-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Tud valaki arra megoldast, hogy a PI-n keresztul kuldjem a tablet kepet a tvre? Valami nagy sebessegu megoldas erdekelne, ami filmnel/jateknal is hasznalhato.
-
footy
addikt
valaki SANE konfigban tud segíteni?
Most így állok:
root@raspberrypi:/home/pi# sane-find-scanner
# sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
# result is different from what you expected, first make sure your
# scanner is powered up and properly connected to your computer.
# No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
# you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
# Also you need support for SCSI Generic (sg) in your operating system.
# If using Linux, try "modprobe sg".
found USB scanner (vendor=0x03f0 [HP], product=0x8911 [Deskjet 1050 J410 series]) at libusb:001:004
found USB scanner (vendor=0x0424, product=0xec00) at libusb:001:003A sanetwain.ini pedig így néz ki:
[Connection]
Host=10.0.0.150
User=pi
Port=6566
GetDevices=1
Device=/usb/Deskjet_1050_J410_series?serial=CN17C1P26V05QT
[Preview]
UseMinimum=1
Resolution=50
AutoStart=0
FindFit=0
[Scan]
AutoStart=0
[General]
TopMost=0
DisableEsc=0
HideDisabled=0
RemoveRegions=1
SaveRegions=0
Language=en
WindowSize=50;50;398;630
[ADF]
SinglePage=1
[Save]
JPEGQuality=80
[Printer]
Setup=0
Delayed=0
Default=\\http://10.0.0.150:631\HP_Deskjet_1050Viszont mindig a "no devices found on backend" hibaüzenetet kapom.
köszi
-
footy
addikt
ITT találtam egy leírást a SANED-ről, végimentem a lépéseken, a nyomtatószerver megy de a scanner nem.
A scanimage -L felismeri az olvasót, de sanetwainnel mégsem tudom scannelni. A ip tuti jó, a user pi ezt attam meg a sane configjában is. Két hibát kapok, egyszer, hogy backend not found másodszor, hogy access code violation in modul. Valakinek ötlet? -
footy
addikt
Olyannal találkoztott valaki, hogy a raspi nem ismerte fel a billentyűzetet? Vagy megfagyna a nyelvválasztásnál? Nem tudom, melyik lehet de nem tudok továbblépni az installmenüben.
-
footy
addikt
Ma rendeltem én is egy Raspit, még mindig filózok rajta, hogyan lehetne nyomtató/szkennerszervernek és médialejátszónak egyszerre használni. Gondoltam egy olyanra is, hogy Berryboottal felrakom az Openelecet(medialejátszáshoz) és a Raspbiant(nyomtató/szkennerszerver) is. Mivel a lényeg az egyszerű kezelhetőség mindkét funkciónál, arra gondoltam, hogy egyszerűen írok egy batch file-t ami újraindítja a raspberry-t a megfelelő image-dzsel. Vagy egyszerűbb lenne ha minden Raspbian alatt futna? Kicsit félek tőle hogy akkor kifutok az erőforrásokból.
-
footy
addikt
XBMC-t es scanner/printer servert szeretnek egyszerre futtatni. Hogyan lehet ezt legegyszerubben megoldani?
Videozas es szkenneles tuti nem lenne egyszerre hasznalva, viszont az asszony miatt jo lenne, ha futna mindketto es nem kellene inditani, leallitgatni semmit.koszi
-
footy
addikt
A kodeklicenszeléssel most mi a helyzet?
-
footy
addikt
Nem tudom volt-e már linkelve, de itt van egy oldal ahonnan le lehet tölteni a friss image-eket.
Én a tegnapit írtam ki Win32 Disk Imager-rel és ment fullosan. -
footy
addikt
Koszi, talaltam kozben egy tegnap esti image-t. UPNP szerverrol vitt mindent.
Ugyhogy ma rendelnem kell egyetszerk:
Annyi, hogy erdekes modon csak a menuben volt par akadas, a divx/xvid-ek lejatszasa jonak tunt. Az airplay-n keresztul csak a kepeket tudtam lejatszani a zeneket nem. A kepek lejatszasa viszont gyors es hibatlan. -
footy
addikt
Melyik openelec build-et erdemes hasznalni? A videolejatszasi kepessegeket szeretnem tesztelni.
-
footy
addikt
Nem tudom valaki probalta-e mar az SD anyagok lejatszasat, de egy kollegam volt a berlini linux napokon es ott beszelt az xbmc projekt egyik vezetojevel. Sajnos nem sok pozitivumot tudott mondani. Az SD anyagokat sajat tesztuk szerint nem jatsza problemamentesen, a driver hianya miatt.
Meg valami: Azt sem tudta megmondani, hogy valaha lesz-e hozza mukodo driver.
-
footy
addikt
Ha valaki talal gyakorlati tapasztalatot a HD lejatszasrol az ossza mar meg valamilyen formaban.
Koszi
-
footy
addikt
Tegnap hallottam az egyik kollegatol, hogy az eddig legyartott gepeknek hibas az ethernet csatlakozoja ezert tovabb fog kesni a szallitas. Errol tud valaki valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Elhalasztották a Marathon megjelenését
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest