Hirdetés
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Én az alábbi problémát szeretném megoldani.
Van egy új Epson Ecotank L3260-as multifunkciós nyomtató. Ez még nem tudja a Scan to Cloud funkciót sajnos, de természetesen USB-n rádugott PC-re tud scannelni. Akár úgy is, hogy a nyomtató kijelzőjén állítom be a scannelés paramétereit és utána az előre kiválasztott mappába felmenti JPG vagy PDF formátumban.
Na már most a gond az, hogy nincs rádugva PC/laptop állandóan, mert a nappaliban van.Amire én gondoltam:
1. Pi 4-et rádugom USB-n
2. az Epson szoftvert valahogy működésre bírom.
3. Egy olyan mappát állítok be mentési helynek ami a hálózaton meg is van osztva SMB-n.
4. Majd a tetszőlegesen használt laptopon (mobilon) megnyitom a fájlt a mappában ha kell.Érdekes módon valaki előttem már mintha pont ezt akarta volna dokumentálni.
Ami a nehezítés: Sosem volt Pi-m és Linuxot sem láttam még. (Csak A Synology NAS van ami nem Windows-os. De akár fizetek is, ha ezt valaki beállítja nekem egy használt Pi 4-en.
Amiért nem egy olcsó használt windows gépre gondoltam, az a windows update és az áramfogyasztás és azzal járó hűtési igény.Van aki használ EPSON Multifunkcós gépet linuxon itt a csoportban?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 9600k RX 6800 16GB DDR4 500GB SSD
- GAMER INTEL I5 8500/16GB DDR4/GTX 1660Ti/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Erős gamer / munka PC AORUS X570. Ryzen 7 5800X - 32GB DDR4 + RTX 5070 AEOR OC
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- iPhone 14 128GB /Akku 85%/Független/Újszerű állapot/
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann