- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Szellőztető vezérlést szeretnék csinálni rpi zeroból vagy orangepi zeroból. Programozással talán nem lenne gond, de elektronikával már igen.
12V-os (0,5-1A) 12cm-es ventit akarok meghajtani 2-3 különböző fokozatban (kb min, max és egy köztes - nincs szükség pontos értékekre) és nem hőmérséklet függvényében. Ezt lehetne PWM-mel vagy feszültség változtatással. Az a baj, hogy azt se tudom hogyan induljak el, milyen lehetőségek vannak. Forrasztani tranzisztorokat, diódákat nem nagyon szeretnék, de megoldom. Nem tudom van-e olcsó, kész cuccok erre.
Linkkel vagy tanáccsal tudnátok segíteni az indulásban, PWM vagy feszültség osztó, relé vagy forrasztás vagy kész kütyű. -
bizi990
senior tag
válasz
vadkörte #27930 üzenetére
1) Angol review-kban olvastam, ezért kérdeztem.
2) Tudsz esetleg ajánlani jobb minőségű, nem túl drága dac-ot hozzá?
3) Igen én is ezt a kettőt találtam, runeaudionak olvasgattam utána eddig. Szoftveres résszel nem lesz gond szerintem, csak először legyen meg a hardver.
Köszi! -
bizi990
senior tag
Sziasztok!
Konyhába szeretnék online rádiót csinálni zenehallgatásra (online radio és mp3), nem hifi szinten. Tablet + bluetooth receiver + hangfal volt a terv. Azonban az itthon elfekvőben lévő pár dolláros bluetooth receivernek nagyon kicsi a hatótávja, néha szakad is. Ráadásul elég rosszul szól, gondolom a DAC a receiverben van.
RPi-re (3) + telefonos vezérlés volt a következő gondolat (mert egyébként is kellene már egy), de azt írják elég rossz minőségű az audio kimenete, Hifiberry-vel meg már elég húzós az ár.
Tudom szubjektív, de tényleg rossz minőségű a sima analóg kimenete? Vagy van más olcsó alternatíva (RPi-vel vagy anélkül)? Genius SP HF800A -t hajtana meg, ez sem egy komoly minőség...
Új hozzászólás Aktív témák
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest