Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
A RAID1 mivel biztonsági másolat, a drivertől függ, hogy duplázódik-e (elméletileg) az olvasási sebesség. A legtöbb esetben nem. Van a működést biztosító elsődleges drive (erről olvas és erre ír a rendszer), a második drive csak biztonsági tartalék szinkronizált írás mellett.
Valóban megoldható olvasáskor a két drive használata, de kevés gyártó használja ki. Valamint ha a két drive master/slave konfigurációban van, akkor nem gyorsít, hanem lassít a rendszeren. Hiszen gyorsulás csak különálló csatornákon képzelhető el. -
rlazol
veterán
amennyire én tudom (de lehet, h ez vezérlő függvénye is), a gyorsabb winyó itt is mindig meg kell h várja a lassabbat. Ha a sebességük azonos, akkor persze valóban semmi veszteség. Nálam a két csík tömbben olyan winyók vannak együtt, akiknek még a gyártója, sőt, talán még a gyártási éve is eltér. Engem nem zavar, a tömböt nem zavarja. Lehet, h nem ideális, de még így is gyors.
-
rlazol
veterán
Szmuki - szerintem 48 fok sok. A magam részéről a 40 felettit már soknak tartom, liksoft útmutatásai alapján.
Necc - nálam totál semmi köze a winyóknak egymáshoz. Szvsz ez tükörben jó, csíkban kicsit erőforráspazarlás.
Ugyanis ha az xxxxxxx1 sorszámú winyód meghal, akkor jó eséllyes hamarosan követi a xxxxxxx2-es is, főleg ha egész életüket ugyanott töltötték. Energialöketre is azonosan fognak reagálni, tehát jó eséllyel adatmentés szemppontjából ugyanaz a tányér ugyanazokkal az adatokkal száll el. Ha tök mások, akkor ez nem igaz - és adatbiztonság szempontjából ez a lényeg. Csíkban a teljesítmény lesz a lényeg, ott valóban jobb, ha tök azonos a kettő, hiszen ha az egyik meghal, úgyis elveszik az összes adat, viszont minek vegyél 12000-t egy winyó, ha csak 10000-nyi kapacitását használod ki a párja miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest