Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Meteorhead

aktív tag

válasz #32839680 #8 üzenetére

Már látom is lelki szemeim előtt a reklámkapmányokat, amint X mobiltelefongyártó aranyos reklámmal a Duracell nyuszik nyomán az aranyosra rajzolt készülékük "még mindig megy", amikor a konkurencia már kipurcant.

Erre jön az ellen-reklámhadjárat, aholis Y gyártó nyomja, hogy X és Y ülnek a padban, tanárnéni kérdez egy egyszerű matek kérdést, és X rávágja a rossz választ, míg Y persze tudja, villogtatva, hogy "bezzeg ő tudja a matematikát".

• Meteorhead

aktív tag

Ez a kerekítés dolog tényleg érdekes, bár őszintén szólva nem értem, hogy miért akarnak annyira eltérni a szabványoktól (még ha nincs is rájuk erőszakolva) a gyártók. Egy konkrét példa: vegyünk egy közepesen innovatívnak számító játékot, ami gagyinak mondható, de AI-t számol IGP-n. Valami hardcoded változó (aggresszivitás, segítőkészéség, stb.) valamilyen ágens típusban 1,5. A játék konrétan könnyebb/nehezebb lehet valakinek a HW-én, mint egy másik gyártóén, de legalábbis konkrétan más lesz a játékmenet.

Az SI rendszert sem azért találták ki, hogy szívassuk magunkat, hanem mert a szabványok JÓK. Hol lenne a világ USB nélkül? Bár a változatosság gyönyörködtet, de a változatos malfunction már annyira nem. És ha emmiatt többet fogyaszt a mobi, akkor tessék elfogadni hogy itt tart a technika, és nem kiskapukkal nyújtani az akkumulátoridőt.

...szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák