- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Én az alábbi problémát szeretném megoldani.
Van egy új Epson Ecotank L3260-as multifunkciós nyomtató. Ez még nem tudja a Scan to Cloud funkciót sajnos, de természetesen USB-n rádugott PC-re tud scannelni. Akár úgy is, hogy a nyomtató kijelzőjén állítom be a scannelés paramétereit és utána az előre kiválasztott mappába felmenti JPG vagy PDF formátumban.
Na már most a gond az, hogy nincs rádugva PC/laptop állandóan, mert a nappaliban van.Amire én gondoltam:
1. Pi 4-et rádugom USB-n
2. az Epson szoftvert valahogy működésre bírom.
3. Egy olyan mappát állítok be mentési helynek ami a hálózaton meg is van osztva SMB-n.
4. Majd a tetszőlegesen használt laptopon (mobilon) megnyitom a fájlt a mappában ha kell.Érdekes módon valaki előttem már mintha pont ezt akarta volna dokumentálni.
Ami a nehezítés: Sosem volt Pi-m és Linuxot sem láttam még. (Csak A Synology NAS van ami nem Windows-os. De akár fizetek is, ha ezt valaki beállítja nekem egy használt Pi 4-en.
Amiért nem egy olcsó használt windows gépre gondoltam, az a windows update és az áramfogyasztás és azzal járó hűtési igény.Van aki használ EPSON Multifunkcós gépet linuxon itt a csoportban?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- További aktív témák...
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest