Idióta, de főleg haszontalan fejlesztői versenyeket rendezett, ahelyett, hogy abból a pénzből célzottan megkereste volna a húzóneveket, hogy írjanak alkalmazást badára. Ez - valószínűleg - meghozta volna a többi, kisebb fejlesztőt is.
-
Traianus
tag
válasz
Stanley-B. #40 üzenetére
+1
-
Zsoltesz93
tag
Nem hiszem,hogy lesz jövője.
Legalábbis míg van droid. -
Stanley-B.
őstag
hát igen, saját OS-hez saját ötletek is kellenének, amiben mint az köztudott, a samu meglehetősen szűkölködik.
-
leslieke
Jómunkásember
Megérkezett az ügyeletes megmondóember!
-
Kapanyél
őstag
válasz
balazs1022 #34 üzenetére
Mégis minek? Azt úgy hívják, hogy Android. Nem jó a Bada semmire, csak a fémházas, kicsi készülékekért kár...
-
balazs1022
őstag
Téll jó lenne ha kicsit foglalkoznának a badával. vmi oylan rendszert rátolni ami kompatibilis az ".apk" fájlokkal. Máris olyan ütős telefonok lennének. Most kiadptt galaxy--xxxx nevű telókat verné (advence meg mini, ilyenekre gondolok)
-
Kapanyél
őstag
Dehogy lesz sikeresebb! Pont ugyanúgy lehúzza a rolót, mint a Bada vagy a FirefoxOS.
Ubuntunak sincs semmi értelme ebben a formában, de az legalább meglévő készülékekre is elérhető alternatíva lesz.
Amiben nincs pénz, az nem fog menni. A Tizen-t meglökik a Bada párezer alkalmazásával, hogy ne legyen nagyon gáz az indulás, aztán elfogy a részleg támogatása és viszonlátás.
3 év, micsoda véletlen! -
Hát erre is kíváncsi vagyok vajon milyen lesz , és gombsoros telok is megkapják majd
-
törölt tag
igen, a Meego mögött is többen álltak, milyen jót tett neki
de egyébként hozhatjuk a Symbian Foundation példáját is akár...
persze nem szabad ilyen szkeptikusnak lenni, de nem látom olyan sok értelmét ennek sejnos. egyszer már a Badával is elhasaltak, ahogy az összes ilyen feltörekvő kis rendszerrel mindenki. nem látom, hogy a Tizen miért lenne más. -
duvi
nagyúr
Igen. Tudom, hogy az Intel is benne van a fejlesztésben és ők is "nagyágyúnak" számítanak. Ennek ellenére már elég szkeptikus vagyok az új rendszerekkel szemben. A végeredmény úgy is a pénztárgép csengésén fog múlni (mint a bada esetében is történt) . Ha a droidból továbbra is ömleni fog a pénz a kasszába, akkor nem sok jövőt fogok jósolni a Tizennek se
De ne legyen igazam és fusson be a Tizen! Én is örülnék neki, mert mind a mai napig hiányzik a jó öreg Wave II-m és a bada
-
musculus
tag
Azért durva, hogy a Maemo kódjainak milyen irgalmatlan hosszú útjuk van.
Maemo + Intel Moblin (valaki emlékszi-e erre egyáltalán?) = MeeGo, abból a Tizen, most meg beleömlesztik a badás cuccokat.
Nagyon fura belegondolni.Ez a kódvándorlás kicsit emlékeztet a homeopátiára: amennyiszer fel van hígítva pl. a koffein, annál jobb altatószer...
-
-
duvi
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy kijátszák-e a fémházas "lapot" a Tizen indulásakor, mint anno a Wave családnál tették. Tuti volna rá igény/kereslet és segítene a bevezetésben.
Droidos vonalon olyan ritka a minőségi fémház, mint a fehér holló
-
Ricardo
titán
Ez szomorú hír a wave tulajoknak. Remélhetőleg nem kukázza a rendszerel együtt a minőségi készülékek vonalát.
-
leslieke
Jómunkásember
Wave 3 bada frissítésben meg csak reménykedni lehet. A franciák hármat is kaptak idén és a csehek is egyet.
-
kengyel
nagyúr
Most azért ezzel nem lehet egyet érteni ! Mi lesz a sok kint lévő S Wave készülékekkel ? Jól eltalált készüléket így "hazavágni "
Ez nem korrekt lépés a Samsungtól.
-
AS
félisten
Azért nem jön mert Tizen 2.0 felbontása a HD. Csak azt támogatja.
-
brutte
aktív tag
Ha már a Wave 3-ra nem jön ki, ami szemétség, de akkor legalább egy új készüléket piacra dobhatnának.
-
Zoja™
őstag
Az ubuntu tényleg jó lenne, van is már elkezdett port a bada szériákra, de még nagyon gyerekcipő szaga van...
-
Pacee87
aktív tag
Igazából ez várható volt, pontosan ebben a formában. Kérdés, hogy mit akar kezdeni a rendszerrel a Samsung, illetve, hogy futtatni fogja-e az Android alkalmazásokat.
-
Nem volt már létjogosultsága egy ilyen saját rendszernek, elég széttagolt az Android 2.X-4.X-ig bezárólag, nem beszélve a saját UI-król és az átírásokról. / nem gyökeres /
Tizen-huszon akárhány rendszer már sok lenne
Az Ubuntu nagyon várós, főképp ha van opció arra, hogy esetleg némely régebbi készülékre is legyen portolás
-
raper
senior tag
Ubuntu, Firefox, és most a Tizen az Android, Win és OSX mellé. Lesz miből válogatni. Én az Ubuntut várom.
-
prolad
addikt
Érdekes, remélem a badánál sikeresebb lesz.
Amúgy mennyi alkalmazás van most badára?
-
leslieke
Jómunkásember
Azért jó lenne, ha legalább a Wave 3-ra rá lehetne tolni a cuccot
Ezzel egyet tudok érteni. Egy normális frissítés amúgy lógnak a Wave 3-hoz.
mert ha nem így lesz, akkor jó nagy parasztvakításnak fog hatni ez a beolvasztós szöveg. Akkor nem beolvasztásról lesz szó, hanem tényleges kukáról.
Ez kukázás, akárminek is nevezzék. Mindössze a badára írt programokat (és ezáltal azt a kevés fejlesztőt, aki még kitartott mellettük) mentik meg.
-
Spoortcyty
tag
Akkor itt a sokat vitatott történet vége..
Összességében nem bántam meg a wavet, anno 2010-ben reális döntés volt. -
Zoja™
őstag
Azért jó lenne, ha legalább a Wave 3-ra rá lehetne tolni a cuccot, mert ha nem így lesz, akkor jó nagy parasztvakításnak fog hatni ez a beolvasztós szöveg. Akkor nem beolvasztásról lesz szó, hanem tényleges kukáról.
De nem is vagyok meglepődve, mert csinál mostanában érdekes húzásokat a számszung, de meg is teheti, lévén az egyik legnagyobb gyártó...
-
zdanee
őstag
No, ez tetszik! Nagyon sirattam a Maemo-t és a WebOS-t, végre egy méltó utód, és talán a Samsunknál nem csak a levegőbe beszélnek, mint a Nokiánál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest