Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Szellőztető vezérlést szeretnék csinálni rpi zeroból vagy orangepi zeroból. Programozással talán nem lenne gond, de elektronikával már igen.
12V-os (0,5-1A) 12cm-es ventit akarok meghajtani 2-3 különböző fokozatban (kb min, max és egy köztes - nincs szükség pontos értékekre) és nem hőmérséklet függvényében. Ezt lehetne PWM-mel vagy feszültség változtatással. Az a baj, hogy azt se tudom hogyan induljak el, milyen lehetőségek vannak. Forrasztani tranzisztorokat, diódákat nem nagyon szeretnék, de megoldom. Nem tudom van-e olcsó, kész cuccok erre.
Linkkel vagy tanáccsal tudnátok segíteni az indulásban, PWM vagy feszültség osztó, relé vagy forrasztás vagy kész kütyű. -
bizi990
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
1) Angol review-kban olvastam, ezért kérdeztem.
2) Tudsz esetleg ajánlani jobb minőségű, nem túl drága dac-ot hozzá?
3) Igen én is ezt a kettőt találtam, runeaudionak olvasgattam utána eddig. Szoftveres résszel nem lesz gond szerintem, csak először legyen meg a hardver.
Köszi! -
bizi990
senior tag
Sziasztok!
Konyhába szeretnék online rádiót csinálni zenehallgatásra (online radio és mp3), nem hifi szinten. Tablet + bluetooth receiver + hangfal volt a terv. Azonban az itthon elfekvőben lévő pár dolláros bluetooth receivernek nagyon kicsi a hatótávja, néha szakad is. Ráadásul elég rosszul szól, gondolom a DAC a receiverben van.
RPi-re (3) + telefonos vezérlés volt a következő gondolat (mert egyébként is kellene már egy
), de azt írják elég rossz minőségű az audio kimenete, Hifiberry-vel meg már elég húzós az ár.
Tudom szubjektív, de tényleg rossz minőségű a sima analóg kimenete? Vagy van más olcsó alternatíva (RPi-vel vagy anélkül)? Genius SP HF800A -t hajtana meg, ez sem egy komoly minőség...
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Részben visszahozza a GPU-s PhysX-et az új GeForce driver
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/16Gb RAM/550W Platinum
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Macbook Pro M1 Pro 32/512GB // Számla // Garancia //
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
), de azt írják elég rossz minőségű az audio kimenete, Hifiberry-vel meg már elég húzós az ár.
wassermann