Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
Szerinte nézd meg a hardveraprót , ott vannak használt "ipari" raid kártyák, egyetlen hátránya az , hogy 95%-ban Sata 2-es Hdd-re jók. Ha nem gond a Stat 2-es vs. 3-as 3 Gh/s különbsége akkor szerintem nagyot nem lehet mellé lőni.
A szoftveres meg házilag 0 Ft-ből megvan. -
Nisida
aktív tag
A fenti problémában vagyok én is annyival megfejelve, hogy az SSD-s is betelt. Nekem létfontosságú a folyamatos rendelkezésre állás ezért én a köv. megoldást választottam:
- 1 SSD régi felhasználó progiknak (250 GB)
- 1 SSD új csak a rendszernek. (128 vagy 250 GB)
- 1 db régi 2 TR WD red adatnak amelyet alaplapon lévő Marvell-el RAID 1-be rakok egy új 2 TR WD red-el.+ 4 db új / használt 2 TR WD red RAID 5-ben hatsó tárnak külön rackbe. Ez így 7 TR.
Emelet van 2 db 1 TR régebbi amiből az egyik rendszer backup a másik adat backup.
Ez kicsit túl biztosítottnak tűnik de van 1 -1 hideg védelem villám és egyéb helyzetekre , van 1 forró RAID 1 a napi munkához a lemez problémákra , és van egy RAID 5 tömb állandó elérésre minden munkának, adatnak lemez hibák, adat sérülések esetére ami külön hálózaton kapja az elektromosságot így ez még villám , feszültség problémák esetén is megoldás lehet.
Ennek ellenére a javasolt szalagos,megoldás lehet bár azt tudni kell, hogy új marha drága a régebbi használt LTO-2 (max. 400 GB) talán már az LTO-3 elérhető de legalább 2 db legyen mert a HP, stb. ezeket cseréli szokta és nem javítja. Ami csak új árban megy és az 300e -nél kezdődik. A kettő azért kell , hogy ha éppen megdöglik a meghajtó - ami azért nagyrészt viheti magával a szalagot is - legyen mivel vissza tölteni, menteni. Mert adott esetben 2 hónapba is beletelik mire tudsz egy épkézláb másik meghajtót szerezni.
DAT szerintem felejtős túl kicsi. + 1 db jó fenntartási idejű UPS is kell.lásd. lent.
Az egyetlen hátránya szalagosoknak a kellék anyag ellátás és a lassúsága. 200GB kb. 6 óra alatt ír fel és ezalatt nincs hiba lehetőség , áram kimaradás mert akkor lehet újra kezdeni vagy görcsölni a fileok válogatásán.
Vagyis amit leírtál az tökéletesen működik de valaki régebben írta a RAID nem "backupnak" való vagyis RAID mellé is kell backup! A szoftver vs. hardveres RAID-nél már mások leírták de én inkább hardvereset választanám persze ez a géppel végzett munka szerint változhat ha van elég CPU teljesítmény - ami van - akkor csak az a kérdés mennyire szükséges a feladatokhoz. Ha nem létkérdés akkor jó lehet a szoftveres is.
-
Szia! A kiötlött megoldás működőképes.
Mondjuk ilyen mennyiségű adathoz kéne data-kazetta, de az drága és még a Blu Ray is kevés ennyi adathoz. Esetleg felhő, az meg havidíjas és nemigazán adnak elég helyet normális áron egyenlőre............Raid-kártya nem biztos, hogy kell ha rábízod a RAID 5 kezelését az operációs rendszerre.
Igen ez már 1 fokkal bonyolultabb, hiszen számolni is kell de 100.000 Forint alatti RAID kártyák úgyis a CPU-val számoltatnak szóval nem biztos, hogy hátrébb lennél vele.A lényeg, hogy stabil legyen...
Szóval csak stabil driverek nulla CPU GPU húzás vagy memória pörgetés....Esetleg egy otthoni nas felállítása....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Analóg fényképezés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ubuntu Linux
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0349AB)
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest