- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- IPTV App Live stream - Androidra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
No, kifaggattam az exemet, valószínűleg amikor meghalt a régi c:\ és a BIOS jött elő neki, ő rányomott "próbaképpen" a Default settings-re így tűnhetett el a RAID. Kérdés, hogy akkor mi lenne a megoldás? Más fórumokon olvasgatva találtam olyan infot, hogy a SATA vezérlőt AHCI-ról RAID-re kell állítani, ugyanazzal a névvel és stripe sizzal beállítni, és a TestDisk-programmal visszaíratni a partíciót. A Név az ahogy a Windowsban ki volt írva az Array? A Stripe size? Biztos, hogy nem emlékszem, hogy anno mit állítottam be.... Az megtudható esetleg valahogyan?
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szia
Tettem fel új Win10-et, új Intel Rapid St.T.-st stb, de nem oldódott meg a helyzet. Továbbra is egyben látja a Windows az arrayeket, nem külön külön driveként, de formatálni akarja mindenképp, a lemezkezelőbe belépve meg inicializálni szeretné. Egyébként a Lemezkezelő soraiban mindkét RAID arrayt egyben látja, de kétszer is szerepel mindkettő: egyszer úgy, hogy nincs inicializálva, alatta meg úgy, hogy "RAW" és egészséges partíció D: és E:
Biosban ha az EZ Tuning Wizarba megyek aho a RAID beállítások vannak ez fogad:
Change AHCI to RAID
Do you want to enable RAID?
Note:
1. The SATA mode will change to RAID and will restrat your PC instantly to take effect
2. Changing SATA mode may cause the existiing operating system boot failure and cannot be recoverably
3. EZ Tuning Wizard supports RAID configuration in UEFI mode onlyErre nem mertem eddig Igent mondani
Ha bemegyek a BIOSban az "Advanced/PCH Storage Configuration" menübe, ott látom hogy a RAIDben részt vevő lemezek "SATA Controller 1 Mode Selection" sora "AHCI"-ra vn állítva (bár biztos, hogy én nem nyúltam hozzá). Ezt átállítsam RAID-re? Azzal nem fog törlődni minden?
Ha egy lemezként látja a Windows a lemezeket, nem külön külön, akkor az azt jelenti, hogy a RAID Biosban lett létrehozva, vagy rosszul gondolom?
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Tőlük a GetData back-et ismerem, az már sokszor mentett életet. Viszont ez itt nem jó, nálam a Windows már egyben látja a 3 hdd-t itt meg külön-külön kellene megadni a hármat, amit nem is tudok, mert nincs csak egy alistában. Megpróbálok egy rendes Win-t feltenni, uefi (ez vmi lite verzió, nem ehhez a géphez írtam ki, de mivel a rendes nem ment, az expárom feltette ezt). Megnézem arra mit mond majd a BIOS, vagy mit fog látni egyáltalán. Most már jönnek elő az emlékek, akkor sem tetszett, hogy nem találok "rendes" beállítási lehetőséget, csak ezt a "Wizardot", csak akkor, mivel minden üres volt, könnyen próbálkoztam, most meg sehova sem merek kattintani, mert bár általában értek jól a gépekhez, csak RAID ben nincs semmi tapasztalatom se, plusz ez az uefi új nekem.... Biztonsági mentések meg addig vannak, amíg együtt voltunk, azóta, meg hiába tépem a számat...
Én sem tudom mi köze az uefinek hozzá, a BIOS írta most ki, hogy csak akkor tud működni (próbáltam fotót feltölteni, de nem látom.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- 512 Gb samsung NVME Gen4 SSD 100%Jegelve kistvan26 nak
- Seagate FireCuda 2TB HDD 100% / BESZÁMÍTÁS OK!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÚJ NVME SSD 256GB - 1 év GARANCIA
- Samsung 970 EVO PLUS 500 GB - 3.300/3.500MB/s 100/90 + Jonsbo hűtőborda
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- AKCIÓ! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs